Reacties voor: ‘Mensen tot 35 hebben liever een app dan een mobiele website’

Volgens een onderzoek van Parks Associates geven jongeren tot 35 jaar de voorkeur aan apps in plaats van mobiele websites op de smartphone.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Mits de app gebruikersvriendelijker is dan de mobiele website!

  2. Ik ben 14 en gebruik jullie mobiele website omdat ik de app niet fijn vind dat zelfde geld voor engadget en al de andere neiuws sites

  3. Als de app ook nog eens sneller zou zijn. Vaak genoeg is het laden van een website nog sneller!

  4. Ik knap eigelijk af op een website waarvan de mobiele website automatisch laadt, maar niet dezelfde functionaliteit biedt als de desktop versie!
    Nòg iritanter is als het bovenstaande het geval is, maar dit op geen mogelijkheid te wijzigen is.

    Websites die geen mobiele versie hebben, daar heb ik totaal geen probleem mee!
    Helemaal niet met het retina display 🙂

    Helemaal met Rob eens, app gaat nog boven alles; maar ik kan aan hem toevoegen dat ik wel vind als een bepaalde website een app heeft; dat deze app wel iets moet toevoegen ten opzichte van de website!
    De functies die Apple/de SDK biedt; moeten wel benut worden!
    Simpelweg een browser met een paar knoppen vind ik zeer kwalijk, dan gebruik ik liever Safari.

  5. De potentie van een app is inderdaad een stuk groter dan dat van een mobiele website..

  6. Wat en dom gegoochel met cijfers weer zeg. Ik zie dat minimaal de helft neutraal is.. Dus de uitgesproken voorkeur voor apps is al in de minderheid. Verder zijn gezien over alle leeftijdscategorieen, de uitgesproken meningen verdeeld… De conclusie zou volgens mij correcter zijn, wanneer er vermeld werd dat mobiele gebruikers geen voorkeur hebben… Maarja, ik ben over het algemeen sceptisch over cijfers….

  7. Helemaal eens met Bart. Ik erger me groen en geel aan mobiele websites die ik niet kan wijzigen. Ik wil graag zelf de keuze hebben om te bepalen of ik een mobiele site wil of de normale website.

  8. Het verhaal en de grafiek laten een beeld zien van de gebruiker in de USA. Ik ben benieuwd naar de cijfers voor de NL gebruiker ondanks de soms ongenuanceerde reacties op dit blog 😉 😉 kom maar . . . . .

  9. Waarom vergeet heel de wereld full screen zelfs offline werkende webapps? Die kan je gewoon toevoegen aan je homescreen net als een normale app, hij laad net zo snel als een website en is makkelijker te maken omdat je geen objective-c moet kennen en ook geen app-licentie hoeft te kopen 🙂 HTML5 is de toekomst 😉

  10. Origineel geplaatst door Woout
    Ik ben 14 en gebruik jullie mobiele website omdat ik de app niet fijn vind dat zelfde geld voor engadget en al de andere neiuws sites

    Hier ben ik het mee eens. De iPc app knalt er nogal eens uit, daar hebben overigens meer ‘nieuws-apps’ last van.

  11. Apps zijn op m’n 3G vaak trager en chrashen wel eens maar ik ben nog geen 35 hoor 😀

  12. Apps zijn meestal handiger als het echt goed werkt en snel is.
    Zo niet dan is browser beter, vooral bij nieuws sites.
    Ik gebruik iphoneclub.nl ipv app, vind ik toch beter.

  13. Ik ben 49, maar heb toch ook liever een app.

  14. Doe toch maar een app 😉

  15. Die stats ook altijd. Is jullie ooit iets gevraagd? Kennen jullie iemand die mee heeft gedaan met het onderzoek? Ze vragen 1000 mensen om hun mening en dat is dat moet dan een weerspiegeling zijn van een land? Of de hele wereld?

    Ze moeten daar maar een sitr voor maken die dat meet. Of een app natuurlijk ☺

  16. Mijn moeder is 45 maar die download er ook op los… Op haar andriod;)

  17. Het irritante van veel apps is dat functionaliteit als inzoomen niet gebruikt kan worden, en je het met een klein lettertype moet doen die de ontwerper zelf kan lezen en mensen onder de 35 🙂

  18. Geef mij maar een site. Al die apps zorgen naar mijn gevoel voor data-silo’s, terwijl het internet een open omgeving diende te zijn waar alles kan. Apps leggen restricties op, kijk maar naar Apple’s houding rond seksueel getinte content. Die beperkingen bestaan niet op het internet. Naar mijn gevoel beknotten apps de vrijheid die het internet zo krachtig maakt.

  19. Die grafiek is dus echt onleesbaar vanuit mijn rss-app

  20. Als de app beter functioneert dan de website ( wat heel vaak zo bij websites die ik bezoek ) kies ik lekker ook voor de app! En ben 46.

  21. @Frank: Ik ben ook 49 en heb ook liever een App

  22. Het grote voordeel van een app is vaak dat deze puur de informatie laad die hij nodig heeft. Een simpel XML ofzo. Daardoor zijn deze vaak sneller als je een traag netwerk hebt. Mijn voorkeur gaat dus naar geoptimaliseerde apps.

  23. Ik wil datgeen wat voor mij het snelst is. Ik erger me dood als ik iets uit de appstore wil halen, zo’m omweg voor directe toegang. Daarom liever webapps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.