Reacties voor: Microsoft gaat met Surface-tablet rechtstreeks concurreren met iPad

Microsoft gaat met Surface-tablets de concurrentie met de iPad aan.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Ondanks dat ik een redelijke Apple fanboy ben en erg blij met mijn iPad moet ik zeggen dat ik op het eerste gezicht erg onder de indruk ben!

    Sowieso vind ik het windows phone os erg mooi en ik denk dat dit op een tablet ook erg goed zou kunnen werken.
    Ik ben benieuwd

  2. Microsoft is niet over 1 nacht ijs gegaan en brengt de tablet hiermee wellicht op het “next level”. Als deze tablet de mogelijkheid heeft om met handschriftherkenning a la Palm vroeger, op het scherm te schrijven, zou dit m.i. wel eens een hit kunnen worden.

  3. Naast het gebruikersgemak vind ik gewicht en accuduur erg belangrijk. De Surface RT is even zwaar als de iPad, dus een prima gewicht. Toch hoop ik dat de iPad volgend jaar minder zwaar is. De Surface Pro vind ik met 903 gram te zwaar voor tablet doeleinden.

  4. Meneer Ballmer moest een paar jaar geleden nog hard lachen om die belachelijke iPad. En nu komt ie met een laptop met een heel dik scherm? Laten we hopen dat er heel veel usb-poorten opzitten want dat heb je echt nodig. En met al die flapjes en kapjes zou ik deze niet snel aan mijn kinderen geven…het gaat kapot.

  5. Mooie reclame! Die houder is wel een heel klein beetje nageaapt van de smart cover, met dat magnetisme.
    Maarja.. Het is toch weer anders, en is tegelijk ook een toetsenbord, handig.

  6. Wat heeft deze man Apple lopen afzeiken met de iphone en ipad!! Hoe cynisch dat deze nagemaakte producten nu de redding van Microsoft moeten worden, want zo goed gaat het niet met het bedrijf.

    Ik zie het nog niet zo snel een succes worden. Pas als ontwikkelaars met exclusieve titels komen en ze speciale samenwerkingsverbanden aangaan geef ik ze een kans. Meeliften met een hype gaat niet werken.. Je moet altijd voor een voorsprong gaan zoals Apple en Android dat doen.

  7. De schermresolutie werd niet genoemd.

    Volgens mij wordt met de term “HD Display” 1280×720 bedoeld (Surface RT) en met “Full HD Display” 1920×1080 (Surface Pro).

  8. Het zal best wat kunnen worden, zo geeft Windows meer vrijheid dan de niet jailbroke iDevice.

    MAAR

    Dan krijg je ook weer die virus en wormen troep binnen!!!

  9. Goede ontwikkelingen! Microsoft, ga je uiterste best doen om mijn volgende iPad nog weer beter te laten zijn!

    Laten we hopen dat de voor ons zeer welkome concurrentiestrijd weer nieuw leven wordt ingeblazen.

    Ik kijk er naar uit.

  10. @Marcooo: “Excusieve titels”? Bedoel je “alles wat ooit op Windows en DOS gedraaid heeft en draait, van Lotus 1-2-3 tot de laatste games”? 🙂

  11. Origineel geplaatst door Marcooo
    want zo goed gaat het niet met het bedrijf.Ik zie het nog niet zo snel een succes worden. Pas als ontwikkelaars met exclusieve titels komen en ze speciale samenwerkingsverbanden aangaan geef ik ze een kans. Meeliften met een hype gaat niet werken.. Je moet altijd voor een voorsprong gaan zoals Apple en Android dat doen.

    Wat een onderbouwing…of proef ik hier nu angst? Ik denk dat Microsoft hier een strategische zet gaat maken. Mijn voorgevoel zegt dat Windows 8 een succes gaat worden op de zakelijke tablet markt, zeker in combinatie met Office.

    Persoonlijk mis ook ik steeds meer de openheid van het IOS. Even snel wat bestanden, muziek etc. kopieeren zonder die iTunes draak te gebruiken, mijn eigen scherm inrichten met gadgets etc. (iPad/iPhone).

    Ik vind de iPad & de iPhone echt schitterende apparaten, maar innovatie ontbreekt echt op het moment. Minor updates, elke keer worden er mondjesmaat features vrij gegeven die er vanaf dag 1 in hadden moeten zitten…

    Wees eerlijk, de concurrenten lopen steeds sneller in… IOS moet z’n strenge beperkingen snel overboord zetten…

  12. Promotievideo is op zich mooi, maar wat is het allemaal overduidelijk van Apple nageaapt!

    Die lui van Microsoft hebben geen verbeeldingsvermogens. Deze tablet is gedoemd om te mislukken net als hun andere ‘parels’.

