Reacties voor: Meer details over vervanging iPhone 5s met batterijprobleem bekend

Er zijn details gelekt over het vervangingsprogramma voor defecte iPhone 5s exemplaren, die met batterijproblemen te maken hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 44 reacties

  1. Dus het beste om straks te doen als ik mijn iPhone 5S heb is bellen naar de Apple care? Om te kijken of mijne die problemen niet heeft?

  2. Kan niet anders zeggen dat Apple dit heel keurig gaat oplossen . Kan menig bedrijf iets van leren!

  3. Mijn accu van de iPod touch5g is door de nieuwe app 7.3 veel korter gaan werken. Ik heb een iPod van 32 GB en gebruik 2,6 GB, om de 5 uur moet ik de accu weer opladen, zonder muziek te downloaden etc:
    Wie weet een oplossing? Er zit nog 14maanden garantie op.

  4. @johannes: kijk bij Instellingen > algemeen > gebruik naar de tijden. Als gebruik en stand-by (nagenoeg) het zelfde zijn dan moet je apps of instelingen gaan uitzetten of verwijderen om zo op de batterij te besparen. is dit niet zo, doe dan beroep op je garantie.

  5. Nette service van Apple.
    Ik heb net een terugbelafspraak gemaakt via de Apple site.

  6. Zeer nette service van Apple. Ik heb net ook een terugbel afspraak gemaakt.

  7. Nou zo netjes is Apple niet. Mijn broer kocht een 5 jaar geleden in Apple store met tmobile abonnement. Is nu Simyo klant, iPhone onbruikbaar. Wat blijkt Orange Frankrijk lock. 4 dagen onbereikbaar kastje naar muur! Nu eindelijk opgelost. Maar oh oh wat een bagger service!

  8. Origineel geplaatst door Martijn
    Zeer nette service van Apple. Ik heb net ook een terugbel afspraak gemaakt.

    Ben benieuwd hoe jouw ervaring is na de afspraak. Keep me posted.

  9. Mij iphone 4s doet ook al raar uit niets werkt bleutooth en wifi niet meer, iphone 4s wit is nog niet eens 1 jaar oud.

    Ik bleef op 5.x versie, nadat iphone raar deed had ik opnieuw opgestart en netwerk herstellen en toestel resetten gedaan maar niks hielp, via itunes moest ik update naar de nieuwste versie 7.0.2, dat ik geen wifi heb kon ik niet eens activeren, maar op 1 van de andere manier kwam ik toch op home screen, daar heb je onderin zo’n schuifbalk om wifi aan te zetten dat werkte ook al niet.

    Dit is vaag want iphone is nooit gevallen of nat geweest, kortom ik ben zuinig met mij spullen en ja ik heb ook hoesje + stickers dr op. Nog nooit is een toestel bij mij stuk gegaan.

  10. Zucht, nu gaat elke huilebal die DENKT minder batterijtijd te hebben Apple bellen of wellicht die spel in de hooiberg zijn…

  11. Origineel geplaatst door Henk
    Zucht, nu gaat elke huilebal die DENKT minder batterijtijd te hebben Apple bellen of wellicht die spel in de hooiberg zijn…

    Precies wat ik dacht. Daarnaast, het gaat om reeds VERKOCHTE iPhones dus niet over iPhones die nog uitgeleverd worden.
    Als je je iPhone op dit moment nog niet binnen hebt hoef je niet te gaan bellen als ie binnen komt. Probleem is al even bekend dus ze sturen geen iPhones uit die serie toe.

  12. @Bart: Heb 2 x iPhone van t-mobile nederland gehad met 2 jaar abonnement en die waren standaard zonder simlock.
    Je verhaal klopt volgens mij dus niet.
    Orange frankrijk? in de apple store nog wel? Je hebt waarschijnlijk teveel fantasie, orange is trouwens niet t-mobile en de apple store verkoopt alleen simlockvrije telefoons.

  13. @Iphone 4s: Maak gebruik van de garantie zou ik zeggen.

  14. Apple had beter een lijst met serienummers op haar site kunnen zetten. Zodat bezorgde mensen niet onnodig gaan bellen, maar zelf de lijst kunnen raadplegen

  15. Origineel geplaatst door Bart
    Nou zo netjes is Apple niet. Mijn broer kocht een 5 jaar geleden in Apple store met tmobile abonnement. Is nu Simyo klant, iPhone onbruikbaar. Wat blijkt Orange Frankrijk lock. 4 dagen onbereikbaar kastje naar muur! Nu eindelijk opgelost. Maar oh oh wat een bagger service!

