Reacties voor: Meest populaire databundel in Nederland is 500MB

De meest populaire databundel in Nederland is 500MB. Toch heeft de gemiddelde Nederlander een databundel van 2,5GB.
Lees het complete artikel → Meest populaire databundel in Nederland is 500MB
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 45 reacties

  1. pff ik heb aan 4GB niet eens genoeg…

  2. Nou ik ben niet bereid te betalen voor een bundel van meer dan 500mb. Als ik een bundel van 4 gig had dan zou hij ook opgaan.

  3. Ik heb onbeperkt van Robin Mobile

  4. Ik heb 1500mb bij hi maar ook die gaat op hoor……

  5. Ik heb 10gb van Vodafone. En betaal voor 1gb. Was toen actie en of ik het op maak? Weet niet maar ik kan wel zorgeloos hotspot maken voor me iPad of voor vrienden met een te kleine bundel die al op is. Haha

  6. Ik heb nog steeds een T-Mobile i-150 uit 2008, en ik ben van plan dat nog jaren te houden.
    Niets kan écht onbeperkt internet verslaan. En het verschil in snelheid met de nieuwe abonnementen merk ik niet echt.

  7. Kan iemand mij vertellen of de iPhone icm een hollandse nieuwe abbo wel zo verstandig is? Ik doel dan met name op het afronden op 100 kb. Lijkt mij dat je dan zo door je bundel heen bent met een iPhone die continu connecties maakt?

  8. Gooien we niet bundel en verbruik door elkaar in dit artikel? Er zijn mensen met een kleine bundel die daar zwaar overheen gaan en mensen met een grote bundel die data overhouden. Ik zou het een stuk eerlijker vinden om te betalen voor wat ik verbruik. En dat geldt niet alleen voor data, maar ook voor minuten en sms’jes. Providers die klagen over het lage sms gebruik terwijl deze al tijden aan de belminuten is gekoppeld. Pure winst voor de providers dus!

  9. Onbeperkt internet (paar duizend MB), 150 bel minuten. 24560 sms’en. 22 euro per maand 😛

  10. waarom zeggen sommige providers eigenlijk: “onbeperkt internet” terwijl je soms maar 1GB (1000MB) heb. en als je daarover heen bent een mooie rekening krijgt.

  11. Origineel geplaatst door Rick
    Ik heb nog steeds een T-Mobile i-150 uit 2008, en ik ben van plan dat nog jaren te houden.
    Niets kan écht onbeperkt internet verslaan. En het verschil in snelheid met de nieuwe abonnementen merk ik niet echt.

    Ik ben juist van i150 naar een 5GB bundel gegaan. Enerzijds vanwege de prijs en anderzijds, i150 is niet echt ongelimiteerd maar fairuse. Als je een aantal maanden boven het gemiddelde uitgaat dan krijg je een “leuke aanbieding” gepresenteerd. Wat mij uiteindelijk over de streep trok was de 4g snelheid. 50Gb is toch wel echt een verademing.

  12. 500 MB ? Dat is wel heel weinig zeg, zijn dat van die gebruikers die overal om de Wifi code bedelen?

    Ik heb 15 GB Vodafone data en dat is soms al niet voldoende. Met wat GoogleMusic streaming en je foto’s automatisch backupen naar Dropbox gaat alles namelijk behoorlijk hard.

  13. Wie wee trouwens een goed abonnement van Vodafone? Onder de 30 euro, sim only, genoeg internet (4G iPhone) en weinig belminuten?

  14. Origineel geplaatst door MauriceH
    Onbeperkt internet (paar duizend MB), 150 bel minuten. 24560 sms’en. 22 euro per maand 😛

    En hoeveel betaal je als je aan je 24561ste sms begint…?

  15. @Ton: eerlijk? Geeeeeeennnn ideeeeee. Gebruik het niet. Gebruik meestal iMessage. Iedereen heeft hier een iPhone en iPad dus. Word weinig gesmsst.

    Ik denk zo’n 10 cent per bericht?

