Reacties voor: Meizu M8 klaar voor juridische strijd met Apple

De Meizu M8 is eindelijk klaar voor een grootscheepse lancering. Nieuwe firmware en een eigen SDK moeten het toestel aantrekkelijk maken voor kopers en ontwikkelaars.
Lees het complete artikel → Meizu M8 klaar voor juridische strijd met Apple
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. lijkt wel op een dikke ipod touch en die achterkant is ook veel lelijker. hij lijkt ook veel trager te reageren. en dat handschoentje is echt belachelijk xD

  2. misschien heeft zijn linkerhand smetvrees 😛

    Maar leuk! Ben benieuwt hoelang ‘t bestaat/ te koop is

  3. yay, laat de concurentie maar komen!
    Ben altijd opzoek naar nieuwe telefoons die het allerbeste zijn, maar mn iPhone heb ik al un poos.

  4. zielig hoor ze maken niet alleen de design en software van iphone maar ook de pakket..

  5. Leuk toestel maar ik zie nou niet echt de meerwaarde in vergelijking met mijn iphone.

  6. Ziet er strak uit. Maar goed wat verwacht je… De interface lijkt wel erg veel die van de iPhone dus een ‘strakke’ look is dan altijd gegarandeerd.

    Ben inderdaad benieuwd naar de verkoopresultaten. Het is een mooi uitziende telefoon. Het blijft toch jammer dat ze zo veel naar Apple hebben gekeken en zelf niet creatief zijn geweest. Maar ach…. Chinezen, kopiëren kunnen ze als de beste 😉

  7. Haha hilarisch filmpje. Hoe durf je zoiets uit te brengen trouwens?:P Maar ziet er wel netjes uit, tegen een lage prijs niet eens zo’n gekke keus.

  8. @Vinnie73 – waarschijnlijk alleen de prijs, denk ik. bij dat filmpje blijft hij kloten met het volume dat hij het maar opgeeft 😛

  9. Hoe bedoel je na making van de iphone,, maar ik dacht dat apple een patent heb op het inzoomen met 2 vingers..?

  10. Leuke ‘iPhone concurrent’…

  11. Dacht dat Apple patent had op het Multi touch screen.

  12. Nog wel mooi maarja, wat wil je, hij lijkt exact op de iPhone

  13. Best wel kansloos, zielig. Jammer dat andere mensen alleen maar de beste dingen na kunnen apen. En hij reageert inderdaad ook trager, en is lelijk :O

    Doe mij dan toch maar een iPhone, zelfs met geld toe zou ik dat ding niet willen hebben 😉

  14. Geestig, als je goed oplet zie je dat er niet consistent gewerkt is… De ene keer wordt een functie weergegeven als een icoontje (Onderin, iPhone style) en de andere keer als woord (Ook onderin, maar dan WindowsMobile style). Verder ook best grappig om te zien hoe snel die klungel het filmpje weer van fullscreen haalt omdat er een linkje als 3gpjoy.com ofzo staat :p… Verder, wat Julian zegt… Hoe zit ‘t met dat patent?

  15. Hoor em praten dan:P haha, ik ben benieuwd naar dit toestel. Maar mijn besluit om een iphone te kopen staat al vast!

  16. Jaja handschoen aan, maar het achterklepje gooien we gewoon op de tafel..

  17. Patent heeft Apple alleen in Amerika. Dingen mogen dus gewoon de markt op, maar alleen Amerika niet in.

    Dus die patenten die Apple heeft zijn alleen van toepassing in Amerika.

  18. ZELFS DE VERPAKKING IS NAGEAAPT!

  19. Sjonge jonge:P tis net een iephone, het valt me nog mee dat ze hem niet zo genoemd hebben. ik ga toch liever voor mijn eigen iPhone!

  20. Origineel geplaatst door Pr4n4
    Haha hilarisch filmpje. Hoe durf je zoiets uit te brengen trouwens?:P Maar ziet er wel netjes uit, tegen een lage prijs niet eens zo’n gekke keus.