  13. Waarom zou je dit kopen?

    Haal ik liever een MBA 11”. Volledige laptop en nog dunner ook. Voor zakelijk gebruik, typen en rapporten maken is een tablet gewoon onhandig. En de oplossing met een klein matje met wat toetsen erop is ook niks…

  14. Helaas is die pro inderdaad een beetje clunky maar dat is de enige echte iPad killer op het prijsniveau na. Te duur. Die goedkope versie mwa…

    @Marcooo: Je eerste opmerking is spot on, het is lachwekkend om Steve te zien staan met eenzelfde product als Jobs indertijds.

    Je tweede opmerking zullen we maar snel vergeten, nadat we er hard om hebben gelachen.

  15. Ik ben eigenlijk een beetje klaar met de iPad. Niet zoveel meer te beleven de laatste tijd. Misschien als dingetje erbij nog wel. Lijkt me wel wat deze Microsoft tablet!

  16. Hans (de leek): Ik wil een tablet!
    Ernst (de eerlijke techneut): Wat wil je er mee kunnen?
    Hans: Alles!
    Ernst: Ow dan moet je de Surface Pro hebben, het is een tablet, maar je kunt er ook windows programma’s op draaien! En tablet programma’s!
    Hans: Tof! Wat kost die?
    Ernst: 1000 euro
    Hans: Ow dat is een beetje duur, alternatieven?
    Ernst: De Surface RT dan die is 600, maar dan kun je maar een paar nieuwe programma’s mee draaien en alle apps uit de marketplace in de metro omgeving.
    Hans: Marketplace? Metro? Hebben ze net zoveel apps als op een iPad?
    Ernst: Nee
    Hans: Hm, ik neem wel gewoon een iPad
    Ernst: Ja, is voor jou wel het beste denk ik

    Rudolf (zakenman): Ik wil een tablet!
    Ernst: Wat wil je er mee kunnen?
    Rudolf: Meenemen naar klanten, presenteren e.d.
    Ernst: Maar je hebt toch al een goeie laptop?
    Rudolf: Ja, da’s waar

  17. @jvalks: Mwah… Ben het half met je eens.

    Wat betreft je laatse zin is hier pot verwijt de ketel wel wat van toepassing: iPad is nog verreweg meest populaire tablet en heel wat analysten hebben zelfs hun eerdere doomsenario’s geheel (moeten) aanpassen conform de werkelijkheid. Onderbouwing zat dunkt mij (lees bijv. artikelen deze site, maar ook wat breder opgezette sites zoals Engadget, Gizmodomis ik wel jouw onderbouwing hier). De iPad was, is en blijft (voorlopig) dus heer en meester hier.

    Neemt niet weg dat concurrentie geen kwaad kan natuurlijk. Al denk ik dat de “strenge beperkingen” waar jij het over hebt voor een deel ook de reden zijn voor het enorme succes van dit platform. Zo komt iOS telkens als meest veilige mobiele OS naar voren. Ook heeft dit model gezorgd voor zeer betaalbare apps.

    Het valt overigens nog te bezien wat je “vrijheid” zal zijn op de zojuist aangekondigde tablets. Toch zou een SD slot inderdaad wel fijn zijn, al brengt dit natuurlijk ook weer de nodige veiligheids risico’s met zich mee…

    Al met al is deze MS tablet naar mijn mening geen concurrentie voor iOS maar veel meer voor Android apparaten. Beste feature vind ik overigens trackpad in keybord case…

    We kunnen speculereren wat we willen, but time will tell.

  18. Is dit de Zune met toetsenbord? 🙂

  19. Aantrekkelijk is de software, veel vrijheid en volledige PC-mogelijkheden. Alleen denk ik dat de Metro-interface minder succesvol zal zijn dan op WP7 het geval is, een tablet-vriendelijke Windows 7 trekt mij meer aan. Maar wat is dat kantel-klepje lelijk zeg!

  20. @EOTB: Ik vind een beperking op het geen wat ik niet wel/mag installeren op een tablet geen enkel probleem, maar bestanden overzettten (documenten, ebooks etc.) zonder tussenkomst van iTunes zou een welkome aanvulling zijn…

  21. altijd leuk… een open blik…

    Ik vind dit toestel fantastisch! Dit is GEEN iPad concurrent hoor. Maar een stap naar het post-PC tijdperk!

    Je hebt hier een pc in tablet vorm die geen halfslachtige programma’s draait maar wel the real stuff! Dus doe nu eens de apple bril af, beste “alles-wat-microsoft-uitbrengt-is -brol-want-ze-kopiëren-het-van-apple”.

