Reacties voor: Microsoft stopt met Courier, HP stopt ook met Slate?

Microsoft stopt met het project Courier, een tablet met twee schermen dat een iPad-concurrent zou kunnen worden. Ook gaan er geruchten dat HP stopt met de Slate.

Reacties: 30 reacties

  1. Ze hebben waarschijnlijk de Ipad in handen gehad, en gedacht:”fuck, wat wij hier hebben zuigt echt big time” 😀

  2. Go scratsh your balls Windows!

  3. Ik denk eerde dat HP gaat kijken hoe ze het nieuw gekochte Web OS van Palm kunnen gaan inzetten in hun mobiele apparaten in plaats van dat logge windows 7

  4. Hmm ik ben huge Apple fan, maar had ook graag de courier in handen gehad. Hij zag er in ieder geval erg geweldig uit. Zonde Microsoft!

  5. Zwak… Aan de andere kant begrijp ik het wel, Microsoft kan beter zijn prioriteiten behouden.

  6. Ik denk dat Apple inmiddels wel bewezenheeft met een hoop producten dat je de focus beter op 1 ding kan houden en dat beetje bij beetje moet uitbouwen tot een nog groter succes.

    1 model van al je producten met max3 variaties in specs.
    1 OS dat aansluit op de gebruikte hardware.
    1 distributie kanaal voor software
    1 ervaring die gemakkelijk te beheren en aan te passen is

    het resulteert misschien een zandbak voor de gebruikers. Maar die blijkt steeds groter te worden met steeds meer mogelijkheden. Sommige cruciale fucties worden buiten gesloten maargoed de rest van de ervaringen met apple iProducten zijn bewonderingswaardig te noemen.

    het feit dat de halve industrie apples voorbeeld in design en naamgeving volgt zegt al genoeg. iedereen wil mee doen en een graantje mee pikken. De een minder succes vol dan de ander. Helaas dat de Courier nooit het daglicht zal zien. Dat had als het echt zo had gewerkt als de demo filmpjes toonde best een game changer kunnen worden.

    HP heeft denk ik een mooie aankoop gedaan met PALM
    Het geeft ze een vliegende voorsprong op microsoft en android. Ze moeten het alleen goed inkoppen. Palm met het WebOS heb ik altijd als enige Mobile OS gezien dat iPhone OS voor mij persoonlijk zou kunnen vervangen.
    Omdat het de zelfde filosofie aanhangt als die van apple

    Ook weer:
    1 model van al je producten met max3 variaties in specs.
    1 OS dat aansluit op de gebruikte hardware.
    1 distributie kanaal voor software
    1 ervaring die gemakkelijk te beheren en aan te passen is

    Dat is waar microsoft en android de mist in gaan door TE OPEN te willen zijn en overal op willen kunnen draaien. je kan je dan nooit focussen en platform specifieke voordelen uitbuiten zoals HP/Palm en Apple nu wel kunnen.

  7. Ze zullen er waarschijnlijk achter zijn gekomen, na een iPad in handen te hebben gehad, dat concurreren met een iPad zinloos is en toch niet gaat lukken.

  8. HP is sowieso rotzooi, maakt niet uit wat je van ze koopt.

  9. misschien kan microsoft maar beter met d’r windows bezig houden, want de enige concurrent die de ipad kan hebben is de wepad. Die hp slide vind ik veelste klein….

  10. Origineel geplaatst door Rob
    HP is sowieso rotzooi, maakt niet uit wat je van ze koopt.

    wie weet word het nu nog eens wat.
    ze hebben de juiste intentie gezien hun slogan.

    “the computer made personal again.”

  11. Origineel geplaatst door mark
    misschien kan microsoft maar beter met d’r windows bezig houden, want de enige concurrent die de ipad kan hebben is de wepad. Die hp slide vind ik veelste klein….

    En wat vind je van de joojoo dan?

  12. Origineel geplaatst door 4saus
    Origineel geplaatst door markmisschien kan microsoft maar beter met d’r windows bezig houden, want de enige concurrent die de ipad kan hebben is de wepad. Die hp slide vind ik veelste klein….En wat vind je van de joojoo dan?

    dat ding is een TV voor internet; aan/uit + volume. Net een tv.
    Ipad is kwaliteit. Wepad is flexibiliteit. Zo.

