Reacties voor: Siliconen membraan beschermt MacBook Pro-toetsenbord tegen kruimels

Interne Apple-memo bevestigt bescherming
De MacBook Pro 2018 heeft een speciaal membraan van siliconen onder elke toets, die het mogelijk beter beschermt tegen kruimels, stof en vastlopers. Apple beweert dat het toetsenbord alleen stiller is gemaakt, maar een eerder ontdekt Apple-patent beschrijft hoe zo'n membraan vooral bedoeld is om stof en vuil tegen te houden.

Reacties: 13 reacties

  1. Hopelijk vervangen ze de oude toetsenborden voor deze

  2. Zal het mogelijk zijn om mijn mbp late 2016 te voorzien van dit toetsenbord?

  3. Op de foto is te zien dat de sliconenfilm vastzit aan de randen. In de hoeken is het open en in het midden ontbreekt het. Het midden zal wel mrt de toets worden afgedekt. De hoeken maakt het nog steeds mogelijk dat er vervuiling onder de film komt. Deze is dan nog moeilijker te verwijderen. Of deze vervuiling daarmee niet meer onder het vlinder mechanisme komt weten we binnen twee jaar.
    Omdat er diverse opening in zitten zou ik niet spreken van een membraan, die is gesloten, maar van een film of een beschermlaag.

    Maar Apples oplossing is niet echt revolutionair,
    Een siliconen beschermlaag over je Apple toetsen koop je voor €9 bij Bol.

    • @Joop: hoe is zo’n lelijke siliconen beschermlaag van bol.com te vergelijken met een beschermlaag onder de toets, die inderdaad niet echt revolutionair is

  4. Dacht precies het zelfde.
    Zal minder onder de toetsen komen zo, maar als er iets onder zit ook heel lastig om het eruit te krijgen.

    Denk zelf ook niet dat dit de oplossing is voor het slechte keyboard van Apple. Het duurt langer voordat je problemen krijgt en zal dan ook vaker gebeuren nadat de garantie is verlopen.

  5. (Red.) Interne memo van Apple toegevoegd.

  6. Ik vraag me vooral af wat je moet doen om het 2016 toetsenbord onbruikbaar te krijgen. Natuurlijk heb ik ook weleens een hangende toets gehad,
    Vervelend. Maar onbruikbaar? Keertje hard blazen en ik kan weer verder.

  7. Hoe zag het reparatie-programma van Apple er dan uit? Werden de toetsen 1-voor1-vervangen ?

  8. Origineel geplaatst door Jan jansen
    Hoe zag het reparatie-programma van Apple er dan uit? Werden de toetsen 1-voor1-vervangen ?

    Ik heb een mid 2015 macbook 12 inch. En ik mag nu een toetsenbord gaan laten vervangen. Blijkbaar wordt de gehele onderkant vernieuwd ( dus de ijzeren case waar je systeem inzit) omdat het toetsenbord er zo aan geplakt is dat je het er niet afkrijgt.

  9. Is het niet zo dat de MacBook zijn warmte gedeeltelijk kwijtraakt via het toetsenbord? En dat daarom, zoals Joop al beschreef, de siliconen niet het gehele oppervlak bedekken?

  10. Het mankerende toetsenbord is voor mij de belangrijkste reden geweest de Mac maar geheel links te laten liggen. Ook de geboden oplossing voor de nieuwe MBP wekt bij mij geen vertrouwen. Ik denk dat ik dus voor de iPad
    Pro ga inclusief keyboard.

  11. Origineel geplaatst door Wesley
    Zal het mogelijk zijn om mijn mbp late 2016 te voorzien van dit toetsenbord?

    Nee dit is niet mogelijk, gecheckt 🙂

  12. Origineel geplaatst door Jan
    Het mankerende toetsenbord is voor mij de belangrijkste reden geweest de Mac maar geheel links te laten liggen. Ook de geboden oplossing voor de nieuwe MBP wekt bij mij geen vertrouwen. Ik denk dat ik dus voor de iPad Pro ga inclusief keyboard.

    Ik ga daardoor voor de 2015 13” Pro.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.