Reacties voor: Meerdere operators leidt tot verdubbeling van iPhone-verkoop

Het loslaten van de exclusieve contracten tussen Apple en mobiele operators is gunstig voor de verkoopcijfers. Diverse onderzoeksbureau's concluderen dat de verkoop in Frankrijk is verdubbeld en in Engeland ook sterk zal toenemen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 27 reacties

  1. Ik denk dat het ook goed is om hem eerst exclusief te houden. Zo kunnen de prijzen redelijk hoog blijven. Nu de opperators weten dat mensen toch zo veel geld neer gelegd word voor een iPhone zal er weinig concurrentie zijn.

  2. In NL loopt het alleenrecht van T-Mobile toch ook af in 2010?
    Hoop wel dat Vodafone het gaat oppakken! Of in ieder geval ook de iPhone gaat aanbieden.
    Kan ik er tenminste via normale wegen ook aan komen.

  3. KPN heeft in samenwerking met t for telecom besloten een beperkt aantal vrije iPhones te gaan verkopen met een hogere subsidie dan normaal wordt gegeven.

    De iPhones komen uit Spanje en zijn geheel simlockvrij en worden verkocht met Personal Sim van KPN.

    Het is nog niet bekend of er meer iPhones beschikbaar komen. Ze hebben dit gedaan omdat ze de stap wel aandurven na Engeland en Frankrijk.

  4. de iphone zou voor mij ook de enige rede zijn om te switchen zodra mijn abbo afloopt. Als vodafone hem gaat aanbieden (of iemand anders) dan hoop ik wel dat ze dan ook visual voicemail ondersteunen!

  5. Volgens mij loopt T-Mobile wel langer, die hadden voor 5 jaar getekend (Deutsche Telekom)

    In frankrijk en engeland kun je de iPhone niet simlock vrij krijgen dus ook al wordt het aangeboden bij meerdere providers zit je nog steeds met een lock op je toestel, beetje jammer

  6. Och, ik heb nu ook gewoon KPN op mijn iPhone.. 🙂

  7. Alle reden temeer voor Apple om van die exclusieve contracten af te komen. Op zich was de keuze aan het begin nog wel te begrijpen omdat Apple eiste dat de aanbieders aan bepaalde kwaliteitseisen voldeed. Meer aanbiedes lijkt me een prima zaak. Kosten kunnen dan verder omlaag en meer concurrentie kan ook de prijzen van de abonnementen omlaag brengen (hoewel T-Mobile best redelijk is geweest met de prijzen destijds).

  8. Een lagere prijs lijkt me minder belangrijk dan de kwaliteit en klantvriendelijkheid. Denk daarbij aan tethering, snelheid en 3G dekking. Nu gaat er nauwelijks een prikkel uit naar TM de kwaliteit te verbeteren en dat is altijd een slechte zaak. Daarom wacht ik met smart op andere aanbieders.

  9. Ik vind dat t-mobile juist wel redelijke prijzen heeft. Ook qua dekking hoor je mij niet klagen 🙂
    maar ik denk dat een groeiend marktaandeel idd positief is voor de tarieven. Dus ook huidige bezitters.

  10. Origineel geplaatst door HansDenk daarbij aan tethering, snelheid en 3G dekking.

    tethering heb ik perfect werkend anders. Over bereik en snelheid kun je natuurlijk eeuwig discussieren

  11. Origineel geplaatst door Hans
    Nu gaat er nauwelijks een prikkel uit naar TM de kwaliteit te verbeteren en dat is altijd een slechte zaak.

    Mee eens. Tot nu toe hoor ik alleen maar geluiden bij T-Mobile dat ze aan zoveel regeltjes moeten voldoen om die iPhone überhaupt te mogen verkopen, geluiden bij eindgebruikers dat ze niet blij zijn met T-Mobile als enige operator en geluiden bij Apple dat ze niet blij zijn dat ze de iPhone dankzij die T-Mobile-deal nauwelijks aan zakelijke klanten kunnen verkopen (die zitten namelijk vaak al vast aan contracten met KPN of Vodafone). Niemand is blij…

  12. Verdubbeling van de Iphone-verkoop. Klinkt leuk maar hoe zit het met de winstgevendheid? Waarom hoor ik daar niets over? Betekent dit dat Apple dezelfde ‘deal’ maakt bij beide providers (lees: meeprofiteren van de belminuten) of dat dit juist wegvalt?

    Het moge duidelijk zijn dat de consument wel baat bij concurrentie heeft. En ben ik het eens met het eerdere commentaar dat T-mobile op het gebied van de Iphone te weinig prikkels kent.

  13. Het plaatje is een iPod ipv iPhone 😉
    Maar dat het deze kant op zou lopen was eerlijk gezegd te verwachten. Feit blijf dat men zijn voorkeur heeft voor providers. Op deze manier wordt de iPhone beschikbaar voor meer mensen. (niet iedereen wil een iphone uit het buitenland of de volle prijs betalen voor een factory unlocked model)

  14. Net terug uit de VS.
    32Gb voor 742 dollar dus zo’n 500 eurie.
    Wel met een AT&T lock erop.
    Blackra1n draaien en in 20 seconden kun je het toestel gebruiken met je eigen provider.
    Vervolgens ben je meer dan 400 eurie goedkoper uit dan het toestel in Nederland kopen.
    Je haalt je vliegticket er dus zelfs nog uit dus kunt er ook een weekendje shoppen van maken.

  15. Origineel geplaatst door Titus
    Ik vind dat t-mobile juist wel redelijke prijzen heeft. Ook qua dekking hoor je mij niet klagen . . . . .

