Reacties voor: Extreme privacy: zo kun je de microfoons verwijderen uit je iPhone en Mac

Door je microfoon te verwijderen voorkom je afluisteren via je Mac of iPhone. iFixit legt uit hoe je zelf je microfoons kunt losknippen of weghalen uit je apparaten voor optimale privacy.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. Handig zo een iPhone zonder micro … #NOT

  2. Naar het schijnt krijg je er dan ook een gratis zilverpapieren hoedje bij..

  3. Keuzes keuzes keuzes, of privacy of telefoneren . . . . . moeilijk

  4. Handige tip! Ga het straks gelijk doen

  5. @dries6951: Is toch nog mogelijk op het moment dat je je koptelefoon aansluit ? Maar dan kies je er dus voor wanneer er wel of niet een microfoon aangesloten is.

    Zeker allemaal beetje overdreven 😛 maar wel leuk als je gek bent

  6. Origineel geplaatst door gielk
    @dries6951: Is toch nog mogelijk op het moment dat je je koptelefoon aansluit ? Maar dan kies je er dus voor wanneer er wel of niet een microfoon aangesloten is.
    Zeker allemaal beetje overdreven 😛 maar wel leuk als je gek bent

    Je bedoelt de Appel ‘oortjes’? . . . dan sluit je dus ook een microfoon aan en (volgens dit artikel) ben je alsnog je privacy kwijt. (staat ook in het artikel)

  7. Luidsprekers kunnen ook als microfon dienen dus die moeten er ook uit

  8. @Pascal devolder: Optische sensors zoals een camera of lichtsensor kan je ook gebruiken om geluid “te zien”. Ook eruit halen!
    En als je je best doet zou het me niet verbazen als je het 3D Touch mechanisme in je beeldscherm ook kunt gebruiken om geluidsvibraties op te vangen. Ook eruit!

    faceID? Ook eruit!
    Blijft weinig van je telefoon over zo 😂

  9. Ik heb mijn iPhone meteen maar helemaal stukgegooid. Nu kunnen ze me niet horen, zien of traceren via de zendmasten! Mij pakken ze niet!

  10. Origineel geplaatst door Bollie
    Ik heb mijn iPhone meteen maar helemaal stukgegooid. Nu kunnen ze me niet horen, zien of traceren via de zendmasten! Mij pakken ze niet!

    Je bent vergeten dat ze je nu kunnen traceren via dit getypt bericht. Op basis van je IP-adres.🤗

  11. Huisgenoten willen al amper naar me luisteren als ik iets te zeggen heb, laat staan dat een buitenstaander al die moeite doet

  12. Iedereen doet er grappig over maar het is een bestaand gebeuren. Onze smart tvs hebben vaak ook een microfoon zonder dat we dit weten. Waardoor gesprekken thuis afgeluisterd kunnen worden. Ik heb een tv aangeschaft zonder microfoon na een aanvaring. Geloof me of niet maar ik heb thuis bonje gehad omdat de inkt van de printer op was en niet gemeld was. De volgende ochtend kreeg ik een foldertje van 123inkt.nl in mn bus..

    Let daar maar eens op. Het geen waar je over spreekt krijg je reclame van.

    Ik weet dat t-mobile sommige nummer die mij bellen proberen te traceren. Medewerker in de store liet een verkeerd scherm open staan toe hij even weg liep. Ik geloof dat als je eenmaal getraced wordt, je er niet meer vanaf komt.

    En mensen die nu dingen zeggen als “ik heb niks te verbergen” of “krijg je er een zilverhoedje bij?” Moeten maar eens nadenken wat ze bijvoorbeeld allemaal op facebook posten. Een post met “ah eindelijk de sleutels van mn nieuwe huis”(met foto vaN sleutels) komen nog steeds zwaar voor. Wisten jullie dat je van een foto van een sleutel de sleutel kan namaken? Rn met een bericht als : “gefeliciteerd! Waar ga je wonen?” Het slachtoffer heel makkelijk zn adres geeft? Dan is het alleen nog even wachten op het bericht op socialmedia “ah heerlijk die vakantie! Nog een week in spanje♥️” klaar.

    Edward snowden is niet gek. Hij weet precies waar hij over praat.

  13. Hierbij past perfect het mooie nummer ‘Too Much Paranoias’ van de band DEVO, die optreden in spacepakken en regelmatig ook speciale hoedjes dragen tegen kosmische straling 😄 Kijken!

  14. Origineel geplaatst door Miranda
    Huisgenoten willen al amper naar me luisteren als ik iets te zeggen heb, laat staan dat een buitenstaander al die moeite doet

    😂😂😂

  15. Paranoia of niet. Ik heb de film van Snowden gezien en dan weet je ongeveer wat ze kunnen. Dit is natuurlijk niet bedoeld voor de gemiddelde mens, maar als je inderdaad journalist bent en je bronnen wilt beschermen, moet je naast je normale iPhone ook een telefoon hebben die moeilijker te traceren is.

    Helaas maar waar.

  16. @JustinK: Ik ga stuk, wat een paranoïde! 😂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.