Reacties voor: Meer Nederlanders willen onbeperkte databundel, gemiddelde bundel is nu 4,1 GB

De gemiddelde databundel van Nederlanders is het afgelopen jaar flink toegenomen. Gemiddeld heeft een smartphonegebruiker nu een databundel van 4,1 GB. Hoeveel MB's heb jij per maand te verbruiken?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 38 reacties

  1. Heb Vodafone You 1GB.. Houd nog vaak zo’n 100 MB over aan het eind van de maand. Waar heb je tegenwoordig geen Wi-Fi, behalve dat kwartiertje in de tram?

  2. Ik heb een onbeperkte bundel bij Tele2 en vind het heerlijk dat ik nergens meer voor op moet passen. En heb overal prima ontvangst.

  3. 50GB van KPN (25GB, via KPN Compleet verdubbeld)

  4. Ik heb een onbeperkt bundel bij T-Mobile en mijn gemiddelde gebruik is zo 78 GB met vorige maand een uitschieter naar 115 GB( en nee ik gebruik hem niet als modem).

  5. Unlimited bij T-Mobile, en is echt een verademing.
    Dagelijks 5GB, en als dat niet genoeg is, kan ik zoveel als ik wil kosteloos verlengen met 1GB.

  6. Heb 5 gb en ala ik me niet inhoud is dit binnen een lagen op, muziek streamen en film kijken op de telefoon. Zodra ik me abbo kan verlengen zal ik overstappen naar tmobile voor onbeperkt internet. Samen met de muziek abbo voor de helft van de prijs is nog makkelijker. Scheelt weer 5 euro per maand dan bij Apple muziek.

  7. Je moet wel. Want ziggo levert de power promise aaan nieuwe klanten en bestaande klanten krijgen steevast te horen na 3/4 uur bij de Servicedesk aan de lijn te zijn geweest en werkelijk alles wat niets met WiFi te maken heeft dat WiFi geen product is maar iets wat toevallig in een router zit. Ik lieg niet. Dus reclame makende jarenlang over snel internet met WiFi, WiFispots gebruiken ze hun eigen onkunde of gebrekkige infra als argument om je niet te kunnen helpen. En derhalve heb ik regelmatig dat ik omhoog schuif en wifi ff uitzet en dan ineens is alles er weer. Terwijl ik streaming van mijn NAS films op alle WiFi apparaten zonder problemen kan kijken. Ergo. Bekabeld internet is iets voor pc’s en laptops maar eigenlijk is dat heel erg 2002.

  8. Het gemiddelde is oneindig. Er zijn namelijk Nederlandsers met een onkundig abonnement en een gemiddelde waarvan een of meerdere termen oneindig zijn, is oneindig. 🤓

  9. Binnenkort lekker bij Vodafone 20 GB data/onbeperkt bellen. Heerlijk

  10. Ik heb een 10GB abonnement bij Vodafone met 10 GB extra via Ziggo abonnement. Dus meer als genoeg.

  11. Heb 6GB via T-Mobile.. meestal 2GB over maar soms echt bijna op! En dan doe ik niks bijzonders.. kijk er geen vids mee bijvoorbeeld.. meeste is instagram

  12. Origineel geplaatst door .
    Het gemiddelde is oneindig. Er zijn namelijk Nederlandsers met een onkundig abonnement en een gemiddelde waarvan een of meerdere termen oneindig zijn, is oneindig. 🤓

    Absoluut….

  13. Wat ik nog steeds irritant vindt is dat je niet gebruikte data niet kunt meenemen naar de volgende maand(en). Je betaalt om per maand gebruik te kunnen maken van x minuten/sms/MB.

    Grotere bundels passen ook bij de hogere mobiele internetsnelheid en hogere kwaliteit tv/filmpjes/beeldbellen van dit moment en dat zal in de toekomst alleen nog maar meer data gaan vreten/eisen. Veel mensen kijken onderweg even wat tv-terug oid en dan gaat het rap met je bundel.
    Toevoeging:
    Gebruik van WiFi onderweg is leuk maar vaak erg overbelast en traag. Tevens is dit ook vaak erg onveilig gebleken..

  14. Met mn iPhone 4s in die tijd was 1gb net genoeg voor mij.
    Met mn 5s in die tijd ging ik over na 2gb wat gelijk te weinig was.
    Ongeveer 2 jaar geleden wilde ik 5gb en gister ben ik kosteloos geüpgrade bij Vodafone naar 10gb

  15. ik heb een KPN mobiel abo met 1GB en door verdubbelaar dus 2GB, ik houd altijd veel MB over.

  16. 10 GB, KPN

  17. Ik heb een 4gb bundel en gebruik meestal zo’n 1,5 GB in de maand. Ik hop van wifi naar wifi dus zoveel grbuik ik niet. Spotify in de auto vooral.

