Reacties voor: Meer details over TomTom-carkit voor de iPhone: niet verplicht, wel handig

Macworld had een interview met een TomTom-topman, die meer informatie gaf over de carkit die TomTom gaat uitbrengen en de manier waarop de kaarten en navigatiesoftware aan de man gebracht gaan worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 108 reacties

  1. Ben echt zeer benieuwd hoeveel het gaat kosten, zou het graag willen hebben! 🙂

  2. Mooie dingen!!

  3. Nou ja het nieuws druppelt binnen. zou de vertraging dan zijn ivm het kiezen van hard/software en Apple dat in iTunes nog niet klaar hebben???

  4. Kan nog wel ff duren, als ik het zo lees

  5. Eindelijk een beetje informatie vanuit TomTom. Ik hoop dat de combinatie van het hard-en software een beetje betaalbaar wordt.

  6. Ja ik ben nu ook wel benieuwd wat ze gaan bieden. Ik verwacht wel dat er een flink prijskaartje aanhangt. Hopelijk komt ook een lite versie op de markt of een speciale introductieprijs om TT te testen 🙂

  7. Dus als ik het goed begrijp kan de 2G dus ook TomTom werkend krijgen? (Met aankoop van dit houdertje dan)

  8. Toch vraag ik het me af hoe ze dat gaan doen met de warmte. Maar goed we zullen zien!

  9. zie je wel het is gewoon nog niet af

  10. Dat lijkt mij dan toch het betere systeem te worden , speaker,extra gps antenne,mic bluethoot…

    Ben heel nieuwschierig naar de prijs!

  11. Afgezien van het feit dat Navigon ook goed werkt, merk ik wel soms dat de GPS van de Iphone soms toch niet goed genoeg is. Dit samen met het (te) zachte geluid, kan TomTom op deze manier hier een goede oplossing voor bieden.

    Ze mogen echter wel onderhand eens op gaan schieten; ik “wacht” al een jaar op TomTom. Ze hebben hierdoor de concurrent marktaandeel laten winnen… zo zullen de aandelen niet stijgen 😉

  12. Tjezus dat duurt nog wel ff dus, werken daar maar 10 man ofzo? Vorig jaar hadden ze een werkende versie maar kon het niet! Nu kan het al een hele tijd maar zijn ze niet klaar, leuke sinterklaascadeau wordt dit!

  13. Iemand er wel eens bij stil gestaan dat deze houders nog wel eens heel interessant voor auto inbraken kunnen worden?
    Van mij had het ook gewoon een plastic ding mogen zijn zonder al die hardware, hoop dat er alsnog een budget versie komt met alleen oplaad mogelijheden.

    Time will tell

  14. Ik hoef tt niet op de iphone.

    Ik wil alleen de houder hebben. Laden handenvrijbellen en een goede houder. Super.

  15. Klinkt allemaal prima, hopelijk krijgen ze het een beetje op tijd voor elkaar, duurt wel vrij lang inmiddels allemaal.

  16. Zou deze houder ook werken met Navigon? dus dat je ook de extra gps heb en speaker? het is tenslotte hardwarematig lijkt mij.

  17. Ik hoop allen dat hij idd niet jat gevoelig is

  18. Koop dit pas zodra ik weet of en hoe je kaarten kunt updaten voor nop. Alle andere navigatie apps vermelden dit ook niet. Ik snap dus ook niet waarom er al zoveel mensen ingestonken zijn en voor €80 een stuk software hebben gekocht zonder te weten of ze straks met
    verouderd kaartenmateriaal zitten. Doe ik bij voorbaat al niet aan mee: jailbreak ik echter
    niet voor. Ik koop lekker een extra PND en ze zoeken het allemaal maar lekker uit met navigatie op de iPhone. Koop het wel als het een keer echt goed wordt gedaan.

  19. @Andy: @juriaan22: Lader is uiteraard alleen met TT te gebruiken…

  20. Begreep van een medewerker van TomTom dat de gps-ontvanger via apple geleverd gaat worden. Hij gaf ook aan dat de traagheid eerder van Apple vandaan komt. Zelf verwachten ze in augustus te beginnen met leveren.

  21. Let op: morgen (dinsdag) wordt ‘ie gelanceerd.

    Gokje.

    Hoop ik.

    Schiet toch eens op!

  22. @juriaan22:
    ik schat in dat de houder een hele toer wordt. In, uit, in, uit. Wel leuk bedacht hoor! Mooi ding.

