Reacties voor: Micro SIM, wat is dat eigenlijk?

Voor de Apple iPad heb je een Micro SIM nodig om de versie met 3G-functies te gebruiken. Helaas past je huidige simkaart er niet in. Maar wat is een Micro SIM (of 3FF) eigenlijk?
Lees het complete artikel → Micro SIM, wat is dat eigenlijk?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 40 reacties

  1. Waarschijnlijk is er voor de micro gekozen zodat alle iPhone gebruikers hun simkaart er niet in kunnen proppen. We hebben immers (bijna) allemaal een unlimited dataplan..

  2. Leuk hoor al dat iPad nieuws…maar ik zie liever ook gewoon de legio iphone nieuwsitems hier verschijnen.

  3. @DLO:
    niet te veel zagen e!

  4. Niet handig idd. Ben benieuwd hoe snel de providers in NL (en de rest van Europa_ hierop gaan anticiperen.

    Als ik mijn Vodafone kaart er gewoon in kan stoppen dan is het interessant, maar dit wordt een dure grap. Zeker als je je sim-card niet kan wisselen !

    Prijzen zullen in Europa sowieso wel stuk hoger liggen, en er zullen ook hier wel speciale abo’s komen. Jammer, gemiste kans !

  5. @alpacatje:
    Ik geef hem wel gelijk, ze hebben toch niet voor niets een extra site geopend. Ik zie dit ook niet bij andere (nieuwe) apparaten gebeuren.

    edit:

    Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn
    Het is wel degelijk relevant voor iPhoneclub.nl. Het zou zomaar kunnen zijn dat Apple voor een nieuw iPhone-model ook overstapt op Micro-SIMS

    “Wel degelijk relevant” en “zou zomaar kunnen zijn” past niet echt samen. Het is pas “wel degelijk” op het moment dat het daadwerkelijk zo zou zijn 😉 Zo kun je over iedere techniek wel gaan speculeren want het kan best zijn dat die in de toekomst in een iPhone wordt gestopt :p

  6. Jammer dat er voor iets gekozen is wat bijna nergens hier te krijgen is. Heb nog 1 abbo naast iPhone abbo ik zou graag die sim erin kunne stoppen. Volgensmij kan je sim erin als je het formaat gebruikt zoals je een dual sim wilt maken.

  7. De simkaart is kleiner, de simcontacten lijken hetzelfe als de huidige vd grotere simkaarten. Dus m.i. zijn deze eenvoudig met een speciale simkaart kniptang zodanig uit te knippen dat het precies past. Ditzelfde heb ik ook gedaan voor mijn iPhone (2 simchips uitgeknipt en in een speciale duosim houder geplaatst). Oplossing is dus voorhanden.

  8. Ik mag hopen dat de iPad met de iPhone aan tethering kan doen!! Dan kunnen we alsnog gewoon via 3g communiceren.

  9. De 3G ipad komt toch niet naar europa, dus mij kan het niet boeien  de andere ipads wel. Maar ben wel teleurgesteld. Dat ding zit weer vol destricties….

  10. @Martijn
    Als Tethering nu op je iPhone werkt zal dit in combi met de iPad ook wel gaan werken want er zit zowel bluetooth als usb op de iPad.

  11. Waar ik vooral benieuwd naar ben is of je een 2e sim van je huidige abbonement (late het zijn microsim) in het apparaat kan stoppen. Dus dat je niet een los 3G abbonement voor het aparaat hoeft af te sluiten, maar gewoon van dezelfde bundel als je huidige iphone abonnement gebruik kan maken. Dan zou ik de 3G versie interessant vinden, voor een los abbonement zou ik hem te weinig mee de deur uit nemen.

  12. Tegen de tijd dat de iPad hier zal zijn, zullen de meeste providers de kleine variant ook wel leveren, of is dat zelfs al de nieuwe standaard.
    De eerste GSM telefoons hadden de pinpas variant, daarna kwam de kleinere, zie bovenstaand plaatje, dus iedere provider geeft de uitbreekvariant simkaart, ook al ken ik geen telefoons meer die de grote variant gebruiken…
    Voor de Micro SIM zullen ze wel een adaptertje meeleveren, net zoals ze doen met de microSD kaartjes…

    @Kareltje
    Ik denk dat de reden is geweest de verbeteringen die in de Micro SIM zullen zitten zoals genoemd in het artikel.
    Ik denk dus dat de nieuwere toestellen dus ook die Micro SIM variant gaan gebruiken…

  13. @Wytze

    IK heb nu ook voor 1 06 nummer 2 simkaarten (T-mobile) dit kan je gewoon vragen en kost nix meer. In mijn oude PDA en in mn iPhone heb ik dus een simkaart met hetzelfde nummer. Data gaat probleemloos samen, zelf bellen gaat ook, maar alleen met 1 tegelijk (is logisch), gebeld worden gaat ook maar naar 1 telefoon tegelijk, dat is degene die prioriteit heeft (aan staat).

