Reacties voor: Microsoft KIN: Microsoft kondigt twee iPhone-concurrenten aan

Microsoft heeft vandaag de KIN One en KIN Two aangekondigd: twee toestellen die in de herfst in Europa op de markt komen via Vodafone.

Reacties: 62 reacties

  1. en hoe gaan ze de iphone beconcurreren anders dan dat je met dit toestel ook kan ballen (neem ik aan)

  2. iphone concurrenten? Ze zijn neer gezet voor het lagere marktsegment. Dus of jullie zien de iphone als een lager marktsegement of het is geen concurrent…

  3. skydrive = net iets als idisk of heb ik het mis?

  4. Huh, wat is dit voor een rare zet? Als je je een beetje in de iPhone verdiept snap je best dat die groot geworden is (en zal blijven) door de App Store en dan is het op dit ding niet eens mogelijk om apps te installeren? En dan heb ik het nog niet eens over het uiterlijk van de hardware… Nee, het lijkt wel alsof Microsoft dit expres wil laten mislukken.

  5. Ziet er leuk uit !

  6. ik denk dat microsoft bewust een toestel neer zet dat niet met de iphone sil concurreren maar focust op waar het goed in is.

    social

    met xbox live MSN en dergelijke diensten is microsoft super sterk. als je dat kan aansluiten op je telefoon en als microsoft dat goed weet te verkopen aan de jeugd dan hebben ze misschien een hit te pakken.

    Maar dan zullen ze later ook iets moeten doen met games en multimedia.

    of willen ze dat je daar dan gewoon een duurder windows phone 7 telefoon voor koopt?

  7. Was de Zune volgens MS ook geen iPod killer ? Ik heb alvast nog nooit een Zune in het wild tegengekomen, ook niet in de VS.…

    Denk niet dat Apple hiervan wakker zal liggen…

  8. Concurent?!!!! HAHAHA humor!

  9. tijdens de publicatie van dit ben ik net de demo aan het bekijken op the next web

    Erg veel op social networking gericht…
    Ben niet erg overtuigd, die Kin one ziet er echt niet uit….

    uitgebreide intro van 19 minuten

  10. Kin 1:
    http://www.youtube.com/watch?v=6lXuQEaPSag

    Kin 2:
    http://www.youtube.com/watch?v=z8iDAecvIb0

    alle 2 de Kins:
    http://www.youtube.com/watch?v=S6Q4s7uj7eI

    Kin 2 is opzich wel mooi.
    8 GB, schiet HD video en heeft een 8 megapixel camera.
    Eerst even wachten wat Apple gaat doen met hun nieuwe iPhone 🙂

  11. Tja..

    Als dit de iPhone moet overtreffen? Ik geef ze geen kans. Laat ze eerst eens met een goed besturingssysteem komen.

  12. Kom op man..die apparaatjes zien er toch niet uit..concurrentie..kijk dan naar de X10 van Sony Ericsson..komt in de buurt.

  13. Hmm neen toch niet.. Geef mij maar de multi functionele iPhone met veel app’s!!

    Wel leuk dat er nieuwe concurentie is ^^

  14. Dit zijn dus de telefoontoestellen waar we verder erg weinig over zullen horen. Lijkt idd wel of Microsoft bewust een weer flop op de markt wil brengen?

  15. Past goed bij de HTC familie. Wat een walgelijke apparaten. Enige telefoon die ik op dit moment nog met een iPhone vind concurreren is de Palm Pre.

  16. bah wat een lelijk toestel dat ze zoiets op de markt brengen :S of verwachten ze binnen kort een invasie van mars ofzo?

  17. Dit zijn telefoons voor het lage segment(geen Smartphone), dus geen concurrent voor iPhone. Dat zal Microsoft Phone 7 ofzo zijn die later dit jaar uitkomt.

    Denk dat de dienst mesh.com misschien hiermee gaat werken. Deze is namelijk gekoppeld aan je live/hotmail account en is nog in beta. Deze kan geeft je 5G gratis geheugen en kan bestanden synchroniseren ala dropbox.

  18. Dit heeft niks met een iphone concurrent te maken en is daarom misplaatst, persoonlijk zou ik het artikel van ipc verwijderen.

  19. Steve Balmer helpt het hele bedrijf om zeep met het hele MS team. Dit wordt een flinke misser!! Let maar op mijn woorden.