  18. Heb meer dan 20 gig, is ruim voldoen. Wifi gebruik ik niet meer, vele wifi’s zijn matig en 4G is veel sneller

  19. Origineel geplaatst door Corryworst
    Heb Vodafone You 1GB.. Houd nog vaak zo’n 100 MB over aan het eind van de maand. Waar heb je tegenwoordig geen Wi-Fi, behalve dat kwartiertje in de tram?

    Hmm .. overal waar ik kom is er geen Wifi. Niet op straat, niet in de winkel, niet op mijn werk. Alleen thuis. En zelfs dan is 4G sneller. Om die reden schakel ik Wifi vaak thuis uit.

  20. Heb 3gb door verdubbelaar dus eigenlijk 1,5gb, ik gebruik meestal maar 1gb max per maand.

    Van mij hoeft het dus niet meer.

  21. 20GB bij KPN. Onbeperkt bellen/sms’en.

  22. Ik heb bij Orange een bundel van 35GB met onbeperkt bellen voor 40 eur per maand. Meer dan voldoende – ik gebruik zo’n 20-25GB per maand.

  23. Had 10 gb bij aanvang KPN,werdt 25 gb en heb pas verlengt met nu 10 gb..

    Wordt verdubbeld dus heb 20gb te verbruiken..

  24. Alles onbeperkt bij T-Mobile. 32,50 per maand, vorig jaar afgesloten. Heerlijk🙏

  25. Een half uurtje tv kijken in goede kwaliteit op je telefoon is al ongeveer 1Gb. Ik heb 25Gb KPN per maand maar moet me best wel inhouden om er niet overheen te gaan. Ik heb http://www.downloadgemist.nl ontdekt. Dat scheelt enorm veel data

  26. @Corryworst: de hele wereld woont zeker in de stad👏

  27. @P4Z: Bij Telfort kan je wat je over hebt 3 maanden meenemen.!

  28. 1gb heb ik en dat is voldoende. Bijna alles via WiFi

  29. 20 gb in de maand. Hou 18 over gemiddeld

  30. Heb 40 Gb per maand (eigenlijk 20, maar door combi Vodafone en Ziggo verdubbelt die). Ik maak er ca. 20 per maand op. Mooie van Vodafone is dat je naast je bel+data sim, ook 2 andere data-sims mag gebruiken (ik gebruik er 1 voor de iPad, en 1 voor Mifi-router: kunnen de kinderen ook Netflix kijken in de auto; nota bene: in Europa kun je alleen de 20Gb verbruiken)…

  31. @P4Z: Bij Telfort mag je je bundel/bel min mee nemen

  32. 12 van Vodafone en 12 van ziggo dus 24 samen en ik kan het er net mee redden, ben vanwege mijn werk in de binnenvaart afhankelijk van mobiele data dus ben erf blij dat mijn ouders, waar ik mijn postadres heb, ziggo hebben zodat de verdubbelaar ook voor mijn abo geldt

  33. Origineel geplaatst door Ronald
    20 gb in de maand. Hou 18 over gemiddeld

    Dan betaal je dus voor iets dat je niet gebruikt… verstandig!

  34. Ik heb 1,50GB en zit nu op de helft van de maand en heb nog 1,47GB over. Ik zit overal op wifi, bij familie, vrienden, kroeg etc etc. En daar waar ik geen wifi heb gebruik ik m’n telefoon nauwelijks voor internet. Ik bedoel, als ik in de winkel ben, dan ben ik aan ‘t winkelen… Als ik onderweg ben, dan zit ik op de fiets of rij ik auto. Dus dan heb ik helemaal geen tijd om op internet te zitten, dan ben ik met andere dingen bezig. En voor die enkele keer dat ik aan ‘t whatsappen ben zonder wifi, dat ik ook te verwaarlozen en heb ik geen giga bundel voor nodig. En film kijken doe ik wel lekker thuis op tv of tablet en niet onderweg.

  35. 30 Gb en onbeperkt bellen/sms’en via Vodafone. Momenteek nog onbeperkte data wegens afsluiten nieuw abo. Heerlijk, nooit zorgen maken over extra kosten.

  36. KPN 50GB via verdubbelaar van KPN. Onbeperkt bellen en sms.
    Snelheid met iPhone 6s 101 Mbps down en 17 Mbps up.

    Op wifi thuis is dat 325 Mbps down en 357 Mbps up op een KPN Glasvezel 500 abonnement.
    Computers halen wel tegen de 500 up en down, iPhone 6s niet.

  37. In het begin van breedband internet (pakweg 1998-2002) had je ook databundels. Meewarig kijk je op die tijd terug. Ongelooflijk dat je toen een limiet had op wat je wilde doen op internet.

    Ik vraag me weleens af in welk jaar we ook zo zullen terugkijken op de huidige tijd, dat we lachend vaststellen dat we in 2018 nog beperkingen hadden bij mobiel internet…

  38. Ik had 50gb bij kpn, dat was niet genoeg. Nu onbeperkt bij de tele2, het is een uitkomst!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.