Reacties voor: Microsoft: ‘Apple maakt oudere iPhones bewust trager’

Microsoft Phone-topman Terry Myerson beweert dat Apple bewust updates voor oudere iPhones uitbrengt om ze trager te maken. Android krijgt volgens Myerson nooit updates.

Reacties: 133 reacties

  1. Dus steeds meer features, en toch geen impact hebben op oude hardware. Dit kan toch niet?! Op een gegeven moment moet je de oude hardware vergeten want mensen upgraden toch naar snellere iOS devices.

    Alsof Win7 op oudere hardware vloeiend draait!

  2. Apple: ‘Foto Myerson schrikt klanten weg bij Microsoft’

    Ik moet zeggen dat mijn 3GSje niet superslecht loopt op iOS 5. Hij is wel ietsje trager misschien maar het is niet superveel te merken.

    Is het ook niet zo dat als je de opslag van de iPhone vol gooit met van alles (spelletjes, muziek, films, etc) dat de telefoon dan ook wat trager wordt? Ik probeer zelf het geheugen nooit voller dan drie-kwart te houden, liefst zelfs maar halfvol.

  3. Mijn 3GS doet het gewoon prima hoor op IOS5. Onzin dit..

  4. Het is waarschijnlijk ook wachten op de reactie van Apple waarin ze ontkennen dat dit het geval is.

    Ik ben een wel een aanhanger van deze complottheorie. Toen ik nog een 3G had ben ik er ook ingestonken: binnen twee jaar mijn toestel van honderden euro’s onbruikbaar.

    Lijkt mij vreemd dat ze daar tijdens het toetsen van de software daar niet achter komen.

  5. apple geeft ten minste geruime tijd updates, ook voor je oudere toestel.

  6. Nee, Windows 7 draait lekker op een pentium 4…

  7. Ik geloof het wel check de iPhone4 is ook ineens een sloom apparaat na al die updates.

  8. Moet dit helaas beamen. Mijn 3GS is lang niet meer zo snel als bij 4.x.

  9. @Swen: Heb je al eens een volledig herstel gedaan? De iPhone werkt meer als een computer niet als een telefoon

  10. Origineel geplaatst door Swen
    Ik geloof het wel check de iPhone4 is ook ineens een sloom apparaat na al die updates.

    Onzin, als mensen met een 3GS al zeggen dat hun toestel niet veel trager is en het eigenlijk niet merken moet het bij een iPhone 4 al helemaal geen probleem zijn.
    Ligt eerder aan jouw toestel denk ik..

  11. Zeker geen onzin, mijn 3G was onhandelbaar na iOS 4 al. Een telefoon zou gewoon vloeiend moeten lopen.

  12. Helemaal waar, echt precies waar ik aan dacht toen ik iOS5 voor de 3de keer op me iPhone installeerde en hij extreem traag was geworden!

    Gelukkig kon ik terug naar 4.3~

  13. dat heet verkoop strategie , iets wat microsoft niet heeft

  14. Zou dat niet de kift zijn van Microsoft…?

  15. Hetzelfde toen er digitale tv van Ziggo kwam en giga gepromoot werd. In ene was het eerst prima analoge signaal, niet meer om aan te zien. Gewoon weer een smerig spelletje dus.

  16. Bij mij is het ze idd gedeeltelijk gelukt…. Omdat m’n 3GS wel erg traag begon te worden heb ik na ruim 2 jaar een nieuwe mobiel met een nieuw abo aangeschaft.
    Alleen heb ik juist vanwege het steeds trager worden van de iPhone geen nieuwe iPhone genomen maar een Samsung.

  17. Ik heb geen last van trage 3gs. Die van mij ging juist beter werken! Ik heb nu wel een 4s. Je merkt wel het verschil in snelheid met de 4s
    tov 3gs. Wat ook te verwachten is!

  18. Of iOS5 echt de oorzaak is weet ik niet maar het valt me wel op dat mijn 3gs sinds enige tijd wat trager is. Sommige apps duren veel langer om te starten of crashen zelfs wat voorheen niet het geval was.

  19. MIjn 3gs is nog steeds hetzelfde,lekker snel dus.

  20. Maar dat doen zij zelf ook met opvolgende Windows versies… Dat is waarom je steeds een nieuwere sneller bak nodig hebt.
    Maar doen ze dat allemaal niet?! Naar mijn idee standaard in de gehele industrie… Hardware, drivers die niet goed werken…

  21. Natuurlijk heeft deze man gelijk. Zoals elk bedrijf is Apple ook gericht op winst en dat kan het beste gestimuleerd worden door de nieuwste producten te kopen.

    Maar desondanks mag ik over mijn 3GS niet klagen. Hij draait nog mooi op de iOS 5. En ook nog eens redelijk soepel.