  20. Origineel geplaatst door Remco
    iphone concurrenten? Ze zijn neer gezet voor het lagere marktsegment. Dus of jullie zien de iphone als een lager marktsegement of het is geen concurrent…

    Mee eens en een vergelijking is daarom wat misplaatst. Natuurlijk kun je er leuke grapjes over maken, vooral wat betreffende de vormgeving van het eerste model, maar er zijn toch ook wat interessante dingen.

    Ik persoonlijk vind die KIN studio echt geweldig. Kijk deze video even om te zien wat ik bedoel (bron: Engadget)

    http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1337/2.995

  21. Ik kan me nog herinneren toen Steve Balmer de iPhone uitlachte! Maar volgens mij lacht de hele wereld Microsoft nu uit! Jezus wat zien die er lelijk uit zeg! Je ziet mij niet met 1 van die lelijke dingen lopen. Hier ligt geen ene telefoonfabrikant van wakker en zeker Apple niet. De enigen die hier wakker liggen is Microsoft zelf. FLOP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  22. haha wat een afzichtelijke apparaten

  23. Totally spies, kom er maar in!

  24. Inderdaad deze telefoon is niet in de markt gezet als een iPhone concurrent (en wil dat ook niet zijn). Op zich een slimme zet want op deze manier proberen ze niet de concurrentie aan te gaan met Android/iPhone maar richten ze zich op een hele jonge doelgroep. Kennelijk gokken ze erop dat deze groep social networking het allerbelangrijkste vinden samen met een grappig design. Ik denk dat de doelgroep echt 12-18 jaar is. Ik gok dat deze telefoons ook niet zo gek duur worden: dat maakt de telefoon nog aantrekkelijker voor jongeren. Over de vormgeving heb ik me ook verbaasd maar je moet je bedenken dat deze telefoons voornamelijk zijn bedoeld voor de Amerikaanse markt waar dit soort vormgeving juist wel populair is. Amerikanen zijn helemaal waus van messaging apparaten, misschien ook wel omdat belminuten relatief duur zijn daar.

  25. Origineel geplaatst door bakman
    Dit heeft niks met een iphone concurrent te maken en is daarom misplaatst, persoonlijk zou ik het artikel van ipc verwijderen.

    Eigenlijk ben ik het daar wel mee eens. Dit is geen iPhone concurrent en is ook helemaal niet zo gepresenteerd. Pas met Window 7 Phone gaat Microsoft de aanval (proberen) te openen op de iPhone. Die komt pas eind dit jaar uit. Ik denk dat Microsoft tegen die tijd de boot definitief gemist heeft of ze moeten nog een heel spectaculair konijn uit de hoed toveren.

    Maar goed dit artikel past inderdaad niet echt op de iPhoneclub. Wel slechte presentatie trouwens. Dat ze hier zolang over gedaan hebben…

  26. Waar hebben ze dat lelijk ding gevonden? Rommelmarkt op de “design”-afdeling?

    Ik zou er wel één kopen. Is best zuinig, zal zeker niet gestolen worden. 😛

  27. Lijkt me helemaal niks, maar als de prijs redelijk is is het misschien wat voor de vrouwelijke pubers.

  28. Het zijn in die zin wel concurrenten, dat je als je een van deze telefoons koopt, hoogstwaarschijnlijk geen iPhone meer koopt.

    Dat gezegd zijnde vind ik het sympathieke, leuk bedachte toestelletjes, die bij verschijnen al achterhaald zullen zijn.

  29. Ik denk dat MS niet de gebruikersinterface van Apple kan overtreffen en daarmee de underdog zal blijven. MS krijgt zo een rommelig imago. Dit is geen terrein voor een bedrijf dat met Windows 7 en goede server systemen toch best wat goeds heeft gebracht.

  30. Dat ze dit concurrentie durven te noemen. Het uiterlijk alleen al en dan ook nog eens de beperkingen van Windows phone 7…..

  31. Vind het OS wel leuk gedaan, zo een beetje anders dan wat er nu te verkrijgen is. Voor een lage prijs zal dit zeker aanslaan met de jeugd.

  32. Foto’s niet in je geheugen, maar in een cloud? Leuk om te roamen in het buitenland! Verder zijn het afzichtelijke dingen en gaan de verkoop in omdat ze nu eenmaal zijn ontwikkeld 😉
    inderdaad leuk voor pubers met een maximum leeftijd van 13, 14.

  33. Het is maar hoe ze in het markt komen.
    Dit is een groot stap van microsoft en microsoft wilt zijn positie in markt verdedigen, aangezien ze toch nieuw zijn met eigen mobiel telefoon.
    En hiermee verzamelt microsoft ook nog heel veel data over gebruikers en kan eventueel windows phone 7 hierop wijzigen (eigenlijk slimme aanpak).