  14. Apple 1e zonder diskette drive 1e zonder dvd drive (mac air)
    apple wil gewoon weer revolutie dus nieuwste van nieueste. Daarom mini sim

  15. Nou stel ik voor dat de de providers een leuk combo-abbo met micro-sim aanbieden …

  16. Niet mogelijk om de huidige normale sims bij te knippen 😉 ??

  17. Origineel geplaatst door Martijn
    Ik mag hopen dat de iPad met de iPhone aan tethering kan doen!! Dan kunnen we alsnog gewoon via 3g communiceren.

    Geen probleem; met een (JB) pakketje als MyWi kun je de Iphone perfect als Wifi-router laten fungeren en werkt het voor alle apparaten met Wifi. Dus ook de Ipad.

  18. @Chocopinda inderdaad: de toekomst zal waarschijnlijk die kant wel op gaan, alles kleiner wat kleiner kan..

  19. @DJ:

    Juist ja. Een combo abbo, dan zou ik geinteresseerd zijn in een 3G enabled ipad. Anders gewoon de normale. Vind wel dat het allemaal nog erg lang duurt.

  20. Ik ben benieuwd wanneer T-Mobile thetteting gaat activeren! Dan heb je aan de wifi iPad versie genoeg. M’n iPhone heb ik toch altijd op zak.

  21. Er werd toch onlangs gesproken over een tehtering abbo bij je iPhone, misschien is het leuk voor t-mobile om er ook een iPad abbo voordelig er bij te doen. Dus een voordeeltje voor als je alle drie wilt…

    (edit: oeps, ik had eerst de andere reactie beter moeten lezen)

  22. Ik zie duo sim met een Micro SIM en een gewone nog niet gebeuren.. Dan kan ik dus gewoon een tablet kopen en met mijn huidige bundel data op de Tablet gebruiken..

    WiFi tethering aan en gaan met die banaan! Lijkt me een prima oplossing voor dit probleem en bespaart ook nog eens €100 euro (of iets meer, wat de prijs ook maar wordt in NL).

  23. Origineel geplaatst door ReBe
    Waarschijnlijk is er voor de micro gekozen zodat alle iPhone gebruikers hun simkaart er niet in kunnen proppen. We hebben immers (bijna) allemaal een unlimited dataplan..

    tethering via iphone dat zou wat zijn…….

  24. Mag toch hopen dat T-mobile je niet twee keer laat betalen voor 3g (op iPhone en op iPad). Dat zou hetzelfde zijn als extra betalen als je een tweede computer op je wifi zou aansluiten…..

    Dan wordt mobiel internet wel erg duur. Wat ik me wel kan voorstellen is dat ze hetzelfde doen als bv de Ziggo. Eenmalige kosten voor een extra kaartje als je wilt mobiel internetten met een tweede apparaat.

  25. iPhone met unlimited internet -> MiWi -> iPad == Perfecte combinatie!

  26. hmm gemiste kans met die ipad ik was wel van plan er 1 te kopen maar dan zo dat ik met een oude sim die ik hier nog heb liggen met onbeperkt internet en 50 sms of minuten á € 7,5- p/m en die erin te stoppen maar nu moet je dus al een nieuw apart abonnement gaan afsluiten met zo’n micro sim… pfff de commerciele wereld is niet altijd makkelijk:P

  27. iedereen is hier bezig over “een nieuw abbonement”. het is geen abonnement, enkel prepaid!

  28. Typisch apple zou ik denken.

    Ze brengen zeer goede dingen op de markt, maar ze voegen er dan altijd beperkingen aan toe zodat het “verpest” is.

  29. ik hoop in de 2e generatie op een ipad zonder processor waar je een iphone 4g in kunt clicken en dan voor 399 euri

    dan heb ik alles in een, en telefoon via oordopjes, 3g en wifi enz enz alleen mogelijk extra opslag in de ipad

  30. Origineel geplaatst door bertvH
    ik hoop in de 2e generatie op een ipad zonder processor waar je een iphone 4g in kunt clicken en dan voor 399 euridan heb ik alles in een, en telefoon via oordopjes, 3g en wifi enz enz alleen mogelijk extra opslag in de ipad

    Dat is toch een grapje zeker!?!

  31. In belgie bestaat dit evenzeer niet en zoals wij altijd achter zitten zullen we er niet veel mee zijn dus met 3G voor de i-pad + het ook altijd extreem duur is hier.

    30 tal euro voor slechts 200MB is huilen met de pet op.

  32. @ReBe:
    Dat was nou precies wat ik gisteravond dacht. Een duo-sim met micro-sim geloof ik niet in. De providers kunnen op deze manier gewoon een extra data abonnement verkopen. En Apple heeft een extra outlet kanaal erbij: de telefoonwinkels.