    Tt had inderdaad een versie tt draaiend een jaartje geleden (ofzo) what’s up with that?

    Ach ja, ben al geholpen.

  23. Origineel geplaatst door Sjencity
    Iemand er wel eens bij stil gestaan dat deze houders nog wel eens heel interessant voor auto inbraken kunnen worden?
    Van mij had het ook gewoon een plastic ding mogen zijn zonder al die hardware, hoop dat er alsnog een budget versie komt met alleen oplaad mogelijheden.Time will tell

    ik neem me iPhone gewoon mee hoor Als ik de auto instaP moet toch bereikbaar blijven

  24. Volgens mij is het veel handiger om gewoon een losse PNA van Tomtom te koop. Zie de voordelen niet voor de Iphone als je er speciale hardware (duur) en software (ook duur) voor nodig hebt….

  25. @Tomtom100:
    Mooi toch zoveel verschillende mensen.

  26. veelbelovend! TomTom en Apple krijgen maar één kans om dit goed op de “kaart” te zetten.

    maar peoples, houdt goed in de gaten hoe het zit met de kaart updates en hoe lang je daarvan gebruik kan maken! ik wil niet ieder jaar weer 70,= betalrn voor een up-2-date kaart of als TomTom het nodig vindt een nieuwe build uit te brengrn van de core applicatie waardoor oude kaarten niet meer werken. Dit is nu namelijk wel het geval met TT’s eigen devices

  27. Ben ik de enigste die het best wel grappig vind dat die man van TomTom zelf ook Tom heet 😛

    Ik vind navigon toch ook heel goed. Nu al een paar keer gebruikt voor ritten waar ik echt de weg niet wist en het werkte perfect.

  28. Not impressed!

    Weinig tot geen echt nieuws.
    Geen termijnen.
    Geen (indicatie) prijzen.

    Alleen maar CEO BlaBlaBla.

    De huidige GPS werkt probleemloos (eigen ervaring met Navigon, Sygic, iDA) dus lijkt het ook nog op verspreiding van FUD!

    (FUD = Fear Uncertainty Doubt)

  29. Zelf verwachten ze in augustus te beginnen met leveren.

    Da’s handig; zo ná de vakantie

  30. Die houder is veelbelovend,zeker als hij universeel bruikbaar is, maar ik ben na twee weken Navigon gebruik al redelijk om, de kaarten van TT zijn minder goed, en ook de routes die navigon kiest zijn een stuk logischer tot nu toe, met mijn TT (de nieuwste kaart) rij ik vrij vaak anders dan hij zegt, omdat ik weet dat dat korter/sneller is, Navigon stuurt me direct via die routes.

  31. Een hoop geschreeuw maar weinig wol………. voor het overgrote deel lezers is de TomTom app toch te duur als je leest dat sommige er “wel en niet meer dan € 12,95 voor over hebben” dan denk ik “waar hebben we het over ?” . De navigatie software en één of meer landen kaarten kosten in het prille verleden nog ver over de € 100,00 EN terecht ! Ik heb voor de kaart van de USA destijds € 168,00 betaald. Ik betaalde voor de kaart van de Benelux zo’n € 89,00 . Tja dat heb je er voor over of niet. Koop dan lekker een kaart bij de SHELL als je er geen knikker voor over hebt. Kenners en dankbare gebruikers zal het een biet zijn wat het gaat kosten, zolang het TomTom is / is het goed !
    Nee, ik heb HELAAS geen aandelen in TomTom en gebruik TomTom toen de firma nog PalmTop heette en er nog verder niets was……… Dus……. we wachten rustig af kan TomTom leren van de fouten van andere NAV makers voor de verandering 😉

  32. Ik gebruik het graag, maar ik ben bang dat dit wel eens heel wat geld kan gaan kosten :S

  33. Ik zet in op 90 euro voor hard-en software bundel…;)

  34. LoL. Straks is Navigon nog sneller met hardware
    leveren dan TomTom !

    Nu ik de reacties zo lees, kan Navigon nog wel eens interessanter worden dan het al is.

    Pfffff… Elk jaar dure update van TomTom voor een stukje nieuwe weg wat erbij komt.

    De hardware ziet er veelbelovend uit van TomTom !