    Hoe durf je het uit te brengen, maar ziet er wel netjes uit.

    Wat is het nou?

  21. Hoezo wannabe Iphone?

  22. Ik vind het maar weer nep het is gewoon weer een iPhone Clone erbij hoe dan ook de look etc is gewoon het zelfde het enige wat er hier in filmpje anders is is de BOOT gedeelte de ontgrendel gedeelte iconen en het muziek de rest is het nog altijd een copy. Toch blijven die chinezen maar zielig met het kopiëren van populairen telefoon’s

    EDIT: Zoals de rest ook al zij de inhoud maken ze ook al na zoals het zwarte (doosje) waar het boekje inzit maken ze na! Het valt mee dat er nog niet zo’n pinnetje in zit waardoor je de klep achter open klikt en dan de sim + accu erin moet doen.

    Maarja mijn cunclusie staat fast! Chinezen jatten alles!

  23. Nou met die prijs zal het denk ik ook wel meevallen ik vind zelf de iphone gewoon beter en alle andere zijn toch een soort kloon.@barabaz

  24. Haha, waarom zouden ze bij 2:08 geknipt hebben? 😛 Zou het opstarten soms een beetje lang duren ofzo? X-D
    Hmmm, het gaat niet allemaal even vloeiend…

    Leuk dat ze de iPhone proberen na te maken, maar ik heb liever dat er een beter apparaatje wordt ontwikkeld, om Apple even te prikkelen! Misschien dat er dan copy-paste, turn-by-turn-navigatie, video-opname-functie en meer MP en ga zo nog maar even door aan de iPhone wordt toegevoegd!

    Leuke poging Meizu, maar nee dank u.

  25. goed geprobeerd zou ik zeggen, maar helaas komt het nog niet in de buurt van de kwaliteit van de iPhone ^^

  26. Volgens mij heeft Apple patenten wereldwijd aangevraagd. Als China serieus wil worden genomen door de rest van de wereld dan zullen ze deze slechte kopie moeten verbieden. Wie zal zich anders nog interreseren in de Chinese markt behalve de Chinesen zelf?

  27. Multitouch is volgens mij alleen beperkt op de technologie die Apple gebruikt. Ik denk dat er vast wel andere oplossingen mogelijk zijn om multitouch te realiseren.

  28. Meizu maakt goed spul, ook al zijn het ripoffs. Heb zelf een M6 mp3speler, destijds kreeg je voor dat geld geen betere. Nog steeds is het geluid erg goed en 1000x beter dan de iPhone.

    Er moet ook flink wat kracht in die M8 zitten want hij gaat megasoepel door die menu’s.

    Juridisch maken ze natuurlijk 0 kans…

  29. Een soort regelrechte Ripp off van de iPhone software? Net zoals Windows een Rip-Off is van Mac OS X?

  30. @jonas … je bedoelt die 1,3 miljard mensen daar ??

  31. Dit is cool. Zet ze bij Apple aan het werk. En dan hoop ik de ontwikkelafdeling, niet de juridische.

    Als je pauzeert…..

    Wordt je voorbij gefietst.

  32. Wat n slap aftreksel is dit dan!

  33. Ik vind het toch wel handig om een tweede accu bij me te kunnen hebben. min iphone is nog geen jaar oud en een hele dag trekt de accu niet meer. Toch een pluspunt maar het toestel zou ik noooooooit kopen met windhoos erop.

  34. Strak ding. Hij werkt alleen niet echt soepel

  35. Laat jullie dan maar weer op mij schieten hoor.
    Ik ben super tevreden met mijn iPhone, maar zoals genoemd mis ik wel e.e.a. zoals turn by turn navigatie, copy/paste, extra batterij, etc..
    Ondanks deze gemissen is mijn iPhone het toestel wat ik tot nu toe het langste in gebruik heb en zal men van heel goede huize moeten komen deze voor mij te vervangen.
    Toch vind ik het er heel netjes en vloeiend uit zien, ik ben best onder de indruk.
    Het is een kloon die heel erg lijkt op de iPhone, dus ga niet roepen “ziet er niet uit”, als je het niet mooi vindt, zal je ook geen iPhone kopen.
    En dat ze scippen in het filmpje bij het booten, heb je wel eens je iPhone gefilmd tijdens een reboot? boeiende minuut zal dat zijn hoor op youtube!

