Reacties voor: Microsoft Courier: Microsoft’s tablet gaat concurreren met iPad

Microsoft gaat een e-reader en tablet uitbrengen onder de naam Microsoft Courier. Het wordt een rechtstreekse concurrent voor de iPad.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 51 reacties

  1. Als e-reader met 2 schermen/bladzijden ziet hij er wel heel leuk uit! Ben benieuwd wat het gaat kosten.

  2. Wow!
    Ik ben erg onder de indruk! Vergeleken met de Ipad is dit toch echt alweer een stukje verder….
    Ben ook benieuwd wat het gaat kosten….

  3. @Paul: vind je dat nou echt?
    Dat word leuk film kijken met een dikke zwarte verticale balk in het midden!

  4. Ziet er leuk uit maar 2 schermen lijkt me erg onhandig werken.. Vooral met browsen etc lijkt het me niet echt perfect. Wel leuk om te zien dat fabrikanten opeens met zoiets komen(ja er waren al tablets maar Apple heeft de markt toch wel een flinke zet gegeven..)

  5. @dude: Klopt! Das misschien niet helemaal lekker, maar de interface ziet er echt cool uit! Overzichtelijk en vernieuwend! Ik ben ook niet echt voor de video. Daar heb ik LCD voor en straks hopelijk een nieuwe iphone met groter scherm…

  6. ——-
    waardeloos ding

  7. Hier kan Apple het wel eens moeilijk mee krijgen..

  8. Wow je moet het eerste filmpje op de site van engaded kijken via link: microsoft courier. Onder de moto als je jat dan moet je het ook goed doen.
    Als ze dit echt waar kunnen maken dan weet ik zeker dat ik hem wil gaan nemen. Maar met mijn microsoft ervaring….hoelang zou het interface so soepel verlopen? Ik zie al een denkbeeldige blauwe scherm voor me….

    In ieder geval zeker een mooi promo filmpje (ookal is het zeer in de stijl van apple. Een vriendelijk stem die uitleg geeft, je direct een voorbeeld ziet en een leuke achtergrond deuntje)

  9. Het filmpje is al van september vorig jaar.

    @wolkje, wat zouden ze dan gejat hebben?

  10. Ik weet in ieder geval dat ik eind 2010 in het bezit ben van een Apple iPad en een Microsoft courier.

  11. @ harold
    Onderste filmpje is idd van september, maar de bovenste is nieuw.
    Het “overgenomen” is het algemene interface gebruik.
    Denk aan gestures zoals pinch en zoom met je vingers, van je weet wel the big A.
    Het verplaatsen van foto’s met je vinger is zeer herkenbaar als je bumptop kent.
    Of de selectie methode van pen met een cirkel van keuzes voor kleuren, penstroke, kwast enzo is bijvoorbeeld het kenmerk van het programma sketchbook pro.@Harold:

  12. Nadeel is dat het twee kleine schermpjes heft ipv één minder kleine en dat het vooral in portret modus bedoeld is. De iPad kun je zowel portret als landschap gebruiken.

  13. wat bedoelen jullie? Apple krijgt het hier moeilijk mee…? Vreselijk lelijk ding! maar goed dat even terzijde, iedereen die al van Apple gebruik maakt koopt echt een IPad En de genen die met Windows werken kopen dit ding, voor iedereen wat dus. Voor mij nog steeds de IPad

  14. Geloof niet dat ik dit liever heb dan een iPad. Handschriftherkenning zuigt. 2 schermen geen meerwaarde. Volgens mij best dik, zeker dichtgeklapt. Deze slag wint Apple.

  15. Hoewel het filmpje zeker interessant eruit ziet, vraag ik me toch af wat het nut hiervan is? Oke, je kan er leuke dingetjes mee, maar het lijkt me meer iets voor de modewereld gezien de filmpjes op de site. Ik zie niets waarvan ik denk: “ZO! internetten is echt soepel ermee, Office werkt er goed op, typen gaat gemakkelijk oid. Dus ik zie er in principe geen concurrent in voor de iPad.

