Reacties voor: Microsoft legt uit hoe je iPhone-app naar Windows Mobile omzet

Microsoft legt op haar website uit hoe je een iPhone-applicatie omzet naar Windows Mobile. Er wordt hard gewerkt aan een eigen softwarewinkel, Windows Marketplace. Om ontwikkelaars over de streep te trekken organiseren ze ook een wedstrijd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 31 reacties

  1. Typisch Microsoft. Als een product niet loopt veranderen ze de naam en bieden het als iets nieuws aan. Ideeën jatten is daarnaast ook iets typisch Microsoft. Ze lopen al 20 jaar achter de feiten aan.

  2. Makkelijk: kansloos. Had jaren geleden een HTC S620 met 6.1 Nu zijn ze bij 6.5, dat schiet op.

    ps. oj-oj-oj, als je diagonaal door dat artikel leest druipt de ellende er van af. Maar al met al een ‘workable situation’. Typisch, geen perfectie maar workable…

  3. Nu het OS nog..

  4. Typische en simpele antwoorden van iPhone/Apple gebruikers…er zullen er nog wel meer komen 😉
    Niet verwonderlijk op XDA post je toch ook geen iPhone nieuwtjes…

  5. @Hupseflups:

    toch loopt circa 98% van de home pc’s op windows software ze hebben toch iets goed gedaan die 20 jaar….

  6. Windows Mobile is trage stront die niet vooruit te branden is. Van alle OS opties in de smartphone wereld is Windows de slechtste en minst gebruiksvriendelijke. Wie verzint het om desktop windows praktisch 1op1 te porten naar een telefoon met startbalk en al…

  7. Origineel geplaatst door okkies
    @Hupseflups: toch loopt circa 98% van de home pc’s op windows software ze hebben toch iets goed gedaan die 20 jaar….

    Dat is de laatste 10-15 jaar niet de verdienste van Microsoft maar gewoon door het simpele feit dat bij elke computer anders dan Apple windows standaard geleverd wordt. Verder zijn mensen gewoonte dieren. Een computer “hoort” tegenwoordig uitgerust te zijn met een startbalk anders raken mensen in paniek.

  8. Njah kijk,
    Als iPhone devver zou ik het ook wel doen omdat je dan met je iPhone applicatie een grotere potentiële markt krijgt, wat voor meer winst kan zorgen.

  9. Haha ff doorgelezen komt neer op het volgende:
    1. zoek uit wat voor hardware je gebruikt en hoe dat in WM werkt.
    2. herschrijf je code in c#

    pff dat kon ik zelf ook nog bedenken. Ik dacht dat ze misschien iets van eenvoudige tooling hadden, of een soort van library die de migratie vergemakkelijkt.

  10. Origineel geplaatst door Kokkie
    Typische en simpele antwoorden van iPhone/Apple gebruikers…er zullen er nog wel meer komen
    Niet verwonderlijk op XDA post je toch ook geen iPhone nieuwtjes…

    Klopt, al wordt WM op XDA ook vaak tot op de grond afgebrand hoor. 😉 ROM cooking heeft voor mij ook nooit tot een goed werkbaar OS geleidt, ook al heb ik zeker 30 ROMs geflasht (6.1 en 6.5). Feit is dat Windows Mobile op gebruiksgemak een eeuw achterloopt. Daarom ben ik van WM overgestapt op iPhone; met WM kan je veel, maar niks werkt vlekkeloos.

  11. On-topic: Voor applicatie ontwikkelaars is het heel mooi dat apps geport kunnen worden naar andere platformen (leuk voor de omzet en verdere ontwikkelingen).

    Off-topic:
    Makkelijk hè flamen op Microsoft.

    Zegt de naam “Newton” iemand nog wat? Alsof alles van Apple altijd maar geweldig is…

    Ikzelf heb een iPhone maar heb ook jaren Windows Mobile gedraaid op diverse apparaten.

    Toen de iPhone er nog niet was, was Windows Mobile een heel mooi OS voor mobile devices met wifi, internet, outlook, exchange support, office mobile, waardoor de Smartphone/PDA mainstream werd bij bedrijf en consument, iets wat vele deuren heeft opengezet voor andere bedrijven, waaronder Apple…

  12. @Rob: Voor zover ik weet is een mac ook standaard uitgerust met OSX…

  13. Wanhoopspoging van MS? Nu ze al hun online officepakket gratis moeten weggeven, met Apple en Google op mobile gebied als concurrent.

