Reacties voor: Meer verzekeringsclaims na introductie van nieuwe iPhone

De witte iPhone zal waarschijnlijk leiden tot meer verzekeringsclaims. Het Centrum voor Verzekeringsstatistiek ziet een piek in het aantal elektronica-claims na de introductie van een nieuwe iPhone.

Reacties: 50 reacties

  1. Ik heb hier geen ervaring mee, maar stel dat je een iPhone 3Gs aangeeft als defect, krijg je dan een iPhone 4?

  2. Hoe zit dat verzekeringstechnisch dan? Stel mijn iphone raakt gestolen (kan nooit iemand bewijzen of dat wel of niet zo is). Zegt de verzerking dan van hier heb je x euro want zoveel is deze telefoon nu nog waard? of?

    Want anders zou ik het ook wel weten als ik verzekerd was. Echter ben ik niet zo en heb juist daarom ook geen verzerking afgesloten want je betaald ook voor de mensen die er misbruik van maken.

  3. [quote] ik meld een defect, verlies of beschadiging, in de hoop zo de financiering van de nieuwe smartphone of iPad te regelen”[/quote]

    Kun je jezelf dan nog recht aankijken in de spiegel??? :-

  4. Telefoonwinkels doen dit ook. Wil je een nieuwe en ben je verzekerd? Dan regelen wij het wel.

  5. Het is moeilijk te bewijzen dat er opzet in het spel is bij een telefoon die op de grond is gevallen. Ze zullen dus wel uitkeren, maar de premies voor dit soort verzekeringen zullen alleen maar omhoog gaan.

  6. haha, briljant. wou dat ik daar verzekeringstechnisch iets van wist.

    2 maanden terug raakte ik mijn iphone4 kwijt tijdens een auto ongeluk. de verzekering zou alles wel even regelen. krijg ik een brief; deze week word er E 70,00 naar je bankrekening overgemaakt voor vervroegde contract verlenging bij t-mobile, waarbij je dus een nieuwe telefoon kan uitzoeken. met vriendelijke groet de verzekeringsmeneer.

    naaistreken. 😉

  7. Een eenvoudig voorbeeld hoe een verzekering in elkaar zit:
    1) Stel 25 % van alle mensen krijgt probleem met iPhone.
    2) Bij een probleem krijg je een bedrag van €10 uitgekeerd.

    Bij 100 mensen heb je dus 25 mensen met problemen en dus 250 euro nodig. Je vraagt aan deze 100 mensen dus €2.5 bij het afsluiten van een verzekering.

    Het is dus een ernstige zaak wanneer er méér dan deze hypothetische 25% zijn telefoon kwijtraakt, maar daarom ligt de premie in praktijk hoger.

    Waarom denk je immers dat verzekeringsmaatschappijen zo rijk zijn 😀 ? Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen om verzekeringspraktijken te verduidelijken.

  8. Witte iPhone 4 😀

  9. @Rhandy:

    Dat heet dan fraude en hopelijk stopt dat snel want op die manier verpesten ze het voor degenen die wel eerlijk zijn.

    Maar volgens mij moet de eigenaar altijd nog zelf de verzekering regelen en niet de winkel.

  10. Kan het slecht begrijpen dat mensen dit doen. Als je iets wilt koop je het. Kan je het niet betalen dan moet je er ook niet mee gaan lopen pronken.

  11. pff haat ik.

    Wees gewoon eerlijk en ga ervoor werken! kan je je “oude” iPhone/iPad op de kast zetten als souvenir, zo staat hier een 2G en 3G, me like! Ben ik trotser op dan de verzekering op te lichten. Zoiets loopt sowieso vroeg of laat verkeerd af, dusja…

  12. Precies waarom ik niet verzeker. Verzekeraars moeten zich ook weer ‘verzekeren’ en indekken tegen dit soort fraude. En dat kost wat: Premie.

    Btw. je zal nu maar echt je iPhone kwijt of gestolen zijn. De ‘goeien’ komen hierdoor ook automatisch in een bedenkelijk daglicht te staan….?

