Reacties voor: Microsoft Office voortaan gratis op iPhone te gebruiken

Microsoft Office Mobile is voortaan gratis te gebruiken op de iPhone. Ook zijn er Word, Excel en PowerPoint apps voor iPad verschenen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Geweldig nieuws!!

  2. De apps staan al in de appstore!

  3. Moet een account hebben maar die kun je nergens aanmaken! Slecht hoor…

  4. Wat ik eerlijk gezegd een beetje een gemis vind ten opzichte van de iPad-versies van Word, PowerPoint en Excel is dat nog steeds het pre-iOS 7-interface gebruikt wordt. Had toch gehoopt dat dit allemaal aangepast zou zijn. 😛

  5. = volgens de info compatible met iPad!
    Moet ik nog even uitproberen…..

  6. Zo heel verrassend vind ik deze stap van Microsoft niet. Het is de enige manier dat ze nog een stukje kunnen terugveroveren van een markt die ze eigenlijk al kwijt zijn aan de standaard Apple apps en alternatieve office-apps.

    Bovendien kunnen ze zich beter realiseren dat de gemiddelde consument niet zit te wachten op een abonnementsmodel voor office-apps. Dat is meer iets voor bedrijven, die daarmee kiezen voor de zekerheid dat ze altijd met de laatste versie van een programma werken.

  7. Net getest. Vind het eerlijk gezegd net als de desktopversie gewoon prut. Geef mij maar iwork.

  8. Je kan de iPhone versie gewoon gratis op je iPad installeren 🙂

  9. Mis ik iets? Ik kan alleen aanmelden op mijn 365-abonnement (heb ik niet), of een 365-abonnement kopen. Dat zijn mijn enige twee opties in het laatste scherm van de tutorial bij opstarten.

    Het idee is nu toch juist dat je geen 365-abonnement meer nodig hebt??

    Edit: Dat is maf! Ik keek nota bene naar de changelog en zag daar 1.1. Maar blijkbaar 1.0 gedownload, want ik open de App Store net opnieuw en krijg hem nu bij Updates!

    Nu dus wel goed 😉
    Hoe kan het nou dat ik na jullie heb gedownload en een oudere versie op m’n iDevice krijg?

  10. Het eerste de beste word doc dat ik probeer te openen geeft al een fout melding…. Docx file met naam in hoofdletters

  11. Wat een misser weer… de losse apps en de iPhone office oplossing, op de iPhone geen mogelijkheid om 2011 documenten te openen die moet je eerst converteren met een desktop versie naar nieuwer, en voor de losse apps moet je notabene €99,- uitgeven wil je er überhaupt iets aan hebben…. per jaar!!! Ik had wel gedacht dat ze iWork even zouden aftroeven maar helaas… MS gaat voor het geld…

  12. Leuk. Vind het nog steeds een gepriegel om dat op de iPhone te doen maar heb de apps nu op de iPad en iPhone (zakelijk) staan en het werkt aardig.

  13. @fcturner: Zelfde hier, geen 365 abbo kom dus niet verder.

  14. @frans: check m’n edit even. Misschien krijg jij ook een app update te zien.

  15. Beetje jammer dat ik nu zo’n abonnement heb afgesloten. Lekker Microsoft, eerst je klanten laten betalen om het vervolgens gratis aan te bieden. 🙁

  16. Dikke fail dat abonnementsmodel. Ik zou alleen excel op m’n iPad willen gebruiken en zou daar ook best een behoorlijk bedrag voor over hebben. Zelfs die €99 nog wel mits de iPad versie goed met macro’s overweg kan. Maar 99 per jaar?? Achterlijk!!! Numbers kost een tientje eenmalig. Ja, minder functies ok, maar dit is een bizar verschil.

  17. ik moet inloggen met een geregistreerd email adres… dus dat gratis op de iPhone werkt (bij mij) niet

  18. Hoe zit dit met office 365 voor studenten? Mogen zij wel gebruik maken van de ipad-apps? Zou het ideaal vinden om met word en powerpoint aan de slag te kunnen op de ipad.