  16. Hollandse nieuwe heeft de afgelopen maanden behoorlijk lopen “leuren” met abbo’s met redelijk populaire telefoons (iPhone 4(S), P6) voor een redelijk goedkoop maandbedrag met daarin 500 Mb … Ik heb zelf een 1Gb data en daarmee voldoende (en ik hief niet te bedelen voor WiFi codes (ik installeer die dingen bij vrienden en familie, en test die daarom als eerste op mijn telefoon … ) en daarbij hoezo bedelen? Als er bij mij mensen over de vloer komen, en ik zie dat ze een smartphone hebben, geef ik direct de code van mijn (gasten) netwerk, waarom zou ik willens en wetens de mobiele aanbieders sponsoren?

  17. Meer dan 500mb is voor de “normale mens” te te duur, als je alleen maar Nu.nl + Whatsapp + Facebook + email gebruikt buiten je WIFI verbinding thuis en bij vrienden & familie.
    Apps updaten + muziek en filmpjes bekijken en downloaden alleen maar via WIFI.
    Maak de bundels maar goedkoper (zoals in de rest van Europa) + snelheid verhogen (4G, 5G, 6G …) en iedereen zal een abbo met meer dan 500mb pakken.

  18. Amaai, de Nederlanders zijn maar klein verbruikers :-).
    Ik verbruik ieder maand bijna mijn 2GB en ik houd mij dan nog in en heb ik het over via 3G tv kijken alsk nie thuis ben.
    En te duur? 15 euro voor 2GB in Belgie is degelijk van prijs.

  19. Origineel geplaatst door Rick
    Ik heb nog steeds een T-Mobile i-150 uit 2008, en ik ben van plan dat nog jaren te houden.
    Niets kan écht onbeperkt internet verslaan. En het verschil in snelheid met de nieuwe abonnementen merk ik niet echt.

    Das onzin. Onbeperkt internet heb je nog steeds, maar heb dat niet gekozen omdat ik dat probleem (zonder data) bijna nooit meemaak.

    Ik heb nu Ziggo Mobiel en betaal €15 p/m voor 300 min/sms en 1000 MB.
    Snelheid is theoretisch 14,4 Mbit/s.
    Binnenshuis meet ik al gemiddeld 5,5 tot 6 Mbit/s. Snel genoeg dus.

  20. @evad1st: Het systeem bij hollands nieuwe werkt ook anders dan bij andere providers die ik eerder gehad heb. Je ‘krijgt’ beltegoed en dan blijft het iets van 2 of 3 maanden geldig. Wat je dus niet gebruikt neem je mee naar de volgende maanden tot een bepaald niveau. Ideaal als je databundel op is want ik kom nooit echt buiten de bundel. Iedeaal voor €15 per maand!

  21. Actie van vodafone nog geregeld. 2GB data, gratis iPhone 5, onbeperkt bel/sms, en toegang tot 4G. 29.50 per maand. Haha!

  22. Had bij KPN alles in een met 500MB en onbeperkt bellen sms, dit is nu verhoogd naar 1000MB.

    Zit heel veel op WiFi (thuis, familie, vrienden, eduroam), dus is voor mij groot zat.

  23. Nu ik geen WiFi meer heb op me werk begin ik het ook te melden gelukkig over 2 maanden nieuwe abbo met 2gb internet erbij hopelijk kom ik dan net uit

  24. Hier een 6GB bundel bij Hi.
    200 minuten.

    Onwijs snel internet tot 50MB/ps
    En haal gemakkelijk 38MB/ps

    Je betaalt wel redelijk wat, maar er zit wel spotify premium bij in. 😉 en gratis hi naar hi bellen.

    Die 6GB heb ik trouwens wel echt nodig. Filmpjes streamen. Spotify, en lekker zorgeloos internetten.

  25. Ik heb niet genoeg aan 500mb ik heb het nu maar ik moet laaste paar dagen echt wel op passen

  26. 25 euro voor:
    500 belminuten
    Onbeperkt sms
    10gb data onbeperkt, als ik over de 10gb ga dan wordt de snelheid verlaagd.
    Volgens de klantenservice blijft dit abbonement gewoon voor dit tarief geldig totdat ze ooit misschien een tariefswijziging doorvoeren :p
    Enig nadeel is dat ik geen 2e sim kan aanvragen voor mijn ipad 🙁
    En dat 4g 2,50 extra kost

  27. @Valinor: bij wie is dat?

