Reacties voor: Micro-simkaart: gewoon een uitgeknipte simkaart?

De micro-simkaart is op het eerste gezicht een uitgeknipte versie van de gewone simkaart. Maar een microsim heeft meer functies.
Lees het complete artikel → Micro-simkaart: gewoon een uitgeknipte simkaart?

Reacties: 36 reacties

  1. Maar is het mogelijk? Om een gewone simkaart op maat van een micro sim te knippen en dan te gebruiken?

  2. Tip van? ^^
    Maar goed ik ben benieuwd hoe snel providers Micro-SIM gaan aanbieden en hoe lang het duurt voor Micro-SIM de nieuwe standaard is.

  3. Origineel geplaatst door Martijn.
    Maar is het mogelijk? Om een gewone simkaart op maat van een micro sim te knippen en dan te gebruiken?

    Alleen als je telefoon niet afhankelijk is van de extra mogelijkheden die Micro-sim geeft, vermoedelijk.

  4. Tweede naam is wel fijn.

  5. Als straks in juni alleen t-mobile de telefoon gaat aanbieden en dus die micro-sim gaat gebruiken, wordt het lastig om een andere provider te kiezen bij een losgekocht toestel (iPad of iPhone). Dan wel onmogelijk…

    Dat is natuurlijk allemaal STEL dat de nieuwe iPhone deze micro-sim gaat gebruiken.

  6. Wel leuk een micsro-sim maar hoe it het dan met de iPhone, stel dezekomt ergens in juni/juli/augustus uit en weer via T-Mobile.

    Dan ben ik genoodzaakt om weer naar Belgie te gaan, maar is je huidige SIm dan om te bouwen naar een micro-sim.

  7. Ik zie niet in waarom je meer gegevens kwijt zou moeten op de sim kaart, al van de eerste smartphone (toen eigenlijk nog multimedia phone) worden zulke gegevens al niet meer op de simkaart opgeslagen, maar in het intern geheugen van het toestel. De sim werd gewoon gebruikt voor communicatie. Althans dat is mijn ervaring.

  8. Ik snap niet goed dat de iPhone een micro-sim kaart gaat gebruiken. Wat een gedoe allemaal. Moeten we straks allemaal een nieuwe simkaart gaan halen bij T-Mobile als je gaat verlengen.

  9. @Martijn.: Ik heb hier nog en aantal oude (huidige iphone formaat) SIM kaarten liggen en heb in twee van hen (1 Proximus & 1 Mobistar) de schaar gezet. In het weggekipte gedeelte is geen spoor van electronica te vinden dus het lijkt mij perfekt haalbaar om je bestaande Sim kaart een snoeibeurt te geven. Natuurlijk mag, zoals hier al vermeld werd, je telefoon geen gebruik maken van de extra mogelijkheden van dit nieuwe type SIM kaart. Het hangt er dus vanaf of Apple het type gaat detecteren en op basis hiervan beperkingen gaan opleggen.

  10. Origineel geplaatst door WvB22
    Ik snap niet goed dat de iPhone een micro-sim kaart gaat gebruiken. Wat een gedoe allemaal. Moeten we straks allemaal een nieuwe simkaart gaan halen bij T-Mobile als je gaat verlengen.

    Hoezo halen? De nieuwe telefoon wordt je toch ook toegestuurd? Zie het probleem niet.

  11. die simkaartjes krijg je bij je abbo..kost niets meer. en is vooral van belang qua binnenruimte van een telefoon, het neemt minder ruimte in dus kan apple weer wat anders mooist in de plaats steken

    ook is het makkelijk voor als je dus een nieuwe phone krijgt dat je dan in plaats van backup(softwarematig) dan een backup hebt van je mail bijvoorbeeld op je simkaart..of heb ik het mis?

  12. Meer mogelijkheden met Micro SIM, dat wist ik helemaal niet. Misschien toch een lochishe keuze van Apple. Daarbij komt ook nog dat ze alle ruimte in de nieuwe iPhone optiemaal willen benutten, en zo’n Micro SIM scheelt dan weer een stukje. Hopen dat je straks bij je SIM Only abbonoment dan keuze hebt tussen Micro en Mini SIM, en dat ik ook een Micro SIM aan kan vragen bij T-Mobile. Ik vrees dat dit niet zo snel zal gaan, aangezien ze de iPhone waarschijnlijk strikt met abbonoment willen verkopen.

  13. “De Belgische operator BASE heeft ook aangekondigd dat ze micro-simkaarten gaan uitbrengen.”

    Die zijn er voor een keer snel bij. Ze zijn pas begonnen met het uitrollen van 3G, terwijl de concurrentie dit al vele jaren aanbiedt.