    Kom op Navigon, maak ook een mooie houder met externe Gps 🙂

  35. Zolang ze niet ver onder de prijs van de TomTom One gaan zitten hoef ik hem niet, dan koop ik wel een One, op het moment is Navigatie dedicated nog altijd fijner. Je kunt dan iig bellen en navigeren tegelijk. Iets wat met de iPhone niet gaat lukken vanwege het niet uit kunnen voeren van background-processen..

  36. Dit is gewoon een nieuwe markt voor TomTom.

    Verwacht niet dat je nu opeens goedkope navigatie krijgt, alleen omdat het op de iPhone draait.

    Ik schat 99 euro voor de software en 59 euro voor de hardware.

  37. @Martijn:

    ja inderdaad ik gebruik al Jaren tomtom en zal ook niet anders meer willen.
    Maar ik ga eind julie Tsjechië en die heb ik nou net niet op me tomtom dus als tomtom niet voor die tijd komt op de iPhone Koop ik toch egt Navigon voor €99,-

  38. Origineel geplaatst door SnaakKoop dit pas zodra ik weet of en hoe je kaarten kunt updaten voor nop. Alle andere navigatie apps vermelden dit ook niet. Ik snap dus ook niet waarom er al zoveel mensen ingestonken zijn en voor €80 een stuk software hebben gekocht zonder te weten of ze straks met
    verouderd kaartenmateriaal zitten. Doe ik bij voorbaat al niet aan mee: jailbreak ik echter
    niet voor. Ik koop lekker een extra PND en ze zoeken het allemaal maar lekker uit met navigatie op de iPhone. Koop het wel als het een keer echt goed wordt gedaan.

    Hhmmm. En hoe zit het met de kaartupdates voor nop op een losse PND ?????

  39. Tomtom met houder lijkt mij wel erg goed. Maar ik ben bang dat het erg duur gaat kosten. Dan zal ik beter een losse tomtom PND kopen.

    Tomtom met heel europa en houder moet zeker niet duurder dan 115,- euro zijn. Dat is al veel geld, maar kan ik nog net uitgeven. En kaarten moet je zeker gratis kunnen updaten.

    Als het te duur wordt heeft iedereen meerdere mogelijkheden, zoals navigon, sygic of zoals ik het zij losse Tomtom PND.

  40. TomTom moet gewoon is even opschieten en niet zo blijven zeuren. 😛

    Ik ben zeker wel benieuwd wat hun ons voor moois gaan brengen.

    Het klinkt in iedergeval veelbelovend.

  41. Waarpm zou ke met je mooie iphone willen navigeren? Je batterij binnen kortste keren verrot en dan wil je keer bellen of wordt je gebeld ( want ja dat kan met iphone) is je bat leeg nou ik navigeer wel met losse pda en laat mijn bat langer meegaan .. En verder snap ik niet dat er zoveel mensen navigon ida en weet ik wat zo geweldig vinden. Je kan geen reet instellen allemaal onlogisch blabla nee dan maar zogenaamd mindere tomtom kaarten maar wel alle denkbare settings en info tijdens rijden… Nee voor mij geen hete iphone door ding te laten navven….

  42. Ben benieuwd of de iphone versie uiteindelijk niet net zo duur is als een apparaat van tomtom

  43. Houder van Tomtom is echt uniek omdat het een carkit, gps, microfoon, speaker, bluetooth en kantelbaar is. Vergelijkbaar product bestaat nog niet. Hopelijk wordt het niet te duur.

  44. Met hardware … gezien de mogelijkheden met de extra hardware kan je beter een volledige TomTom GPS kopen en de iPhone (lekker fris) in je zakken houden.

    Voor mij (is) was het de bedoeling om de iPhone (met ingebouwde GPS) te kunnen gebruiken zonder er een externe GPS te moeten aan hangen.

    Sorry hoor maar met dergelijk hardware aaanbod van TomTom koop je toch veel beter een aparte GPS ?

  45. Origineel geplaatst door David
    @Martijn:ja inderdaad ik gebruik al Jaren tomtom en zal ook niet anders meer willen.
    Maar ik ga eind julie Tsjechië en die heb ik nou net niet op me tomtom dus als tomtom niet voor die tijd komt op de iPhone Koop ik toch egt Navigon voor €99,-

    ik weet niet hoe oud jouw Tom Tom is maar ik heb een garmin van 4 jaar oud en heb daar Tsjechië gewoon op staan.

    Zou garmin ook nog komen met navi software?