  28. @vroem: Ik gebruik gewoon proximus hoor 9 euro voor 1,5 GB met bijna overal hotspots 🙂

  29. Ik heb een 1Gb bundel van Hi. Maar kom eigenlijk nooit voorbij de helft. Gebruik wel meer dan met mn Tmobile abo, maar dat komt omdat ik daarmee nooit bereik had.

  30. Sinds twee maanden bij Vodafone met een red business Super (10GB data, onbeperkt bellen/SMS’en) voor € 79,- p/maand. is best veel geld maar je krijgt daarvoor wel 150 min bellen naar het buitenland..onbeperkt bellen/SMS’en in de voordeel landen etc..4G in Arnhem inmiddels. Kan niet anders zeggen dat ik mega tevreden ben en dat er bijvoorbeeld de Duitse Vodafone taak nog een puntje aan kan zuigen qua aanbieding tov de Nederlandse VF deals 🙂 goeie deal als je vaak zakelijk in het buitenland zit. Heb geen vaste lijn en eigenlijk ook niet eens meer wifi nodig. 500MB zou voor mij echt binnen een dag op zijn..

  31. Origineel geplaatst door vroem:
    En te duur? 15 euro voor 2GB in Belgie is degelijk van prijs.

    Dat is in Nederland ook zo dus valt inderdaad qua prijs wel mee.

  32. Origineel geplaatst door MauriceH
    Wie wee trouwens een goed abonnement van Vodafone? Onder de 30 euro, sim only, genoeg internet (4G iPhone) en weinig belminuten?

    Goede abonnementen van Vodafone bestaan niet. Ik heb een jaar geleden zo’n actie-abo afgesloten met 4GB data voor de prijs van 1GB, maar ik krijg nog geen 200MB per maand op omdat de verbinding toch nooit werkt. En de bijbehorende 90min/SMS bundel is voor iemand die nooit belt of SMSt, veel te gauw op dankzij het afronden op hele minuten. Echt, daar kom ik regelmatig aan tekort met 5-6 gesprekken van nog geen 2 minuten per maand.

    Als je een goed abonnement zoekt wat aan je overige voorwaarden voldoet, kijk dan eens bij Tele2.

  33. @Alfred: hoe zit dat in het buitenland? Ik reis nogal veel.

  34. @Alfred: Die “dankzij” hoort “mede door” te zijn, vermoed ik.

  35. Ik heb een abo wat ik echt nooit meer weg doe, want de huidige prijzen zijn echt te gek! No way dat ik dat ervoor ga betalen.

    Vodafone 300 min/sms en onbeperkt internet 3G voor € 12,95 is gewoon een fantastisch abo.

  36. Ik heb nog een abo liggen met onder andere een bundel van 12Gb van Vodafone. (14,4 Mbps)

    Deze heb ik nooit op gekregen….

    Maar nu zeker niet door tel. van de zaak, indien iemand geinteresseerd is voor overname………….

  37. 3 jaar lang i-150 gehad van t-mobile. Maar de laatste maanden, vooral het laatste jaar hebben ze mijn leven (en dat van mijn partner) flink zuur gemaakt omdat we 9 van de 10x gewoon geen internet hadden. Het leek wel alsof ze dit express deden omdat ik nog dit abonnement met onbeperkt data nog had. Ook bij mn nichtje en een vriend precies hetzelfde dus het lag echt niet alleen aan mij. Uiteindelijk weg gegaan bij t-mobile (en kom nooit meer terug bij ze) paar dagen geleden, ik gebruikte internet amper meer en had alleen maar irritatie als ik weer eens geen bereik had. Heb nu simyo 500mb en heb hier echt genoeg aan! Ik gebruik het vooral voor whatsapp en af en toe een pagina bezoeken of nu.nl lezen. Mis dat onbeperkte internet van t-mobile i-150 (wat ik voor die connectieproblemen had) niet eens echt

  38. ik heb een 5 gb bundel bij t mobile en sinds 4g gaat dat best wel snel! ik ben er niet zomaar doorheen maar zoals meerdere hier gun ik mijn vrienden die zo’n miezerige 500mb bundel hebben wel een hotspot, en dan gaat het heel snel

  39. @naj85: Je hebt nog providers die onbeperkt internet aanbieden, waaronder bijvoorbeeld Hi.