  22. Hier ligt nog een bijna nieuwe iPhone 3G traag als dikke ….. Door een trechter. Op iOS 4 niets mee te doen. Sms openen duurt 10 seconden net als mail. Het is nu een afstandbedienig. Mijn iPhone 4 gaat nooit naar 5. Wil geen risico lopen en voegt voor mij niets toe.

  23. Wat dacht je van de ipad 1. Sinds iOS 5.0 heeft ie kuren en is hij een stuk trager. Zou hem liever weer in 4.3 willen hebben. 🙁

  24. Ik vind 3gs wel snel hoor met ios 5.0wel snel hoor

  25. Welk bedrijf zegt dit? Welke opmerkingen kwamen er allemaal uit de monden van Balmer en Gates. Waarvan je kan zeggen misschien is een vak leren een idee.

  26. Bij de 3GS is die wel redelijk goed.
    alleen bij de 3G merkte je wel meteen van iOS3 naar iOS4, die was echt traag! 🙁

  27. Origineel geplaatst door Twisss
    Dus steeds meer features, en toch geen impact hebben op oude hardware. Dit kan toch niet?! Op een gegeven moment moet je de oude hardware vergeten want mensen upgraden toch naar snellere iOS devices.Alsof Win7 op oudere hardware vloeiend draait!

    Eigenlijk draait Windows Phone inderdaad veel soepeler met elke update. Tot nu toe is bij elke Windows Phone upgrade, met meer functionaliteit, de performance vooruit gegaan. Sterker nog, ze hebben zelfs de hardware-eisen voor fabrikanten naar beneden gebracht bij de nieuwe upgrades. 😉

  28. Ik merk wel op mijn oude iPod 2 gen erg traag loopt op ios 4.3
    Reden?
    Ik zou het niet weten maar ik denk niet dat het aan de software licht maar eerder aan het intensieve gebruik
    Mijn zusjes iPod (tegelijk gekocht) heeft er geen last van maar die gebruikt hem ook niet vaak en heeft nog 2,5 gb vrij

    Maar ik heb nu wel een nieuwe 5gen ipod touch gekocht

  29. @Edwin V.: Het gaat hier over Windows PHONE he, niet desktop OS. Dus vanwaar je opmerking?

  30. @DutchClick: Onzin, Windows 8 is nog lichter dan Windows XP en draait zonder problemen op een 10 jaar oude pentium 4 bak.

  31. Wat een onzin dit zeg. Zeker jaloers dat Apple betere telefoons heeft. Ik heb haast alle merken telefoons gehad en met mijn IPhone nooit problemen gehad. Deze werkt tenminste en loopt niet vast. Updates zijn prima en de iPhone is niet langzamer geworden. Ja en ik ben nu een Apple fan:-)

  32. Origineel geplaatst door Enes
    @DutchClick:Onzin, Windows 8 is nog lichter dan Windows XP en draait zonder problemen op een 10 jaar oude pentium 4 bak.

    Zover was ik (als overstapper naar Mac) dus nog niet. Maar dat is mooi! Maar het verhaal gaat dus wel op voor de machines hiervoor?! Want dat maak ik serieus uit je verhaal op… 😉
    En je snapt natuurlijk ook best wat ik bedoel. Alle computerboeren (hard- en software) willen verkopen. Punt. (geen komma)

  33. dat is dan ook slecht van apple, ze weten gewoon dat iedereen de nieuwste software wilt en dan maken ze hem juist trager niet iedereen hebt altijd geld voor een nieuwe iphone!

  34. Daar heb ik geen last van. Alles loopt juist veel soepeler. Facebook en WhatsApp waren de twee die wat langzamer opende maar dat gaat nu ook harstikke goed. Ik moet er wel bij vertellen dat ik via de jailbreak wat extra’s erop heb gezet wat ik bij eerdere jailbreaks ook al gebruikte. Dit zijn: 3g unrestrictor, Speed intensifier en FakeClockUp. Mijn batterij gaat wel wat sneller leeg maar het toestel is ook bijna 2 jaar oud. Verder ben ik meer dan tevreden maar als de iphone 5 komt,is die van mij.

  35. Buiten dat ik het niet geloof, is de manier van Google natuurlijk veel charmanter: alles ouder dan een jaar niet supporten.

    Maar even serieus: ik vond het vrij knap dat iOS 5 het zo ontzettend goed deed op m’n 3GS. De overstap naar de 4S was minder klein dan ik dacht, puur omdat de 3GS het nog zo lekker deed.

    Bovendien mag Microsoft zichzelf eerst weleens bewijzen: Windows is met z’n upgrade-hell destijds de reden geweest om over te stappen naar de Mac en op de smartphonemarkt moeten ze zichzelf nog bewijzen.

  36. Het is deels wel waar, ze kunnen op veel plekken de oude smartphones vloeiend laten draaien op de goed geprogrameerd besturingssystemen.