  46. Origineel geplaatst door juriaan
    Ik hoop allen dat hij idd niet jat gevoelig is

    De houder laat je sowieso niet op je raam, die leg je in je dashboardkastje ofzo.
    Zien de crimineeltjes een houder op het raam?
    Dan zoeken ze ook naar het navigatie apparaat.

    Die tomtom houder is te mooi om te laten jatten 😉

  47. Als ik dit zo lees schatten diverse mensen de totale kosten op 150,= Daar koop ik ook een losse TT voor. Scheelt me ruimte op mijn iPhone.

  48. Ziet er uit dat een iphone met Mophie Juice Pack Air er niet in gaat passen, of zie ik het verkeerd?

  49. Nou, toch een paar opmerkingen:
    1: véél te laat (de vakantie is virtueel voorbij, tenzij ze vandaag nog een oplossing hebben, en het ook leverbaar is)
    2: een draak van en ding, zo een houder (al is de funktionaliteit wel top als het allemaal klopt) zuignap staat synoniem met amateuroplossingen voor mij. Ik heb brodit accesoires gekozen om een stevige montage op het dashboard te hebben.
    3: te duur (een gok natuurlijk), maar als Apple de iphone volgend jaar eventjes van model verandert…
    4: persoonlijk ben ik de Tomtom mappen kultuur kotsbeu, heb vorig jaar een 730 gekocht, met accesoires 500 euro kwijt, en zit nu weeral aan 100 euro “onderhoudskost” kwa mappen, (uw mappen zijn meer dan 35% verandert blablabla) Ik word ook al een jaar lang bestookt met allerlei mails voor kaartupdates.

    we zullen wel zien waar we uitkomen, maar ik weet wel, dat héél veel mensen al een andere oplossing gekozen hebben….

    Mijn wens: een bluetooth gps receiver…

    Dus deze Ceo praat laat ik mooi aan me voorbij gaan…..

  50. Klinkt allemaal veeeeeel belovend! Nou maar hopen dat het een goede prijs/kwaliteitsverhouding is. Ben zeeeer benieuwd. Ik zie het wel zitten met die TOMTOM.

  51. Ik hoor wel vergelijkingen tussen TT en Navigon voor de iPhone, en iPhone en een de losse TT maar niet de losse Navigon. Zijn er geen vergelijkingstesten tussen het paradepaardjes zoals TT GO 940 en Navigon 8310 bijvoorbeeld?

  52. Als ze nu in de houder nog een FM transmitter plaatsen dan is hem compleet. Nu lijkt het wel half werk 😉

  53. @Xlusive013: Ik wacht ook al een jaar maar toch siert het TomTom dat ze zich niet laten opjagen door marktaandeel, concurrentie of vakantie, en een versie op de markt brengen die nog niet “af” is, zoals Navigon heeft gekozen (geen flitspalen e.d.).
    Ze willen het meteen goed doen en als ze daar niet al té lang over doen, dan is dat op lange termijn toch het beste. De eerste ervaring is de belangrijkste en het gevoel dat iets niet ‘af’ was toen je het kocht blijft onbewust toch hangen, ook al komen de extra’s er later bij…
    Ben benieuwd: TomTom heeft aan hoge verwachtingen te voldoen!

  54. @Simon:

    Origineel geplaatst door Simon
    Waarpm zou ke met je mooie iphone willen navigeren? Je batterij binnen kortste keren verrot en dan wil je keer bellen of wordt je gebeld ( want ja dat kan met iphone) is je bat leeg nou ik navigeer wel met losse pda en laat mijn bat langer meegaan .. En verder snap ik niet dat er zoveel mensen navigon ida en weet ik wat zo geweldig vinden. Je kan geen reet instellen allemaal onlogisch blabla nee dan maar zogenaamd mindere tomtom kaarten maar wel alle denkbare settings en info tijdens rijden… Nee voor mij geen hete iphone door ding te laten navven….

    waarom heb je uberhaubt nog een iphone?

  55. nu begin ik toch te twijfelen, ik heb geen aux aansluiting in de auto dus verlies ik die functionaliteit al..
    (ik gebruik de 3.5 mm jack naar een cassette bandje, werkt prima!)

  56. Lekker slim allemaal zo net na de vakantie. Koop ik een los apparaat. Mijn huidige apparaat is overleden. Als TT niet snel komt met de app (binnen 1 week) zijn ze mij kwijt. Een hoop blabla weinig actie.