    Ik hoop dan ook dat de andere (betere) operators ook snel een microSIM op de markt gaan brengen, maar ik vermoed dat Apple wel weer een overeenkomst zal hebben met een operator, vermoedelijk weer Mobistar, en die zullen dan ook wel een microSIM uitbringen, gelijktijdig met of voor de lancering van de nieuwe iPhone.

  14. Origineel geplaatst door michel
    Wel leuk een micsro-sim maar hoe it het dan met de iPhone, stel dezekomt ergens in juni/juli/augustus uit en weer via T-Mobile.Dan ben ik genoodzaakt om weer naar Belgie te gaan, maar is je huidige SIm dan om te bouwen naar een micro-sim.

    ja dat kan. je kan de kaart in stukken knippen zeg maar. zou moeten werken.

    alleen gaan alle providers in NL dan waarschijnlijk heel snel micro-sim kaarten leveren. vodafone/telfort/kpn etc willen namelijk heel graag dat je hun sim kaart in de iphone stopt, omdat de iphone graag naar het internet wilt. met t-mobile is dat niet zo’n probleem, maar als je een abbo hebt zonder data verkeer, gaat dat in de kosten lopen, en dus levert dat winst op voor de telefoon maatschappijen.

    misschien dat als je belt naar je maatschappij dat ze er al eentje voor je kunnen regelen (of 2 voor mensen zoals ik, die van dual-sim gebruiken (normale telefoon en uitgaans telefoon, daarnaast zelfs nog een vodafone met sms block erop. dus loop standaard met 2 telefoons rond :P).

  15. Origineel geplaatst door JLT
    Het hangt er dus vanaf of Apple het type gaat detecteren en op basis hiervan beperkingen gaan opleggen.

    Ja, dat is dus precies de vraag.
    Zolang niemand dit uitgeprobeerd heeft in de iPad 3G of nieuwe iPhone zullen we het ook niet weten.
    En als het in de iPad 3G blijkt te werken, weten we nog niet zeker of het in de nieuwe iPhone ook gaat werken.

    Weet iemand of dat carrier spoofing als een soort simlock gebruikt kan worden?

  16. “De Belgische operator BASE heeft ook aangekondigd dat ze micro-simkaarten gaan uitbrengen.”

    Vanwaar komt deze uitspraak? Via google vind ik niet echt iets over base en micro-sim

  17. PS. Als je je bijgeknipte kaart terug in je ‘oude’ iphone wil gebruiken kan je al terecht op: http://microsim-shop.com voor een adaptor.

  18. Origineel geplaatst door Juppe
    Weet iemand of dat carrier spoofing als een soort simlock gebruikt kan worden?

    Ja, dit is waarschijnlijk mogelijk een probleem voor de thin film simlock oplossingen, de ultradunne printplaatjes met een klein IC, die gebruiken Provider Spoofing meen ik.

  19. Ik mag hopen dat t-mobile de Sims van huidige iPhone klanten gratis gaat vervangen voor microsims bij een eventuele verlenging van het abbonement met een nieuwe iPhone 4G/HD.

  20. Het zou fijn zijn als we al zekerheid zouden kunnen hebben van T-Mobile of ze MicroSIM gaan aanbieden. Maar ja aangezien de iPhone nog niet eens officieel is aangekondigd zullen ze dat vast ook niet zeggen / weten.

  21. Origineel geplaatst door Sander Verhaeghe
    Vanwaar komt deze uitspraak?

    Staat in het Wapedia-artikel, BASE staat daar bij de operators. Maar: ‘citation needed’.

  22. Bij een niet nader te noemen mvno in nederland hadden we ook normale simkaarten met dubbele imsi.. Afhankelijk van welke pin je intoetste starte hij een andere imsi op. Eentje voor in nederland en een voor roaming in het buitenland. Zo zat deze provider niet vast aan de tarieven die het bedrijf waar ze op mvno-den rekende voor roaming in het buitenland. Deze simkaarten hadden ook de dubbele capaciteit van een reguliere sim. Best slim als je het mij vraagt (behalve dat gebruikers er geen reet van snapten).

    Geen idee of de iPad van de extra authenticatie mogelijkgeden gebruik gaat maken. BlackBerry zal dit soort dingetjes wel gaan toepassen, want het maakt de verbinding wel meer “secure” (dichtgetikt)..

  23. Origineel geplaatst door Juppe
    Origineel geplaatst door WvB22Ik snap niet goed dat de iPhone een micro-sim kaart gaat gebruiken. Wat een gedoe allemaal. Moeten we straks allemaal een nieuwe simkaart gaan halen bij T-Mobile als je gaat verlengen.Hoezo halen? De nieuwe telefoon wordt je toch ook toegestuurd? Zie het probleem niet.