  16. Ik denk dat in tegenstelling tot wat de meeste zeggen 2 schermen wel meerwaarde hebben. Het werkt toch ook op de Nintendo DS? Stel je voor, de Courier in de positie als de DS (schermen boven elkaar) en bovenaan een muziekplayer en onderaan een schrijfapp!

  17. @Draicon:
    het leuke is het idee van een digitale agenda voor mensen die liever met een pen werken. Want zo worden al je notities enzo direct omgezet naar code dat je met iedereen kunt delen. Of uitnodigingen sturen naar anderen. Het in een mail verwerken. Of aantekeningen van vergaderingen en colleges die direct digitaal worden omgezet. Niks meer van uit typen van notulen en samenvattingen maken.

    Maar iPad lijkt me toch leuker. Touch screen all the way en de nieuwe calender, note…of eigenlijk alle andere apps is meer herkenbaarder gezien ik werk met een iPhone. En als appel het synchroniseren met je mac via wifi toestaat dan is het echt ideaal. Je maakt een afspraak op je iPhone en icalender op imac/macbook/ipad weet het zonder dat er een kabel van pas komt. Over dromen gesproken.

    Aan de andere kant als microsoft die courier voor laten we zeggen 250 euro verkoopt……dan zou ik niet twijfelen om een courier te nemen. Dit zou zeker een goede marketing zet zijn, maar het zou toch niet snel gebeuren vanwege winstmarges, winstmarges en nog eens winstmarges willen hebben.

  18. Apple: 0
    Microsoft: 1

    nuff said

  19. @wolkje:
    Ik geef inderdaad toe dat ze enkele hele aparte dingen erop hebben. Je schrijft gewoon ‘To Do:’ op en het systeem herkent gelijk dat het in je lijstje moet komen staan. Daarnaast kan je er zo’n gele note blaadje van maken. Allemaal dingen die wel cool zijn, maar ik denk dat het toch niet genoeg is. Als het 250 euro is, is zoiets natuurlijk heel erg aantrekkelijk. Ik ga maar even Youtuben om te zien of er nog aantrekkelijke filmpjes zijn. Ben wel meer benieuwd naar de OS en verder het interface van het echte menu.

  20. @Sonny:

    kan je dat wat meer onderbouwen???
    ik snap het niet.

    de ipad bestaat. courier is alleen nog cocept video en mockup foto.

    dus eerder

    apple 1
    microsoft 0

  21. Ik zie flash aanwezig in de browser!

    Verder een mooi ding. Ik vind het niet zozeer een kwestie van beter of slechter dan de iPad, maar het is gewoon voor een hele andere doelgroep. De iPad is veel meer bedoeld entertainment, zeker met de apps die erop kunnen. De Courier lijkt me daarentegen veel handige bij college; altijd notities bij de hand en je kunt zo dingen van internet plukken en erbij zetten.

    Wat mij betreft afwachten of het echt zo soepel loopt als in het fimpje! (Wat we bij de iPad natuurlijk ook nog maar moeten afwachten)

  22. Geweldig 🙁 in plaats van 1 zeer irritant ‘blue screen of dead’ krijg je er 2, iedere keer wanneer deze crashed.

  23. Ik dacht dat Microsoft voor de tablets met fysieke keyboard waren ? Eens even de promovideo’s zien 🙂

  24. Om dan toch maar punten aan te geven van kritiek:

    – toch wel apart dat ze Google Maps gebruiken in dit promo filmpje ipv Live Maps ?
    – handschriftherkenning is altijd al klote geweest voor langere zinnen (ipv letters) en de geschreven tekst is rammend klein hier. Wordt het een A3 touchscreen?
    – Foto’s nemen lijkt makkelijk met je vinger op een knop drukken. Maar hoe hou je hem dan steady vast?

