Reacties voor: Merendeel iPhone-gebruikers nog niet overgestapt naar groter scherm

Zo'n 60% van de iPhone-gebruikers heeft nog een toestel met 3,5- of 4-inch scherm, heeft Tim Cook onthuld. Het maakt duidelijk dat er nog genoeg mensen zijn die helemaal geen behoefte hebben aan een groter toestel, of het zich niet kunnen veroorloven.
Lars Paymans -

Reacties: 25 reacties

  1. Ben nog steeds zeer tevreden met de 4 en de 5. Wat ik zeker weet is, dat ik niet DUNNER wil. Ook om de 4 en de 5 heb ik flinke dikke cases met veel grip. Apple zou goed kunnen scoren met een iPhone, die in vol zonlicht (op het strand) goed afleesbaar is. De techniek, zoals gebruikt in de scheepvaart bij plotsystemen, bestaat al.

  2. Ook ik stap straks graag weer terug op een 4 inch.. Vind het toch net wat minder lekker allemaal op een 4,7 inch…

  3. Het formaat van de 5s is perfect! Groter wil ik persoonlijk niet, voor het dagelijks gebruik van de apps etc… prima! Wil ik films kijken of youtube dan doe ik dat op de laptop of tv! Films (netflix bijvoorbeeld) of Youtube gaat trouwens prima ook op de 5s… Vooral voor het meenemen in de broekzak of borstzakje van je jas is het een ideaal formaat! De 6 steekt er aan alle kanten uit haha…

  4. Hoewel ik écht geen 4,7″ zag zitten, heb ik toch de stap gewaagd en ik kan alleen maar zeggen dat de nadelen van een groter toestel niet opwegen tegen de voordelen.
    Ook dacht ik dat zo’n groot toestel niet in mijn broekzak zou passen, maar tot mijn verbazing is dat geen enkel probleem. Zelfs in een strakke jeans is het geen probleem. Juist daarom moeten die grote toestellen zo dun zijn. Anders passen ze niet in je zak.
    Mijn iPhone 4 voelt nu echt belachelijk klein aan. Het is net een kindertelefoontje geworden. Veel te klein!;)

  5. @Mondo: Ieder z’n meug natuurlijk. Volgens mij is een smartphone bedoeld om vast te houden en te bellen en niet om in je broekzak te stoppen. 😉

  6. Ik zou niet meer zonder mijn plus model kunnen… Maar ik heb dan ook een grote handtas om deze in te stoppen ;b
    En hiermee toch ook maar weer even een iPad uitgespaard!👌👌

  7. Het komt er volgens mij op neer dat een hele grote groep mensen langer met een iPhone doet dan twee jaar of kiest voor een budget model. Ik dacht ook dat het scherm van de 6 misschien veel te groot zou zijn maar het tegenovergestelde is waar. Het scherm van de 5 komt nu heel krap op mij over. Maar veel mensen hebben niet elke 2 jaar het geld er voor over om de nieuwste iPhones te kopen. Ik zie dat veel in mijn omgeving. Die kopen pas een nieuwe iPhone als de vorige echt af of kapot is. En meestal kopen ze dan een budget model (dus weer met een 4 inch scherm). Veel mensen vinden de grotere iPhones gewoon veel te duur. Als Apple echt benieuwd is naar welk scherm de voorkeur uitgaat dan moeten ze ook een budget 4.7 inch model maken. Maar dan wordt de line-up wel echt een zooitje.

  8. Mijn 3GS was aan vervanging toe en heb van pure ellende maar een refurbished 5 gekocht. Groter dan 4 inch hoeft voor mij niet. Ik neem wel mijn iPad of kijk met ATV als ik een groter scherm nodig heb. Ik kijk dan ook hoopvol uit naar de 5se.

  9. Ik vind de formaat van de 5s zou niks anders willen. Heb vaak genoeg een slibberige 6 en de zware 6s in me handen gehad, ook de plus is echt overdreven. Kun je net zo goed met een ipad mini lopen bellen.

    Maar waar ik wel tegen aanloop is dat ik wel sneller wil. Ik zit op nieuwste ios maar ik vind het af en toe zo traag dat ik een 6s overweeg, alhoewel de formaat ervan me niet echt aanstaat.

    Dan bied de 5se met nieuwe specs toch wel uitkomst.

  10. Origineel geplaatst door Peterfrans: @Mondo: Ieder z’n meug natuurlijk. Volgens mij is een smartphone bedoeld om vast te houden en te bellen en niet om in je broekzak te stoppen. 😉

    en toch zit hij de meeste tijd in je broekzak als je onderweg bent (behalve in de auto,trein..)

