Reacties voor: Microsoft: ‘Einde van PC-tijdperk nog niet aangebroken’

Post-PC is volgens Microsoft-topman Frank Shaw een term die je beter kunt vervangen door PC Plus. De pc kan nog vele jaren mee, dankzij innovaties als clouddiensten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 26 reacties

  1. Helemaal mee eens, ik stoor me dagelijks aan de tekortkomingen van mijn ipad2 en moet relematig een pc of laptop pakken iets sneller, beter of uberhaubt te kunnen doen…

  2. post pc ging helemaal niet over het einde van de pc maar over het verliezen van de centrale rol van de pc. De pc is nu net zoals je smart phone of tablet een device. Deze centrale rol als hub voor al je media is de pc aan het verliezen dankzij alle cloud diensten.

  3. Absoluut.

    Met een laptop/vaste pc kan je dingen doen die niet mogelijk/praktisch zijn met een tablet.

    Einde van PC-tijdperk is volgens mij, een trucje van Apple om de mensen een beetje te “brain washen” met hun tablet.

    Het is natuurlijk mijn persoonlijke mening.

  4. Voor de PC zijn nog heel veel mogelijkheden, bijvoorbeeld apps voor de pc widgets voor de pc, daartegen kan een laptops ook pima concurreren tegen de Ipad (floptop)

  5. Het hangt er ook een beetje vanaf naar welke markt je kijkt. Veel zaken die particulieren vroeger op een pc deden, doen ze nu op een tablet. De zakelijk markt is een ander verhaal. Voor veel mensen die ik ken is post-pc echt werkelijkheid geworden nu ze een iPad hebben.

  6. Origineel geplaatst door Alex
    Helemaal mee eens, ik stoor me dagelijks aan de tekortkomingen van mijn ipad2 en moet relematig een pc of laptop pakken iets sneller, beter of uberhaubt te kunnen doen…

    Tekortkomingen? Dan doe je toch iets niet goed, of je bent te beroerd om geld aan goeie software uit te geven.
    .
    Het enige waar ik m’n iMac nog voor aan zet is om films te downloaden. Voor de rest alles op de iPad 2!

  7. einde van de pc is zeker in aantocht. want laptops zijn bijna net zo krachtig als een pc. Iedereen die ik ken en dat zijn er veel stapt over naar een laptop.

    Tevens zal het jaren duren voor dat een ipad op kracht is.

    2015 zeker.

  8. Zowel privé als zakelijk is de PC als verbindend centrum zijn positie in rap tempo aan het verliezen. Niet voor iedereen en alle bedrijfstakken in gelijke mate, zoals enkelen terecht opmerken. Maar als ik zie hoe weinig ik nog achter m’n computer zit (terwijl dat vroeger het grootste deel van de (werk)dag betrof) en hoe veel ik nu op m’n iPad doe (email, web, toegang tot EPD’s, Pages, Papers…) én als ik zie dat steeds meer collega’s exact hetzelfde proces doorgaan, dan heeft Steve Jobs denk ik wel een punt als hij zegt dat de PC “vergelijkbaar wordt met de vrachtwagen voor het wegverkeer, en de meeste mensen de auto zullen pakken voor hun dagelijkse benodigdheden”…

  9. Het hangt er dus vanaf wat je doet. Thuis ga ik meest achter mijn imac zitten, dat 27inch scherm en keyboard blijven nu eenmaal gemakkelijker werken. Maar als ik op de baan ben, mijn portable blijft meestal in de koffer liggen, die komt er echt nog op rare momenten uit, enkel en alleen om te sniffen met wireshark, en firmware updates van apparaten te doen. Maar voor de rest, als ik op de baan ben ipad rulez (mag hier even goed gelijk wel android apparaat voor staan ipv van ipad), portables zijn gewoon te log en te traag om mobiel te gebruiken. (traag bedoel ik, opstarten (zelfs met ssd), wachten tot de vodafone kaart of usb stick is gevonden, mobiele verbinding maken…. en dan pas aan je werk kunnen beginen om informatie op te vragen)

    Vaste pc vervangt een tablet niet, maar een portable zeker en vast.