  37. Hier zit echt wel een kern van waarheid in. Op iOS 4 had ik veel meer geheugen over dan nu bij iOS 5 als ik bijvoorbeeld geen apps open heb staan en via SBsettings mn geheugen heb opgeschoond. Hij is nog steeds wel aardig snel maar wel wat trager dan op iOS 4.
    Ik zie Apple er echt wel voor aan dit te doen hoor :p.

  38. @Enes: En vista en windows 7 dan? Dat sloeg helemaal nergens op. Dat ze het nu een keertje goed hebben is ze geraden. Bovendien moet het wegens zware concurrentie van Apple ook ineens op een tablet draaien, die zijn minder krachtig en dus moeten ze dat hele OS afwateren.

    Microsoft maakte tot nu toe altijd bloatware waar ik nachtmerries van kreeg. Dat ze goeie voornemens hebben is leuk, maar laat ze eerst eens bewijzen leveren inplaats van nietszeggende nerds naar voren te schuiven.

  39. Net of die zooi van Microsoft snel werkt op oudere computers, laat staan op nieuwe hardware. Wat een losers daar….

  40. iWack werkt niet meer 🙁

  41. Lees dit eens: Zo zielig voor Android…. Dan kijk je er wel anders tegen aan. En er staat niet eens WM bij, want die hebben niets om te up-daten!!!

  42. Maar ik heb een vraag: wie weet of je iOS 5.1 en nieuwer op iphone 3gs gaat krijgen of dat je er over een half jaarveigenlijk niks meer kan downloaden(heb ik ergens gehoord ofzo)
    Zal ik een iphone 3gs kopen of is’t niet meer de moeite waard( ik wil wel een low-budget iphone);)

  43. @sheppy: Haha, die haal ik vaak aan als ik iPhone haters een klap wil toedelen. Ook passend om te noemen: Galaxy S ontvangt 1 jaar na release geen updates meer.

  44. Laat Microsoft zichzelf maar eens goed bewijzen met z’n nieuwe hebbeding voor het zijn concurrenten afzeikt. Als je op die manier denkt reclame te moeten maken…

  45. Haha moet niet gekker worden. Iemand van Microsoft die het trager worden van hardware door het gebruikte besturingssysteem in zijn mond durft te nemen, humor!

  46. Eerlijk is eerlijk, WP7.5 in combinatie met de Lumia van Nokia is echt een grote verbetering. Is denk ik de killer van Android. Maar laat Microsoft eerst maar eens bewijzen dat de Smartphones die op WP draaien, niet zoals Windows je computer na enige maanden gebruik super traag wordt. En iOS5 draait probleemloos op mijn 3GS, dus ik kan voorlopig nog wel even verder.

  47. Dat ik iOS 5 op mijn 3GS kan zetten is nou juist de reden dat ik geen nieuwe koop!!!!en werkt nog prima ook.

    Er is maar een ding dat niet werkt in mijn huis en dat is mijn pc die op Windows draait.!!!

  48. Je hoeft niet te updaten…

    Het mag, en is gratis! Kan je van een windows upgrade niet zeggen…

  49. @Admiraal Schuurtje: Vista was de grootste faal van de 21e eeuw, Windows7 draait ook prima op een oude bak.

  50. Ik vind mijn iPhone 3GS juist sneller geworden na iOS 5! wat een lulkoek weer van microsoft!

  51. Hahahaha, lachen dit. In mijn ogen te kort door de bocht, zonder enige nuance. Een gevalletje vooruitgang noemen ze dat. Doordat nieuwe apparaten sneller gaan, lijkt je oude iPhone trager te zijn (perceptie is alles!) en dan stoppen we er ook nog eens meer functionaliteit in…
    De T-Ford van vroeger is met nu vergeleken ook een trage auto… Als je daar dan ook nog eens airco, elektrische ramen etc aftermarket inbouwt, is het dan ineens een slechte auto/product geworden?
    Wel mooi inderdaad dat dit van Microsoft komt…

  52. Hahaha, bij Microsoft zal de PR afdeling gedacht hebben: “If you can’t join them, bash them”, en heeft vervolgens een aantal sprekers wat teksten meegegeven die ze op het congres mochten zeggen.
    Binnen nu en een week wordt het allemaal weer genuanceerd, ook weer onder regie van die zelfde PR afdeling, en dan komen de holle frasen voor een (in de ogen van Microsoft, want geen stylus) mislukte iPad3.
    Wat ze niet begrijpen, en ook nooit begrepen hebben bij Microsoft, is dat ze met name zichzelf met dit soort uitingen volstrekt belachelijk en ongeloofwaardig maken.
    Zet hem op mr. Cook aanstaande woensdag, ‘the show is yours’.