    Voor de rest zijn wel wat dingen duidelijk gejat (pinch2zoom, Painter kleurenmeng/autodesk brushsize schermpje etc.) , maar in hoeverre kun je daar nog iets van zeggen. Dan kun je net zo goed je buurland aanklagen dat ze ook rood gebruiken voor hun stopbord?!

  25. Origineel geplaatst door dillem
    @Sonny: kan je dat wat meer onderbouwen???
    ik snap het niet.de ipad bestaat. courier is alleen nog cocept video en mockup foto.dus eerderapple 1

    microsoft 0

    hoe bedoel je mockup foto?
    Heb je ergens in het filmpje een foto gezien van een site waar flash op draait misschien? Ahja juist…. Deze kan wel flash aan en moet hiervoor hun reclame niet vervalsen….of mockup’pen om het in uw gegleugelde woorden te beschrijven….

  26. Volgens mij was dit apparaat eerder aangekondigd dan de iPad. Er zijn alleen maar concepten getoond, dus eerst een werkend apparaat zien en kijken of het werkt.

    Wat al eerder gezegd is, ik ken mensen met een belachelijke groot handschrift, dat is niet zo practisch om een url te noteren. En Volgens mij heeft de OS best een grote learning curve. Hoe je een applicatie sluit, door te pinchen vindt ik niet logisch. Ik denk niet dat ze de zelfde doelgroep voor ogen hebben als apple. Dit is duidelijk meer voor mensen die hun agenda, sketchbook, dummy en boeken willen vervangen. Waar apple meer een internet tablet ontwikkeld, waarmee je boeken kan lezen.

    Maargoed, dit is een concept van Microsoft, genoeg tijd om het uit te werken. Eens kijken wat het wordt.

  27. je hebt helemaal nix aan 2 schermen het licht van het andere scherm krijg je steeds in je ogen en film kijken met een zwarte balk en dan nog is vast houden die 2 schermen zijn beweegbaar! dus dat betekend dat de schermen steeds heen en weer gaan! dus niet om vast te houden geef mij maar een appel met appel software.

  28. Nee iPad blijft het althans voor mij dan!

    Windows CE zuigt! Ook al kan er flash op, absoluut geen meerwaarde, ga mee met de tijd mensen en blijf niet hangen bij flash, genoeg alternatieven!

    Stelletje huil kinderen!

  29. Kan geen enkele echte meerwaarde voor 2 schermen bedenken. En bovendien: wie schrijft er nog tegenwoordig?

  30. @Eric J.:

    Klopt, Microsoft neemt de eBook wel erg letterlijk *lol*

  31. @dillem:

    Het is alleszins meer dan wat Apple gedaan heeft, een iTouch wat vergroten. Dit hier is iets compleet nieuw met een unieke UI. Laten we eerlijk zijn, het enige wat de iPad meerwaarde geeft is wrs de internet ervaring (zonder flash weliswaar).

    Dit zijn de perfecte voorbeelden voor wat Microsoft en Apple staan. De iPad is cool, sexy en leuk om mee te spelen, maar zoveel kun je er niet mee doen. De Courier zie ik mijzelf echt gebruiken in de aula tijdens de les, een echte meerwaarde. Mss heeft Apple meer geluk bij de 2nd gen iPad

    Apple: 0
    Microsoft: 1

  32. @Sonny:

    Nieuw en Uniek? Gast je praat/typt onzin, tuurlijk is de iPad een vergroting van de Touch, deze stap heeft Microsoft niet, dus is het dan opeens nieuw en uniek? Omdat de Zune niet zo een succes was buiten de VS?

    Totale onzin dus!

  33. @Raôul:

    Lol als Apple iets nieuws uitbrengt, is het zo nieuw en wooow.
    Als microsoft dat doet, oh niet nieuw, nee niet beter. En nee flash is nog niet dood, je moet niet alles nazeggen wat Jobs zegt.

    Innovatie kent geen merken.

