Reacties voor: ‘Microsoft Mixview beter dan Apple’s Genius’

Apple's Genius blijkt in vergelijking met Microsoft's Mixview op de Zune eigenlijk niet veel voor te stellen. Mixview is veel geavanceerder en levert betere suggesties.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 34 reacties

  1. Fijn voor ze.
    dan hebben ze eindelijk iets wat apple ook maakt dat WEL beter is.

  2. genius stelt inderdaad niet zoveel voor. Van de 300 albums in mijn bibliotheek gebruikt hij er nog geen 30 om de afspeellijsten te vullen.

    In iTunes heb ik Genius alweer uitgeschakeld, alleen wil hij nog niet weg van de iPhone.

    Voor muzieksuggesties gebruik ik wel last.fm daar krijg je meestal goede én verassende afspeellijsten.

  3. Het idee is dat genius steeds slimmer word door de gebruikers info van mensen te blijven verzamelen. op de duur moet het net zo goed of beter kunnen worden als last FM mixed vieuw en andere conculega diensten.

    Ik heb uiteraard eerst als een domme fanboy gereageerd voor dat ik het hele stuk gelezen had. Maar nu ik het wel helemaal gelezen heb ontdekt ik dat ze bij wall street yournal niet helemaal hun huis werk hebben gedaan.

    Genius kijkt volgens de keynote ook naar gebruikers gedrag. Genius vergelijkt verzamelt ook info over welke nummers er vaak in samenhang met elkaar in de ipod en itunes bibliotheek voor komen en vaak na elkaar geluisterd worden.

    Die aanbevelingingen zijn er al ruim 2 jaar in itunes onder de just for you beta die zo nu en dan in de itunes store te vinden was. Daar kreeg je ook een aanbeveling van muziek gebaseerd op de inhoud van jou eigen bibliotheek. genius is de door ontwikkelde versie daarvan.

    Maar Mixvieuw kan nogsteeds beter werken dan genius en last FM beter dan de eerder genoemde twee. Dat is mijn punt ook niet. Dat zullen ze best grondig getest hebben. Ik heb geen Zune en ook geen zin om het te tetsten of het idd beter is. Who cares…? Genius works just fine net als windows just fine worked voor 90% van de computer gebruikers. Ieder zijn ding

  4. Correctie: “om echt je muziekcollectie en die van anderen te ontdekken moet je toch echt bij Last.FM zijn”…

  5. ik had het geprobeerd op het volgende nummer:

    Rick Astley – Never gonna give you up

    De resultaten waren van AC/DC tot Iron Maiden, en van Black Sabbath tot Motorhead. volgens mij klopt dat niet helemaal 😛

  6. 😛 klopt eerder Helemaal niet 😀

  7. @4saus:

    Fijn voor ze.
    dan hebben ze eindelijk iets wat apple ook maakt dat WEL beter is.

    Nou idd. Vergeet de koppositie en verkoopcijfers niet…

  8. Le0 zegt:
    18 september 2008 op 12:43

    Nou idd. Vergeet de koppositie en verkoopcijfers niet…

    HAP 😛 Ja de zune verkoopt erg goed idd met hun 4% markt aandeel
    Hoe het met de zune gaat lijkt wel een beetje op hoe het Apple vergaat.
    Apple kampt ook met een aantal beter (dan de concurrent) producten die toch niet het markt aandeel bezorgden die het verdient.

  9. Vergeet niet dat dit pas de eerste versie van Genius is en dat de resultaten steeds beter zullen worden. Ik vind het nu al een erg nuttige functie, die over het algemeen goed werkt. Zune nemen omdat hun functie iets beter is vind ik niet realistisch. Bovendien wordt dat ding hier niet verkocht, dus waar hebben we het over? En je kan niet eens bellen met de Zune. We zitten hier toch op de iPHONE club?

  10. @iFreek,

    ik weet zeker dat het beter gaat worden, en dat van die Zune, tja een amerikaans product wat niet goed loopt. het is geen echte concurrentie. ik denk dat Apple banger moet worden van Meizu, een chinees bedrijf dat hoge kwaliteitsproducten afleverd met een eigen besturingssysteem (volgens mij) wat ontzettend prettig werkt, en de muziek veel mooier kan doorgeven aan de koptelefoontjes (vooral door de FLAC/OGG ondersteuning), en waar geen #$&&# iTunes voor nodig is (ik ben een mac gebruiker, maar wat een *** programma is dat zeg!).