    Ok. Tethering dan? Nope… Ik geloof niet dat dat gaat werken…. Of je moet je iPhone een DHCP server laten draaien 🙂

  33. Tweet van mobile vikings: ze zijn aan het onderzoeken of ze een micro sim kunnn maken met een gewone simkaart en een schaar 🙂

  34. Origineel geplaatst door bertvH
    ik hoop in de 2e generatie op een ipad zonder processor waar je een iphone 4g in kunt clicken en dan voor 399 euridan heb ik alles in een, en telefoon via oordopjes, 3g en wifi enz enz alleen mogelijk extra opslag in de ipad

    Ik hoop op een winnend staatslot, dat thuis gebracht wordt door een legioen engeltjes met trompet spelende leeuwen in hun kielzog.
    En die kans lijkt me groter dan het apparaat wat jij beschrijft…… 😉

  35. Hoe komen jullie er bij dat de 3G niet leverbaar wordt in nederland? Apple heeft gister aangegeven,..

    over 60 dagen gaan we ze shippen (late march), in de VS komt de 3g later (april), en over 90 dagen (late april) kan je ze gewoon in nederland krijgen.

    lijkt me helemaal prima 🙂

  36. Origineel geplaatst door hsl
    Hoe komen jullie er bij dat de 3G niet leverbaar wordt in nederland? Apple heeft gister aangegeven,.. over 60 dagen gaan we ze shippen (late march), in de VS komt de 3g later (april), en over 90 dagen (late april) kan je ze gewoon in nederland krijgen.lijkt me helemaal prima

    De iPad blijft enkel beschikbaar in de VS voor Juni. Pas in Juni gaan ze zeggen welke andere landen hem krijgen en met welke operatoren je een microsim en iPad internet-plan kan krijgen.

  37. Chocopinda zei: “De 3G ipad komt toch niet naar europa, dus mij kan het niet boeien”

    Onzin, zie http://www.apple.com/nl/ipad

  38. Het is niet alleen die 3G functie die erbij komt hoor. De aGPS module komt er ook bij voor die meerprijs voor de 3G functie !!!

  39. Origineel geplaatst door Rob
    Bluetooth

    De standaard iPad beschikt behalve over WiFi toch ook over Bluetooth, dus waarom zou Tethering niet kunnen? Is dit op de iPad soms technisch onmogelijk gemaakt?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.

Reacties voor: Micro SIM, wat is dat eigenlijk?

Voor de Apple iPad heb je een Micro SIM nodig om de versie met 3G-functies te gebruiken. Helaas past je huidige simkaart er niet in. Maar wat is een Micro SIM (of 3FF) eigenlijk?
Lees het complete artikel → Micro SIM, wat is dat eigenlijk?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 9 reacties

  1. Het “old school” knippen van een “grote” simkaart gaat uiteraard niet 🙁

  2. denk je niet dat Apple dit expres gedaan heeft om te voorkomen dat men de sim van een iPhone er in stopt ?

    ik vraag me ook af of een simkaart te clonen is en die in de iPad te doen ?

    en zou een iPad contact kunnen maken met een iphone via tethering om zo het internet op te kunnen ?, dan kan je met de Wifi only versie al genoeg hebben om toch te kunnen internetten, want onderweg is Wifi onbruikbaar, en moet je toch weer extra betalen voor iets wat je thuis en op de iPhone al hebt 🙁

    ik heb nog nooit met mijn iPhone op stations contact kunnen maken met het T-Mobile wifi netwerk, terwijl ik er wel voor betaal :(.

    .

  3. Origineel geplaatst door René
    Het “old school” knippen van een “grote” simkaart gaat uiteraard niet

    lijkt mij niet, kijk maar naar het plaatje van de opengesneden normale SIM. er zitten banen in het “plastic gedeelte”

  4. Is het mogelijk om snel een sim te swoppen met een andere provider? (op vakantie bijvoorbeeld)
    Sowieso nog geen 3G + wifi model in de hands on gezien..
    De maandelijkse kosten van een AT&T verlopen zoals ik het interpreteer via je iTunes account. Ah, de keynote podcast is binnen, eens even kijken.

  5. @ Whacko
    Ik kan me vergissen maar volgens mij is bovenstaande sim-kaartje geen echte simkaart maar een chip die in het begin werd gebruikt om de eerste iPhone simlockvrij te gebruiken. Deze werd op de simkaart geplakt.

  6. Ik denk ook dat ze het expres doen. Wat is er mooier dan je onbeperkt internet simkaartje van je telefoon erin te stoppen. Nu kunnen de operators data abonnementen verkopen op deze specifieke kaartjes. Kassa!

  7. als je kijkt naar de dualsimkaart voor je iphone dan moet je je sim kaart ook bij snijden en dan snijt je dat zwarte steentje ook weg dus ik denk dat ze ook wel een simkaart houder kunnen maken voor de ipad alleen dan niet voor 2 sims maar voor een waar het zwarte steentje op zit

  8. Ik denk dat zo’n 3G to wifi modempje de oplossing is in deze. Bij BelCompany verkopen ze de Huawei E5830; gewone SIM erin en hij maakt van het 3G signaal een wifi signaal (voor max 5 gebruikers). Zie http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1403276 voor meer info.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.