  13. Grappig wel, te lezen”kun je jezelf nog recht in de spiegel aankijken”. Ik neem aan dat die vraag niet voor verzekeraars opgaat. Die proberen mij het zo moeilijk mogelijk te maken om min claim om te zetten in een vergoeding, heb ik het aankoop bewijs nog etc etc.

  14. Ik snap niet hoe mensen dit kunnen doen. Ik ben zelf anderhalve week geleden m’n iPhone 4 verloren en heb natuurlijk nagevraagd bij de verzekering of dat gedekt is. Dat blijkt niet zo te zijn. Wel als hij gestolen zou zijn of als ik hem op reis zou zijn verloren. Dus ik kreeg al de suggestie om hem dan maar “terug te vinden” en hem op de eerstvolgende reis “opnieuw te verliezen”. Ik heb zoiets van, pech gehad dat ik hem niet in een verzekerde toestand verloren ben. Volgende keer beter.

  15. Origineel geplaatst door grrromit
    [quote] ik meld een defect, verlies of beschadiging, in de hoop zo de financiering van de nieuwe smartphone of iPad te regelen”[/quote]Kun je jezelf dan nog recht aankijken in de spiegel??? :-

    Ja, er zijn genoeg mensen die daar geen enkel probleem mee hebben. Meestal onder het mom ‘ik betaal al jaaaaaren lang premie en heb nog nooit schade gehad’. Het mag duidelijk zijn dat je dan het verzekerinsprincipe niet helemaal snapt…

  16. Holy Moly!

  17. Sja, mijn verzekerde iPhone valt ook zowat uit elkaar, maar ze konden ‘m alleen opsturen, en dan kon ik een leen Nokia krijgen. Ja sorry, maar daar doe ik het niet meer voor. Ik doe dus nog maar even met die iPhone tot de iPhone 5 uitkomt en dan zet ik die verzekering gelijk stop (in het geval dat er toch nog iets ernstigs mee mocht gebeuren heb ik dan toch niet dat anderhalf jaar voor niets betaald). Als ze me niet eens een gelijkwaardig leen toestel kunnen bieden zie ik geen reden om ‘m extra te verzekeren.

  18. Verloedering heet dat hè? Als je gepakt wordt dan is op lange termijn de schade groter voor je. Art. 251 wetboek van koophandel krijg je om je oren en je komt op een zwarte lijst

  19. Wat zijn er toch een paar duizend mensen erg bezig. De mijne was vorig jaar gejat, kleine 1 jaar oude 3GS en kreeg m’n aankoopbedrag gelukkig terug via m’n inboedel.
    Waar geld te halen is gaan sommige misbruik van maken, hiervan was ik ditkeer niet de dupe

  20. @Rhandy: ja heb ik ook eens gehad ben eraar van afgezien leek me niet zo handig !

  21. Ik vind dit werkelijk waar schandalig. Dit zijn mensen die alleen maar rekening met zichzelf houden, hierdoor wordt de verzekeringspremie alleen maar hoger.

    Waarschijnlijk zijn dit ook nog de mensen die klagen over de hoge verzekeringskosten.

  22. Ik moet de mijne vandeweek ook nog doen veel defecten aan mijn telefoon maar zoek gewoon een goede datum zodat ik mijn iphone niet veel mis.

    Er zullen ook steeds meer defecten komen tuurlijk er worden er steeds meer verkocht …

  23. ach bedrijven jatten van ons en wij jatten weer terug 😛

  24. Mischien is de levensduur van de Ä°Phone 4 Maar 1 jaar!

  25. Slap aftreksel van mensen die hun partner (laten) vermoorden nadat hij/zij net een levensverzekering heeft afgesloten…

  26. Oh oh oh wat is iedereen weer schijnheilig van dit doe ik nooit. En ik snap niet dat mensen dat doen. Ja tuurlijk…… Geef eerlijk toe heb het wel eens gedaan je premie prijs wordt er echt niet duurder op dat is onzin betaal al jaren het zelfde bedrag.