  57. Origineel geplaatst door Ron
    Origineel geplaatst door juriaanIk hoop allen dat hij idd niet jat gevoelig isDe houder laat je sowieso niet op je raam, die leg je in je dashboardkastje ofzo.
    Zien de crimineeltjes een houder op het raam?
    Dan zoeken ze ook naar het navigatie apparaat.Die tomtom houder is te mooi om te laten jatten

    Zou ook de ronde vlek van je voorruit afpoetsen, daardoor willen ze ook nog wel eens in de auto gaan zoeken… 😉

  58. @matt:
    Dan gebruik je toch de 3,5mm jack om in de TomTom houder te steken? Je hebt dan:

    iPhone –> Houder –> Cassettebandje –> Radio

    Heb jij alsnog je geluid op je radio
    (wel een hoop snoertjes in je auto natuurlijk : ) )

  59. Klinkt allemaal mooi maar het is duidelijk dat ze het gewoon nog niet af hebben.
    Let er ook op dat TomTom (ook bij hun dedicated apparatuur) geld vraagt (abonnement) voor de extra mogelijkheden waarmee ze zich van de concurrentie onderscheiden.
    HDT, wat overigens geweldig werkt krijg je alleen tegen een maandelijkse betaling van 10 eurootjes. Daarom liever gratis TMC. Minder info maar wel gratis.

  60. @matt:

    Dan verlies je dus helemaal niks, want of je nou de AUX-ingang of die via een cassettebandje gebruikt maakt, afgezien van het mogelijke kwaliteitsverlies, niets uit.

  61. Ik wacht ongeduldig op de releasedatum hiervan zodat jullie een vergelijkingstest kunnen doen met de Navigon software! 😉

  62. Dit wordt het cadeau voor mijn vrouw. Zij heeft een iPod touch en een bluetooth telefoon. Die houder werkt waarschijnlijk ook met een andere telefoon. Met de ingebouwde GPS heeft ze dan ook een navigatiesysteem.
    Waar kan ik bestellen met een gift wrap?

  63. @Snaak:
    Dat probleem heb je bij een gewone navigatie ook, daar worden je kaarten ook niet automatisch geupdated. Dus volgens mij is er geen verschil.

  64. Ik heb nu ff rond gereden met Navigon op de 3GS, en snap wel waarom TomTom moet wachten.

    In een VW Touran moet ik de iPhone tegen de ruit houden, anders verlies ik mijn gps signaal. Die houder voor TomTom is dus noodzakelijk om de meerderheid van de klanten tevreden te houden.

  65. weer zo’n triest amateuristisch plak op mijn raam geval. Gewoon de iPhone in de Carcomm cradle en laten navigeren, werkt nu ook al uitstekend met maps laat staan met echte navi software….

  66. Origineel geplaatst door Hub
    Dit wordt het cadeau voor mijn vrouw. Zij heeft een iPod touch en een bluetooth telefoon. Die houder werkt waarschijnlijk ook met een andere telefoon. Met de ingebouwde GPS heeft ze dan ook een navigatiesysteem.
    Waar kan ik bestellen met een gift wrap?

    Heb je al eens de moeite genomen om de connector van je iPod/iPhone te bekijken?

    Daar past echt geen enkel apparaat op!

  67. Ziet er veelbelovend uit!

    Voor mij is het samenvattend:
    + substantiele verbetering van de GPS-ontvangst door aparte en betere GPS-hardware en mogelijk ook aanvullende hardware zoals bijv. de gyroscoopfunctie die ook in andere TomTom hardware zit
    + verbeterde audio en mogelijkheid tot integratie van gesproken navigatieinstructies, ‘let op’ signalen en het kunnen luisteren naar de muziek en bijv. podcasts die op je iPhone staan
    + handsfree bellen (met bluetooth, dus wie weet ook via je bluetooth oortje en daarmee je medereizenden wat minder te storen (in hun slaap))
    + integratie met contacten
    + multi-functionele houder die zich in de praktijk al bewezen heeft voor TomTom-apparaten
    + vertrouwde en beproefde TomTom user-interface met actuele kaarten (en IQ routes)
    + POI (vast inclusief anti-flits hulpjes)

    – houder over en autolader over
    – te laat voor deze zomervakantie (op tijd voor vele volgende)

    ?? – prijs van zowel houder als programmatuur en kaartenmateriaal
    ?? – update policy kaartmateriaal
    ?? + ook je iPod Touch kunnen gebruiken om te navigeren
    ?? + tegelijkertijd bellen en doornavigeren is minstens een stap dichterbij gekomen en komt hiermee de unieke samenwerking tussen Apple en TomTom mogelijk tot uiting. Dit omdat de aparte GPS-ontvanger autonoom door kan blijven werken en hiermee bepaalde processen toch op de achtergrond kunnen en mogen blijven draaien. Wie weet?!
    ?? + gebruik van mapshare

    Ik blijf er bij dat als je kunt wachten dit de ‘moeite’ waard kan zijn. Toch??!