    Nou concurrent voor iphone? nee, beetje te simpel!
    Maar we moeten wel realistisch zijn en niet te snel afkraken, fan zijn is leuk maar dan belazer je continue je zelf (beetje objectief zijn helpt ook).

    Leuke artikel van iphoneclub.

  34. En… Fail 🙂

  35. Dit zijn geen smartphones (het zijn featurephones) en ook absoluut geen iPhone-concurrenten, je kan het eerder vergelijken met een Samsung Star ofzo.

  36. Ik wil niet de Apple fanboy uithangen.. Maar ze zijn echt lelijk!

  37. Ik dacht dat dat hele social networking alweer op z’n retour was… lelijk ding trouwens

  38. Lijkt echt iets voor men nichtje van 10 😀

  39. Windows en android zijn gewoon zo slecht. HTC kan wel mooie telefoons maken, maar echt zonde dat ze altijd op windows of android moeten draaien.

    Maar deze KIN ziet er ook nog eens lelijk uit.

  40. Wat een Fucji ng lelijk ding

  41. Origineel geplaatst door Maxx
    Dat ze dit concurrentie durven te noemen. Het uiterlijk alleen al en dan ook nog eens de beperkingen van Windows phone 7…..

    voor je weer iets onzinnigs zegt zou ik de volgende keer eerst het artikel eens goed lezen. Dit is GEEN Windows 7 phone en eigenlijk ook geen concurrent van de iPhone. Het artikel klopt niet echt.

  42. Toch denk ik dat het begin van de ontwikkelin van de os waar kin op draait de zelfde basis heeft als waar windows phone 7 op gaat draaien waarbij. Het slepen en dan los laten is waar Apple vroeger zo goed in was, het besturings systeem zit er best leuk en makkelijk uit alleen nog wel een beetje Micky mous.

  43. my first phony …

  44. Dit zal totaal geen succes worden bij jongeren denk ik. Want voor al dat cloud gedoe moet je een 3G abonnement hebben en je moet er niet op rekenen dat plotseling de helft van de jongeren met zo’n een peperduur abonnement zal rondlopen.

    Bovendien zullen jongeren niet echt aangetrokken worden tot het design van deze telefoons denk ik…

    Once again… Failed!

  45. Concurrent? hahahaha

  46. Het is meer de KIN NOWAY

  47. Origineel geplaatst door micrp
    Maar we moeten wel realistisch zijn en niet te snel afkraken, fan zijn is leuk maar dan belazer je continue je zelf (beetje objectief zijn helpt ook).Leuke artikel van iphoneclub.

    Ehm dan zit je op het verkeerde forum/platform. Het is algemeen bekend dat het grootste gedeelte van de iPhone ‘fans’ nou niet echt objectief zijn.

  48. Ik vind dit niet echt iPhone concurrenten. Het zijn leuke speeltjes voor tieners die continue bezig zij op Facebook etc..

  49. These will go well with the females the look and what its aiming for will keep the guys on the iphone , acording to an american advert with the original iphone is the iphone a guys phone

  50. Deze telefoons zijn dan wel niet geweldig misschien… maar het is geen kopieerwerk zoals Google het de laatste tijd doet. Deze telefoons zijn geschikt voor een heel andere doelgroep. Succes!

  51. We kunnen hier grappen maken over puisterige tieners, damesfones, etc. maar dat zijn afkeerreacties die jaloezie moeten verbloemen.
    De essentie is dat Microsoft vernieuwend kijkt naar integratie. Geen losse appjes meer. Gewoon alles wat je wilt doen in 1 keer. Geen home button maar een soort home-sweetspot. Hier kan de iPhone gemeenschap veel van opsteken (misschien developers meer dan Apple)
    En MobileMe is in 1 klap volstrekt achterhaald met deze TimeMachine-cloud.
    Proficiat Microsoft.

  52. Aangezien Microsoft zelf geen goede hardware kan maken is de keuze om dit door Sharp te laten doen helemaal niet zo’n domme zet. Hoewel Sharp misschien niet zo’n grote naam is op het gebied van mobieltjes hebben ze al wel een lange ervaring met PDA’s. Ik had in 1996 al een “elektronische zakagenda” van Sharp, die met kop en schouders boven alle andere zakagenda’s uit stak. Ik kon er zelf programma’s op maken, diverse uitbreidingen voor kopen en het ding was zo stabiel als het maar zijn kon. De enige andere fabrikant die destijds soortgelijke kwaliteit leverde was Casio.