    Dit is echt wel vernieuwend.
    (en voor de duidelijkheid… ik heb iMac 27 inch -ipad2 – iphone4…)

  22. @Marcooo: Wat cynisch? Microsoft is zelf bijna de redding van Apple geweest. Dus om dit nu ‘de redding’ te noemen, gaat wel ver. Hoe onderbouw je trouwens je tweede statement?

  23. @jvalks: Haha ik heb niet zo snel last van angst hoor. Is een optelsom van historische feiten.
    Windows 7 zou binnen 2 jaar iOS van de troon stoten. Apple zou steeds minder iPhones verkopen. Microsoft wilde geen tablet uitbrengen. Microsoft is niet vooruitstrevend genoeg geweest en heeft zijn marktpositie op een hoop terreinen verloren.
    Op basis hiervan voorspel ik dat de tablet niet direct een succes gaat worden.

    Ook lopen concurrenten juist niet in, maar haken eerder af. Alleen Android wint terrein, maar die hebben inmiddels een kleine 500 apparaten in omloop, waarvan de helft onder de 100 euro is en lijkt me geen redelijke vergelijking.
    Ga je de S3 tegen de iPhone4S afzetten, dan kan je een redelijk beeld krijgen en ja..Samsung doet het ook erg goed.

    @Michel Vuijlsteke: Ik bedoel geen pc succesnummers uit het verleden, maar zaken die het de moeite waard maken op een MS tablet te kopen. Dus Office op de tablet zou een meerwaarde hebben..maar ook bv een vergaande koppeling met je XBOX of nieuwe exclusieve spellen, zoals Nintendo dat altijd doet.
    Microsoft staat nou niet bepaald bekend om zijn vernieuwende ideeen.
    Eerlijk is eerlijk Michel, sinds het vertrek van Gates heeft Balmer nou niet voor schokkende prestaties gezorgd.

  24. @huplahoi: Err, de iPad is een stap richting post-pc, deze ‘tablet’ is er juist eerder een stap vanaf..

  25. @jvalks: met de juiste instellingen is dit geen probleem. Het probleem bij de meeste zagers over die itunes is dat ze niet weten hoe ze alles mooi gesynct houden, en de juiste instellingen niet weten. Mijn ipad hangt bijna nooit aan pc, zelfs nu niet meer voor een update of back-up, en heb alles voorhanden.
    En ik gebruik zowel IOS als Ms Office met outlook.
    Onwetendheid is de grootse oorzaak van het geklaag…

  26. @ikke: help mij dan eens… hoe kan ik bijvoorbeeld zonder itunes of willekeurige cloudsyncapp mijn comics op de ipad krijgen? Hoe kan ik mijn MP3s zonder itunes op de iPad krijgen? Ik weet dit niet, ik zie je oplossing graag tegemoet!

  27. @Rick: met plezier hoor ik welke echte office applicaties jij gebruikt om bijvoorbeeld word-documenten met opmaakprofielen, spreadsheets met duizenden cellen en berekeningen en access databases te bewerken….
    (ik vermoed dat het even stil zal blijven….)
    Wel nu, deze vernieuwde tablet zal dit WEL kunnen…
    maar dat hangt er natuurlijk vanaf hoe jij je pc gebruikt 😉

  28. Ik zie mezelf nou niet op de bank zitten met zo’n ding.
    Ziet er naar uit dat ie alleen voor op een tafel bedoeld is.

  29. Dat keyboard zit er standaard bij. Hoe moet je anders control alt delete intoetsten

  30. @jvalks: Nooit gehoord van mediamonkey voor uw mp3’s?
    Snuffel voor de rest maar zelf eens rond en je zult verbaasd zijn wat je allemaal kan met een Ipad…

  31. @ikke: dus weer met behulp van een stukje software…? Je begrijpt mijn vraag niet. Maar goed, laat ik het hier bij laten 🙂

  32. Begin volgende week kondigt Google waarschijnlijk z’n eigen Nexus tablet aan en nog 4 andere Nexus devices. Het gaat weer leuk worden zo…

  33. Aplause voor Windows!! Laten we eerlijk zijn dit ziet er goed uit en is geen kopie alla Samsung. En ik moet toegeven dat ik hier wel voor te porren ben. Ben niet echt een Windows Fan, maar ja in combinatie met m’n Xbox is dit wellicht een optie.mare ik hou m’n padje wel doe ik voor geen goud weg.