  13. @mark:
    Helder

    al vind in de flexebilliteit ten koste gaan van de gebruikers ervaring. De filmpjes die ik op de site van we pad gezien heb laten een heel hoop mogelijkheden zien maar de interface er voor is niet erg mooi. alles lijkt op een grid te staan en het is een grote scrolbare desktop met alles dat je aan hebt staan.

    het zal best fijn werken maar ik heb snel het idee dat je binnen de kortste keren aan het zoeken bent naar die ene app die je ook open had staan. Ik zag het de presentator al doen.

    ik ben benieuwd of de We Pad een succes gaat worden.
    het belooft veel goeds alleen jammer dat ze hem aanprijzen op de zwakke punten van de iPad niet varen op eigen kracht innovatie waar Apple nog niet over nagedacht heeft.

    anyway concurrentie is nodig hopelijk kunnen we deze gasten serieus nemen. dat dwingt apple weer sneller door te innoveren

  14. Origineel geplaatst door 4saus
    @mark: Helderal vind in de flexebilliteit ten koste gaan van de gebruikers ervaring. (…) dat dwingt apple weer sneller door te innoveren

    mee eens. Ik ben alleen bang, dat als je een wepad heb van medion, dat het uit elkaar valt zodra je hem aan zet…. (niet?)

  15. dat is bullshit het touchscreen werkt niet die toetsen bord is te groot het scherm is te groot en het progamma wat er op zit is niet handig w8 maar tot de ipad in luxenburg komt wan dan staan ze niet voo

    het valt meer te vergelijken als een toekomstige macbook touch @4saus:

  16. Origineel geplaatst door 😛
    dat is bullshit het touchscreen werkt niet die toetsen bord is te groot het scherm is te groot en het progamma wat er op zit is niet handig w8 maar tot de ipad in luxenburg komt wan dan staan ze niet voohet valt meer te vergelijken als een toekomstige macbook touch @4saus:

    ik begrijp geen bal van wat je zegt.

    wat bedoel je nou?

  17. Origineel geplaatst door 😛
    dat is bullshit het touchscreen werkt niet die toetsen bord is te groot het scherm is te groot en het progamma wat er op zit is niet handig w8 maar tot de ipad in luxenburg komt wan dan staan ze niet voohet valt meer te vergelijken als een toekomstige macbook touch @4saus:

    welke vind je slecht, de Ipad of Wepad? Maar iniedergeval; dat is het kracht van het ding: een groot scherm

  18. Hahaha sorry ik moest even lachen om al die reacties in een post op tweakers.net van jongens die er van overtuigd waren dat MS met de Courier de iPad van de kaart gingen blazen en hadden diverse complot theorieen uiteengezet.
    Straks blijven alleen de JooJoo en de wePad over 🙂 ben benieuwd hoe de anti Apple praatjes nu weer worden verkocht.

    Op zich wel jammer want had het apparaat graag werkend gezien!! Het idee is helemaal niet verkeerd..

  19. De microsoft courier ziet er niet uit maar de hp slate moet wel doorgaan, dat apparaat KAN beter zijn dan de ipad(?)

  20. Origineel geplaatst door Hein
    De microsoft courier ziet er niet uit maar de hp slate moet wel doorgaan, dat apparaat KAN beter zijn dan de ipad(?)

    ik vind dat de hp slide ontzettend lijkt op een normale PDA Een ipad lijk daar qua uiterlijk/interface totaal niet op… Daarbij komt nog dat het scherm van ipad/Wepad groter is, dus zal ik daar zelf eerder voor gaan

  21. Microsoft heeft nooit gezegd dat de courier OOIT uit zou komen, tevens wordt nergens gemeld dat door de aankoop van palm door HP de slate niet meer uit zal komen… ‘assumtion is THE mother of all fuckups!’

    Begrijp me niet verkeerd,dit bericht is gepost vanaf een iPad, maar ik wordt pas echt enthousiast rond de herfst van 2010 😉

  22. Origineel geplaatst door Roland
    Begrijp me niet verkeerd,dit bericht is gepost vanaf een iPad, maar ik wordt pas echt enthousiast rond de herfst van 2010

    Wat kunnen we dan verwachten rond de herfst van 2010?