  11. Appels en Peren.

  12. Goeie journalist, hij is wel een klein detail vergeten te vermelden;
    Je kan ‘m nergens kopen. En waar je ‘m kan kopen wil niemand ‘m hebben.

    Genius werkt voor mij al geniaal.

  13. Dat Apple niet de beste klinkende mp3 spelers maakt geef ik meteen toe.
    Maar niemand brengt het zo mooi, gemakkelijk en hip als Apple doet.

    Meizu is er ook al zoalng Apple iPods maakt. Enhet zijn idd hele goede players die meer en betere audio formaten ondersteunen dan de iPod. Maar echt een mainstream product heeft het daardoor niet kunnen worden. Ik denk dat dat simpel weg komt doordat de consument gewoon iets wil hebben dat werkt en makkelijk verkrijgbaar is.

    Als dat dan ook nog is leuk verpakt is in een strak designtje dan is de keuze snel gemaakt door de massa. Ik zie vandaag de dag nog steeds meer sony en creatives dan meizu spelers voorbijkomen als het is een keer geen iPod of iPhone is. Nou bewijst dan geen kwaliteit van de beste speler natuurlijk. Maar het zegt wel iets over welk bedrijf de markt beter begrepen heeft en daar op (blijft) inspelen

  14. genius is oke, maar ik zweer bij last.fm

  15. @ARAWN

    de ene apple liefhebber is gelukkig de andere niet.

    zo zijn er zure apple gebruikers en zoete en nog wat smaken er tussen in:P

  16. Ik heb zo’n 16.000 nummers in iTunes, allemaal strak georganiseerd en getagged, en varierend van metal via country, reggae en Afrikaans naar alternatieve gitaarrock. Mijn eerste reactie was juist verbaasd hoe fraai Genius een redelijk gelijkgestemde playlist voor elkaar bokst. Ik kies de sfeer van een nummer en laat iTunes me verrassen. Misschien juist hoe meer songs hoe gemakkelijker de keuze? Overigens kon hij nog geen tips geven voor een van mijn favoriete bands, Tool!

  17. @Burtonbartijn:
    Genius kon geen resultaten vinden voor uw specifieke selectie, maar hier zijn de top nummers en albums in de iTunes Store.

    Blof, Coldplay, Amy MacDonald….

    Lijkt in de verste verte niet op TOOL!!!

    Last.fm komt met Puscifer, Deftones, etc.

    http://www.last.fm/music/Tool

    En op de iPhone: (Vicarious van Tool)
    Probeer opnieuw
    Dit nummer heeft te weinig verwante nummers voor een Genius afspeellijst.

  18. Het moet zeker vriezen in de hel nu…

  19. Ik vind Genius prima.

    Luister alleen nog maar Genius afspeellijsten in de auto! 🙂

  20. Het grootste nadeel van Genius EN Mixview is dat je alleen “verrast” wordt met nummers die je al hebt. Het leuke van Last.fm is juist dat je echt verrast wordt met muziek die je nog nooit hebt gehoord maar die toch aansluit bij je smaak.

    Genius en Mixview doen wel suggesties naar nieuwe muziek maar…you guessed it…die moet je dan kopen! Het zijn dus eigenlijk briljante marketing tools, die je precies aanbieden wat jij leuk vindt.

  21. bennie jolink zegt:
    18 september 2008 op 14:32

    Het grootste nadeel van Genius EN Mixview is dat je alleen “verrast” wordt met nummers die je al hebt.

    Totdat je de genius bar aan zet.

    en dan verrast genius je met muziek die je nog kan kopen uit de itunes store. en daar is het apple uiteindelijk allemaal om te doen. Nog gemakkelijker jou verleiden muziek te kopen. Je bent al in de juiste mood. en als je dan muziekjes aanbevolen worden die je mood alleen maar versterken dan is die drempel lager en koop je misschien die aanbevolen nummers ook wel…..hoopt apple

  22. Ik ben zo’n ‘apple fanboy’ maar in dit geval interesseert het me vrij weinig dat een M$ oplossing beter presteert. Het zal wel en ik geloof het van harte maar het eerste wat ik deed toen iTunes 8 uitkwam is de genius bar wegklikken, ik bepaal zelf wel welke nummers ik luister.

