Reacties voor: Microsoft beperkt OneDrive-opslag voor gratis en betalende gebruikers

De opslaglimiet van OneDrive wordt voor zowel betalende als gratis gebruikers aan banden gelegd. Zo wordt de optie met onbeperkte opslag geschrapt en kunnen gratis gebruikers ook minder opslaan.
Lars Paymans -

Reacties: 26 reacties

  1. En bedankt Microsoft.

    Ik gebruikte juist OneDrive om mijn foto’s van mijn iPhone te synchroniseren / backupen.

    Ik heb nu 11,4 Gb staan en zou dit dus terug moeten dringen naar 5Gb, ik heb net 30 Gb bij elkaar gespaard om te backuppen.

  2. Ik heb sinds een half jaar een university abonnement en altijd al 1TB? Verandert niets dus, volgens mij.

  3. Zit al jaren op onedrive, zelfs toen het nog skydrive heette. Juist omdat het lekker gratis en onbeperkt is. Maar ja sommige mensen zijn te gretig en maken daar lekker optimaal gebruik van.

    Of het is gewoon marketing door zoveel mogelijk mensen aan te trekken en dan er een verdienmodel op los gooien. Simpel natuurlijk.

    Maar wel jammer nu moet ik wat anders vinden. Suggesties? (Appje die ook een beetje goeie privacy voorwaarden hanteert)

  4. Are you fucking kidding me?!!

    Die gratis 15gb was precies de reden dat ik voor onedrive koos.

    Dag Microsoft

  5. Koop een iTuneskaart van vijftien euro en geniet van 15 maanden 50 GB opslag. iCloud is tegenwoordig veel competitiever geprijsd dus ja waarom zou je ergens anders heen gaan heh

  6. @yermolai: Aub. Wij in België weten ondertussen dat gratis niet bestaat. Vroeg of laat zijn ze daar met de rekening. Eerst lokken en dan BOEM,kassa.

  7. Gelukkig verandert er voor Office 365 abonnementen niet veel. Een terabyte vind ik wel genoeg.

  8. @Si: net recent aangekondigd: https://www.transip.nl/stack/
    Is Nederlands, 1000 GB gratis, wel even wachten op de uitnodiging na aanmelding.

  9. Damm, Ik ben lid sinds Skydrive bestond. En nu ze de online opslag gaan beperken moet ik nu zelf ook aan overstappen. Ik gebruikte Onedrive alleen voor het gemak en de gratis 15GB opslag. Ik weet dat Google gratis onbeperkt foto’s backupt, maar bij Google is niets gratis. Slechte service van Microsoft toch al gewent. Dan maar overstappen naar iCloud Drive.

  10. Het is dat ik een Office365 abbo heb, anders was ik naar iCloud drive overgestapt.

  11. @iCulture: misschien handig om erbij te vermelden dat Microsoft als “goedmakertje” je een jaar gratis Office 365 Personal (met 1TB Onedrive) geeft als je bij het ingaan van de nieuwe plans meer dan 5 GB op je Onedrive in gebruik hebt. Je moet dat jaar gratis wel claimen en je hebt een Credit Card nodig voor de subscription met Automatic Renewal. Al kan je de Renewel meteen na activatie weer uitzetten. Hierdoor dus een jaar gratis eigenlijk (Bron)

  12. Blij dat ik onlangs voor iCloud heb gekozen!

  13. Maak ik gelukkig geen gebruik van. Voelde al wel aan dat onbeperkt alleen maar kan als fair use policy strikt gehanteerd wordt. Mocht je écht behoefte hebben aan flink wat ruimte, zet dan gewoon zelf een server op (NAS server van bijvoorbeel Synogy).

  14. Op Flickr (van Yahoo) krijgt je 1000GB gratis. Je kunt de iOS app automatisch je foto’s laten uploaden. Wel even opletten want standaard deel je je foto’s dan met de hele wereld. Dat kun je default dichtzetten zodat alleen jij zelf er bij kunt.