  27. Mijn iPhone gisteren perongeluk in t water laten vallen. Ben nu wel een beetje huiverig om m nu op te geven aangezien er nu misschien wat moeilijker wordt gedaan dan normaal

  28. Dan mogen de verzekeringen blij zijn dat apple niet elke maand met een nieuw model iphone of ander apparaat komt

  29. Krijgen we na dit artikel ook een piek? 😉

  30. @ vdschaaf

    Volgensmij snap jij het principe niet van een verzekering.
    Daarnaast vind ik dat je daarmee de verzekering en je directe omgeving (via premies) hierdoor oplicht.
    En nee, ik heb zelf nog nooit iets geclaimd waar ik geen recht op heb!

  31. Ik heb mijn iPhone laten vallen, nu zitten er een paar kleine barstjes in, niet ernstigs, maar ik stuur hem nu ng niet op. Dat doe ik wel wanneer ik een nieuwe iPhone heb, ik heb geen zin om 4 weken zonder iPhone te zitten. Zo veroorzaak ik ook een verhoging in de statistiek. (en stiekem hoop ik dat ik een iPhone 5 krijg als de 4 niet te fiksen is)

  32. En door dit soort mensen wordt verzekeren steeds minder voor de hand liggend (veel te duur en als het erop aan komt nergens recht op door alle kleine lettertjes). Ik vind het belachelijk dat er mensen zijn die dit doen; slaat helemaal nergens op.

  33. Had je m ook opgegeven bij je inboedel?

    Origineel geplaatst door Michel van DrongelenWat zijn er toch een paar duizend mensen erg bezig. De mijne was vorig jaar gejat, kleine 1 jaar oude 3GS en kreeg m’n aankoopbedrag gelukkig terug via m’n inboedel.Waar geld te halen is gaan sommige misbruik van maken, hiervan was ik ditkeer niet de dupe

  34. Je moet je verzekeren tegen risico’s die je zelf niet kunt dragen. Ziektekosten, auto- en opstalverzekering bijvoorbeeld. Een verzekering op een telefoon is belachelijk. Tegenwoordig proberen ze je in winkels bij alles waar een snoer aan zit of batterij in past een verzekering aan te smeren. Wordt dus toch wel stevig aan verdiend. Geen medelijden met de verzekeringsmaatschappijen dus.

  35. @Rik: als je telefoon gestolen is eist de verzekering dat je aangifte doet en het aangifte formulier moet je dan meesturen.

    Valse aangiftes worden hoog opgenomen bij justitie.

  36. Origineel geplaatst door frank
    Verloedering heet dat hè? Als je gepakt wordt dan is op lange termijn de schade groter voor je. Art. 251 wetboek van koophandel krijg je om je oren en je komt op een zwarte lijst

    Wauw, artikel 251? Dat artikel dat in 2006 is komen te vervallen? Pakken ze dat gewoon weer helemaal speciaal op voor de iPhone claims? Dat is wel heel speciaal…

  37. Uuhm heel zo’n verzekering is een grote fraude, ze verdienen er miljoenen aan, anders deden ze het niet. Als je zo’n verzekering hebt voel je je ook alleen maar genaaid en denk ik dat je je net zo hard schaamt als e in de spiegel kijkt.

  38. Ik heb zo n verzekering en ik heb er helaas binnen 3 maanden al profijt van gehad. Mag ook wel voor een toestel van 800,-

    Trouwens bij winkels word bij aanschaf zelfs geadviseerd een claim in te dienen bij verschijnen van een nieuw model.

  39. Hmm… als je zo je verzekering bedriegt voor een witte iPhone, dan heb je ‘m toch wel in het zwart?!

  40. Op iPhones neem ik WEL een verzekering, niet om de boel optelichten of wat dan ook, maar puur en alleen omdat het een alledaags gebruiksvoorwerp is.
    Regelmatig zie ik mensen met defecten aan hun iPhone wat is ontstaan door compleet verkeerd gebruik.. m.a.w. niet zijnde als telefoon maar als speelgoed..
    Geven soms hun iPhone aan hun kids van 5 a 6 jaar om er mee te spelen tja.. dan vraag je om problemen..gaat die stuk dan hoor je ze miepen en bleren en proberen ze het op de garantie te verhalen. Tja dikke pech voor je als je die €10,- p.mnd wilde besparen op een verzekering…maar in de tussen tijd wel geld uitgeven aan apps waar je echt niks aan hebt…
    Een duur toestel als de iPhone Galaxy S HTC HD allemaal stuk voor stuk zeer dure telefoons dus ook een luceratieve bussiness..