    (Hoezo controlfreak?)

  23. hahah controfreak en hulp weigeraar. 😛
    denk dat genius 30% als hulp bedoeld is en 70% als verkoop accellerator.

  24. Waarom is Genius eigenlijk toegeoegd, waarom staan de ontbrekende nummers bovenaan het lijstje

    heeft iemand al berekend hoeveel extra $$$ er eventjes werd gecasht bij Apple, volgens mij maakt het dan helemaal niet meer uit welke methode de best match heeft gemaakt, het gaat uiteindelijk om de centen die er verdiend worden.

  25. phoenix zegt:
    18 september 2008 op 14:48
    heeft iemand al berekend hoeveel extra $$$ er eventjes werd gecasht bij Apple, volgens mij maakt het dan helemaal niet meer uit welke methode de best match heeft gemaakt, het gaat uiteindelijk om de centen die er verdiend worden.

    dat is het hele doel van genius. Geld maken.

    Het is verbloemd achter een leuk werkende service. Die service moet zich nog bewijzen ten opzichte van de concurrent. Maar bij mij werken de aanbevelingen in ieder geval prima en ik heb me inmiddels ook al laten verleiden tot aankoop van 2 nummers die ook wel erg tof waren.

    Ik ben denk ik ook weer geneigd daar dan de rest van die aanbevolen nummers te kopen omdat die ook tof zijn. Dus hun plan werkt bij mij in ieder geval prima om genius als cash cow tool in te zetten.

    Van last FM en dat mickysoft ding had ik persoonlijk nog nooit gehoord. (interesse ligt daar niet / oogkleppen op, geen idee wat dat is.) Maar ik denk dat er zeker een grote doelgroep is voor apple die dit zal gebruiken en zo ook meer muziek gaat aanschaffen. Ondanks het bestaan van betere diensten.

  26. wat heeft dat met met genius te maken
    dat is een itunes 7 probleem. genius zit in itunes 8

  27. genius is nog in ontwikkeling, ik denk dat updates genius steeds beter gaan maken.

  28. Droogstoppel schreef:

    Voor muzieksuggesties gebruik ik wel last.fm daar krijg je meestal goede én verassende afspeellijsten.

    Smoking! 🙂

  29. Achjah alsof dat zo moeilijk is. Ik heb vele nr.s waarvan “genius” geen eens een afspeellijst kan maken…. en met trance achtige muziek werkt het hele trucje niet goed.
    Vaak komen er nr.s bij elkaar te staan die je op het gehoor echt niet bij elkaar zou plaatsen.
    Ik maak er vooralsnog geen gebruik van aangezien ik bijna alleen dance muziek luister.

  30. Tjawauw!
    Deze vorm van patroonherkenning ga je straks ook krijgen met foto’s, vakantiebestemmingen, koopadviezen & on-line kontaktadvertenties.
    I can’t wait !!!

  31. Ik heb in het verleden altijd Last.fm gebruikt om similar artists te vinden..
    Maar Genius werkt bij mij goed om even snel een playlist in elkaar te knallen.

  32. ze zouden eigenlijk de engine van pandora moeten kopen die juist niet naar andere gebruikers kijkt maar naar frequentie structuren. Daarnaast is pandora op sterven na dood dus een koopje.

  33. Hmm, ik moet zeggen, dat ik aangenaam verrast ben door genius. ik zie het eigenlijk vooral als een intelligente shuffle functie – niet zozeer als een systeem om me muziek aan te raden (last.fm zal daar inderdaad een stuk beter in zijn, dat is een heerlijke service)

    Das Pop als genius levert Ratatat, Swayzak, Trentemuller, Lamb, the Knife, Portishead en Grauzone op – hij begrijpt dus gelukkig niet alleen het verband tussen overbekende bands, maar hij lijkt ook redelijk thuis in de buitense regionen van m’n muziekverzameling.

    Ja, ik vind het een prettig ding. Ik ben vooral verbaasd hoe dóm de shuffle-functie tot nu toe was.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.