  40. Origineel geplaatst door donstil
    500 MB ? Dat is wel heel weinig zeg, zijn dat van die gebruikers die overal om de Wifi code bedelen? Ik heb 15 GB Vodafone data en dat is soms al niet voldoende. Met wat GoogleMusic streaming en je foto’s automatisch backupen naar Dropbox gaat alles namelijk behoorlijk hard.

    Die laatste twee dingen doe ik niet en zo heb ik ruim voldoende aan 1gb.

    Muziek staat op m’n iPhone, die thuis synct met iTunes. Foto’s maak ik over het algemeen met een dslr, de kiekjes van m’n iPhone sync ik naar behoefte thuis,

  41. “Nederlandse mobiele gebruikers hebben relatief weinig data nodig”, dat is volgens niet mij niet per se de juiste conclusie. De laatste jaren is het allemaal weer een stuk duurder geworden, dus de Nederlander doet het er maar mee, maar ik geloof dat ze best wat meer kunnen gebruiken.

  42. Ik denk dat 500 Mb de meest populaire is omdat er zakelijk ook heel veel gedaan wordt met PDA ‘s voor bon afhandeling ( denk maar eens aan de TNT KLPD ,..enz) en dat zijn allemaal 500 Mb databundels. Verder heb je ook veel monitoring systemen welke werken met een 500 Mb bundel , denk hierbij aan thempratuur en verkeersdoorstroming -systemen. Als ik dan bij mij op het werk kijken hebben we zo alleen al 150 data bundels voor se pda’s van de service monteurs.

  43. @Alfred: Vodafone heeft alleen maar goeie abbo’s ik zit er al 8 jaar ofzo en nooit problemen, ik heb altijd goed 3G maar meestal H+ icoon en tegenwoordig 4G.
    Op de plekken waar bereik iets slechter was maar te doen was is het nu beter door het 4G.

    Ik heb ook abbo van 1Gb internet en je krijgt er 4 met 90 min ideaal, ik bel niet zowat dus kom er nooit overheen eigenlijk.
    Bij tele2 kom je juist niet door je bundel heen door dat je op het tmobile net werk zit, hier heb je vaak slecht bereik uiteraard niet overal maar wel veel.

  44. Origineel geplaatst door Sezgin
    Je hebt nog providers die onbeperkt internet aanbieden, waaronder bijvoorbeeld Hi.

    Blijkbaar lees je niet goed daar. Bijna elke provider heeft onbeperkt internet, alleen bij elke provider bijna is het na 1 gb bijvoorbeeld (ligt aan wat je hebt afgesloten of als je je meer dan fair USD gebruikt) word je snelheid drastisch verlaagd. Het is een lokkertje. Onbeperkt internet abonnementen bestaan al lang niet meer.

  45. Origineel geplaatst door Sergio
    Origineel geplaatst door SezginJe hebt nog providers die onbeperkt internet aanbieden, waaronder bijvoorbeeld Hi.Blijkbaar lees je niet goed daar. Bijna elke provider heeft onbeperkt internet, alleen bij elke provider bijna is het na 1 gb bijvoorbeeld (ligt aan wat je hebt afgesloten of als je je meer dan fair USD gebruikt) word je snelheid drastisch verlaagd. Het is een lokkertje. Onbeperkt internet abonnementen bestaan al lang niet meer.

    Nee, ik lees wel goed. Het is zoals jij het ook zegt, wel onbeperkt internet, echter niet onbeperkt voor de snelheid van de bundel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.