Reacties voor: Me.com morgenochtend twee uur offline

Me.com gaat morgenochtend tussen 6:00 en 8:00 uur Nederlandse tijd offline wegens onderhoud. Mogelijk worden er aanpassingen gedaan om MobileMe goed samen te laten werken met de iPhone 4 en iOS 4.
Lees het complete artikel → Me.com morgenochtend twee uur offline
Elger van der Wel -

Reacties: 39 reacties

  1. Ben benieuwd..
    (Red.) Voegt niets toe.

  2. wat een probleem
    (Red.) Nutteloze reactie.

  3. dat zal gewoon zijn om het vernieuwde mail programma toe te voegen …

  4. Misschien gaan ze er wat power insteken zodat het niet meer zo tergend traag gaat. Bottom line is dat MobileMe in Europa compleet onbruikbaar is. En al wie het tegendeel beweert heeft duidelijk nog geen gebruik gemaakt van Dropbox.

  5. @tom: “compleet onbruikbaar” wil ik niet zeggen.

    Het is maar net welke eisen je eraan stelt en of je wilt betalen. Wellicht heeft Dropbox meer opties, handig voor diegene die het ook gebruikt.

  6. Ik ben benieuwd of ze inderdaad de functionaliteit van het syncen op het gebied van bestanden wat opschroeven! Vergeleken met de sync functie van Dropbox is Me inmiddels wel aan alle kanten ingehaald. De enige reden dat ik nog geen grote Dropbox account heb is dat het qua contacten syncen met Me geweldig werkt.

    De manier waarop Dropbox werkt is toch voor Apple niet zo moeilijk om na te maken?

  7. Ik begin ook steeds meer problemen met MobileMe te krijgen. Haperende iDisk(inmiddels al 5 keer opnieuw ingesteld, contact gehad met klantenservice, op ‘handmatig’ ingesteld, niets helpt), emails die soms uren later aankomen en lange wachttijden voor het ophalen van emails terwijl er helemaal geen nieuwe mail is…

    Ga toch maar eens serieus G-mail overwegen… Wat is nu nog de toegevoegde waarde van MobileMe? G-mail i.c.m. dropbox is goedkoper en beter lijkt het…

  8. (Red.) Totaal off-topic voor dit artikel.

  9. Gisteren na de update van iTunes 9.2 ook al een update gekregen van de MobileMe control panel. Op zich niet echt duidelijk wat er veranderd is.

  10. Ik hoop dat er wat wordt gedaan aan de snelheid van het laden van Mail en contacten! Verder denk ik dat iedereen de beschikking krijgt over de nieuwe versie van de online mail-app. Ik weet niet wat jullie ervaring hier mee is, maar de nieuwe versie is een stuk pretiger in gebruik dan de vorige versie!

  11. MobileMe for free ? 8D

  12. Hopelijk wordt mobileme nu gratis…

  13. @jerry.w
    ja inderdaad nu kunnen ook mensen zonder credti card mebileme gebruiken

  14. Mobile me is vrij van reclame en bied een naadloze integratie met je PC/Mac en iOS device.

    Agenda, Mail, Calender, Data, instellingen, wachtwoorden, en nog heel veel meer integratie met de ilife programma’s.

    Iemand die mobile ME onbruikbaar vind omdat het online gedeelte traag is heeft gewoon nog niet goed bij de settings gekeken.

    Je kan daar je iDisk lokaal laten opslaan door synchronisatie aan te zetten. Alles wat je lokaal hebt staan blinkt dus snel toegankelijk. En alles word automatisch synchroon gehouden met de online versie.

    Dan merk je niks van de traag heid. Je kan overal bij je data. En anders heb je altijd nog de functie. Back to my Mac als je over het web direct in je Mac ‘s harde schijf wil komen.

    Kortom Mobile ME is zoveel meer dan een slap dropbox aftreksel. En misschien juist daarom geen uitblinker op dat gebied. Maar het doet een hoop waar google en dropbox alleen maar van kunnen dromen.

    Je kan helaas niet overal de beste in zijn.