  53. Ik heb de iPad 1 en die is idd niet meer vooruit te branden met iOs 5. Ik denk dat ze daar wel een punt hebben. Een update naar een nieuwe iOS zou geen gevolgen mogen hebben voor de prestaties van je oude apparatuur. Updates moeten wel beschikbaar blijven voor oude apparaten maar dat hoeft dan niet gelijk een hele nieuwe versie te zijn maar een (beveiligings)update van een oudere versie of iets dergelijks.

  54. Microsoft doet het trager maken van apparaten onbewust en zonder kennis. Dat is nog veel erger !

  55. Wat een hopeloos potje moddergooien. Mijn 2,5 jaar oude 3GS werkt prima op iOS 5.
    Wellicht niet zo vlot als een nieuwe 4S maar dat deed m’n laatste windoos pc na een paar maanden (!!!) ook al niet meer.

  56. Grappig dat Microsoft eindelijk door heeft wat het effect is van datgene wat zij zelf al al die jaren doen.
    Is het niet zo dat Windows voor XP minimaal 2Gb en een pentium 4 adviseerd? En dat om alleen een basic besturingssysteem overeind te houden? En dat terwijl de eerste raket met een 486 gelanceerd werd 😉

    Overigens is er een behoorlijk verschil tussen een update en een upgrade. Van iOS 4 naar iOS 5 is een upgrade en geen update. Bij een upgrade zijn hogere systeemeisen doorgaans normaal te noemen. Iets wat in de software wereld geen uitzondering is.

    Maar goed.
    Blijkbaar moet je bij Microsoft werken om te denken dat het beter kan en mag je Apple werken als je het beter kunt 😉

  57. HaHaHa,
    Windows wordt vanzelf trager door alle rotzooi die ze achterlaten….

  58. jailbreaken maakt een iphone traag.
    ik gebruik ios 5.0.1 in combinatie met een jailbreak op men 3de generatie ipod touch en hij is nu ongelofelijk traag tegenover de niet gejailbreakte van mijn broer.

  59. Ik geloof het wel mijn iTouch 4g is op iOS 5 ook veel trager er is dan wel geen opvolger maar volgens mij probeerd Apple de iPod en dan vooral de Touch lijn te dumpen en mensen zwaar te motiveren om een iPhone(4S)model te kopen. En nee dit ligt niet aan hardware want de specs zijn goed genoeg en ook niet aan nieuwe opties in het OS want zo geweldig zijn die nouw ook weer niet, en de herinneringen app is bij ook niet altijd aan en iCloud werkt op het Apple-Push systeem en dat zat ook al in iOS 4.

  60. Gelukkig kan ik met m’n iPhone 3G van de ene iOS naar de andere
    Momenteel zit er iOS 4.2 op maar die gaat terug naar iOS 3.1.2
    Haha

  61. Klopt 100% mijn iPhone 4 op 4.0.1 was veel sneller dan nu op 5.0.1!

  62. Ik moet zeggen dat mijn 3GS wel degelijk een stuk trager is geworden… Openen van apps gaat gewoon traag, met name whatsapp en de app store

  63. Ik denk toch dat Microsoft dit keer gelijk heeft, dit dacht ik n jaar geleden ookal.

  64. Mijn 3G was niet meer te gebruiken met iOS 4, mijn iPad 1 trager met iOS 5. Heb nu een snelle iPhone 4, maar zal niet meer zo snel upgraden naar iOS 6 voordat ik een maand het forum van iPhoneclub heb gevolgd. En als je een 3Gs hebt….dan zou ik iedere volgende versie maar links laten liggen.

  65. Volgens mij worden niet alle berichten geplaatst. Of zit brein daar achter?
    (Red.) Berichten die een complete quote zijn van een artikel dat elders is geplaatst zijn een inbreuk op het auteursrecht van de betreffende publicatie en kunnen we derhalve niet plaatsen. Een korte quote en link naar het originele artikel is echter prima. Dat is echter niet wat jij had geplaatst.

  66. Voor een dubbeltje op de voorste rij zitten is onmogelijk. Accepteer dat je 3GS na verscheidende updates (2 jaar later) minder snel is. Niemand klaagt over het feit dat je pc een nieuwe videokaart nodig heeft om de nieuwste games te draaien.

    Daarbij, er zijn andere merken (ik noem geen merken om OT te blijven) die na 1,5 jaar geen eens meer een software update krijgen.

  67. die lach van die kerel…..obvious troll is obvious.

  68. Ik geloof deze theorie wel, al kan ik het niet bewijzen.

  69. @Wienjo: Die stelling slaat nergens op. Ik mag toch zeker van een € 700,00 kostend apparaat verwachten dat het 2 jaar mee gaat ? En nee ik hoef niet de beste en nieuwste Apps te hebben maar als simpele Apps al enorm traag worden is er daadwerkelijk iets aan de hand. En ja je hebt gelijk wat betreft dat andere. Hard- en softwarefabrikanten houden elkaar in stand en zijn alleen maar op onze centen uit en wel zoveel mogelijk ook, geen enkele uitgezonderd.