    Dit lijkt meer op een broodje aap verhaal!

  16. Origineel geplaatst door Bart
    Nou zo netjes is Apple niet. Mijn broer kocht een 5 jaar geleden in Apple store met tmobile abonnement. Is nu Simyo klant, iPhone onbruikbaar. Wat blijkt Orange Frankrijk lock. 4 dagen onbereikbaar kastje naar muur! Nu eindelijk opgelost. Maar oh oh wat een bagger service!

    1. 5 jaar geleden was er geen Apple Store in Nederland.
    2. In Franse Apple Stores kun je geen iPhone met Nederlandse abo krijgen, nooit gekund ook.
    3. 5 jaar geleden: iPhone 3G.
    4. 5 jaar geleden.
    5. Alle Nederlandse iPhones (dus níet Franse, Vietnamese, Chinese, Jupiterse, Marse, etc.) zijn simlock-vrij. Dit geldt voor de iPhone 4 en hoger. Oudere Nederlandse iPhones zijn of kunnen overigens ook simlock-vrij, want na de standaardduur van het abonnement mag men gratis unlocken bij T-Mobile.

  17. @Bubbly: die van mij komt uit Hongkong en is ook simvrij

  18. Bij mijn kennis bleek de iPhone dus bij de serie te horen, maar tot zijn ongenoegen kreeg hij een refrubished model aangeboden (hoe komen zij nu al eraan?).

    De “aardige” medewerker bij Apple Store A’dam zei dat ze alleen refrubished modellen mee mogen geven, daar is mijn kennis absoluut niet mee eens dus die heeft een flinke klaag mail naar Apple gestuurd.

    We zullen het zien, maar dit had hij absoluut niet verwacht.

  19. @Patryk: wat was het serienummer?

  20. Jammer van het omruilen is dat het serienummer van je toestel dan niet meer overeenkomt met die op het doosje. Moet je toch weer wat uitleggen bij verkoop lijkt me.
    Mooiste is toch dat ze identiek zijn.
    Uit zo’n eerste serie zouden ze gewoon het complete pakket moeten omruilen lijkt me. (nieuwe telefoon compleet in gesealde doos)

  21. @Hoi: Nog bedankt voor de informatie

  22. Zojuist gebeld met applecare.

    Ik kreeg een mailtje naar mijn appleID die je dan op je telefoon moet openen tijdens het gesprek.
    Je krijgt dan een IOS diagnostische test waar je voor uitgebreide test moet kiezen, daarna kan de applecare medewerker zien of je telefoon in orde is. Ik zat niet bij de defecte batterij batch, maar hij had het wel over een app die wel eens buiten het geheugen gaat, iets met “Blackboardt”? het is geen jailbreak iPhone 5s, dus wat dat kan zijn?. Maar voor de geruststelling is het wel fijn om te weten dat hij in orde is.

    iPhone 5s gold 16gb 26 oktober ontvangen.

  23. @systemready: Ben je toevallig student? Volgens mij is dit een app voor studenten, dat gaat over cijferlijsten, lesuren enz,enz

  24. Origineel geplaatst door Patryk
    Bij mijn kennis bleek de iPhone dus bij de serie te horen, maar tot zijn ongenoegen kreeg hij een refrubished model aangeboden (hoe komen zij nu al eraan?).De “aardige” medewerker bij Apple Store A’dam zei dat ze alleen refrubished modellen mee mogen geven, daar is mijn kennis absoluut niet mee eens dus die heeft een flinke klaag mail naar Apple gestuurd.We zullen het zien, maar dit had hij absoluut niet verwacht.

    Groot gelijk dat hij daar niet mee akkoord gaat, net een nieuwe telefoon voor €700+. De fout ligt bij Apple, dus vind ik dat je minstens een nieuwe mag verwachten.

    Naar dat serienummer ben ik ook benieuwd! Mijn 5s komt uit week 41 fabriek C3

  25. @willy666: Sorry ik bedoelde backboard. schijnt iets met het springboard te maken te hebben.

  26. @Iphone 4s: Ik had sinds een maand of drie grote moeite om met iPad een wifi-verbinding te maken, terwijl dat voorheen vlekkeloos ging. Alle computers en iPhones deden het moeiteloos, alleen de iPad lukte meestal niet.
    Ben met de iPad oa naar iCenter en Dixons geweest, daar was inloggen op het netwerk geen enkel probleem. Aan de antenne lag het dus niet.
    Heb nu een tweede netwerk aangemaakt, nu met behulp van de Time Capsule. Heb die (bedraad) met de router verbonden. iPad doet het weer als een zonnetje!!
    Ik hoorde dat het meer voorkwam dat 1 apparaat moeite had met draadloos verbinden.
    Je kunt kijken of het lukt een andere router te installeren en die terugbrengen als het probleem zich blijft voordoen.