  19. 10 euro in de maand om me documenten te kunnen bewerken bovendien staat alles op MS servers in de USA zodat hun lekker in al je bestanden kunnen rommelen nee bedankt

  20. I don’t get it. Wat voegt dit nou toe tegenover een Pages of Numbers van Apple. Plus daarnaast heb je ook nog een belachelijke abbo nodig.

    In mijn ogen heeft Microsoft hier veeels te lang mee gewacht. Mensen die al die tijd hierop gewacht hebben ipv overstappen naar iets anders zijn, with all the respect, kuddedieren en nooit early addopters

  21. Alles in de cloud verplicht app. Zonder eerst in te loggen met een Windows live account kan/mag je niks. Veel te laat van Microsoft en dan deze alles in de cloud versie. Ik wil lokaal kunnen werken zonder internet desnoods. Als ik in een cloud wil werken neem ik iCloud.com wel.

  22. Nieuws klopt niet, want bij iphone is downloaden inderdaad gratis maar je moet office 0365 account hebben om te kunnen gebruiken

  23. Op zich wel humor
    Microsoft heeft de iPhone nooit serieus genomen (Ballmer: “welke gek gaat $500 voor een phone betalen?”) en zich vervolgens enorm verslikt in mobile
    Nu zeggen ze eigenlijk “laat maar lekker gaan, we komen jullie wel tegen op de grotere schermen”
    De vraag is alleen of ze kunnen opboksen tegen de veel goedkopere iPad office apps van anderen

  24. De titel van dit bericht (Microsoft Office voortaan gratis op iPhone te gebruiken) is dus onjuist. Het installeren van de apps is gratis maar het gebruik ervan dus niet.

  25. Top tweet van tim cook richting de nieuwe CEO van microsoft

    Welcome to the #iPad and @AppStore! @satyanadella and Office for iPad

  26. Mensen wees ns wat positiever!
    Als je een oplossing zoekt welke over al je apparaten werkt is dit perfekt. Bedrijven werken voopr 99% met office dus….
    Een vergelijk met 10 euro tov 99 klopt natuurlijk ook niet: het is voor alle office inderdelen, dus 30 euro bij Ioffice, tegenover 99 euro. Ja, dan wel weer per jaar, maar ook over meerdere devices.
    Ik begrijp het wel van Microsoft…

  27. Werkt dus niet……

  28. Hier ga ik denk dus wel een 365 university account voor afsluiten! 70 auro eenmalig voor 4 jaar gebruik van Office365. Plus daarna voor hetzelfde bedrag nog eens te verlengen met 4 jaar.

    Ik merkte net dus al dat ik een Excel niet kon lezen in Numbers. I.p.v. van woorden zag ik allemaal vreemde tekens en de filters bovenaan de kolommen werkten niet in Numbers. En dat was gewoon een supersimpel tabblad met statische gegevens en een filter.

    Dat betreffende Excelbestand kon ik overigens zonder problemen openen met de gratis versie (heb nog geen 365 account) die ik op mijn iPad heb geïnstalleerd. Filters aan-/uitzetten werkt ook. Alleen bewerken was niet mogelijk.

    Ik ben blij.

    Wel vind ik dat de gebruikelijke abbonnementskosten voor Office365 onaanvaardbaar prijzig zijn!

  29. Gedownload, maar je moet vervolgens inloggen op je Microsoft account. Ik zou niet weten of ik dat heb of waar ik dat aan moet maken, op mijn MacBook gebruik ik wel Office, maar ik denk niet dat ik daarvoor een ms account moest aanmaken. Weet dus niet hoe ik nu verder moet.

  30. Prijs van 99 euro voor iPad Office is veel te hoog. Absurd! Wie doet zoiets? Dan liever gewoon Pages gebruiken voor laag eenmalig bedrag en zonodig documenten als Word opslaan en verzenden.

  31. En helemaal gratis…… Voor een prijs van €99 per jaar. Gemiste kans microsoft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.