  70. Ik denk dat t net als die batterij probleem net zo’n probleem is met iOS 5 maar ja…

  71. ik weet niet of ik het moet geloven maar het zou heel goed kunnen

  72. Met de 3g geloof ik het, maar mn 3gs werkt gewoon uitstekend met ios5

  73. Tja. Met iOS 4.0.1 maakte ik heel vlot foto’s.
    Met iOS 5.0.1 niet meer. Shutter blijft soms dicht zitten en de camera app duurt minuten om op te starten. Voordat ik een foto kan maken, is het 99% van de gevallen te laat.
    Ook heb sinds iOS 5 meer lags.
    Het is absoluut waar dat een nieuwer iOS zwaarder draait en dus om nieuwere hardware ‘vraagt’.
    En het helpt ook niet in verweer tegen deze reactie dat Apple downgraden naar iOS 4 blokkeert!!

  74. Logisch toch dat telefoons trager worden na een update? iOS 5 is een groter bestand dan iOS 4, vandaar dat de telefoon trager word!

    Kijk naar de computers, oudere computers kunnen geen windows 7 hebben. Waarom zou dit dan wel zijn bij de iPhones zijn?

    Gewoon een goedkope verkoop truc van die man, ze kunnen het niet hebben dat steeds meer mensen kiezen voor Apple!

  75. Eerlijk gezegd had ik gewild dat Apple nooit de 3GS mee in iOS 5 opnam, want die Microsoft kerel heeft gelijk. Mijn 3GS is trager dan ooit tevoren, ik wou dat ik terug naar iOS 4 kon overschakelen zonder te veel moeite.

  76. Nouww op youtube deden ze een speed test met iphone 3gs&4 met beide iOS 5 mar veel snelheids verschil is er niet… Het schilt maar een paar sec. Met games en met safari en mail is de snelheid hetzelfde

  77. dit is onzin ik had een iphone 4 en zodra ik ios5 erop had gezet merkte ik dat het allemaal super soepel ging en net zo snel als op ios 4 dit is gewoon puure afzeikerij maar julie mogen zelf weten wat julie gelove..net als dat iedereen zegt dat de 4 en 4s hetzelfde zijn of amper verschill merke mijn ervaring is tog compleet anders..games zien er gewoon mega goed uit lopen ook 10 keer beter en het gebruik is veel veel sneller…batterij is wel een probleem maar je kan niet alles hebbe …mensen acepteer het APPLE IPHONE’S zijn gewoon kwaliteit en top noch …MIJN MENING

  78. Ik ben vandaag van 4.33 naar 5 gegaan op mn 3 jr oude 3GS en hij is aanzienlijk sneller, scrollen e.d. Gaat een stuk soepeler……..

  79. Met games is er wel groot verschip met laden ja… Maar internet niet zo heel veel tenzij die gast op youtube iets gedaan hebt met iphone 4 waardoor hij sloom is maar dat denk k nie
    Natuurlijk is derest ook wel beter(vooral scherm is veeeeel beterXD)

  80. klinkt dit niet meer dan logisch ? als je nieuwe software op een oud toestel of wat dan ook soepel kunt draaien, koopt toch niemand meer een nieuwe telefoon of laptop e.d. zou helemaal mooi zijn, een bedrijft steekt ik weet niet hoeveel geld in een nieuw product maar niemand koopt het omdat je oude product met nieuwe software nog steeds perfect doet..

  81. Origineel geplaatst door UtregCity
    Zou dat niet de kift zijn van Microsoft…?

    Het is een “normaal” verschijnsel dat de hardware en bijbehorende software verder ontwikkeld worden, waardoor op zeker moment de hardware moet worden vervangen om met de nieuwste softwareversies te draaien. De Microsoftproducten zijn daar al tientallen jaren een voorbeeld van. Het geldt natuurlijk voor alle fabrikanten op dit gebied.

  82. @Zita: Dan hoef je je in ieder geval nooit zorgen te maken over updates, want die krijg je niet.

  83. Logisch toch dat nieuwere versies van het OS de boel wat vertragen op oudere hardware. De nieuwe features maken gebruik van het feit dat er krachtiger hardware is. Op de nieuwe hardware loopt het nog steeds erg prettig, maar oudere hardware heeft er dan meer moeite mee. Dit gebeurt overal. Ook mijn 3GS loopt niet meer zo soepel (zelfs niet na een volledige nieuwe installatie) als toen ik hem bijna 2 jaar geleden aanschafte. Word ik nu door Apple gedwongen om een nieuwe te kopen? Welnee, ik wil toch na twee jaar weer een nieuwe. Van de oude wordt de batterij slecht, het scherm is bekrast enz enz. Dream on Terry.