    Ten eerste: Een verlenging kun je het beste regelen in de winkel en NIET online, daar hebben we onderhand wel van geleerd sinds de problemen rond internetbestellingen van T-Mobile zowel met de 3G als de 3GS.

    Ten tweede: Veel mensen zullen straks de 4G halen, maar het abonnement verder niet gebruiken omdat hun 3GS abonnement nog loopt. Die mensen moeten een microsim gaan halen, want de gewone past niet 🙂

    Snap je?

  24. Ik heb gisteren (19 april) gebeld met de klantenservice van T-Mobile of ze me al een micro-simkaart kunnen sturen voor mijn data-abonnement bij hen. Antwoord: Nee, waarschijnlijk pas bij de introductie van de iPad 3G omdat daar een micro-sim in moet.

  25. Krijg je dan een nieuwe simkaart als je de 4G voor reparatie opstuurd/inleverd? Lijkt me niet. Errug leuk dus van Apple. Mijn 3GS is dus rommel als reserve telefoon…

  26. @Gonny van der Zwaag:

    Heb BASE gebeld en ze hebben gezegd :

    We zijn niet van plan om nu al op microsims over te schakelen, vermits er niet genoeg toestellen zijn die deze standaard zullen gebruiken in de nabije toekomst.

    Zodra de EU, alle providers en producenten verplichten deze standaard te gebruiken, zullen we wel microsims aanbieden.

  27. Origineel geplaatst door joblamie
    Ten eerste: Een verlenging kun je het beste regelen in de winkel en NIET online, daar hebben we onderhand wel van geleerd sinds de problemen rond internetbestellingen van T-Mobile zowel met de 3G als de 3GS.Ten tweede: Veel mensen zullen straks de 4G halen, maar het abonnement verder niet gebruiken omdat hun 3GS abonnement nog loopt. Die mensen moeten een microsim gaan halen, want de gewone past niet Snap je?

    Ten 1e: Toen ik ging verlengen kon ik online bij t-mobile de iPhone (3G,16GB) gratis krijgen, terwijl ik in de t-mobile winkel 80 euro oid moest bijbetalen. Bij hetzelfde abonnement. Versturen ging prima.
    En ook in de winkel zul je er een microsim bij krijgen of niet?

    Ten 2e: Jij koopt een 4G met abo,dan zit er toch een microsim bij je 4G abo? Als je 2 abo’s tegelijk neemt ben je volgens mij sowieso niet slim bezig.

    Je moet alleen knippen of een microsim regelen als je de 4G los koopt. Maar wvb22lk had het over verlengen.

    Dus nee, ik snap het niet.

  28. @//:

    Snap ik niet goed! Als deze zomer de nieuwe iphone komt en de EU heeft zo’n microsim nog niet verplicht gemaakt, dan gaat Base ook geen iphones verkopen? Als alle operatoren zo gaan reageren dan zitten de potentiële kopers met een probleem… .

  29. wat is in hemelsnaam carrier spoofing?

  30. @Jeroen:
    Dat jij ergens een GSM-basisstation neerzet en doet alsof jij Vodafone bent. Een GSM zal zich gewoon aanmelden en vervolgens kun jij dat ding z’n data en telefoongesprekken afluisteren (als je ze zelf ook nog gewoon doorzet naar ‘t normale netwerk).

    Die Micro-SIMs hebben methodes om te verifieren dat ‘t netwerk waarop aangemeld wordt, ook daadwerkelijk het netwerk is waar de Micro-SIM zich op moet aanmelden. Hoogstwaarschijnlijk is dat de specifieke reden dat ze in slimme meters gebruikt worden, want de andere features zijn daarvoor niet zo nuttig.

  31. Vandaag gebeld/gemaild met klantenservice van Vodafone. Gevraagd of zij ook een micro Simkaart kunnen leveren als de i-Pad of I-phone in Nederland verkrijgbaar zijn. In eerste instantie wist niemand iets over een micro Simkaart en dachten verschillenden dat ik het over een geheugenkaartje had en stuurden mij naar een winkel…
    Uiteindelijk wist iemand mij te vertellen dat waarschijnlijk de micro Simkaart eind van dit jaar komt. Ik hoop toch echt dat het sneller zal zijn!

  32. Waarom al die vragen of de providers ze gratis zullen, tuurlijk doen ze dat!

  33. Origineel geplaatst door CasaMan
    mvno, dubbele imsi

    wat betekent dat?

  34. Vandaag met de KPN gebeld. De micro sims zijn bij hun reeds al leverbaar op speciaal verzoek.

    Zowel KPN als Hi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.