  34. HAHAHA!
    Dit ding uniek! Pfff…
    Het werkt ook gewoon niet logisch, microsoft heeft er gewoon alles ingestopt waardoor het niet meer overzichtelijk wordt. Teveel onnodige functies (ookal lijken ze handig) die je slechts een enkele keer zult gebruiken.
    Hoe kun je nou lekker schrijven als je hem in je hand hebt? dan klapt ie toch de hele tijd dicht 😛
    lijkt me zeer onhandig om hen vast te houden en er mee te werken.

  35. @Sonny:

    Nee niet alles is nieuw en uniek aan Apple, dat zei ik ook niet! Maar genoeg daar over.

    Wat Microsoft hiermee op de markt brengt is niks unieks of nieuw aan in mijn ogen, vergroting van een Nintendo DS? Als ik een vergelijking mag trekking zoals jij dat deed?

    Ik zeg ook niks na van Jobs, blijf gewoon niet stil staan bij 1 innovatie maar blijf innoveren.

    Zosls je jezelf al tegen spreekt: innovatie kent geen merken 😉

  36. @Raôul:

    Uhmm internetprotocollen hebben juist de bedoeling om NIET heeldetijd te veranderen he, uniformiteit! Flash is zo uniform omdat het zo makkelijk te gebruiken is. :p Jobs wil gwn niet dat men spelletjes speelt online.

    En wat een half ass vergelijking is da, gwn fysiek de twee schermen? Ds is maar één touchscreen en dan nog niet eens multitouch.
    En hoe kan je hier niet nix nieuws aan zien? Heb je de video wel al bekeken? Ken jij een product die dit wel al kan?

  37. @Sonny:

    Haha je bent grappig, laat zitten.

    *bord voor je kop*

  38. Ik zie dit toch wel als een serieuze concurrent van de iPad. Bovendien vind ik al die vastloop grappen hierboven een beetje overdreven. Windows is echt een stuk stabieler geworden sinds XP.

  39. Microsoft kennende. Het idee is leuk, op veel punten goed gejat. Maar de uitwerking ervan zal waardeloos zijn. Windows CE? Grapje zeker. Ik heb 4 Windows ce en Windows mobile apparaten gehad die er leuk uitzagen maar compleet verpest werden door de spartaanse software van Microsoft. Onwerkbare snuisterijen, bloeddruk verhogend en zolderkast-materiaal. Leuk voor drie dagen spelen, daarna dodelijk vermoeiend.

  40. @Jet
    Zeer recent heb ik nog een bluescreen gezien tijdens een PowerPoint presentatie, tot grote hilariteit van de zaal. Windows XP.

  41. Appeltje eitje voor Microsoft. Ze hoeven alleen nog maar eventjes:
    • het ding op de markt te brengen in 80 landen;
    • een App store met 150.000 applicaties te openen;
    • hun jarenlange ervaring met draagbare multi-touch schermen in dit apparaat te stoppen;
    • ervoor te zorgen dat de Courier net zo bekend wordt als de iPhone/iPad;
    • een goed werkend en doordacht besturingssysteem te hebben;
    • naadloze integratie met Windows en Apple computers te verzorgen;
    • en nog wat zaken op orde te hebben.

    Nee, dat wordt geen probleem.

  42. Ziet er erg gelikt uit zeg, ik ben met name benieuwd naar de snelheid en dat mag wat mij betreft ten koste gaan van heel veel functionaliteit.
    Op het moment hen ik ook een eeetouch liggen met een ‘normale’ 1,33 processor. Als ik daar met handschrift herkenning iets op schrijf dan hen ik gewoon 2 seconden vertraging, niet erg handig dus. Ook met mijn Windows telefoon merkte ik de nodige vertraging bijvoorbeeld met mijn touch diamond die tijd nodig had om na te denken om alleen al de touchglow functie te gebruiken. Ik ben dus benieuwd of MS’s prioriteit de snelheid is.