  84. Hebben ze dan afgekeken van Microsoft die ons samen met de pc boeren sinds 1985 (DOS en later Windows) dit kunstje al flikken

  85. Windows is inderdaad beter: die hebben geen update nodiger om je machine met de dag trager te laten worden.

  86. @Ronald: Hier ben ik het helemaal mee eens, mensen moeten logisch nadenken voordat ze gaan roepen dat de telefoon langzamer word. Logisch met een groter bestand *duhh*

  87. Wij van wc eend..

  88. Niks nieuws, Zelfs wist ik zelfs dat het zo was. Het zou leuk zijn dat er een jailbreak app. Zou komen die je iPod of iPhone sneller zou maken.

  89. Trouwens, als dit inderdaad het geval zou zijn, zou het te jailbreaken zijn, en zou dat waarschijnlijk allang zijn gebeurd. Ik geloof er niet in 😛

  90. Ik weet voor 95% dat hij gelijk heeft ik heb zelf veel iPods en iphones met iOS 3.1.3 en 4.2.1 en de langzaamheid is te merken ondanks een jailbreak of Apps.

    @Twiss: Klopt, maar dit is opzet dat is wat anders.

  91. Ik geloof ‘m gelijk!
    Mijn 3GS is idd niet meer vooruit te branden..

  92. Nou dat is toch ook wel oud nieuws? Mijn ipod touch 4 die op 5.weetikveel draait loopt op veel momenten zo traag. Aangezien mijn home knop het niet meer doet moet ik die assistive touch gebruiken, deze verdwijnt af en toe en laat mijn hele ipod freezen voor 10-15 seconde ofzo.

  93. Microsoft moet niet zijken, ze mochten willen ze het net zo goed voor elkaar te krijgen als Apple.

  94. Apple kijkt bij het upgraden van apparaten eerst of het wel goed werkt. Als dat zo is dan brengen ze de upgrade daarvoor uit. Het kan dan zijn dat het langzamer wordt, maar het blijft wel gewoon goed functioneren.
    Mensen hebben liever een toestel die geupdate wordt maar net iets langzamer wordt (maar uiteraard wel goed werkend) dan een toestel die niet geupdate wordt.

    En wat denkt die van Microsoft te zijn? Een ervaren Apple hardware kenner? Als hij veel van Apple af wist, was Windows Phone niet zo’n grote flop geweest. Het heeft misschien dan wel een hoger marktaandeel dan het versie daarvoor, het blijft slechter dan Android, en nog veel slechter dan iOS. En ja, ik spreek uit ervaring.

  95. @jocha11: Nee geloof me nou maar iphone 4 s is wel degelijk een groot verschill van de iphone 4

  96. Hilarisch om dit zo te lezen. Ik heb dit probleem ook een tijdje gehad totdat ik mijn iPhone weer een keer opnieuw heb ingesteld. Toen was het probleem weg^^! Ik heb ook vanaf beta 1 iOS5 gedraaid omdat het gewoon stukken beter is. (Beta 1 was trouwens drama) Ik ben al lang blij dat een toestel met deze leeftijd überhaupt nog wordt ondersteund. Ik wil best een klein beetje snelheid inleveren om veel meer functionaliteit te krijgen en ook dusdanig er nog “bij te horen” qua updates. Juist doordat ze de 3GS blijven ondersteunen ga ik nog niet voor een nieuw toestel hoor!

  97. @Tom: Mijn 3GS is ook wat trager, vooral met het schakelen tussen apps. Als de keuze nou bij de klant lag zou het nog fair zijn, maar terug naar iOS4 is er niet bij. Volgende toestel wordt een Android, waar ik meer vrijheid heb en de programmatuur meer transparant is.

  98. Raar, mijn 3Gs werkt nog steeds als een tierelier. Microsoft ( gestoorde Steve ) loopt weer dom te lullen.

  99. Waar maken jullie je druk om zeg lekker boeiend dat die kerel dat zegt…

    Apple hoeft dat niet eens te doen, de gemiddelde iPhone gebruiker kan zich toch niet inhouden de nieuwste iPhone te kopen :))

  100. Bullshit, mijn oude 3GS was stukken sneller nadat ik hem had geupdate naar IOS5. Als je er ook een beetje voor zorgt dat je dingen die je nooit gebruikt van je iPhone mikt kan het ook schelen.

  101. Ik zit met het probleem dat mijn4s op 5.0.1 nog steeds een dramatische batterijduur heeft! Als ik deze Microsoft meneer moet geloven, welke telefoon moet ik nu kopen dan? (:

  102. Ik heb een vrij lege 3gs en die is idd storend traag geworden!

  103. Apple maakt ze trager zodat Mickey soft ook nog kans maakt 🙂

  104. Wat een grapjas deze man! Een Windows computer hoeft je niet eens te updaten, hoe meer je ‘m gebruikt hoe trager ie wordt door die registry shit van ze!!

