Reacties voor: Meer iPods, minder iPhones verkocht in Q1 2009

Apple verkocht afgelopen kwartaal opvallend veel iPods, maar de verkoop van iPhones was iets lager dan verwacht.
Lees het complete artikel → Meer iPods, minder iPhones verkocht in Q1 2009
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 19 reacties

  1. Vergeet natuurlijk niet dat de iPhone alleen verkocht wordt met een abonnement!

  2. “De iPhone brengt heel wat minder geld in het laadje: slechts $1,25 miljard.”

    Op dit moment, in de toekomst blijft de iPhone voor Apple natuurlijk geld genereren via de inkomsten uit de abonnementen.

    Voor Apple is de iPhone dan ook een soort verzekering tegen slechte economische tijden, zoals nu…

  3. Een beetje een prematuur artikel. Q1 2009 is nog niet eens voor 1/3e voorbij.

    Ps. als Apple een “financieel” Q1 hanteert dat van eind 2008 tot nu loopt moet je dat er bij vermelden want dit komt nu heel raar over.

  4. Euh.. Q1 van een boekjaar is niet per definitie gelijk aan Q1 van een kalenderjaar.
    Q1 van het boekjaar van Apple loopt van 1 september tot 31 december, dus is het niet zo heel raar

  5. @Hercules: het is inderdaad het financieel Q1.

  6. Inmiddels weet bijna iedereen wel dat financiële kwartaalcijfers altijd betrekking hebben op fiscale kwartalen, die niet altijd gelijk lopen met kalenderkwartalen. Het fiscale kwartaal Q1 2009 eindigde voor Apple op 27 december 2008. Voor de duidelijkheid heb ik dat nog eens in het artikel gezet, maar het was ook makkelijk te vinden in de kleine lettertjes. Omdat we geen financiële website zijn ga ik er vanuit dat mensen die het gedetailleerd willen weten even bij de SEC natrekken.

  7. Ik vind dat Apple maar weinig omzet genereert per iPhone: 1.25mlrd/4.363mljn=$286.5=€220.

    Ik neem dan aan dat dit zonder de omzet is van de abbonementen?

  8. @pposthoorn

    Ik denk dat je refereert aan het US GAAP omzetcijfer per telefoon. Apple moet de totale Iphone omzet versleutelen over de looptijd van de abonnementen.

  9. Zoals ik gisteren ook al zei: dit is niet echt verrassend. Dat alles in elkaar stort komt mede door de krediet crisis.

  10. @Jmo – In elkaar storten? wat? recordomzet bedoel je…

  11. Origineel geplaatst door Buisson
    Vergeet natuurlijk niet dat de iPhone alleen verkocht wordt met een abonnement!

    Euh nee. Onzin van de bovenste plank.

  12. Wees maar zeker dat dit een super resultaat is. Tijdens de gerelateerde periode woekerde de economische crisis al volop. Des te meer een prestatie want de markt van computers is in die periode fors geslonken dus Apple heeft zijn Mac aandeel flink vergroot. En binnen de wereld van smartphones is dit een heel positief resultaat. Tenslotte de iPod sales die is blijven groeien. Dat is te wijten aan Apple’s politiek om zich meer op de rest van de wereld te concentreren ipv enkel de USA. Ze zijn goed bezig daar en het doet plezier om ook eens goede financiele resultaten te zien in deze tijden. Zoals zal blijken tijdens de komende weken en maanden wanneer er een heleboel negatief nieuws over ons uitgekieperd zal worden.
    Dikke pluim voor Apple!

  13. @justin

    Hmm… Goed punt. Wat ik eigenlijk bedoelde is: waarom eigenlijk de verkoop zo laag is om de kredietcrisis. Dit kan 1 van de nagevolgen zijn. Maar indd doen ze, ondanks dat de iphone wat minder goed verkoopt dan verwacht, heel goed.

  14. Dat is de oude NANO
    wel opletten
    tzzz

  15. iedereen wil luxe in het leven. nu de auto’s, huizen, boten enz. allemaal te duur zijn gaan ze voor een goedkoper luxeproduct, juist de IPhone/IPod ;P

  16. Denk niet dat de kredietcrisis hier debet aan is. Mensen kopen toch wel een toestel, of ze nou geld hebben of niet. Is inmiddels net zo ingeburgerd als een onderbroek en een koelkast.

    Als je het zwart/wit bekijkt voegt een iPhone op de huidige markt weinig vernieuwends/nieuw toe aan de huidige generatie merken en toestellen. Plus dat veel mensen bang zijn om over te stappen op het ‘onbekende’. Kopers zat, maar die hebben of al een generatie 1 met contract (Amerika) of zitten nog aan een contract vast met een ouder toestel. Vergeet niet dat de iPhone 3G pas een half jaar op de markt is.

  17. krediet crisis? nog niks aan gemerkt
    niet iedereen hangt zoveel geld aan een gsm 😛

  18. Sorry Gonny, lees het nu pas, Heb het een uur geleden heel fanatiek dit doorgemaild vanaf de apple site 🙂

  19. Als je dit afzet tegen tegenvallende resultaten in andere bedrijven (bijvoorbeeld microsoft, maar ook nokia die bijna 20% minder verkopen had vergeleken met Q1 2008) is het opzienbarend en -erg- positief nieuws.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.