    Kortom; dit Sharp toestel zou best wel eens wat in zijn mars kunnen hebben.

    De samenwerking tussen Sharp en Microsoft zelf stamt overigens ook al uit 1996 toen Sharp hun Mobilon serie op de markt zette met het Microsoft Windows CE erop, feitelijk de voorloper van Windows Mobile.

  53. Origineel geplaatst door Ron
    Toch denk ik dat het begin van de ontwikkelin van de os waar kin op draait de zelfde basis heeft als waar windows phone 7 op gaat draaien waarbij.

    Niet echt. Deze telefoon draait op een uitgeklede versie van windows CE (hoewel dat de basis is van elke windows mobile variant). Windows Phone 7 is echter vanaf de grond helemaal opnieuw opgebouwd. Natuurlijk zullen ze wel hier en daar ‘leentjebuur’ hebben gespeeld. Met name de Zune interface lijkt vrij veel op elkaar.

  54. Origineel geplaatst door HandySam
    Dit zal totaal geen succes worden bij jongeren denk ik.

    Maar daar zijn ze wel voor bedoeld: Microsoft KIN Phones Strictly For Kids schrijft Information Week.

  55. Deze telefoons zijn de opvolgers van de Sidekick toestellen van het door MS overgenomen bedrijf Danger. Waren erg populair in de VS bij de jeugd, maar dat was voordat de iPhone en Android.
    Het cloud idee is wel grappig, maar nog niet zolang geleden is door mismanagement en geklungel bij Danger (en toen was het al een tijdje een volle dochter van MS!) een enorme blunder gemaakt waarbij er grote hoeveelheden data van klanten verdwenen is.. dus cloud is leuk, maar dan wel als de data in betrouwbare, capabele handen is en blijft.
    Maar zoals al door anderen gezegd, het zijn geen smartphones, alleen al door het gegeven dat er geen apps op geinstalleerd kunnen worden, dus in dat opzicht zal het nooit een iPhone concurrent worden.
    Wat MS WEL zal hopen, is dat het weer wat marktaandeel terugsnoept in het marktsegment waar de Sidekick vanouds goed scoorde. Maar of de jongeren bijvoorbeeld hun leuke iPhone games en apps gaan opgeven, betwijfel ik.

  56. iPhone concurrenten? Mijn tweeling van 11 jaar oud heeft sinds kort Hyves ontdekt, voor deze doelgroep zijn deze toestellen misschien aardig, totdat ze wellicht pubers zijn. Ik neem aan dat normale volwassen mensen zich schamen om met zo’n kinderachtig toestel gezien te worden.

  57. @ gonny Jeetje wat een slecht artikel, als je er een beetje in had verdiept had je geweten dat deze telefoons helemaal niet bedoelt waren om als iphone killer te fungeren maar als social media telefoons. Deze telfeoons zijn eigenlijk helemaal niet het geestskindje van microsoft maar zijn voorgevloeid uit een overname en toen stonden deze telefoons al klaar om uitgebracht te worden. wederom slecht artikel.

  58. Ehm… Ja.. Vreselijk..

  59. kapot lelijk -.-” wordt niet echrt een concurent…

  60. Wat zijn we het weer lekker met elkaar eens hier. Ik zal er zelf waarschijnlijk nooit eentje aanschaffen, maar vind dat vierkante modelletje wel een vernieuwende vormgeving hebben, best geinig! Ook de UI ziet er op het eerste gezicht prima uit. Het toestel ziet er denk ik sexy genoeg uit om in vele damestasjes terecht te komen.

  61. Microsoft heeft deze toestelen niet gepresenteerd als concurrenten van de iPhone. Waar slaat in godsnaam deze titel op?

  62. Dit gaat toch nevernooit een concurent worden van de iPhone..!
    Probleem 1: hij is van Microsoft. Gebruikersinterface die totaal onoverzichtelijk is! Laat staan hoe het eruit ziet (maar smaken verschillen)

    En dan hoe het eruit ziet. Het lijkt eerder op een speelgoed telefoontje waar snoepjes uitkomen!
    Een keer laten vallen en hij is kapop!

    En de naam doet eerder denken aan een goedkope telefoon van een of ander japans merk waar we nog nooit van gehoort hebben.

    Nee Microsoft, voor mij geen KIN! ik houdt ‘t lekker bij mij vertrouwde iPhone!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.