  105. Die kerel lijkt wel op Adam Sandler…

    OT hij kan wel gelijk hebben maar dan moet hij dat eerst bewijzen zoals ze dat gedaan hebben met hun Speed Reading test…

  106. Microsoft heeft zelf nooit anders gehandeld. Steeds zwaardere software waardoor je PC alsmaar trager werd. Hoe lang gaat een PC nu werkelijk mee? Eerst naar jezelf kritisch durven te kijken en daarna pas commentaar op een ander hebben!

  107. Mijn oude 3G werd met Ios4 onbruikbaar terwijl ze toen beloofde dat dat NIET zou gebeuren. Gelukkig waren er custom IOS versies te krijgen en werkt deze nu weer zoals toen ik hem kocht. Mijn iPhone 4 heeft sinds iOS5 een continue power stroom nodig want na 4 uur standby is de batterij 50% leeg. door een jailbreak en wat tweaks gaat dat gelukkig beter nu.

    Apple doet dus duidelijk iets wat ze weten en niet goed is.

    Apple doet dus duidelijk

  108. Het feit dat er al meer dan 100 reacties zijn op dit artikel geeft wel aan dat het een onderwerp is dat toch wel leeft. Of Apple dit doet laat ik maar even in het midden. Ik zie ze er wel voor aan in ieder geval.

    Het heeft met twee dingen te maken eigenlijk. Het iOS wordt steeds groter met steeds meer toeters en bellen. Dat hoeft je telefoon of computer niet per sé langzamer te maken maar meestal raakt de code steeds minder geoptimaliseerd en veevuild. Dat zorgt voor de traagheid die bij nieuwe hardware deels goed gemaakt wordt door snellere professoren. Het is goed om iOS bij een nieuwe versie weer eens vanaf de grond toe op te bouwen.

  109. iPhone 4S ook gedowngrade, en nu is ie 10 x sneller!! 🙂

  110. Wat een gezwam…

    iOS 5 doet het PRIMA op mijn iPhone 3GS. Ik merk absoluut niet dat hij trager zou zijn dan onder iOS 4!

  111. Als je een JB hebt kun je altijd nog Fakeclockup installeren vanuit Cydia.

  112. 3G werkt voor geen meter.
    Ontzettend traag. De ipad 1 na de update van ios5 werkte ook voor geen meter.
    Twitter werkte niet en safari crashte continu.
    Moet Microsoft wel hierin gelijk geven.
    Maar 3G is al oud dus.

  113. Lijkt me behoorlijke onzin. Zwaardere applicaties met betere graphics vragen nu eenmaal om meer hardware.

    Maar misschien vertelt Meyerson wel uit eigen ervaring. Windows 3.1 draaide ook voor geen meter op mijn oudere IBM PC/AT, Windows 95 eiste meer geheugen en een zwaardere processor en ga zo maar door.

    De uitspraak van Meyerson zegt wel veel over hemzelf (en niet over Apple of Microsoft). Erg onvolwassen!

  114. tuurlijk klopt dit, Apple weet ook dat een groot percentage 2 jaarlijkse contracten heeft. Als je nu kijkt hoe traag een iPhone 3G op 4.xxx draait met GEEN apps erop, puur alleen het openen van instellingen is dat gewoon dramatisch. Heb ik geen last van aangezien ik al een 4 heb.

    Mijn ma die mijn oude 3G heeft vindt dat minder leuk…

  115. En ik verdenk Microsoft ervan dat ze mijn 8088 expres trager hebben gemaakt met de komst van Windows….

  116. Origineel geplaatst door Twisss
    Dus steeds meer features, en toch geen impact hebben op oude hardware. Dit kan toch niet?! Op een gegeven moment moet je de oude hardware vergeten want mensen upgraden toch naar snellere iOS devices.Alsof Win7 op oudere hardware vloeiend draait!

    Windows 7 draait juist prima op oudere hardware. Just saying.

  117. Kijk toen de iPhone 3G naar ios 4 geupdatet kon worden werd hij erg traag omdat er features in zaten die de processor en RAM gewoon niet handelen konden. Maar ja het was ook verouderd en gemaakt voor iOS 2 en 3 des tijds. Je kunt dit soort dingen niet vergelijken met windows. Je zet toch ook geen Windows Phone 7 op een windows mobile 5. Dat kan de hardware toch ook niet aan.

    Mijn 3GS kan iOS 5 wel gewoon nog draaien want heeft betere hardware en werkt perfect. Tuurlijk word ie met multitasking en wallpapers en notification center trager. Maar daar was hij toen nog niet voor gebouwd. Maar hij werkt nog steeds goed. Niet echt heel veel trager geworden.

