Reacties voor: Microsoft lacht Siri uit in reclamefilmpje

Microsoft lacht in een reclamefilmpje Apple uit: de Cortana virtuele assistent zou veel beter opdrachten herkennen dan Siri.
Lees het complete artikel → Microsoft lacht Siri uit in reclamefilmpje
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 29 reacties

  1. Hahaha, grappig verhaal:).
    Wel leuk dat ze het proberen….
    Ik hoef het niet eens uit te proberen om te zeggen dat Siri ongetwijfeld soepeler zal werken!

  2. Beide nutteloos

  3. Volgens mij valt het wel mee.

    Als ik bij herinneringen instel dat als ik ergens in de buurt kom ik een melding wil krijgen (voor bloemen of wat dan ook) gaat dat perfect. Ook andersom als je wegrijdt bij een locatie (wegrijden van werk, melding krijgen bloemen kopen) werkt gewoon. Gaat wellicht niet via Siri, maar het grote probleem zie ik hier niet in.

    Een herinnering dat als je vrouw belt zodat je haar kunt feliciteren omdat je het wellicht vergeet? No comment…
    (Voor andere doeleinden kan het wellicht wel van pas komen, maar we moeten niet hersenloos worden)…

    Krijg ook automatisch in het notification center te zien hoelang ik erover rijdt naar mijn werk elke dag. Hoef ik geen Siri voor te openen…

    Als je, je eigen huwelijksdag vergeet en niet eens kan bedenken dat je een klein presentje koopt voor je vrouw onderweg naar huis wens ik iedereen veel plezier met een Windows Phone. Ik heb daar geen Cortana voor nodig…

  4. Aan Siri heb ik nog nooit wat aan gevonden. Maar dat zal wel aan mij liggen. Kan me nog wel iets voorstellen bij handsfree dingen opvragen in de auto.

  5. Wie koopt er nou een andere telefoon omdat de virtuele assistent beter zou zijn?
    Dat komt bij mij wel als laatste op mijn afwegingenlijst.

  6. Die Asus Vivotab Smart, die die windhozen zo erg prijzen, heb ik zelf, en het werkt voor geen meter. Je kan er wel meer op doen dan een ipad omdat het op de volledige windows 8(.1) draait ipv een tablet versie ervan, maar apps zoals asphalt 8 werken niet omdat dat ding te sloom is en geen goede grafische kaart heeft, terwijl een ipad of iphone het zonder problemen draait. En met de desktop kan je niet werken, het is veel te sloom! Het was een totale miskoop, en voor iemand zoals ik (ik ben 15) is dit een erg grote aankoop. Stom dat ik die keuze had gemaakt

  7. Tof dat Mickeysoft nog iets heeft om mee te lachen. 😉

    De aandeelhouders hadden bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers minder reden om te lachen. En de 18.000 medewerkers die een andere baan mogen gaan zoeken nog veel minder.

  8. @Timosha: dát… is een leuke opmerking! maakt mn dag goed!

  9. Origineel geplaatst door Timosha
    Tof dat Mickeysoft nog iets heeft om mee te lachen. 😉
    De aandeelhouders hadden bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers minder reden om te lachen. En de 18.000 medewerkers die een andere baan mogen gaan zoeken nog veel minder.

    Hahaha dus dat!

  10. @Timosha: You just made my day…! 😛

  11. Als ik dit reclamefilmpje zie, ga ik echt niet ineens een Microsoft-ding halen.

    Zelfs de filmpjes van Samsung komen sterker over en dat zegt dus heel wat.

  12. Jullie vinden het grappig dat 18.000 mensen een nieuwe baan mogen zoeken en dit omdat er een beschimpend reclame-filmpje is gemaakt t.o.v. Apple? Hopelijk komt er nog een app die bekrompenheid helpt te bestrijden.

  13. Microsoft heeft makkelijk praten zoals altijd kijken ze het eerste af van Apple en gaan dan de sier maken met net even iets verbeterde versie. Al gven ze de Microsoft produkten voor niets weg ik zal van mijn leven lang geen microsoft produkten kopen, ik houd niet van diefstal

  14. Dat ze eerst eens iets deftige op de markt brengen….

  15. En Apple lacht om de gratis publiciteit en lelijke Nokia troep.

  16. @Timosha: Welke kwartaalcijfers heb jij gezien dan?
    Oo je bedoelt die mega winsten.

