Reacties voor: Meten met twee maten: Apple overtreedt eigen App Store-regels in News-app

Ontwikkelaars moeten zich altijd houden aan de regels van de App Store, maar dat geldt blijkbaar in mindere mate voor Apple zelf. Apple lijkt met de nieuwe News+ dienst haar eigen regels te overtreden.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 7 reacties

  1. Het is dat andere smartphones op Android draaien. Anders was ik allang weg. Ze gaan echt de verkeerde kant op. Jammer!

  2. En nu nog iemand zeggen dat Apple een eerlijk spelletje speelt met Spotify etc. 😉

  3. @Felix: Ik dacht precies hetzelfde! Oh oh… ze zijn niet heel handig bezig.
    Krijg ook steeds meer een zure smaak in mijn mond van Apple de laatste tijd en dat vind ik oprecht jammer.

  4. Origineel geplaatst door Felix
    En nu nog iemand zeggen dat Apple een eerlijk spelletje speelt met Spotify etc. 😉

    Ik denk zelf dat het niet bewust is gedaan, maar er tussendoor geglipt. Ze zullen het zeker snel herstellen zodat ze zelf weer voldoen aan hun eigen voorwaarden. Zeker nu de kwestie met Spotify etc. zo hoog wordt opgespeeld kunnen ze ook niet anders.

    Maar los van alle kritiek, als mensen het allemaal zo hoog zit, er zijn alternatieven.

  5. Complimenten aan iCulture voor het feit dat ze dit schrijven en toegeven wel. Mag ook eens gezegd worden.

  6. @Ade: Dat is altijd het standaard antwoord: tja foutje, tja er zijn alternatieven. Mensen klagen omdat dingen fout gaan of de verkeerde kant op gaat. Mensen klagen omdat ze juist goede intenties hebben voor Apple en de OS/eco systeem fijn vinden. Er zijn geen goede alternatieven en dat is het probleem.

    Als er nu een ander bedrijf komt met een strakke OS of een ander bedrijf ook iOS kan ontwikkelen, ja dan heb je pas de kans op goede concurrentie maar die stap is nog helaas te groot en dan heb je dat mensen gaan overstappen. Zo snel zal Apple hetzelfde lot niet krijgen als Nokia maar tja grote reuzen kunnen snel vallen wanneer ze hun eigen zin en arrogantie blijven pushen.

  7. Ik vind het spijkers op laag water zoeken. Ten eerste heb je de info duidelijk en op tijd voor je, dus voordat je beslist ja dan nee. Als je het al niet eerder wist. Ten tweede biedt Apple News+ hier niet eens aan. En ten derde, wie een Apple apparaat gebruikt is haast per definitie geïnteresseerd in nieuwe diensten of aanbiedingen van Apple.

    Apple heeft op Apple apparaten nou eenmaal een speciale positie. In een winkel verwacht je de aanbiedingen van de winkel. Dat is niet hetzelfde als reclame. En wie klant is ergens mag i.h.a. (met enige discretie) benaderd worden door dat bedrijf zonder dat dat direct als ongevraagd of spam geldt. Maar oké, een pushbericht valt niet echt onder ‘discreet’ (volgens mij heb ik het ook niet gehad).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.