    In het begin van de iPhone waren er ook brakke filmpjes op youtube, ach, men moest er aan wennen, slecht in beeld gebracht, software is nog niet af, noem alle argumenten omtrent de heilige iPhone maar op.
    Weet iedereen nog de eerste filmpjes, ongeveer week voor de lancering van de 1e gen. iPhone over het toetsenbord? Volgens critici was dat het grootste drama ooit in een telefoon uitgebracht. Hier gaan mensen geen genoegen mee nemen waren de kritieken van niet Apple adapts. Kijk waar we staan na ruim een jaar 😉 (ik wil geen ander toetsenbord meer).

    Maar verder ben ik het er mee eens dat het filmpje niet heel profesioneel overkomt met die Michael Jackson fan in de hoofdrol
    (waarom anders die witte handschoen).

  36. Handachoenen zijn gebruikt om hun lelijke handen/vingers te verbergen denk ik. Bij de iPhone Guided Tour heeft die kerel “perfecte” vingers. Anyway als dit toestel goedkoop is koop je er gewoon een voor je achterlijke neef ofzo dan denk ie dat het een iPhone is hehe@Redchilly

  37. Ik koop ’em als ik zo een witte handschoen meekrijg. Stel je voor, nieuwe hype, iedereen int stad met een witte handschoen

  38. @Jeroen

    Wat denk je nou werkelijk? Dat Apple geen idee heeft wat ze verder gaan doen? Bij Apple zijn ze qua ontwikkeling al anderhalf jaar vooruit en denken ze al weer verder over dingen die er daarna gemaakt worden.

    Het ontwikkelen van de iPhone startte in 2005 al en ruim 2 jaar later werd het ding geleverd. Ergens in dit jaar zal de nieuwe iPhone al wel getoond gaan worden, nadat we eerst een upgrade naar 32-64GB hebben gehad en de nodige software updates. En dan kunnen we in 2010 allemaal overstappen op het nieuwe toestel.

    En tot die tijd blijft het zeker nog wel het beste all-in apparaat

  39. @Rob
    Not rly. De meizu draait gewoon op windows mobile. En windows is hele maal geen aftreksel van macOS. Het is eerder andersom. MacOS is gebaseeerd op linux.

  40. Origineel geplaatst door UnrealDevyl
    @Rob
    Not rly. De meizu draait gewoon op windows mobile. En windows is hele maal geen aftreksel van macOS. Het is eerder andersom. MacOS is gebaseeerd op linux.

    Neem jij dan maar ff een les computergeschiedenis want het Mac os platform was de eerste met een gui zoals we die nu kennen (taskbar, iconen, bureaublad)
    Windows zat toen nog (niet eens) met zen dos software!

  41. Is lang niet zo verkeerd die toestel, de firmware wordt altijd rechtstreeks naar toestel gedownload en geinsttaleert, zonder tussenkomst van computer. En ik denk dat meizu wel vet met deze wil komen omdat Ze nu ook SDK hebben uitgebracht ( hopelijk ook een optie om iphone apps zonder moeite om te zetten naar meizu ) dat wordt het een waardig concurrent, al hoopte ik wel dat het toestel wit zou zijn.

  42. Origineel geplaatst door Rob
    Een soort regelrechte Ripp off van de iPhone software? Net zoals Windows een Rip-Off is van Mac OS X?

    Wist je nog niet dat Mac OS gebasseerd is op een gealterneerde versie van Windows?