    En inderdaad. Cortana werkt een stuk beter. Op mijn iphone5 Siri nooit gebruikt. Op mijn Lumia 920 gebruik ik cortana dagelijks.

  17. Verschrikkelijk, apple zou ze moeten aanklagen vind ik !

  18. @Fritz Schlingmann: Mee eens behalve het iets beter maken. Vb. Skype. En daarom zal ik nooit een SS kopen.

  19. @Frank: Misschien even het hele stukje lezen van Timosha…En dan heb jij het over bekrompenheid?
    Afgezien van het feit dat het triest is dat er 18000 microsoft medewerkers ontslagen worden, waarvan 1/5de deel bij het Finse Nokia werkzaam zijn. Is het belachelijk dat Microsoft zo’n filmpje durft te maken. Zal heel veel marketing centjes kosten die beter gebruikt hadden kunnen worden voor een goed en degelijk sociaal plan voor de ontslagen medewerkers van Microsoft

  20. Grappig dat er nog mensen zijn die kijken naar andere producten dan van Apple. Apple is voor MIJ de standaard al ver ver voor de Imac/Iphones. Voor mij dus never nooit een alternatief.

  21. @Marijn: Dat Apple ze niet eens aanklaagd zegt al genoeg.

  22. Ik vind die Lumia er veel leuker uitzien dan die iPhone.

  23. Ik blijf het toch zwak vinden als je het nodig vind om je af te zetten tegen een concurrent. Laat gewoon je eigen produkten voor zichzelf spreken…

  24. Pffff…
    Bill Gates verbood zijn kids om een iOS device te gebruiken
    Maar s avonds controleerde hij dat volgens geruchten nooit – dan had hij zelf zijn geheime iPad al tevoorschijn gehaald….

  25. @remco: Even voor de duidelijkheid;
    Microsoft en grote winst gaat niet samen in een zin xd.

    Ik gebruik Siri de hele dag, heb iOS 8 er op staan, en hoef m’n telefoon niet eens uit m’n broekzak te halen bij een sms ofzo.
    Ik hou d’r van, kan Nokia/Microsoft nog iets van leren haha.

  26. Origineel geplaatst door remco
    @Timosha: Welke kwartaalcijfers heb jij gezien dan?
    Oo je bedoelt die mega winsten.En inderdaad. Cortana werkt een stuk beter. Op mijn iphone5 Siri nooit gebruikt. Op mijn Lumia 920 gebruik ik cortana dagelijks.

    Microsoft heeft 7% minder winst geboekt vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Cortana vind ik op 1 punt beter: de censuur is iets minder verregaand dan bij Siri.

  27. Microsoft heeft met Cortana wel een inhaalslag gemaakt. Aan Google Now komt Siri al lang niet meer. Ook al ben ik geen fan van Windows Phone, ik moet toegeven dat de inzet en visie van Microsoft mij enorm bevalt. Dat bedrijf heeft het verdiend om ook eens Apple’s minpunten aan de kaak te stellen, met een campagne die Apple zelf ook jaren heeft gevoerd (koekje van eigen deeg en zo).

  28. Het fanboy gehalte is blijkbaar weer behoorlijk groot als ik de commentaren hier lees.

    – Om te beginnen is het in de USA perfect toegelaten om vergelijkende reclame te maken, dus aanklagen is er niet bij, behalve als je feiten niet kloppen
    – Iedereen kopieert van iedereen : iOS heeft in versie 7 een aantal eigenschappen “geleend” van Android en Microsoft Phone en persoonlijk ben ik daar niet rouwig om, want het heeft de functionaliteit van mijn iPhone enorm verbeterd.
    – Voor zover ik weet is het voor een underdog wat reclame betreft interessant om je met de top-dog te vergelijken, terwijl het voor de leider net het omgekeerde geldt.
    Zo vergeleek Pepsi cola zich altijd met Coca cola, terwijl Coca cola zich niet vergeleek met de tweede op de ranglijst.
    Zo maakte Apple in het verleden altijd vergelijkingen met Windows, want Apple was niet de marktleider.
    Microsoft Phone is op het moment slechts een kleine speler, dus ik veronderstel dat het ook voor hun nu verstandig is om hun product te vergelijken met de leidende producten.

  29. @Patrick: Daar draait het bij Microsoft niet om. Zo is Windows de marktleider, maar zouden volgens die logica Google’s Chromebooks de marktleider zijn. Maar goed, we wachten nog altijd op de eerste geniale reclamecampagne van Microsoft…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.