  15. Ook lekker die 15Gb was juist de reden.

  16. Zo heel raar is het toch ook weer niet. iCloud geeft toch ook maar 5 Gb gratis.

  17. Typisch Microsoft ook, ze maken soms van die enorme denkfouten ten koste van anderen. Heeft er nooit iemand bij stilgestaan dat ‘onbeperkt’ misschien wordt misbruikt? Als je geen onbeperkte opslag verkoopt, noem het dan ook niet zo. Verkoop variabele opslag met een fair-use-limiet, want dat is het.

    Dat de gratis opslag wordt ingeperkt is ook een mooi voorbeeld van wat er mis kan gaan als je eenmaal in een ecosysteem zit dat je heeft aangelokt met “GRATIS!” of veel te lage prijzen. Gaat die strategie niet meer op of zijn de aanbiedingen niet meer nodig, wordt de gebruiker met het probleem opgescheept. Je kunt beter kiezen voor een betrouwbare aanbieder met eerlijke prijzen, zonder die nonsens van gratis en tijdelijke acties.

    Origineel geplaatst door Coen
    Zo heel raar is het toch ook weer niet. iCloud geeft toch ook maar 5 Gb gratis.

    Met het verschil dat Apple je alleen een iCloud-account laat inrichten vanuit een Apple-toestel. Het blijft dus iets wat Apple alleen voor bestaande klanten aanbiedt en in feite in de verkoopprijs is inbegrepen. Bij OneDrive en Google Drive betaal je daar altijd in natura voor, namelijk met persoonsgegevens.

  18. Met een Gmail account heb ik 17GB opslag.

  19. Dan word het echt tijd om een cloud server op me home server te zetten
    http://Www.Owncloud.com

    Er zit ook een ios app bij om te syncen
    Hou je alles in eigen beheer ook

  20. @Harold: Volgens mij is Cloud (120 euro per jaar voor 1 Tb) duurder dan Office 365 met 1 Tb Onedrive.

  21. Net nagekeken en op Skydrive/Onedrive heb ik iets van 29GB opslag over. Lijkt mij sterk dat ze data gaan weghalen/inkorten naar 5GB.

  22. Nou, ik ben ondertussen aan het alles overhevelen naar iCloud drive en Google Drive. Ik ben sinds gebruiker (gratis) toen het SkyDrive heet. Eerst 5 GB, toen 15GB en toen 25GB. En nu heb ik ongeveer 22GB over.

    Lekker bezig Microsoft naar je bestaande klanten toe (gratis of niet-gratis) – Not!

    Ik heb een office 365 met 1TB opslag, alleen deze gebruik ik voor zakelijke stuff. Heb liever privé en zakelijk gescheiden (overzicht behouden tussen beide accounts).

  23. Origineel geplaatst door josh
    Net nagekeken en op Skydrive/Onedrive heb ik iets van 29GB opslag over. Lijkt mij sterk dat ze data gaan weghalen/inkorten naar 5GB.

    Dat is dus exact wat ze WEL gaan doen begin 2016…

    Iedereen, lees mijn eerdere post en je trekt er nog wat voordeel uit voor een jaar…

  24. @Electrifying: Althans, je data wordt Read-Only totdat je onder de 5 GB zit. Daarna kan je pas weer dingen naar Onedrive uploaden c.q. Iets plaatsen.

  25. Origineel geplaatst door Electrifying
    Dat is dus exact wat ze WEL gaan doen begin 2016…

    Iedereen, lees mijn eerdere post en je trekt er nog wat voordeel uit voor een jaar…

    Nou, dan ga ik deze opruimen en over naar gdrive. Ik gebruik online storage alleen voor facturen en wat digitaal papierzooi

  26. Dit is nu weer een kwestie van lok de gebruiker naar je toe en dan wordt deze afgeknepen. Ik vraag mij tevens nog steeds af het staat het met de veiligheid van de aangeboden cloud’s.
    Ik ben blij met mijn NAS heerlijk in eigen beheer.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.