Reacties voor: FAQ: Dit betekenen de chipskwetsbaarheden voor Apple-gebruikers (#Meltdown #Spectre)

Computers, smartphones en andere apparaten zijn getroffen door kwetsbaarheden in chips van Intel, ARM en AMD. Wat betekent dit voor Mac- en iOS-gebruikers? Lees er alles over in deze FAQ voor Apple-gebruikers.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Zou er dan ook nog een fix komen voor oudere versies van macOS? Mijn Mac mini kan (High) Sierra niet draaien, maar heeft volgens mij met een Core2duo wel een kwetsbare processor aan boord…

  2. @Jan: Zolang je systeem nog niet End of Life is, of nog wordt ondersteund met updates lijkt me dat wel.

  3. Bovendien heeft Intel in een statement aangegeven dat de gemiddelde gebruiker geen verschil in prestaties merkbaar zijn.

    “gemiddelde gebruiker” ja daar hebben we wat aan! #not

  4. Internet en technologie heeft ons kwetsbaar gemaakt, wil niet weten als bijvoorbeeld een kerncentrale, het stroom of gas, olie of het vliegverkeer in verkeerde handen komt.

  5. (Red.) FAQ bijgewerkt met informatie over getroffen iPhones, iPads en Macs.

  6. @Demi: Ik werk al jaren in de chemische industrie en geen enkele aansturing van de fabriek zit op het internet. Behalve dat dit totaal overbodig is, zijn hier gewoon regels voor. De hardware is ook nog eens totaal ongeschikt voor zon verbinding.
    Lijkt mij een overbodige angst dus slaap rustig.

  7. @Joran: dat is natuurlijk totale onzin, steek er iets in en je bent besmet, of wat voor draadloze verbinding dan ook is genoeg, denk aan bluetooth, zeker als het Operating Systems (OS) vaak achter loopt. Internet verbinding die er niet zou zijn is geen bescherming, wellicht connect een dergelijke internetloze server 1 keer per week met een andere server die wel internet heeft kan die mogelijk besmet zijn en je hebt al een risico.

  8. Origineel geplaatst door Mauzze
    @Joran: dat is natuurlijk totale onzin, steek er iets in en je bent besmet, of wat voor draadloze verbinding dan ook is genoeg, denk aan bluetooth, zeker als het Operating Systems (OS) vaak achter loopt. Internet verbinding die er niet zou zijn is geen bescherming, wellicht connect een dergelijke internetloze server 1 keer per week met een andere server die wel internet heeft kan die mogelijk besmet zijn en je hebt al een risico.

    Die computers zijn fysiek ongeschikt gemaakt voor externe verbinding. Er valt niets in te steken. Alleen als je de server ruimte inkomt zul je mogelijk wat klaar kunnen spelen. Maar daarvoor zul je fysiek toegang tot het terrein moeten hebben.

  9. Niet merkbaar voor de gemiddelde gebruiker ja.
    Maar wel merkbaar voor de gamers en grafisch designers.

  10. Hoogmoed komt voor de val…je kan je kop in het zand steken maar let maar op.

  11. En hoe zit het met iDevices die een maximaal hebben van iOS 10?

  12. Wat moet je doen als je een iPhone 5 hebt die niet naar iOS 11.2 kan?

  13. @Melvin: De meltdown bug kan alleen maar geëxploiteerd worden als je een malafide app installeert die niet van de app store komt. De bug doet zich voor op low level, processor architectuur dus er moet echt al een kwaadaardige app draaien die de exploit kan gebruiken.

    De Spectre bug kan volgens mij wel draaien vanuit een safari browser denk ik, correct me if am wrong maar die is te moeilijker te exploiteren.

  14. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. Origineel geplaatst door Floris
    En hoe zit het met iDevices die een maximaal hebben van iOS 10?

    Vooral NIET jailbreaken. Dan houd apple in de appstore hopelijk de malafide apps wel tegen.

    Op de niet meer udatebare Macs hebben ze wel beveiligingsupdates gedaan omdat je daar wel (zonder jailbreak) buiten de appstore apps kan installeren .

  16. Hallo, wachtwoord vervangen luiden meeste sites. Maar waarvan doe ik dat het best? Ze kunnen de nieuwe wachtwoord die ik kies meelezen als ik die intypt: whahaha. Hoe omzeil ik dat dan? (zelfs met 2-step) zal ik steeds dat eerste password moeten reseten? graag advies.

  17. @i-Greg: Je moet eerst een malafide app hebben geïnstalleerd om überhaupt de bug te kunnen misbruiken mits je de iPhone niet hebt gejailbreaked zal ik me niet zoveel zorgen maken !
    Er is wel mogelijk om een website met malafide code w bezoeken maar, volgens mij zijn de meeste lekken in de browsers al gedicht. Toch altijd op je hoede blijven waar je op klikt!!

  18. (Red.) FAQ bijgewerkt met informatie over iOS 11.2.2 waarin maatregelen tegen Spectre genomen zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.