Reacties voor: Microsoft Office 2011 voor Mac-support stopt binnenkort, dit zijn je opties

Gebruik je Microsoft Office 2011 voor de Mac? Microsoft stopt met de support, dus het is tijd om naar alternatieven en andere opties uit te kijken!
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 11 reacties

  1. Office 2011 werkt nog perfect onder high Sierra.
    Geen enkel probleem noch hickup.

    Zowel de Nederlandstalige versie als de Engelse.

    Updates werken nu ook nog fijn.

    Ik vind 2011 een stuk beter dan 2016 waar een aantal shortcuts niet meer werken zoals cntr-i om in te voegen.

  2. Volgens mij mis ik de gratis office 365 variant waarbij je alleen via browser in office kan werken met behoorlijke basisfuncties. In ieder geval uitgebreider dan Google.

  3. Logisch. Is ook al 6 jaar oud. Office for Mac 2016 was eenmalig €13 en werkt in 4 account op de iMac en op de MacbookPro. Heel makkelijk.

  4. Abbo office 365 pro plus geregeld via schoolspot.nl = 4 eurootjes

  5. G suite 👍🏼

  6. Weiger voorlopig de update naar High Sierra en blijf Office 2011 gewoon gebruiken. Je kunt dan in de loop van 2018 rustig zoeken naar een andere oplossing. In de komende maanden mag je dan geen updates van macOS en Microsoft Office installeren

    Updates voor office 2011 mag je juist wel installeren, alleen updates voor macOS niet.
    Als er een update komt zal die als nog voor huidige macos getest zijn, en anders komt die ook niet te voorschijn.

  7. Bij het (kleine) bedrijf waar ik werk hebben we een tijdje Office 365 gehad, maar ze zijn er vanaf gestapt. Uiteindelijk is het toch een stuk duurder dan de ‘permanente’ Office optie, waar je na het betalen van een bedrag voor jaren goed zit. En Outlook gebruiken we absoluut niét. Mail van Apple bevalt beter.

  8. Origineel geplaatst door Dennis
    Weiger voorlopig de update naar High Sierra en blijf Office 2011 gewoon gebruiken. Je kunt dan in de loop van 2018 rustig zoeken naar een andere oplossing. In de komende maanden mag je dan geen updates van macOS en Microsoft Office installeren

    Updates voor office 2011 mag je juist wel installeren, alleen updates voor macOS niet.

    Als er een update komt zal die als nog voor huidige macos getest zijn, en anders komt die ook niet te voorschijn.

    Dat staat er ook….

  9. Als student, scholier of docent krijg je vaak GRATIS (!!) Office 2016. Controleren kan via deze website met het e-mailadres dat de student zelf gebruikt op school.

  10. @Patrik: Dit klinkt alsof er een overstapoptie is (geweest) van 2011 naar 2016? Nooit wat gemerkt en ik werk al zes jaar met een (dure) legale versie van Office. Vorig jaar nog een tweede licensie erbij gekocht voor onze laptop, niks overstapmogelijkheid, niks gedeelde licensie voor meerdere apparaten.

    Dat zes jaar doorloop een logisch einde is voor een office-pakket snap ik ook niet, tegelijkertijd heb ik een Pages/Keynote/Numberspakket gekocht (was toen nog niet gratis maar wel veel goedkoper dan office) en die is nog steeds net zo actueel als het laatste OS.

    Mijn vragen zijn daarom:
    1. Bestaat er een overstap voor €15 per licensie?
    2. Wat is er logisch aan de MS politiek om service op softwarepakketten binnen zes jaar gewoon te stoppen (als mogelijkheid 1. niet bestaat) en dan het geupdate pakket voor nieuwprijs weer aan te bieden?

    Helaas is de twee richtingen compatibiliteit van Pages met WORD docx voor meer ingewikkelde layout functies nog niet vlekkeloos, waardoor dat voor mijn werk nog geen alternatief is. Hetzelfde geldt zeker ook voor Numbers en Excel. Of dit aan Apple ligt wens ik hierbij te betwijfelen.

  11. @Paul: Dat staat er niet. Er staat dat je ook geen updates van Office mag installeren.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.