  43. ik denk dat ik met dit ding na een avondje internetten 2 witte vlakken met een zwarte balk ertussen zou zien als ik ging slapen 😉

  44. Tja, of het heel handig internet is de vraag.
    Waar ik hier wel meerwaarde van zie: ereader.

    Ze moeten een ereader op deze basis maken, zoals een boek dus. En zoals je in de filmpjes kunt zien is het “omslaan” van de pagina zoals bij een boek (min of meer dan). Dit lijkt me voor een boek te lezen ideaal. Maargoed, dat doe je op een lcd weer niet.

    2 x 8″ e-ink scherm zo maken, ideaal 😛

  45. Deze interface.. is er zoiets te vinden in de appstore als app. Ik vind het namelijk wel erg handig werken, zo`n dossier aanmaken, plaatjes toevoegen, tekenen enz.. ?
    Of bestaan er zulke programma voor Leopard of Windows? Anybody ?

  46. @paulmartinus@gmail.com: Dat zou echt te gek zijn (en eig. ook mogelijk) als developers gewoon zo een app ontwikkelen waarmee je dat kan doen wat de courier doet. Ik heb deze film in september gezien en was toch wel onder de indruk van wat die apparaat kon, maar zie dat je eig. met de iPad dat ook kan doen en nog meer. En daarvoor heb je niet twee beeldschermen nodig. Die kan je met software makkelijk oplossen en een “book” feeling creëren zoals nu de kalender op de IPad uitziet. Als een app ontwikkeld wordt waarmee je verschillende bestaande apps kan verbinden, (kalender, googlemaps, adresboek, etc., kan een soort “multitasking” GTD App gemaakt worden. Alles wat de courier kan heb ik al bij andere apps gezien. (Writepad, Evernote, Fastfinga, Things) Zijn er developers die zo iets zouden kunnen maken. Ik geloof dat ze zelfs wat geld eraan zullen verdienen omdat ik denk dat hier wel een markt is.

  47. Origineel geplaatst door Draicon
    Hoewel het filmpje zeker interessant eruit ziet, vraag ik me toch af wat het nut hiervan is? Oke, je kan er leuke dingetjes mee, maar het lijkt me meer iets voor de modewereld gezien de filmpjes op de site. Ik zie niets waarvan ik denk: “ZO! internetten is echt soepel ermee, Office werkt er goed op, typen gaat gemakkelijk oid. Dus ik zie er in principe geen concurrent in voor de iPad.

    Volgens mij sla je hier de spijker op z’n kop.

  48. Is er al bekend wat het OS wordt?
    W7 betekent geen batterijduur
    Windowphone (Mobile 7) betekent dat er zeer weinig applicaties voor zijn op enkele na van vooral MS.
    Dan lijkt het apparaat wel leuk maar je kunt er vrijwel niets mee.

  49. Als ik de demo op engadget zie: een prima zakelijk device. Wel 1 voorwaarde: handschrift herkenning is revolutionair. Het opnieuw aanleren van een schrijfstijl dat herkend wordt is een te grote drempel in een tijd dat tekst invoeren via toetsenborden en navigatie via touchscreen de maatstaf is. Wie krijgt er nu geen kramp van schrijven vandaag de dag?

  50. Gaaf ding,
    Het lijkt wel een soort van Evernote voor profs.
    Ik denk dat het op geen enkele manier de veelzijdigheid van de iPad kan benaderen…

    maar dat is gebaseerd op de 2 filmpjes.

  51. Origineel geplaatst door victor
    Gaaf ding,
    Het lijkt wel een soort van Evernote voor profs.
    Ik denk dat het op geen enkele manier de veelzijdigheid van de iPad kan benaderen…maar dat is gebaseerd op de 2 filmpjes.

    Wat maakt het verschil in ‘veelzijdigheid’ dan zo aanmerkelijk? Het is maar hoe je het bekijkt, beide devices hebben een andere benadering, ook qua klantsegment voor zover ik nog kan opmaken.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.