  68. Als de GPS-ontvanger van de carkit wordt gebruikt, kan de iPod Touch er dan ook niet in? Of is de iPod daar niet voor gemaakt?

  69. Origineel geplaatst door Peer
    Ik zet in op 90 euro voor hard-en software bundel…;)

    Ik zet in op 179,95 euro voor de hard- en softwarebundel.

  70. Origineel geplaatst door Arjan
    Origineel geplaatst door PeerIk zet in op 90 euro voor hard-en software bundel…;)Ik zet in op 179,95 euro voor de hard- en softwarebundel.

    Inderdaad en dan is het dus veel te duur want je zit op het dubbele van een los navigatiesysteem.

    Maar Navigon en Sygic doen het bij de meesten prima zonder al die speciale toeters en bellen dus waarom zoveel uitgeven?

  71. Maar Navigon en Sygic doen het bij de meesten prima zonder al die speciale toeters en bellen dus waarom zoveel uitgeven?

    Was dit maar zo.

  72. Origineel geplaatst door David
    egt

    Origineel geplaatst door David
    @Martijn:ja inderdaad ik gebruik al Jaren tomtom en zal ook niet anders meer willen.
    Maar ik ga eind julie Tsjechië en die heb ik nou net niet op me tomtom dus als tomtom niet voor die tijd komt op de iPhone Koop ik toch egt Navigon voor €99,-

    Leer eens schrijven ! Triest zeg ….

  73. misschien wordt het tijd voor een leuke poll:)

    leverbaar: A juli 2009, B september 2009, of C juni 2010
    prijs (houder met software): A. € 129,00, B € 149,00 of C € 189,00

    gok zelf op B en B 😉

  74. C en C

  75. €189,- in geen 189 jaar. Even doorslaan hierin. echt gekkenwerk.

  76. Ik vind de gedachtengang en oplossingen van TT wel geweldig. Mooie houder, betere audio, betere gps, etc.
    Het zou mooi zijn als de gps antenne los van de houder gebruikt zou kunnen worden, dan hoef je tenminste niet zo’n plakhouder op je raam (diefstal gevoelig) maar kun je een gewone carholder gebruiken. Ik heb de brodit met een soort fluweel beklede houder (geen krassen) op het ventilatierooster zitten en dat heeft voordelen:
    1. Dichterbij dan op de voorruit, dus beter af te lezen en evt. te bedienen. Ik rij een Volvo XC90 en dan is de voorruit redelijk ver weg. 2. Ventilatierooster houdt de iPhone koel onder de hete voorruit in de zomer maanden 3. de houder is voorzien van een swivel, zodat je hem kunt kantelen naar landscape.

    Blue tooth heb ik reeds met Parrot geregeld, dat werkt super.

    Van mij mag het een een losse houder zijn met verbeterde audio en een losse GPS antenne (BT?).
    Die houder kan dan op de brodit en ik ben klaar….

    Ik heb reeds Navigon gedownloaded en dat werkt super. De TT houder is volgens mij universeel en dus ook met Navigon te gebruiken.

    Wat betreft die kaart updates, ik heb de standaard Volvo nav al 5 jaar en nog nooit geupdated (kost € 275,- dat is pas gekkenwerk!). Ik kom in 95% van de gevallen nog steeds op de goede plek, alleen de nieuwbouw straten kent ie niet. No problem.

  77. ik stem B en B

  78. Ik wacht ook nog even. Ook op de GPS bug fix die in de Iphone 3.0 OS zit. Bah, sinds de update krijg ik 1 op de 15 keer een fix. Hopeloos.