    Mocht Android een succes worden en ook op pc’s toegepast gaan worden, verliest MS mega aandeel. Let maar op!!

  14. Ik moet nog steeds aan die verschrikkelijke lachbui van Steve Ballmer denken toen hij hoorde dat Apple in 1 jaar een miljoen iPhones dacht te verkopen.
    Steve heeft een voorbeeldfunctie.
    Dus bij nieuws over WM dreig ik me ook in een kop koffie te verslikken.
    Zeker nu het “porten” eruit bestaat dat je je app gewoon moet herschrijven…

  15. Wat een ontzettend goed plan, zo’n winkel voor apps. Dat niet iemand daar eerder op gekomen is!!

  16. @Martijn, de Newton was te vernieuwend voor zijn tijd…

  17. Ik heb zelf jaren windows CE of mobile powered pda’s gehad, denk alles bij elkaar zo’n jaar of 10. Begon al met de Philips Velo. Toen een iPaq en daarna alleen normaar HTC’s en een enkele iPaq.

    Het probleem dat bij microsoft nog steeds niet helemaal doorgedrongen is, is dat een gebruiker liever 10 goede, intuitieve, betrouwbare en bruikbare toepassingen heeft dan 1000 toepassingen die allemaal stuk voor stuk gebreken vertonen.

    De enigste reden waarom ik dit op een windows pc aan het kloppen ben is dat a) het op elke pc tegenwoordig meegeleverd word en b) ik graag nog eens een spelletje speel en de spellen die ik dan speel hebben 95% van de tijd alleen maar een windows variant.

    Zo gauw ik minder spellen ga spelen of fabrikanten van spellen (*kuch* valve *kuch*) Apple versies gaan uitbrengen, gaat de windows pc hier linea recta de laan uit.

    Voor de rest vind ik het ook een vrij kansloos iets om te zeggen dat je gewoon even je applicatie in een variant van C moet herschrijven. Als developer kan ik me er nog wel iets bij voorstellen dat je je product ook in die store zou willen aanbieden maar het zou me op den duur niets verbazen als Apple gewoon zegt dat alle apps die in de Appstore worden aangeboden niet mogen worden aangeboden in een concurrerende appstore.

  18. Hahaha Microsoft blijft achter de feiten aan lopen. WM6.5 is een lachertje, vertoont veel van dezelfde gebreken als 6.1 en is grafisch een ramp. Een marketplace met geporte apps wordt het niet beter van. Met vriendelijke groet, voormalig HTC Touch HD gebruiker 🙂

  19. Origineel geplaatst door henk duivendrecht
    @Rob: Voor zover ik weet is een mac ook standaard uitgerust met OSX…

    Je moet wel lezen he, dat zeg ik ook. Als we dan toch precies gaan doen is het geen Mac met OSX want Mac ís OSX. Het is een Apple met Mac OS. 😉

    Het gaat mij erom dat de grote meerderheid van de gewone consument een dynabyte binnen loopt en een computer koopt. Daar staat altijd Windows op. De gebruiker maakt niet bewust een keuze voor Windows maar ziet het als standaard uitrusting van een computer omdat ze niet beter weten. Daarom heeft een dikke 90% thuis een windows bak staan.

  20. Allemaal leuk dat afkraken, maar ik denk dat dit vooralsnog de meest geniale zet is van MS om ervoor te zorgen dat hun app-store ook veel aanbod zal kennen. Feit is wel dat ze nog steeds achter de feiten aanlopen ipv zelf met iets vernieuwends te komen…

  21. Als ze nou een degelijke tool gemaakt hadden die de objective C code naar de SLR code vertaalde en die vertaalde naar de c# en dingen zoals motion sensors en touch combinaties vertaalde (zoals dubbel touch enzo)

    Maar geef mij nou eens een lijst met spectaculaire apps die niet multi touch, geen motion sensor en geen open GL gebruiken. Ik moet er niet aan denken om de meeste applicaties met een stylus te moeten bedienen. Dan heb je nog de controls. Een combobox bij WM is heel anders dan op de iPhone. Dus je krijgt helemaal niet de intended look and feel. Ik denk dat je als ontwikkelaar echt geen energie in moet steken.
    1. Je houdt oud spul in de markt waardoor MS ook nooit innoveerd.
    2. Het volgens mij meer tijd kost dan dat het geld opleverd. De iPhone audience is gewoon anders.
    3. Je nog nogmaals herinnerd wordt waarom je eigenlijk weg was gelopen van WM.