  34. Ondanks dat ik vanaf dag 1 een ipad heb en daarna ook de ipad 2 heb gekocht kan ik niet wachten op een goede windows tablet. Of dat nou die van MS wordt of een andere maakt me niet uit…

    De vernieuwingen van Apple beginnen echt lachwekkend te worden. Van IOS 5 naar IOS 6 zou ik nog niet eens IOS 5.5 durven noemen.

  35. @Constant: Nochtans komen er meer dan 200 nieuwe functies bij hoor! Sirri voor chinezen, om maar iets te zeggen 😀
    Het wordt tijd dat Apple eens een schop onder zijn kont krijgt, het is te groot geworden, waardoor de drang tot vernieuwen niet meer zo groot is. Zo is het ooit bij microsoft gegaan…

  36. @jvalks: als je een jailbreak hebt kan je met mewseek muziek in de ipod app importeren…Je kan ze dan downloaden met safari download plugin en dan in de juiste map plaatsen met ifile…

  37. Altijd leuk al die fanboys…
    Ze beschuldigen Microsoft alles te kopieren , maar vergeten zelf soms hoe Apple producten schaamteloos kopieert. Neem de Smart Cover… uitvinding van Apple?

    Ik vind dat de cover van MS een veel “bravere” copie is dan van apple destijds….
    Maar ja, Apple is heilig en al de rest…

    o ja, ik heb een ipad 3, iphone 4, MP Pro 15″, maar daarnaast ook een PC, linux,…… dus ik ben niet anti apple, ik blijf gewoon nuchter en bekijk alles neutraal….

  38. Alex ik hier ook een externe hd en printers en andere apparaten op aan kan sluiten dan vervang ik mn ipad voor dit ding!

    Met mn ipad kan ik wel alles, maar vanwege apples beveiligingen allemaal zo omslagtig. Ik wil mn vrijheid terug, misschin kan dat met microsoft?

  39. Het ziet er weer op zijn Microsofts uit. Rommelig en goedkoop. Heel veel bij elkaar gestopt qua functies en goed werken ho maar. Of het zou de eerste keer zijn. We zullen zien….
    Gestuurd vanaf mijn iPad:)

  40. Ik lees hier hoe sommigen zeggen ja dat kan op ipad maar weeral met een ander stukje software.
    Ben benieuwd hoeveel er op een ms coputer geen bijkomende soft opzetten.
    Wie gebruikt er nu voor een afbeelding te bewerken vb paint…om maar te noemen.
    Zo zit office ook niet standaard op win 8…

  41. Free at last, free at last
    Thank god all mighty I will be free at last!

    Updates! joepie, geen restricties, virussen? gewoon een goede AV gebruiken, sedert win95 geen virussen gehad. Zelf installeren en bepalen wat, jippy, compatibiliteit yeys yes yes.

  42. We wachten gewoon lekker af, voorlopig heb ik de iPad nog.. Maanden geleden hebben we via Microsoft al een tablet (Samsung hardware) te leen gehad met een early build van W8. Op basis van die ervaring ga ik de Windows tablet zeker (laten) aanschaffen.

    @Loeloe: heb je nota bene al met W8 gewerkt? Klinkt meer als een erg getekende uitspraak zoals helaas vele hier doen, begrijp mij niet verkeer, ik vind Apple producten schitterend. Maar ik hou wel een open mind en kijk wat er het beste bij mijn specifieke wensen past.

  43. @jvalks: Mee eens, dat mag best makkelijker. EBooks mailen naar jezelf of plaatsen in dropbox is mij ook te omslachtig.

    Hopelijk komt hier een beter alternief voor tzt.

  44. Wow, hier zit ik toch wel op te wachten. Straks kan ik echte software programma’s draaien op een tablet! In plaats van al die toch kwalitatief veel mindere apps.

  45. @jvalks: Vandaar: we zullen zien. Na jaren ellende met Windows en veel plezier met Apple nog steeds een (klein beetje) open mind richting Microsoft:D

  46. Haha, als de website iets over de nieuwe Surface moet zeggen, voorspelt het niet veel goeds..

    ´Unexpected error occured.´

  47. Moet als Applefan toch toegeven dat hier enkele leuke innovaties in zitten, het OS ziet er ook wel mooi uit, maar de vormgeving van de Surface zelf ziet het er nogal knullig uit, het zal een kwestie van smaak zijn maar de matige vormgeving van Microsoft komt hier weer om de hoek kijken, ziet er allemaal wat goedkoop uit.

  48. Bah, die microsoft rotzooi heeft echt niemand iets aan. Het OS wat er op zit is helemaal niet goed voor tablets en de snelheid van het OS is al helemaal niks en dat is bij IOS wel het geval.