  79. @forrestgumpx:
    Is het bevestigd dat de (bij mij) zeer slecht werkende GPS een bug is in 3.0? Ik heb pas na de update Navigon aangeschaft en daar is in mijn auto geen fix mee te krijgen. Ik kan dus niet vergelijken met 2.2.1

  80. Is het bevestigd dat de (bij mij) zeer slecht werkende GPS een bug is in 3.0? Ik heb pas na de update Navigon aangeschaft en daar is in mijn auto geen fix mee te krijgen. Ik kan dus niet vergelijken met 2.2.1

  81. Ik vind het een heel merkwaardig bericht: als TomTom al een jaar geleden een werkende versie had op de iPhone en TomTom haar iPhone applicatie en de GPS versterker onafhankelijk van elkaar gaat aanbieden, dan begrijp ik niet waarom de applicatie van TomTom er nog steeds niet is. Het inbouwen van uitgebreide vingerbesturing had ook gewoon met een update later toegevoegd kunnen worden. En een aangepast houdertje ontwikkellen moet een peulenschilletje zijn als het een kwestie is van bestaande houders modificeren.

    Eerlijk zeggen snap ik er niets meer van. TomTom MOET echt met een killeroplossing komen want anders wordt het mosterd na de maaltijd.

    Ik vind het allemaal erg vaag en teleurstellend en ontzettend amateuristisch over komen, in elk geval van de TomTom communicatieafdeling.

  82. Kan iPhoneclub niet een keer naat TomTom bellen?
    Je zou toch denken dat de grootste club vd Benelux daar wel een contactpersoon heeft 😉

  83. Origineel geplaatst door Roedieeee
    Maar Navigon en Sygic doen het bij de meesten prima zonder al die speciale toeters en bellen dus waarom zoveel uitgeven?Was dit maar zo.

    Ik kan alleen voor mezelf spreken, maar met de iPhone half onder het dashboard, werkt Navigon gewoon perfect voor mij.
    Alleen als ik hem in de middenconsole leg valt het gps signaal weleens weg.

    Navigeren doet hij prima, ik kom waar ik zijn moet, en meer verlang ik niet van een navigatie systeem.

  84. TomTom moet nu gewoon met een release datum komen, punt. Dat is toch wel minimum wat ze moeten doen. Hoe lang gaat het nog duren? 1 week? 1 maand? 2? 3? een half jaar? Als ze dat niet kunnen zeggen hebben ze geen controle over hun eigen planning en Apple de schuld geven lijkt me ook moeilijk als je nota bene samen op het podium staat, de communicatie met Apple moet dus ook geen probleem zijn.

    Ik hoop voor TomTom dat ik ongelijk heb, maar ik zou me niet verbazen dat er dingen niet helemaal lekker zitten.

  85. @Sjencity:

    Tja, dan kun je net zo goed een een PND er in zetten…

  86. Ik stem Augustus (tussen A en B in)
    en ik denk B 149,95

    Extra versterking van het GPS signaal + IQ Routes laat mij toch wel wachten op TT.

  87. lijkt wel mooi van TT 🙂

    maar als ik zo lees is het TT-GO maar zonder een schermpje, dat levert je iphone …

    dus heb ik vermoeden dat zowel software als hardware tussen de 100 a 150€ gaat kosten (samen dus max 300€!)
    dan kan je even goed een losse TT kopen …

  88. Wacht wel tot nav4all met gratis oplossing komt.
    Heb al dat extra niet nodig. Maakt het onnodig duur, lomp

  89. Ik snap het voordeel van de houder niet. Ik wil juist navigatie op m’n iphone zonder extra hardware. Anders kan ik net zo goed een losse nav kopen.
    Bovendien heeft m’n radio al een iphone aansluiting voor ipod bediening en bluetooth om te telefoneren (incl adresboek etc via display autoradio).

    Ik heb dus ook al Navigon gekocht. Werkt prima met de ingebouwde GPS (verschillende auto’s al geprobeerd). In m’n eigen auto zet ik de iphone tegen het glaasje voor de km en toerenteller etc. Blijft mooi staan door de rubber skin die om m’n iphone zit.

    Kortom: Werkt super zonder extra hardware, houders etc. En batterij loopt niet leeg omdat die via de autoradio oplaadt.
    En zo’n ding op je raam ziet er toch ook niet uit?

