Reacties voor: Apple maakt wederom melding van macOS op eigen website

Zeggen we straks echt vaarwel tegen de naam OS X? Het begint er nu steeds meer op te lijken, nu Apple de naam macOS wederom gebruikt heeft op haar eigen website. Zo vlak voor de WWDC lijkt Apple de naam OS X definitief vaarwel te gaan zeggen.

Reacties: 14 reacties

  1. Het zou zeker beter in het rijtje passen…!
    Nu nog de iPhone Air en iPhone Pro 😂👍🏻

  2. @Erwin Puijnen: Opzich… Dat is geen slecht idee!

  3. Verspreken? Denk het niet. Dit is het creëeren van aandacht voor de aankomende verandering. Een beetje kneden en mensen al laten wennen aan de naam. Pure marketing dit. And I love it.

  4. Kan niet wachten tot maandag. Ben overigens wel benieuwd naar het logo want vond die X ook wel iets hebben

  5. In principe verschilt het met “macOS 10.(*)” niet veel van de originele naam, als je rekening houdt met het feit dat de “X” als 10 werd uitgesproken.
    Ik ben wel fan van de gelijktrekking van de namen, ziet er veel beter uit zo!

  6. Bij grote naamsveranderingen horen grote veranderingen, ik gok op touchscrensupport

  7. @Jules: en dat terwijl er geen enkele Mac is met een touchscreen….

  8. @MLVC: Niet af-fabriek op uitsluitend Apple HW, maar er zijn wel diverse hobbyisten die een touchscreen (met driver-SW) van derden met MacMini of MacPro gewoon goed werkend hebben gekregen 😮

    @Jules: Het probleem is dan ook niet de (besturings-) software, die ìs gewoon al lang geschikt (met zelfs een schermtoetsenbord al járenlang gewoon standaard ingebouwd in OS X en natuurlijk die met enkel een muis/touchpad minstens zo nutteloze launchpad)… Maar puur dat Apple blijft weigeren een MacBook met touchscreen of iPad met OS-X (of MacOS), kortom geschikte hard- èn software gebundeld, uit te brengen. 😢

    Dàt gaat het (nu) dus niet worden, maar we kunnen natuurlijk altijd (tegen beter weten in) blijven hopen 😁

  9. Dan moeten ze iOS iPhoneOS gaan noemen. Ik ben sowieso benieuwd hoelang de naam iPhone blijft bestaan. Alles nieuwe namen gebruiken geen ‘i’ meer. Apple Phone klinkt ook wel goed! Past in het rijtje van Apple Watch, Apple Pencil, Apple Pay etc.

  10. Mijn OCD raakt al in de stress bij de gedachte van een Mac met een touchscreen.

  11. Ik vind het tekenend voor Apple dat marketing meer en meer aandacht krijgt. Na de aankondigingen van gisteren over de App Store, wordt dat gevoel alleen verstevigd. Dit is vast weer een idee van Schiller geweest. Het lijkt wel alsof inmiddels iedere bestuurder bij Apple zich meent te moeten profileren.

    Leuk dat ze het nu consequent willen houden, maar consequent op basis waarvan? watchOS en tvOS? Deze namen zijn nog niet eens een jaar oud en de systemen zijn kleinkinderen van OS X. Ik vind het bedroevend dat de geetableerde producten en identiteiten van Apple zo sterk worden beïnvloedt door deze nieuwe randproducten.

  12. @Theo: iphone, ipad, ipod, imac?

  13. Ik gok op macOS 12. Bekt toch veel beter dan macOS 10.12, niet? Of wie weet zelfs macOS 1!?

  14. Origineel geplaatst door MLVC
    Mijn OCD raakt al in de stress bij de gedachte van een Mac met een touchscreen.

    Welke OCD bedoel je precies? Die paardenziekte? Lijkt me een beetje overdreven, dat je kraakbeen zou loslaten van een touchscreen 😁
    _

    Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Ik vind het tekenend voor Apple dat marketing meer en meer aandacht krijgt. Na de aankondigingen van gisteren over de App Store, wordt dat gevoel alleen verstevigd. Dit is vast weer een idee van Schiller geweest. Het lijkt wel alsof inmiddels iedere bestuurder bij Apple zich meent te moeten profileren.
    Leuk dat ze het nu consequent willen houden, maar consequent op basis waarvan? watchOS en tvOS? Deze namen zijn nog niet eens een jaar oud en de systemen zijn kleinkinderen van OS X. Ik vind het bedroevend dat de geetableerde producten en identiteiten van Apple zo sterk worden beïnvloedt door deze nieuwe randproducten.

    Da’s de spijker op z’n kop… als het echt gaat gebeuren tenminste.

    Maar gelukkig is het alleen nog maar een gerucht obv koffiedik kijken 🤔

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.