Reacties voor: Microsoft stelt Edge-browser voor Mac beschikbaar in testversie

Testversie nu officieel uitgebracht
Microsoft heeft tijdens de Build-conferentie een voorproefje gegeven op de Edge-browser voor de Mac. Daarbij wordt gebruik gemaakt van dezelfde open source Chromium-engine als Google Chrome.
Redactie iCulture.nl -

Reacties: 18 reacties

  1. …but why?

  2. Origineel geplaatst door Matjlar
    …but why?

    Ja inderdaad. Ik mis ontzettend veel functies in edge. Mijn persoonlijke voorkeur blijft toch wel firefox.

  3. 🤣🤣🤣🤣🤣

  4. Origineel geplaatst door Matjlar
    …but why?

    Als webontwikkelaar heeft het voor mij wel het voordeel dat ik een website ook in Edge kan testen zonder een windows computer aan te schaffen.

  5. Goede ontwikkeling. Edge op iOS werkt in mijn usercase prettig en stabiel, in een windows omgeving idem. Edge voor Mac OS zou een mooie aanvulling kunnen zijn op bestaande browsers. Chrome is niet echt energie-zuinig, Firefox heeft recent ook wat bezwaren. Uiteindelijk is een keuze naast technische aspecten natuurlijk ook een kwestie van voorkeur. De tijd zal leren hoe Edge met chromium engine het gaat doen, op welk platform dan ook. Feit is wel dat het te denken geeft dat er straks mainstream alleen maar keuze is uit chromium en firefox.

  6. Origineel geplaatst door Matjlar
    …but why?

    Dat is heel simpel, zodat Microsoft ook allerlei diensten (bookmarks delen met meerdere apparaten etc) kan aanbieden. Dan is het wel handig om een browser op meerdere platformen paraat te hebben. Eventueel komt er ook ooit nog wat aan Office 365 goodies etc in. Wie Microsoft om deze stap zit uit te lachen snapt het niet helemaal. Microsoft is bezig met uiterst slimme moves. Onder andere deze, de ontwikkeling kost veel minder dan voorheen, baseert op chromium, en tig platformen “onder de knop”.

  7. Origineel geplaatst door Matjlar
    …but why?

    Origineel geplaatst door Jasper

    Als webontwikkelaar heeft het voor mij wel het voordeel dat ik een website ook in Edge kan testen zonder een windows computer aan te schaffen.

    Maar kunnen we ervan uit gaan dat Edge op Mac identiek is aan Edge op Windows? Anders heeft het nog geen zin 🙂

  8. @Jaap Couro: Precies zo kunnen ze meer van hun diensten op andere platformen aanbieden, en als je meerderen OSen door elkaar gebruikt.
    Aangezien Safari niet meer ontwikkeld wordt voor windows, heb je een alternatief nodig indien je meerdere systemen werkt.

    Als Edge jou dan prima bevalt ga je ook kijken of het op andere platformen is, en dat is er nu dus dan kan je het gebruiken.
    Het geeft de gebruiker gewoon de keuze om zijn favoriete applicatie te gebruiken, niet iedereen met apple gebruikt alleen apple applicaties.

    Ik zelf zou niet hoeven 1 het is van Microsoft, en 2 het is op google chrome gebaseerd dus 2 enge woorden :).
    Maar kan best snappen waarom iemand het wel zou willen gebruiken.

  9. Toch lijkt me het 4K kijken van Netflix op edgde op Mac geen overbodige luxe. Deze browser ga ik zeker gebruiken. Misschien dan wel alleen voor video’s;)

  10. Origineel geplaatst door Matjlar
    …but why?

    Origineel geplaatst door Jasper
    Als webontwikkelaar heeft het voor mij wel het voordeel dat ik een website ook in Edge kan testen zonder een windows computer aan te schaffen.

    Dit is dan ook de ENIGE reden die ik kan bedenken waarom dit nuttig zou zijn…echt houd je troep bij M$

    Edge = Vista = drama

  11. Waarom zou je in godsnaam die troep van Microsoft installeren op je Mac?
    Sowieso, Edge ondersteunt amper iets van de Mac: het heeft een afwijkende interface, heeft het geen integratie met Keychain, etc.
    Op mijn werk loop ik dagelijks al tegen de puinhoop van Windows op: verschillende interfaces, “skins”, wel of geen onnodige ribbon, verschillende open/save dialogs. Overal verschillende instellingen (op Windows 10 ook alles dubbel, maar nergens compleet), Office is dan helemaal nog het top punt van afwijkende en niet handige shit bij elkaar.
    Puin-hoop!

  12. (Red.) Testversie nu officieel beschikbaar.

  13. Je zult maar in dat team zitten die dit ontwikkelt 😅
    Dan weer je dat je zinloos werkt.

    Zelf op Windows is het niets.

  14. Oké, en wie gaat dat gebruiken?

  15. Ik ben niet ontevreden over Edge op Windows. Dus misschien dat het op de mac ook wel goed werkt. Ben over het algemeen een safari gebruiker, maar er zijn altijd enkele websites niet op safari werken, daarvoor misschien nu Edge.

  16. @Mike: 1. M$ werkelijk?

    2. Edge heeft helemaal niks met Vista te maken. Edge is een prima browser en deze versie is gebaseerd op Chromium (welke ook Edge op Windows gaat vervangen) en bied een solide browser ervaring op Windows zonder dat al je data bij Google ligt.

    3. Werkelijk M$? Microsoft is een van de grootste ondersteuners van Open Source software tegenwoordig, upgrades naar Windows 10 waren lange tijd gratis en ze werken actief samen met developers.

  17. @Sander Evers: tja windows was dan ook zo slecht dat ze het gratis weg moest geven km mensen over te laten stappen. Pas sinds ze dat hele tile gedoe aan de kant hebben gezet is het pas een beetje werkbaar geworden. Nu zit je alleen nog met dat achterlijke auto update verhaal.

  18. Ik heb hem gewoon eens geïnstalleerd en moet zeggen dat ding is verdomde snel, als hij nu ook nog wat beter met het geheugen omgaat dan Chrome, dan zie ik hier echt wel een meerwaarde in, tot nu toe nog niet echt veel nadelen gevonden, nee werkt best mooi voor een alpha versie!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.