  41. Dan ben ik dus slachtoffer van lieden van zeer bedenkelijk allooi
    (hightech-verleiders en verzekeraars…)

  42. Week geleden m’n iPhone laten vallen, dikke barsten door het scherm.

    Op Ebay een repair kitje besteld en hij is weer zo goed als nieuw.

    Geen verzekering nodig!

    Bij diefstal moet je ook nog eens bewijs hebben dat hij gestolen is, wat niet altijd aanwezig is. Dus dat risico draag ik zelf wel 🙂

  43. Kwalijke zaak. Het blijft oplichterij en niet goed te praten.

  44. Verzekeraars doen echt heel moeilijk bij diefstal.. en bij verlies kun je echt naar je iPhone en geld fluiten, vergeet het maar..
    De voorwaarden zijn ook niet mals bij diefstal : alleen bij inbraak en NIET bij zakkenrollen. Mag ook niet op een duidelijke zichtbare plaats hebben bevonden. Je EIGEN simkaart moet erin zitten dus niet die van iemand anders.
    Er zitten ook voordelen bv een leen toestel om de tijd te overbruggen dak mn toestel kwijt ben.. Voor mij draait het om de service van een verzekering en niet om het geld.. neem gewoon geen enekele risico met mn iPhone, valt die weg valt bijna mn hele sociale leven weg haha xD

  45. Origineel geplaatst door vdschaaf
    Oh oh oh wat is iedereen weer schijnheilig van dit doe ik nooit. En ik snap niet dat mensen dat doen. Ja tuurlijk…… Geef eerlijk toe heb het wel eens gedaan je premie prijs wordt er echt niet duurder op dat is onzin betaal al jaren het zelfde bedrag.

    Geloof het of niet, er zijn hier en daar nog wel eerlijke mensen. Echt waar. En het is niet sarcastisch bedoeld.

  46. Na ja, ik was op vakantie en daar is ook m’n iPhone 3GS gestolen (samen met m’n tas met camera en iPad 1). Dit aan de begin van m’n vakantie, was er wel erg ziek van. Jammergenoeg was het verzekeringsgeld van dat allemaal samen precies genoeg om 1 iPhone 4 icm een abonnement te nemen. Erg zuur, omdat er een max. geldt voor mobiele telefoons qua uitkeerbedrag.

    Als ik dan dit soort dingen lees, over fraudeurs, dan kan ik er alleen maar boos om worden. Ik snap niet dat mensen hun verzekeraar oplichten.

  47. Eigenlijk best triest als je zo een nieuwe telefoon wilt scoren.

    En hoe meer het gebeurt, hoe meer de verzekering kost en hoe lastiger het is om iets vergoed te krijgen. Gevalletje van asociaal volk verpest het weer voor de eerlijke mensen.

  48. @vdschaaf:

    Tuurlijk dat niet iedereen dat doet!! Dat is diefstal e, dus illegaal, dus strafbaar!
    niet iedereen over dezelfde kam scheren aub? Er bestaan nog mensen met een geweten!
    Maar daar hoor jij blijkbaar niet bij….

  49. @vdschaaf:

    Ik mag hopen dat de verzekeringsmaatschappijen jouw email adres achterhalen via iphoneclub middels een gerechtelijk bevel. Jij bekent hier gewoon de verzekeringsmaatschappij te flessen en bent er eigenlijk nog trots op ook.

    Sorry, ik kots werkelijk op mensen die dit doen, je bent gewoon crimineel. Door mensen als jij wordt de verzekeringspremie hoger. Bedankt joh.

  50. Origineel geplaatst door rembert: @vdschaaf:

    Ik mag hopen dat de verzekeringsmaatschappijen jouw email adres achterhalen via iphoneclub middels een gerechtelijk bevel. Jij bekent hier gewoon de verzekeringsmaatschappij te flessen en bent er eigenlijk nog trots op ook.

    Sorry, ik kots werkelijk op mensen die dit doen, je bent gewoon crimineel. Door mensen als jij wordt de verzekeringspremie hoger. Bedankt joh.

    Stel je niet zo aan man…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.