  23. Wow ! Zo de van die microsoft courir ! Serieus … Dat ding is echt beter als j ipad ( check maar eens wat filmpjes ) ziet er geweldig uit als je de filmpjes mag geloven …. Wat een zone … Er is werkelijk totaal geen concurrentie voor de ipad op deze manier 🙁

  24. Origineel geplaatst door Tom
    Wow ! Zo de van die microsoft courir ! Serieus … Dat ding is echt beter als j ipad ( check maar eens wat filmpjes ) ziet er geweldig uit als je de filmpjes mag geloven …. Wat een zone … Er is werkelijk totaal geen concurrentie voor de ipad op deze manier

    Ik weet niet waar je het vandaan haalt, maar alleen al je taalgebruik wijst erop dat je van vrij weinig dingen verstand hebt. Dus de conclusies die je trekt hebben dan ook weinig waarde.

  25. @Rob:

    Ik snap niet waarom bedrijven zoveel markt aandeel heeft kunnen winnen met loze beloftes die veel later pas (half) werden waar gemaakt.

    Microsoft is zo’n bedrijf en het heeft er volgens mij een handje van om groots dingen aan te kondigen en dan vaak ver over de deadline aan te komen met iets dat niet eens in de buurt kwam van de belofte. De aankondiging van Windows longhorn bijvoorbeeld. Dat project bleef maar uitgesteld worden en is later zwaar uitgekleed op de markt gekomen onder de naam VISTA. We kennen allemaal dat debakel en Microsoft wist niet hoe snel ze met iets beters uit moesten komen. Een paar jaar later was er Windows 7.

    Dat is een goed en betrouwbaar besturingssysteem begrijp mij niet verkeerd maar het komt nogsteeds niet in de buurt van de belofte die men ooit deed bij de aankondiging van: “longhorn”.

    Een nieuwe strategie is blijkbaar teasen met een product om wind uit de zijlen te halen van een bedrijf dat al daadwerkelijk zijn product in de maak heeft.
    Als anticipatie op de iSlate (later de iPad) waren er tal van bedrijven die een iPod touch achtig apparaat maar dan groter aankondigde op de CES met daar op windows 7. en allemaal claimde het beter te zijn dan wat apple zou gaan neerzetten.

    Jammer dat dit geteasde product voortijdig gecanceld werd (courier)

    Zo zijn er tal van bedrijven die ver vante voren hun road map vrij geven zodat je als klant precies weet wat er over de komende maanden te koop zal zijn. Das heel mooi natuurlijk maar je geeft wel gelijk je troeven weg aan de concurrentie en klanten gaan wachten op de release van een product en kopen het huidige aanbod niet meer. dat doet Apple toch anders.

    Daar word Apple helaas ook vaak om gehekeld dat ze niks zeggen over toekomstige producten maar het resultaat is wel dat dat hen een voorsprong geeft op de concurrentie. ook als apple komt met een al bestaand iets waar ze het wiel opnieuw hebben uitgevonden zoals de iPhone en iPad.

    Ach ja…verschil moet er wezen.

    Vergeet de surface computer niet, die is ook nog steeds niet in groot gebruik genomen en win mob 7 duurde ook eeuwen

  26. Origineel geplaatst door Rob
    Origineel geplaatst door TomWow ! Zo de van die microsoft courir ! Serieus … Dat ding is echt beter als j ipad ( check maar eens wat filmpjes ) ziet er geweldig uit als je de filmpjes mag geloven …. Wat een zone … Er is werkelijk totaal geen concurrentie voor de ipad op deze manier Ik weet niet waar je het vandaan haalt, maar alleen al je taalgebruik wijst erop dat je van vrij weinig dingen verstand hebt. Dus de conclusies die je trekt hebben dan ook weinig waarde.

    Geloof me maar , ik weet meer dan dat jij denkt,, je trekt je conclusies te snel vriend ..

  27. waarom krijg ik elke x het gevoel dat microsoft en apple niet tegen elkaar aan het concurreren zijn maar meer met elkaar?? of izt ik nou helemaal fout?

  28. beter goed gejat dan slecht bedacht was het toch…?

  29. Origineel geplaatst door Daan
    waarom krijg ik elke x het gevoel dat microsoft en apple niet tegen elkaar aan het concurreren zijn maar meer met elkaar?? of izt ik nou helemaal fout?

    Heel simpel… Ze hebben elkaar nodig.

    Daarom zie je dat ze elkaar vaker supporten dan tegen werken. Zonder Apple heeft mirosoft een monopolie die hen alleen maar tegen werkt door wetgeving van buiten af. (nelie Kroes)

    Zonder microsoft heeft apple geen druk meer op de ketel en zal het minder drang hebben om te innoveren. en dit geld anders om net zo. elk bedrijf heeft concurrentie nodig om scherp te blijven. Als pionier kak je in als je ook echt de enige bent in je soort.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.