  22. omdat het een rijke gebruikersinterface bevat

    Lees hiervoor; niet standaard Apple UI elementen. Want zou het een App zijn die wel volgens Apple richtlijnen Apple UI elementen zou gebruiken, dan zou het ‘porten’ al een stuk lastiger zijn geweest.

    MS heeft aan ‘cherry picking’ gedaan bij de keuze van deze app.
    Simpele Apps, die zo min mogelijk van Apple’s ‘voorschriften’ gebruik maken zijn best wel te porten, maar gecompliceerde, uitgebreide apps die veelvuldig gebruik maken van Apple specifieke frameworks zijn heel wat moeilijker te porten omdat de Mobile Windows ‘tegenhanger’ van die functionaliteit gewoon niet bestaat.

    2cts..

  23. If you try the windows 7 you can see yourself how much the whole interface has changed , no more of the small iconed interface , its more user frendly than the old out of date win mo we all know , the only good thing about winmo is you dont have to buy a microsoft phone you get more choice something apple is behind in on laptops and mobiles

  24. Is het niet zo dat M$ grootaandeelhouder is van Apple?

  25. Ik zeg.. Leuk voor Microsoft. Ik vind m’n iPhone prima, en als ik m’n apps over zou kunnen zetten zou ik het misschien kunnen overwegen. Maar over het algemeen vond ik het Mobile OS van Windows echt totaal niet fijn. Als ontwikkelaars nou eens allemaal met eigen hardware komen. Zodra Google en Microsoft allebei met een eigen telefoon op de markt komen dan komt er pas concurrentie voor de iPhone, maar wat is nu de concurrentie? HTC’s?! HAHA! Dat is helemaal meuk eerste klas! Blackberry kun je geen concurrent noemen, gezien die helemaal op een andere markt zitten te wachten.

  26. Origineel geplaatst door Alex
    Is het niet zo dat M$ grootaandeelhouder is van Apple?

    Dat heb ik nooit begrepen.. Waarom M$?! Dat bedrijf heet Microsoft en dat dollar tekentje slaat helemaal nergens op, gezien het gewoon goedkope software is. Maak er dan Appl€ van ofzo? Dan klopt het wel!

  27. Op zich is er met HTC toestellen niets mis. Alleen die touchscreens moeten ze echt eens gaan vervangen door een scherm dat wel iets kan verdragen, zoals dat van de iPhone.

    Voor de rest heeft HTC qua software gewoon altijd moeten werken met wat er binnen windows ce/mobile mogelijk was. Binnenkort eens kijken voor zo’n HTC Hero, maar dan met android. Eens kijken of dat wat is.

  28. Origineel geplaatst door Frank
    Dat is helemaal meuk eerste klas!

    Haha Apple is zekers wel 1ste klas kwaliteit. Igv niet kwa hardware.

    Origineel geplaatst door Frank
    Dat bedrijf heet Microsoft en dat dollar tekentje slaat helemaal nergens op, gezien het gewoon goedkope software is. Maak er dan Appl€ van ofzo? Dan klopt het wel!

    “Goedkope” software die het vaakst gebruikt word. Ken niet veel bedrijven die met Apple werken. En wat betreft Appl€ daar heb je gelijk in. Je betaalt teveel geld voor wat je krijgt.

    Maar beter goed gejat dan slecht bedacht 😉

    En wat betreft de naam Windows Phones. Volgens mij is de naam “iPhone” ook niet door Apple bedacht en hebben ze er een leuk bedragje voor moeten betalen aan Cisco. En om nou overal “i” of “Mac” voor te zetten echt orgineel is…

  29. Apple en microsoft werk samen met meer dan jullie denken , kijk het podcast met bill gates en steve jobs , dan weet je meer over deze 2 bedrijfs

  30. En toch zit het allemaal niet zo lekker in elkaar als voor de iPhone. Ik heb ook naar Google Android gekeken maar dan moet je alle eye-candy opnieuw bouwen. Dan zit je meer met look en feel te stoeien dan dat je functionaliteit bouwt. En uiteindelijk is het de functionaliteit die het verschil maakt, en de user experience die gewoon goed moet zijn..

  31. Origineel geplaatst door EeKay
    Dan zit je meer met look en feel te stoeien dan dat je functionaliteit bouwt

    Heb je al eens in het “look en feel gedeelte” van het iPhone forum gekeken? Genoeg mensen die de standaard eye-candy vd iPhone ook niet (meer) mooi genoeg vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.