  43. Origineel geplaatst door Julian
    Dacht dat Apple patent had op het Multi touch screen.

    Nokia had dat patent al verworven in 2005 ergens, maar ze geven wel andere ontwerpers de kans om het te gebruiken, naargelang een vergoeding te betalen.

  44. Origineel geplaatst door Heylen
    goed geprobeerd zou ik zeggen, maar helaas komt het nog niet in de buurt van de kwaliteit van de iPhone ^^

    De iphone heeft een zeer slechte kwaliteit, dat is gebleken uit verschillende testen, daarmee dat ze in principe de verkoop van de iPhone in België konden verbieden, omdat hij niet zijn geld waar was.

  45. Let’s see what’s in box. CD-Lom, Bom charger… 😉

  46. Windows CE??? Mwuahaha komop dit is geen concurent en zal niet uitkomen! En wat een geknip en amateuristisch filmpje zeg! En de firmware word altijd rechtstreeks naar het toestel gedownload en geinstalleerd? Volgens mij weet je niet waar je het zelf over hebt!

  47. Haha toen ik de foto zag dacht hoezo juridische strijd wat voor probleem zou apple met deze telefoon hebben totdat ik het filmpje zag hahah geweldig

  48. `hhhmmmmm
    de hele mikmak laad een stuk sneller,
    verwisselbare batt. open usb, open sdk,
    niet slegt, niet slegt

  49. @ Joid

    Dat zou goed nieuws zijn. Dus jij denkt dat er binnen 6 maanden een nieuwe iphone uitkomt? Ik heb nog een 1g, de 3g vond ik de moeite niet waard. Maar ik hoop dan dat de 4g dan een spectaculaire stap voorwaarts is.

  50. Deze GSM lijkt zo hard op de iPhone(op gebied van firmware en accessoires)

  51. @Le0
    Het is overduidelijk gejat maar ze hebben het wel netjes gedaan.
    Als ze je meer vrijheid beiden dan Apple doet dan is er eigenlijk niks mis mee. En reageert ie traag? Mij lijkt juist het tegenovergestelde maar goed…

  52. Zielig.
    Zelf de verpakking is het zelfde (van de handleiding)
    software is een slechte kopie van iphone os.
    hardware is een dikke iphone.

  53. Goh, het uiterlijk, die interface, die functionaliteiten.. doet me ergens aan denken, maar kan er niet op komen.. /sarcasme
    Jammer dat’t op CE gebaseerd is..
    btw, CE + ME + NT 😀 cement.. om aan je voeten te binden als het voor de verandering weer eens vastloopt!

  54. @ Jeroen

    Lijkt me sterk dat apple met de 4G iPhone gaat komen,
    Wi-Max is er bijna nergens =P
    Verwacht eigelijk meer iets als een betere camera,
    betere processor (multicore mischien) en/of meer geheugen.

  55. Leuk zo’n Meizu! Als ie goedkoop genoeg wordt, dan koop ik er 1 voor de kids. 😉 Blijven ze eindelijk van m’n iPhone af. 😀 En ja, met meer dan een miljard chinezen en een absolute lak aan intellectual property, zie ik grote succesverkopen voor deze mobiel…

  56. Hahah!
    Dan krijg je dit soort gesprekken:
    Hee heb jij zo’n iPhone?

    Nee, ik heb een aftreksel

    oow, leuk! *niet*

    maarja de concurrentie is wel goed

  57. wel een batterijklepje..

  58. oemm..gratis sdk ook voor windows, , hmm.. voorbeeldje Apple?

  59. Allemaal wel leuk en aardig.
    Maar de appstore maakt de iphone af!
    en da heeft niemand zo goed als apple!
    en bij die M8 hapert het overvloeien naar een andere foto all.
    ik ben niet zo zeer onder de indruk van dat vierkante bakbeest!
    iLove/iPhone

  60. Gaaap… alleen omdat ie die foto’s al zo langzaam inzoomt wil ik ‘m nie..

  61. echt zielig dit is echt ik wil zo veel mogelijk op de iphone lijken product. ze maken zelfs de verpakking en alles na

  62. Even reageren. Natuurlijk is dit een slappe kopie van de iPhone. Ik vind wel dat de chinezen het wel goed kunnen. Immers veel Apple spul wordt wel geproduceerd in deze landen, dus zie het als wat compensatie.