  10. Origineel geplaatst door Michel
    Origineel geplaatst door AlexHelemaal mee eens, ik stoor me dagelijks aan de tekortkomingen van mijn ipad2 en moet relematig een pc of laptop pakken iets sneller, beter of uberhaubt te kunnen doen…Tekortkomingen? Dan doe je toch iets niet goed, of je bent te beroerd om geld aan goeie software uit te geven.
    .
    Het enige waar ik m’n iMac nog voor aan zet is om films te downloaden. Voor de rest alles op de iPad 2!

    En hier ben ik het mee eens. Ik denk dat het post-pc tijdperk ook niet uit zijn verband moet worden getrokken. Apples insteek is dat we straks geen pc meer nodig hebben om onze i-devices met elkaar te verbinden, en niet dat een pc allround overbodig zal zijn. Voor mij heeft mijn pc alleen een sync, download en mediaplayer functie op mijn tv. Voor de rest gebruik ik mijn ipad2, galaxy tab en iphone. Met de juiste software hoef ik niet meer naar mijn pc te lopen. Iets wat straks met icloud nog mooier gaat worden.

  11. Ik ben nog steeds hardstikke blij met mijn iPad’s, maar heb ook vaak de PC of laptop nodig. Alleen de netbooks liggen vaker in de kast.

  12. @Michel:
    Kun je dan ook je belastingteruggave op de iPad invullen? Is volgens mij niet mogelijk of ik moet het gemist hebben.

  13. Waar de iPad absoluut niet aan kan tippen ten aanzien van een desktop is een groot beeldscherm, die voor het serieuze werk gewoon onontbeerlijk is. Met een 30 inch of twee 21+ beeldschermen heb je gewoon de schermruimte die een iPad nooit zal hebben, ook niet als je hem aan een groot beeldscherm zou koppelen. Want dan is een tabletcomputer gewoon niet handig.

  14. post PC is inderdaad (veel) te vroeg, maar het gaat wel gebeuren.

    Ik ben vooral benieuwd hoe – voor het grotere werk – snel de ontwikkelingen gaan met ‘tafeltablets’ en ‘muurtablets’. Als bedrijven als apple hier in gaan investeren, kan het snel gaan.. Zie hoe snel de invloed van de iPad en de smartphones is gegaan.

    Daarbij zal ook de acceptatie van mensen naar meer beeldcultuur ipv gegevens in tekstvorm een rol spelen. Maar het gaat snel, als we kijken naar de opkomende (generaties)!

  15. MS snapt er weer niks van. De post PC era slaap op het feit dat de huis tuin en keuken pc niet meer al het computer werk op zich neemt, maar dat de ‘load’ over diverse apparaten verspreid wordt.

  16. Noem mij eens één applicatie die (beter/sneller/mooier/meer mogelijkheden) werkt op een iPad dan op een PC?

    Enigste wat een beetje redelijk gaat, en wat de meeste gebruikers er ook mee (kunnen) doen is, het internetten/mailen/films kijken/boeken lezen/notities maken, echte Diehard Teletubbie gebruikers dus 😉

    De hardware van een tablet is gewoon kinderspul i.t.t. Die van een PC.

    PC’s zijn dan ook bedoeld voor de echte mannen/vrouwen onder ons!
    Die hebben een iPad hoogstens voor erbij en/of voor onderweg voor het wel hele simpele werk!

  17. Over 20 jaar, als de pc misschien een andere vorm heeft, zeggen alle Apple fan boys, in 2011, 20 jaar geleden zei god Steve al dat de pc eruit ging…

    Een groot probleem met tablets is nog altijd hitte. Een pc draait met 8 codes op 3 GHz, daar is ook koeling voor nodig, en daar is weer ruimte voor nodig. Er is dus nog heeeeeeeeeeel veel werk te verrichten. Ik heb een iPad 2 gekocht nadat ik helemaal gek was gemaakt door Apple fanboys, nu ik 800€ over de balk heb gesmeten zie ik na 2 maanden gebruik toch steeds meer irritaties en tekortkomingen. Daarom val ik steeds vaker terug op mijn laptop en pc.