  49. Mooi apparaat… Eindelijk weer eens een andere uitwerking van het tablet concept en ook nog van een bedrijf dat groot is geworden met software war de meeste van ons nog dagelijks mee (moeten)werken.

    Zie hier toch iets Nokia’s in terug als je het mij vraagt.

    Telt nou het idee of de uitwerking ervan?
    Volgens mij was het Microsoft die het tablet idee als eerste had..alleen Apple die de timing voor het naar de markt brengen beter heeft gekozen.

    Niet alles wat Apple aanraakt is goud net zoals bij Microsoft We worden gedwongen met Itunes te werken, vertel me nou niet dat je dit uit vrije wil doet.

    Love my iDevices maar er is nog een hoop te verbeteren.

    Deel de mening dat ze de afgelopen tijd een beetje stil staan met echte wauww dingen. Apple zou wel eens op zn hoogtepunt kunnen zitten net zoals facebook.
    What goes up must go down… Nu lekker op de ipad..over 3 jaar….wie zal het zeggen

  50. Leuk dat je al uitgeprobeerd hebt en je mening dus echt onderbouwd is met goede argumenten…
    Gelijk heb je, iOS 5 op een iPad 1 is helemaal niet stroperig, werkt super smooth, of hou ik hem verkeerd vast?!

  51. Windows 8

    -virus scanner noodzakelijk
    -iedere maand Windows updates
    -hoe meer programma’s hoe langzamer de tablet

    Oftewel, dezelfde ellende als op je pc. En dat is wat je nu net niet wilt.

  52. Hey, schoot mij net binnen: Microsoft heeft laptop (her)uitgevonden met Surface! :-)))

  53. Hahaha. Dit staat net in de belgische kranten:

    Microsoft-tablet Surface crasht tijdens presentatie
    youtube

  54. Origineel geplaatst door Peter
    Aantrekkelijk is de software, veel vrijheid en volledige PC-mogelijkheden. Alleen denk ik dat de Metro-interface minder succesvol zal zijn dan op WP7 het geval is, een tablet-vriendelijke Windows 7 trekt mij meer aan. Maar wat is dat kantel-klepje lelijk zeg!

    Volledige PC mogelijkheden heb je alleen op de pro versie. De RT versie lijkt net zoveel op een PC als een ehh iPad, minus de apps. Want die zijn er nauwelijks. En dat is nou net wat de mensen verwachten van deze tablets. Ik denk dat er de eerste maanden veel van verkocht worden en dat de verkopen dan volledig instorten.

  55. Sorry ik begrijp waarom sommigen zich als MS of Apple hooligans opstellen.

    Het design is mooi en meer concurrentie is goed voor ons allemaal.

  56. Waarom zou dit moeten falen? Ik denk juist van niet. Surface en Windows 8 geven de gebruiker keuze in wat ze willen doen. Metro interface voor op de bank en onderweg. De desktop interface voor aan het bureau. Aansluitmogelijkheden voor een beelscherm of beamer via mini displayport. Waarschijlijk ook te streamen via SmartGlass (airplay variant van microsoft)

    Microsoft heeft hardware en software net als apple doet zelf ontwikkeld. Microsoft denkt alleen iets ruimer na over wat de gebruiker zou kunnen. Wie van jullie loopt er wel eens tegen de grenzen aan van de ipad? De meerderheid van jullie komt dagelijks een beperking tegen die zelfs met jailbreak niet is op te lossen en dan moet je weer naar je mac of pc om dat te doen. Als de belofte van microsoft klopt is juist dat verledentijd met surface.

    Je kan doen wat je wil. Waar je wil en hoe je wil. Bij de ipad moet je vaak buigen naar de enige manier die apple voor je bedacht heeft. Dat gaat vaak heel goed maar csoms wil ik meer vrijheid of simpelweg meer kunnen op een apparaat met tablet formfactor.

    Mocht surface aanslaan hebben ook apple ipad gebruikers hier baad bij. Zodra apple merkt dat de verkoop achteruit gaat moeten ze wel met grotere updates komen dan ze nu doen.

    Competitie is alleen maar goed voor ons apple gebruikers.

  57. Mooi item ipadclub. Het siert jullie dat jullie het nieuws objectief brengen en het een kans geeft. Genoeg apple websites waar surface na twee regels gelijk met de grond gelijk gemaakt word.

  58. @Kasuja: Eens met Kasuja. Zeker nu blijkt dat Apple ophoudt relatief nieuwe producten (iPad 1) te blijven ondersteunen is het tijd dat er wat meer competitie komt. Al blijf ik de iPad een geweldig apparaat vinden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.