  90. Wat is dat voor een ding op die foto?

  91. Hoi allen,

    Wat k mij afvroeg over de noodzaak van een 2e GPS in die carkit. Heb nu een week de 3gs in huis en als ik de applicatie kaarten (dat standaard programma’tje van met Google maps) gebruik, dan is die gps zeer onnauwkeurig.
    Ik zat net in de trein en had het gehele traject 3g verbinding en af en toe liep mijn iphone een station achter.
    Find my Iphone werkt alleen zit hij wel in de wijk naast die van ons. Is dit normaal ?

    Met andere woorden, geeft TT aan dat de ingebouwde GPS niet goed genoeg is ?

  92. Met Google maps werkt de iPhone gps inderdaad niet echt super precies, maar met Navigon wel.
    Het is dus niet alleen afhankelijk van de gps, maar ook van de software.

  93. Bestaat er eigenlijk een iphone applicatie die real time laat zien welke gps satellieten er ontvangen worden ? Ben het nog niet tegen gekomen.

  94. hopelijk gaat het ook werken met een iPod Touch

  95. Origineel geplaatst door Snaak
    Koop dit pas zodra ik weet of en hoe je kaarten kunt updaten voor nop. Alle andere navigatie apps vermelden dit ook niet. Ik snap dus ook niet waarom er al zoveel mensen ingestonken zijn en voor €80 een stuk software hebben gekocht zonder te weten of ze straks met
    verouderd kaartenmateriaal zitten. Doe ik bij voorbaat al niet aan mee: jailbreak ik echter
    niet voor. Ik koop lekker een extra PND en ze zoeken het allemaal maar lekker uit met navigatie op de iPhone. Koop het wel als het een keer echt goed wordt gedaan.

    Moet je dan voor je pnd geen kaartupdates betalen misschien??

  96. Ook ik hoop erop dat met een externe GPS in de houder de iPod touch G2 met OS 3.0 gebruikt kan worden.

  97. Moet je dan voor je pnd geen kaartupdates betalen misschien??

    Natuurlijk moet je daar voor betalen! Wat denk je anders? En waarom zou het op een iPhone gratis zijn?

  98. Bye bye TT, welkom VDO Dayton.

  99. Origineel geplaatst door Razor
    Bye bye TT, welkom VDO Dayton.

    Sinds wanneer maken die iets voor de iPhone?

  100. Verwacht ook € 100,- voor software ne € 60,- voor hardware. Hoef zelf alleen nog maar de hardware. Heb Navigon en werkt super!! Kwam laatst bij blokkade op weg, snel ingevoerd hoe lang die blokkade ongeveer was en hupsake, nieuwe route. En ziet er qua kleuren erg straks uit. GPS werkt overigens prima bij mij.

  101. @viermaal raden:Sinds ik eerder op het forum heb aangegeven dat ik over ga stappen naar een los
    apparaat. En dat is een VDO Dayton.

  102. Origineel geplaatst door Razor
    @viermaal raden:Sinds ik eerder op het forum heb aangegeven dat ik over ga stappen naar een los
    apparaat. En dat is een VDO Dayton.

    Laat ik nu al die tijd hebben gedacht dat het hier over navigatie op de iphone ging.

  103. @viermaal raden:Joh je meent het. Goed lezen blijft toch moeilijk. Welterusten.

  104. @zwanneman: Ja, iPhonecentre (onze shoppartner) vertelde al dat ze ermee bezig waren. Maar de prijs zie ik er niet bij staan.

    Verder heeft AllAboutPhones.nl vandaag een artikeltje dat TomTom voor de iPhone is uitgesteld. Maar geloofwaardig bewijs daarvoor kan ik nergens vinden, alleen een Duitse site die iets zegt over herfst 2009. Maar misschien is dat gewoon een creatieve interpretatie van Q3 2009 (dat is het inmiddels al).
    Dat Duitse artikel legt ook niet direct de link dat de software is uitgesteld omdat de GPS-ontvangst niet goed was (zoals het Nederlandse artikel suggereert), wel dat de GPS-ontvangst van de iPhone volgens TomTom niet goed genoeg is (maar dat zeggen ze de hele tijd al en vandaar ook die aparte carkit met GPS-ontvanger).

  105. die €999 stond vanochtend bij de link naar dit artikel op de homepage van iPhoneclub. Je weet wel in de rechter kolom met een paar artikelen uit de shop uitgelicht.

  106. Origineel geplaatst door rasz
    Dus als ik het goed begrijp kan de 2G dus ook TomTom werkend krijgen? (Met aankoop van dit houdertje dan)

    anyone?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.