  27. Dit is mijn vijfde iPhone. Klant eerste uur, nog nooit zo lang met een batterij gedaan… Hulde!!!!

  28. Let op want zowel bij reparaties en omruil wordt er refurbished apparatuur en 2e hands onderdelen gebruikt.
    Hier is Apple niet transparant in maar levert ze zeer veel geld op.
    Temeer omdat reparaties onder Apple Care ook gedaan worden met gebruikte onderdelen.
    Men is gewaarschuwd, veel geld betalen voor producten, veel geld betalen voor Apple care maar als je je wasmachine laat repareren wil je er toch ook niet een 2e pomp of motor in!?

  29. Origineel geplaatst door Max
    Let op want zowel bij reparaties en omruil wordt er refurbished apparatuur en 2e hands onderdelen gebruikt. Hier is Apple niet transparant in maar levert ze zeer veel geld op. Temeer omdat reparaties onder Apple Care ook gedaan worden met gebruikte onderdelen. Men is gewaarschuwd, veel geld betalen voor producten, veel geld betalen voor Apple care maar als je je wasmachine laat repareren wil je er toch ook niet een 2e pomp of motor in!?

    Weet jij van de pomp of motor wel dat die nieuw is? En als je jouw auto laat onderhouden, hoe weet je of de onderdelen niet tweede-hands zijn, vooral als het diep in de auto zit?

    Ik wil je reactie niet afkraken want het is weldegelijk legitiem, alleen je onderbouwing is minder solide.

  30. @Dominic: Ik ben gebeld en ze niks geks gevonden. Had ze ook verteld over het rammeltje bij de camera maar daar moest ik voor terug naar de winkel.

  31. @daveensannie: Dat kwam er ongelukkig uit. Andere landen kunnen inderdaad ook simlockvrij verkopen, daar weet ik verder niets van, maar Nederlandse iPhones zijn dat gegarandeerd.

    Origineel geplaatst door systemready
    @willy666: Sorry ik bedoelde backboard. schijnt iets met het springboard te maken te hebben.

    Backboard gaat over het achtergrondbeheer van je apparaat, het heeft verschillende onzichtbare taken overgenomen van Springboard.
    Wat zei de medewerker precies?

  32. Apple betekent nou eenmaal hoog kwaliteit en daarbij hoort ook een hoge service bij. Als dit niet zo geweest zou zijn wie zou dan nog een iphone van 700 euro kopen?

  33. @Martijn: Vanochtend ben ik ook gebeld door Apple Care.
    Mijn iPhone 5s blijkt niet in de lijst voor te komen.
    Mocht het ‘defect’ blijven bestaan, moet ik me melden bij de verkopende partij.

  34. Origineel geplaatst door iWantItAll
    Origineel geplaatst door MaxLet op want zowel bij reparaties en omruil wordt er refurbished apparatuur en 2e hands onderdelen gebruikt. Hier is Apple niet transparant in maar levert ze zeer veel geld op. Temeer omdat reparaties onder Apple Care ook gedaan worden met gebruikte onderdelen. Men is gewaarschuwd, veel geld betalen voor producten, veel geld betalen voor Apple care maar als je je wasmachine laat repareren wil je er toch ook niet een 2e pomp of motor in!?Weet jij van de pomp of motor wel dat die nieuw is? En als je jouw auto laat onderhouden, hoe weet je of de onderdelen niet tweede-hands zijn, vooral als het diep in de auto zit?Ik wil je reactie niet afkraken want het is weldegelijk legitiem, alleen je onderbouwing is minder solide.

    Ik schrijf het omdat ik het meerdere keren aan den lijve heb ondervonden, Imac twee keer een week weg omdat er bij een reparatie een gebruikte voeding was gebruikt en bij een omgeruilde iphone was de batterij binnen een halve dag leeg.
    Vergis je niet, ik heb letterlijk alles van Apple thuis, ben een groot fan maar een aantal dingen doen ze niet goed, dit is er één van. Het grootste gevaar is de blinde liefde die mensen voor Apple krijgen. Iedereen die ook maar kritiek heeft wordt het vaak niet in dank afgenomen. Geloof me, óók Apple doet dingen niet goed, service, klachten, garantie en ja, het gaat om vertrouwen, dat is bij een wasmachinereparateur net zo.