    Dan ben jij 1 van de weinigen die overal 3G dekking heeft (bron T-Mobile forum)

  16. Ik heb een keer of 20 per dag de melding op mijn iphone dat ik geen bereik meer heb met T-mobile..

  17. Snelheid van T-mobile vind ik juist wel erg snel en consumentenbond gaf ook aan dat snelheid van t-mobile in combinatie met iphone het snelste is. Dus daar heb ik niets over te klagen.

    Maar dekking is nog wel een beetje slecht voor 3G.

  18. Origineel geplaatst door trip
    Blackra1n draaien en in 20 seconden kun je het toestel gebruiken met je eigen provider. Vervolgens ben je meer dan 400 eurie goedkoper uit dan het toestel in Nederland kopen.

    Ik ga niet weer de complete rekensom voor je uitvoeren maar hetgeen je stelt is complete onzin. Dat wil zeggen als je netjes je belminuutjes, SMS’jes en onbeperkt 2mbit internet meecalculeert dan zul je zien dat je veel lager uitkomt dan 900 euro. En dan zwijg ik maar over het ontduiken van belastingen (invoerrechten/ BTW) en het feit dat het ‘soft-unlocken’ steeds meer haken en ogen kent en absoluut niet toekomstvast is of de service die je in Amerika moet halen (mijn 3G werd netjes binnen 8 werkdagen ingeruild voor een nieuwe).
    En als je dan toch vergelijkingen wil maken moet je dat met Belgie doen. Betaal je misschien ietsjepietsje meer dan in Amerika maar dan krijg je tenminste wel een echte unlocked telefoon.
    Wat mij betreft is kopen in Amerika goedkoop. Maar uiteindelijk duurkoop.

  19. Ik zit al aan T-Mobile vast. Ik dacht dat het allemaal wel mee zou vallen met het bereik, maar het is inderdaad best slecht. Het is dat ik niet vaak hoef te bellen maar anders zou het drama zijn.
    Nu kan ik een Vodafone abo nemen door een flex-abonnement te nemen, dat beltegoed om te zetten in ‘echt’ geld, waarmee ik 20€ per maand krijg. Daar neem ik dan de goedkoopste iPhone SuperSim van bij Vodafone. Probleem: Ik gebruik veel meer dan de 50MB bij Vodafone..

    Origineel geplaatst door Tom
    Snelheid van T-mobile vind ik juist wel erg snel en consumentenbond gaf ook aan dat snelheid van t-mobile in combinatie met iphone het snelste is. Dus daar heb ik niets over te klagen. Maar dekking is nog wel een beetje slecht voor 3G.

    Van de beschikbare opties ja. Aangezien iPhone + Vodafone hier niet word verkocht hebben ze dat niet getest.. Maar goed ik heb liever iets langzamer als ik maar bereik heb.

  20. Gewoon simlock-vrij verkopen via de apple dealers.

    Heb nooit gesnapt waarom dit niet zou werken voor Apple.

    Ik denk dat de verkoop dan omhoog schiet.

    Van een marktkoopman ooit gehoord ik verdien liever 25 keer een stuiver dan 4 maal een kwartje.

  21. Origineel geplaatst door Rien Van Husen
    Gewoon simlock-vrij verkopen via de apple dealers.Heb nooit gesnapt waarom dit niet zou werken voor Apple.Ik denk dat de verkoop dan omhoog schiet.Van een marktkoopman ooit gehoord ik verdien liever 25 keer een stuiver dan 4 maal een kwartje.

    pestmodus
    Ik verdien ook liever (25*5) 1,25 dan (4*25) 1,00 /pestmodus

  22. Origineel geplaatst door Mees
    Ik heb een keer of 20 per dag de melding op mijn iphone dat ik geen bereik meer heb met T-mobile..

    Dito hier. om gek van te worden, dat had ik nooit in alle jaren dat ik bij Vodafone zat.

  23. Origineel geplaatst door Jeroen
    KPN heeft in samenwerking met t for telecom besloten een beperkt aantal vrije iPhones te gaan verkopen met een hogere subsidie dan normaal wordt gegeven. De iPhones komen uit Spanje en zijn geheel simlockvrij en worden verkocht met Personal Sim van KPN. Het is nog niet bekend of er meer iPhones beschikbaar komen. Ze hebben dit gedaan omdat ze de stap wel aandurven na Engeland en Frankrijk.

    Kan hier niks over vinden op de site van T for telecom

  24. Origineel geplaatst door Data
    Dito hier. om gek van te worden, dat had ik nooit in alle jaren dat ik bij Vodafone zat.

    Voor 120 euro kun je je iPhone laten unlocken bij T-Mobile. Na 1 jaar zelfs gratis. Ander simkaartje er in van jou favoriete provider en klaar!

  25. Ja, ik heb ‘m bijna een jaar maar dan betaal je toch gewoon nog een jaar je abb. kosten door? Dus dubbelop? Ik ben nog aan het broeden op een plannetje. (ge-unlockte naar partner, ik een 3gs overnemen??)

  26. Ik heb nu een BB Storm met Vodafone omdat T-Mobile bij mij geen bereik heeft..
    Het zou mooi zijn als ik over kan stappen naar de iPhone, die BB Storm zuigt.

  27. Origineel geplaatst door Mees
    Ja, ik heb ‘m bijna een jaar maar dan betaal je toch gewoon nog een jaar je abb. kosten door? Dus dubbelop? Ik ben nog aan het broeden op een plannetje. (ge-unlockte naar partner, ik een 3gs overnemen??)

    Ja, dat tweejarig abo loopt gewoon door. De T-Mobile simkaart zit dan ook in een andere telefoon. Hier was het een kwestie van laten unlocken door T-Mobile en vervolgens twee telefoons hun simkaartje wisselen..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.