  18. Verstokte pc gebruikers zijn niet echt gewend om’ out of THE box’ te denken. De populariteit van de tablet is er nu net anderhalf jaar. De ontwikkelingen zowel software en hardware matig gaan hard, heel hard. Mensen willen steeds meer mobiliteit en de toepassingen vergeleken met een pc of laptop zijn legio. De tablet is geïntroduceerd op scholen, ziekenhuizen, zelfs vliegmaatschappijen. De zorg is er mee bezig, omdat mobiliteit ook daar zo belangrijk is. Dat binnen een jaar. Pc verkopen stagneren.
    Tablets zullen groter dan 10 inch worden verkocht, waardoor ze nog beter als vervanger voor de pc ‘s gebruikt kunnen worden. Veel pc gebruikers zullen het waarderen dat de onverbodige mogelijkheden van de software er niet meer zijn. Duidelijker gestructureerd en dus makkelijker door nieuwe medewerkers ingeleerd kunnen worden. ouderen hebben een tablet bij zich waardoor ze makkelijker contact kunnen maken met de doktor, of wanneer ze in een verzorgingstehuis zitten ze makkelijker contact kunnen maken met een zorgverlener. Niet de mogelijkheden maar de toepasbaarheid staat centraal. Dat is waar we nu naar toe gaan. Dat is een hele goede zaak.

  19. Grappig is wel dat net Apple over een post-pc tijd spreekt, terwijl ze zo ongeveer het enige merk zijn waar je nog steeds niet in staat bent om je iphone of ipad te activeren zonder pc… Om nog maar te zwijgen over gebrek aan ota updates…

  20. Origineel geplaatst door MichelOrigineel geplaatst door Alex
    Helemaal mee eens, ik stoor me dagelijks aan de tekortkomingen van mijn ipad2 en moet relematig een pc of laptop pakken iets sneller, beter of uberhaubt te kunnen doen…

    Tekortkomingen? Dan doe je toch iets niet goed, of je bent te beroerd om geld aan goeie software uit te geven. . Het enige waar ik m’n iMac nog voor aan zet is om films te downloaden. Voor de rest alles op de iPad 2!

    Eh als ik kijk hoeveel .exe of andere extensies ik op mijn PC heb staan die absoluut niet draaien op een tablet, (al is het maar iets simpels als een game of torrent applicatie) dan ben ik over een dag nog niet klaar. Om nog maar te zwijgen over het aantal .media extensies dat mijn ipad wijgert af te spelen.

  21. Apple moet de osx en iOS combineren in 1 apparaat. Met extern TB,muis en monitor OSX en zonder iOS 🙂 .

  22. Post-PC tijdperk nee.
    Een verschuiving in het soort gebruik JA.
    Ipad/Iphone achtige devices hebben nog veel te veel beperkingen om PC achtige devices uit te sluiten.
    MS markt zit wellicht niet meer in een groei fase, maar de dominante positie van Apple op de tablet markt is echter eerder een beperking dan een zege.

  23. Tja, er moeten ook nog een paar software ontwikkelaars overblijven om al die iPad app’s en cloud toepassingsen te maken. Dat gaat echt nog niet op een tablet.

  24. De iPad is de ideale vervanger voor een netbook. Voor het grotere werk heb je toch wel een pc nodig. Komt eigenlijk toch ook door de beperkingen van touch. Soms is het fantastisch zoals bij browsen foto’s bekijken of andere zaken waar je weinig bij hoeft te tikken. Bij andere dingen zoals grote documenten opmaken, films bewerken of de meeste actie spellen is de besturing met muis en toetsenbord veel fijner.

  25. Steve Jobs vergeleek PC`s met trucks en gewone auto`s met Tablets. Die beeldspraak is wel erg correct. Steve heeft nooit gezegd dat PC`s verdwijnen.
    Met een truck kan je dingen doen die je met je auto niet kan en andersom. Maar met de smart phone en Tablets is het post PC tijdperk ingezet dat de grote massa kan veroveren, mensen die voldoende hebben met de basis functionaliteit maar liever gebruiksgemak, gewicht, batterij autonomie, grootte etc. vooropstellen.
    Hopelijk heeft Microsoft dat door want anders gaan ze serieus marktaandeel verliezen in de volgende jaren.

  26. joop: Ik zie boekhouders ook nog niet zo snel hun werk doen op een tablet. Apple had beter over einde van de pc-dominantie kunnen spreken, dan over post-pc-tijdperk.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.