Reacties voor: Microsoft steunt Epic Games in de strijd tegen Apple

Maar alleen als het gaat om de Unreal Engine
Microsoft heeft zich achter Epic Games geschaard in de strijd tegen Apple. Dat heeft ermee te maken dat Apple toegang tot de Unreal Engine wil blokkeren. Het zou schadelijk zijn voor alle gameontwikkelaars, zegt Microsoft.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Heeft Epic games dan geen monopolie positie door dat dus blijkbaar zoveel ontwikkelaars gebruik maken van Unreal Engine?
    Ik ben nog steeds van mening dat Epic games dit over zichzelf heeft afgeroepen maar ben wel heel benieuwd naar de afloop en vind het wel zuur voor alle gebruikers van Unreal Engine.

  2. De enigen die schuld heeft is de maker van epic games die hebben contact schending gedaan dus maak me niet druk apple gaat dit winnen en Microsoft moet zich er niet in gaan mengen die bemoeien zich altijd overal mee

  3. Origineel geplaatst door Patrick
    De enigen die schuld heeft is epic games die hebben contact schending gedaan dus maak je niet druk apple gaat dit winnen en Microsoft moet zich er niet in gaan mengen die bemoeien zich altijd overal mee

  4. Het is inderdaad wel grappig om te zien dat uitgerekend Epic Games hier zo’n groot probleem van maakt. Als je de Unreal engine gebruikt in je game moet je ook 30% afdragen aan Epic. Als je dan je game verkoopt in de Epic Game Store dan zakt dat percentage wel flink omlaag, maar dat zorg toch een beetje voor een monopoly.

    Ik zie net dat na het succes van fortnite Epic het percentage heeft verlaagd van 30% naar 12%. Maar ook Epic vraagt percentages van zijn ontwikkelaars.

  5. Heel simpel… Apple bouwt net als Android een optie in side-loading toe te staan. Eigen risico voor de gebruiker die zelf kiest welke app je via welke weg installeert. Gebruik je de AppStore betaal je 30%, schakel je de side load optie in moet je zelf je verstand gebruiken bij installeren – heel goed mogelijk.

    Dat is de enig juiste oplossing- Google biedt deze wel.

  6. @Jaap Couro:

    In response, Apple and Google pulled “Fortnite” from their digital storefronts and cited the update as a terms-of-service violation – which caused Epic to sue both companies.

    Is dus ook de Google store waar hij is uitgehaald en ze een probleem mee hebben 😉

  7. Origineel geplaatst door Jaap Couro

    In response, Apple and Google pulled “Fortnite” from their digital storefronts and cited the update as a terms-of-service violation – which caused Epic to sue both companies.

    Origineel geplaatst door Schuilnaam
    Is dus ook de Google store waar hij is uitgehaald en ze een probleem mee hebben 😉

    Je kunt hem wel gewoon installeren op Android…. dat is toch echt een verschil (side lossing, gewoon via instellingen te activeren en APK van de Epic site halen). Aanklagen van Google is om het punt van de 30% te maken.

  8. @Jaap Couro: Kan toch ook gewoon op de iPhone / iPad drag .ipa bestand en rammelen maar

  9. Origineel geplaatst door Schuilnaam
    @Jaap Couro: Kan toch ook gewoon op de iPhone / iPad drag .ipa bestand en rammelen maar

    Dat is niet correct. Heeft met (Enterprise) certificaten te maken.

  10. Valt van beide wat te zeggen, maar wat mij het meeste boeit is dat een bedrijf als Amazon wel een speciale deal heeft gekregen van Apple.
    Dus het standpunt dat iedereen zich aan de regels dienen te houden is eigenlijk; iedereen op een enkele na.
    En daar hou ik niet van. Dat stuk zie ik graag verklaard door Apple in een smeuïge rechtzaak.

  11. Ik denk dat er in elk bedrijf ergens wel iemand een deal heeft gemaakt tov iemand anders.

    Der zijn gewoon regels en daarmee uit. Niemand heeft gezegd dat ze speciaal een app moesten maken voor de AppStore. Als ik niet betaal voor de bus , draait de bus ook wel verder zonder mij.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.