  35. Na updaten naar iOS 7 van mijn 4S is de batterij ook dramatisch snel leeg. Moet wel 1-2 keer per dag opladen, bij normaal gebruik. Bij iOS 6 nergens last van. Heel jammer, daar ik ook niet terug kan naar iOS 6. Maar om deze reden nou een nieuwe iPhone te kopen gaat ook wel wat ver. Jammer!

  36. Origineel geplaatst door Bubbly:
    1. 5 jaar geleden was er geen Apple Store in Nederland.
    2. In Franse Apple Stores kun je geen iPhone met Nederlandse abo krijgen, nooit gekund ook.
    3. 5 jaar geleden: iPhone 3G.
    4. 5 jaar geleden.
    5. Alle Nederlandse iPhones (dus níet Franse, Vietnamese, Chinese, Jupiterse, Marse, etc.) zijn simlock-vrij. Dit geldt voor de iPhone 4 en hoger. Oudere Nederlandse iPhones zijn of kunnen overigens ook simlock-vrij, want na de standaardduur van het abonnement mag men gratis unlocken bij T-Mobile.

    Ik bedoel dus 1 jaar geleden. Een iPhone 5 gekocht in Apple Store Amsterdam met T Mobile abonnement. En ja er zat een Orange Simlock op! Fuck serieus die senior medewerker van Apple begreep het zelf niet.

  37. Origineel geplaatst door marc: @Bart: Heb 2 x iPhone van t-mobile nederland gehad met 2 jaar abonnement en die waren standaard zonder simlock.
    Je verhaal klopt volgens mij dus niet.
    Orange frankrijk? in de apple store nog wel? Je hebt waarschijnlijk teveel fantasie, orange is trouwens niet t-mobile en de apple store verkoopt alleen simlockvrije telefoons.

    Nee ik ben gek! Mijn broer heeft het emailadres van een senior Apple medewerker gekregen. Als compensatie sturen ze binnenkort een iPod Shuffle op. Maar o o wat een non kennis!

    Men wist zich er geen raad mee.

  38. @Bart:
    Dat is inderdaad vreemd. Dan is een hele lading verkeerd afgeleverd of door personeel dat niet van simlocks weet hierheen gestuurd.

  39. Vandaag apple gebeld en mijn iphone is dik in orde. De mijne komt van belsimpel.nl

  40. Hmm afgelopen weken deed ik steeds +/- 8.5 uur gebruik en 22-24 uur standby met m’n iphone 5S. Vanochtend bijna verslapen omdat m’n iphone s’nachts leeg was gegaan terwijl hij eind van de avond nog op 60% was dus ik dacht ik laad hem ‘s ochtends wel op. Gebruik was nu ineens 2 uur en 35 minuten en standby 11 uur, 28 minuten en dus helemaal leeg. Geen speciale apps draaiende op de achtergrond voor zover ik weet, alleen whatsapp maar dat had ik al vanaf het begin. Raar.. Als het nog een keer voorkomt ga ik toch apple maar even bellen..

  41. Gebruik bij mij is +/- 6,5 tot 7 uur en standby +/- 10 a 11 uur met m’n 5S, dan is de batterij leeg. Is dat weinig? Ik kon hem zo omruilen bij Apple.

  42. Origineel geplaatst door Pim
    Gebruik bij mij is +/- 6,5 tot 7 uur en standby +/- 10 a 11 uur met m’n 5S, dan is de batterij leeg. Is dat weinig? Ik kon hem zo omruilen bij Apple.

    Hoe bedoel je “Ik kon hem zo omruilen bij Apple.” ? Ik heb namelijk hetzelfde gebruik. Vind het ook niet bepaald een lange batterijduur. Maar is dit gebruikelijk of is dit ook daadwerkelijk kort?

  43. Bij redelijk zwaar gebruik (social netwerken, browsing, wat YouTube etc) moet de batterij zo een 8 uur mee gaan, op 3G. Een film kijken met WiFi aan en dezelfde film op repeat met scherm 2/3 brightness moet zo een 9 uur kunnen.

    Die van mij is na 4.5 uur licht gebruik leeg, ook bij een film kijken van 2 uur is ie leeg.

    Ik heb een toestel die in December gemaakt is. Het is dus een veel groter probleem dan Apple deed laten lijken.
    Apple zegt dat ze geen serienummers willen geven maar de mensen zelf contacteren. Ze hebben mijn nummer niet eens…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.