  11. Ik heb de iPhone 6plus en zou geen kleinere iPhone meer willen. Mijn vrouw heeft de iPhone 6 en vind die nu echt klein.

  12. Heb een iphone 5 maar 4 inch is toch echt te klein. 4,7 inch is perfecte formaat.

  13. De smartphone hype is een beetje over. En iPhone modellen vanaf de 5s worden niet traag, zoals bij voorgaande modellen.

  14. Een groter formaat, 5 of 5,5 inch wil ik wel graag, maar ik heb nog geen nieuwe iphone gekocht omdat het ontwerp niet mooi vind: te dun, lelijke antennestrepen, uitpuilende camera. Verder vind ik het jammer dat Apple niets doet aan customisatie waarbij de inhoud inwisselbaar is. En wacht ik op een apparaat met een langere batterijduur.

  15. Ik wil GEEN BUDGET model, maar wel een TOP model in kleiner formaat 🙂 . 5 was perfect qua formaat.

  16. Er zou een poll moeten komen met de 4 schermformaten:
    3.5 inch
    4 inch
    4.7 inch
    5.5 inch
    En dan konden de gebruikers stemmen.

  17. Origineel geplaatst door Mark
    Ik wil GEEN BUDGET model, maar wel een TOP model in kleiner formaat . 5 was perfect qua formaat.

    Dan is het gerucht van de 5se op zich ideaal voor jou. Het lijkt ook wel dat Apple dat in gedachte had voor de 5se. Bijna net zo krachtig als de 6S maar wel kleiner in formaat.

  18. De iPhone is sinds zijn introductie in 2007 inmiddels zo doorontwikkeld, dat bijna alles reeds verzonnen en toegepast is. Het wordt steeds lastiger om jaarlijks weer met wezenlijke vernieuwingen te komen. Toch heeft Apple het bijna ieder jaar nog steeds gepresteerd. Neemt niet weg, dat tegenwoordig een iPhone van een paar generaties oud nog prima presteert. Ik heb zelf een iPhone 5s en ben er nog steeds tevreden mee. Het toestel presteert nog prima en is nog steeds snel. De komende iPhone 7 zal ik aan me voorbij laten gaan. Pas bij de iPhone 7s (mijn voorkeur gaat altijd uit naar een s-versie) ga ik overwegen om mijn huidige 5s te vervangen.

  19. Heb momenteel de 6s, maar vindt deze ook echt te groot. Gewoon niet handig en fijn. Als er een verbeterde versie van de 5s uitkomt ga in hem direct aanschaffen.

  20. Was mijn iPhone 2 ei(nde)gelijk zat en heb sinds kort de iPad Pro 😜maar dat is pas een probleem.
    Geen broekzak/binnenzak groot genoeg.
    En dan het bellen met dat ding afstand tussen speaker en microfoon veel te groot.
    Kortom…………………..

  21. Zoals al eerder terecht aangegeven; geef ons gewoon een 4″ model mét de zelfde specificaties als de grotere modellen. Ik zit niet te wachten op een zwak aftreksel van wat op dit moment mogelijk is. Ook niet voor 100 euro minder… Als ze mindere specs willen, doe dat dan maar bij de grotere modellen. Kunnen die voor dezelfde prijs als de 4″ modellen over de bank 🙂 Maar serieus; hou op met die ‘budget’uitvoeringen. Lever kwaliteit en als je er dan toch voor kiest om door te gaan met 4″ inch budget modellen doe dat dan ook voor de grotere modellen en hou een high en low end reeks voor alle drie de formaten. Kleine moeite, groot plezier meer omzet voor Apple want dan kan men kopen wat men wil ipv lachwekkende hardware in je favoriete formaat iPhone door je strot geduwd krijgen. En ja, de 4″ iPhone aangang wil ook hun favoriete merk telefoon in het al veel langer gangbare praktische formaat uitgevoerd zien met de beste specs: ook wij willen gewoon waar voor ons geld.

  22. @eva1st:
    Of in je borstzak. Maar die vlieger gaat niet op voor de 6 reeks.

  23. @hck:
    Je kunt een rugzak overwegen 😉

  24. Ik heb al langer dan een jaar de 5S en ben er tevreden over, maar ik zou graag wanneer ik verleng, kiezen voor de 6S Plus. Even wat anders, want ik wil mijn telefoon kunnen gebruiken als een tablet, een “phablet” als het ware.

  25. Als je me er 1 geeft dan stap ik wel over maar ik heb nog steeds iphone 4 hij kan bellen en een paar spelletjes die ik leuk vind meer hoeft er toch niet mee ik heb een computer voor videos kijken dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.