    Mag ik wel even opmerken dat de comments allemaal vol zitten met taalfouten! Schaam jullie! 😉

  63. Iedereen geeft af op wie of wat dan ook!

    Deze producent heeft het net als bill gates gedaan!
    Beter goed gejat dan zelf slecht gedaan,heeft gates ook zeer zeker geen windeieren gelegd toch !!

    En moge de beste winnen !

    En ja ik heb zelf ook een iPhone en vind em echt prachtig, maar de restricties die aplle oplegt zijn gewoon te streng !

  64. Misschien een verschil in smaak, maar waarom moet die LP bij de mediaplayer nou een rood label hebben?
    Rood is cheap.. ik vind het lelijk. Niet strak en niet stijlvol.

  65. Heerlijk hoe sommigen meteen naar de emmer beledigingen grijpen zonder wat research te doen.

    Meizu besefte in ieder geval dat velen lovend waren over de simpele looks van de iPhone en de user interface, maar dat ze ook terugdeinsden vanwege enkele ”ernstige” tekortkomingen. Verzenden van bestanden mbv Bluetooth is niet mogelijk, geen Flash/Java ondersteuning, batterij niet te vervangen, matige geluidskwaliteit, matige camera, geen daadwerkelijke navigatie, etc.

    De oorspronkelijke specs van de M8 waren veelbelovend. Voor het productiemodel zijn 3G en WiFi er waarschijnlijk uitgesloopt vanwege restricties in de licenties die uitgegeven worden om de telefoon op de Chinese markt te kunnen verkopen.

    Ik vind dat men zich niet zomaar blind moet staren op het uiterlijk van de M8; Meizu werkt niet de doorsnee ”copy and sell” strategie. Ze besteden veel tijd aan de ontwikkeling van de software en hardware en gebruiken kwalitatieve onderdelen, waaronder een scherm met een aanzienlijk hogere resolutie. Om een op de iPhone lijkende UI op Windows CE te laten draaien is op zich al een prestatie. Op softwarematig gebied is alles aan te passen, aangezien Windows makkelijk te manipuleren is. Aan zulke voordelen wil Meizu klanten winnen. De M8 is niet aan allerlei regeltjes verbonden zoals de iPhone wel is.

  66. Moet eerlijk toegeven dat die er niet uit ziet maar dat stuk met muziek dat je al die dingen ziet van de equalizer enzo vind ik wel machtig hoor..

    verder afgekeurd hoor op uiterlijk enzo

  67. De zoveelste “concurent”
    Gaan weer veel mense zijn die de iphone gaan afbreken “een goedkoper toestel dat even goed werkt!”
    Koop maar maar ik blijf toch bij waar ik zeker van ben da het tegoei werkt de iPhone

    @het kopieren wees is creatief?

  68. Fucking triest. ze kunnen niks nieuws verzinnen doen ze maar de iphone na maken!!

  69. geweldig, hopelijk komt dit toestel hier ook uit! anders word het denk ik importeren 🙂

    ik had de m6 mp3 speler, maar die functioneert helaas niet goed meer door eigen schuld (onderin een tas gelegd die in het bagagerek van het vliegtuig ging, met spullen er bovenop, ik kon de speler niet meer vinden, bleek die daar te liggen, dus helemaal beschadigd). het is echt een geweldig product, een er komt zo veel betere kwaliteit uit dezelfde oordopjes, als ik dat vergelijk met mijn iPod. die m6 ondersteunt namelijk FLAC/OGG. (en ik was de eerste in NL die deze officieel had via de groothandel, was nog nergens verkrijgbaar :).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.