Reacties voor: Microsoft laat zien hoe de Office-apps de komende jaren veranderen

In een nieuwe blogpost legt de designbaas bij Microsoft Office uit hoe de apps de komende jaren gaan veranderen. Zo gaat de taakbalk zich meer aanpassen aan het werk dat je doet, zodat deze een stuk minder afleiding geeft.

Reacties: 4 reacties

  1. Een dure licentie (€ 150,-) om een basispakket te downloaden, zonder dat je recht hebt op updates vind ik als Apple-gebruiker een no go. Een abonnement voor € 7,- per maand op een reeks programma’s waar ik er maar twee van zou willen gebruiken (Word en Excel) voelt ook wat scheef. In principe voldoen Pages en Numbers uitstekend, hoewel de wat ingewikkelder opmaakfuncties en bijwerkfuncties bij mij soms slecht omgezet worden in Word-documenten. Ook gaat Numbers naar Excel niet echt lekker. Wat ik me trouwens afvraag, is of in de laatste versies van MS Office nu wel een mogelijkheid bestaat om documenten als Apple-documenten op te slaan. Ik heb de indruk dat beide pakketten niet echt gemotiveerd zijn om uitwisselbaar te kunnen werken. Dat zet je als consument dus wel voor het blok: kiezen voor de dure optie met veel extra’s waar je niet op zit te wachten, of kiezen voor uitstekende programma’s die standaard bij Apple geleverd worden met circa tien jaar updates (zo lang als je apparaat mee kan in de OS-ondersteuning). De laatste optie geeft nog wat beperkingen in de compatibiliteit met MSOff, doch met een paar slimme trucs is daar goed mee te werken.

  2. @Walden: Sorry, maar ik vind het als Apple gebruiker klagen over geld wel ironisch 🙂
    Maar even serieus. Die €150,- hoef je niet te betalen. Je bent veel beter af met een Microsoft 365 abonnement van €65/jaar voor 1 gebruiker, of €99/jaar voor een familie van 5. Je bent dan altijd van de laatste updates/vernieuwingen verzekerd. Bovendien is de 1TB opslag per persoon een grote toegevoegde waarde. Een dubbele online backup in twee verschillende ecosystemen is sowieso aan te raden.
    Ik snap, dat je erg gehecht bent aan het Apple ecosysteem, maar je ziet zelf de problemen die optreden tijdens conversie, dat het verstandig is de standaard opmaak van Office te gebruiken. Overigens, kan je ook altijd nog een Microsoft account aanmaken en de gratis online versie van Office gebruiken. Te benaderen wanneer je inlogt op outlook.com. Hoewel deze Office versie gelimiteerd is, is deze voor een gemiddelde gebruiker meer dan genoeg (denk ik).
    Succes in ieder geval!

  3. Gesproken als een Apple fan vind ik het Apple office pakket prima voor als je in je eigen bubble leeft maar de grote boze buitenwereld werkt toch echt met name met MS Office. Converteren tussen de pages/numbers/keynote naar de M$ varianten is echt een ramp.

    Idem voor Google overigens.

  4. Hopelijk laten ze de verschillende teams dwvelopers dan ook samenwerken.
    Want als Outlook op iOS DarkMode volgens systeem probleemloos overneemt, waarom lukt dat met Teams dan niet?
    Daar moet je een toggle omzetten en dan de app herstarten!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.