  118. De pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

  119. Begrijp zelfs de discussies hier niet!
    Dit is oud nieuws.. Er zijn zelfs al rechtzaken waarin apple eerder verloor van een groep consumenten. Deze beweerden dat hun iPods bij elke upgrade trager werkten.
    Misschien dat sommigen twijfelen omdat ze niet zolang mee zijn met apple etc,…
    Anyway door die rechtzaken doet apple het nu gewoon iets subtieler maar ze doen het wel! Voor al die onnozele idioten die het tegendeel willen bewijzen =.=’

  120. @twiss: … warom kan dat niet? Optimalisatie kan steeds …
    Nu, IOS 5.01 werkt toch niet trager op mijn 3GS … t.o.v. IOS 4.0 op 3GS van mijn vrouw … is dus modder gooien …

  121. Tja, mijn 3GS is wel iets langzamer en crash soms. Deed ie bij iOS4 en lager niet. Maar goed. Ik kan er nog steeds mee leven. Is een beetje hetzelfde als Windows 7 installeren op een PC die eigenlijk Windows XP specs heeft. Werkt wel, maar niet optimaal. Ik klaag niet. Als ik weer snelle hardware wil zal ik moeten upgraden net als iedereen…

  122. Met Windows software hoef je niet eens te upgraden om je machine langzamer te maken. Dat gebeurt vanzelf door alle troep die zich ophoopt in het OS.
    Treurig statement van zo’n amerikaans geföhnde
    kapsel-kop met dito lach.

  123. Waar!
    Als je apps niet update, dan starten al je apps steeds langzamer op. Je kan niet op een oudere versie blijven hangen, dus updaten. iOS 5 op de iPad 1 -> ik wil nu 1 nieuwe, de iPad 1 is nu traag en de apps crashen!

  124. Complete onzin is het niet, wat deze man beweert. Natuurlijk is het zo dat oudere phones de nieuwste software niet zo snel draaien als de nieuwere versies met betere specs. Maar Apple zorgt er wel bewust voor dat downgraden naar een vorig besturingsstysteem vrijwel onmogelijk wordt door aangepaste basebands. En dat moet toch anders kunnen.

  125. Of Apple het bewust doet of niet, het is wel een feit dat mijn iPad 1 , met IOS 5 wel verschrikkelijk traag is geworden!

  126. Klopt als een bus, roep ik al tijden. Je wordt gewoon weggepest van je oude toestel. Niet alleen wordt het toestel steeds slomer maar ook bijv. 12 dagen gratis app is niet beschikbaar voor 3G en meer van dat zonder ongein. Heb de iPhone van het werk, zou prive geen iPhone nemen hierdoor.

  127. Microsoft laat gelukkig zien dat het heel anders kan. NOT. Neem bijvoorbeeld de Zune. Oh nee… die updaten ze niet meer. Ander voorbeeld: Kun je hardware die is geleverd met Windows Mobile upgraden naar Windows Phone. Ook al niet. Laat Windows eerst eens met een mobiel (touch) platform komen dat überhaupt te updaten is.

  128. @Edwin V.: Heb je windows wel eens snel zien draaien op een i7 met 180.000Gb intern geheugen, ik niet, Apple rules tja en dat doet pijn hahahaha 😉 dus helemaal gelijk

  129. Kan helaas niets anders zeggen dan: TRUE !!

    iPhone 4 is een stuk langzamer geworden met ios 5!! Daarom heb ik een 4s nu :)! Die gaat heeel lekker!

  130. Het zou wel aardig zijn wanneer een journalist eens zou uitzoeken of die beweringen kloppen. Dat moet toch mogelijk zijn 😉

  131. Origineel geplaatst door Victor Baarn
    Klopt als een bus, roep ik al tijden. Je wordt gewoon weggepest van je oude toestel. Niet alleen wordt het toestel steeds slomer maar ook bijv. 12 dagen gratis app is niet beschikbaar voor 3G en meer van dat zonder ongein. Heb de iPhone van het werk, zou prive geen iPhone nemen hierdoor.

    Hallo?! De 3G is al 4 jaar oud! Zelfs tweedehands zijn ze vierdehands!(!)

  132. Logsich, software word beter, je kan niet bij deo oude hardware blijven. Dit zelfde gled natuurlijk ook voor computers… Ook Wnidows. Om hetmaar niet over de PC te hebben en hun OS.

    Maar goed, laat ze maar lekker met modder gooien.

  133. Origineel geplaatst door Jan Horst
    Met Windows software hoef je niet eens te upgraden om je machine langzamer te maken. Dat gebeurt vanzelf door alle troep die zich ophoopt in het OS.Treurig statement van zo’n amerikaans geföhndekapsel-kop met dito lach.

    iOS ruimt het zelf op. Zie wel eens de tkest staan: “Opruimen”. Ideaal toch…. Hoef j van W7 niet te verwachten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.