    Ik ben heel benieuwd wat die mobile ME update gaat zijn.

  15. Ik denk dat het vooral is om ios4 support toe te voegen want als je ios 4 draait kan je nu find my iphone niet gebruiken! aangezien ios maandag live gaat zal dit wel worden aangepast.

  16. Hopelijk werkt na het geplande onderhoud de functie ‘Find my iPhone’ weer. Die werkt namelijk niet meer sinds ik iOS4 heb geinstalleerd. (De functie is uiteraard geactiveerd op mijn iPhone).

    Verder is MobileMe echt SUPER! Al is het alleen al om je contacten en agenda te syncen.

  17. met meerdere Apple producten is MM fantastisch. Aanmelden en al je contacten, agenda’s, mail en bookmarks zijn sync. Heb een tijd de google producten gebruikt, maar voor mij werkt MM toch simpeler.

    Enige optie die ik mis is dat je agenda’s kunt delen tussen verschillende accounts.

  18. Hopelijk maken ze Find my iPhone terug werkend op iOS 4 …

  19. iOS4 suport voor iphone en ik hoop dat men iwork.com toevoegt samen met iPad integratie.

  20. Een beetje kritiek op de file sync mag toch? Ik vind MM ook erg goed echter zoals de sync werkt is het niet perfect!

    Ook ik de afgelopen 6 maanden zo’n 7 keer alles opnieuw moeten syncen… Met 3 computers en zo’n 9 gig is dat best een klus. Dan mag je toch wel zeggen dat dropbox dat beter voor elkaar heeft. De rest van de MM functies zijn idd uitstekend!

  21. wanneer gaat Mobile.Me gratis worden? ik had ergens geruchten gehoord/gelezen?

  22. Sorry hoor, maar is dit nou echt een apart nieuwsitem waardig…

  23. Origineel geplaatst door tom
    Misschien gaan ze er wat power insteken zodat het niet meer zo tergend traag gaat. Bottom line is dat MobileMe in Europa compleet onbruikbaar is. En al wie het tegendeel beweert heeft duidelijk nog geen gebruik gemaakt van Dropbox.

    MobileMe is niet snel, maar het werkt nu wel redelijk goed vind ik. Dropbox daarentegen vind ik persoonlijk een ramp :/ Dat gaat pas traag bij mij 🙁

  24. @michiel: Niet alle geruchten zijn waar helaas.

    mocht het waar zijn houd er dan rekening mee dat apple iets met iAds gaat doen want niks is echt gratis.

    bij google krijg je namelijk reclame die is toegespitst op jou surfgedrag en inhoud van jou mailtjes. Van de inkomsten uit die reclames kan google hun diensten in de lucht houden.

    Wil Mobile ME gratis worden zal dat dus ook ergens van ten kosten gaan. Ik weet niet of Apple je privacy zo ten grabbel wil gooien puur om iets gratis aan te kunnen bieden.

  25. @Gonny van der Zwaag: Ik had er inderdaad even niet bij stil gestaan, dat je daar ook een e-mail adres bij hebt

  26. @BloodDragon: Zo zie je maar.
    Mobile ME is veel meer dan men er in eerste instantie achter verwacht. 😉
    kijk voor de grap eens hier voor meer info

  27. Ik gebruik het nu al 2 jaar naar tevredenheid voor mail, contacten en agenda. Die iDisk heb ik vaak aan gedacht maar nog nooit echt gebruikt. Net als de gallery trouwens. Toch eens mee gaa beginnen om iig idisk te gaan gebruiken.

  28. Nu nog steeds offline. Ik ben benieuwd

  29. MobileMe is nu geupdate en het ziet er netjes uit. Maar hij is traaaaaaaaag niet normaal. Ik vraag me echt af of het mijn geld nog wel waard is. Triest dat Apple zoiets niet fatsoenlijk kan bouwen.

    Wat nog het stomste is: met IE8 werkt het veel beter dan met de nieuwe Safari 5…

    Edit: Nog even mee lopen stoeien maar het is echt weer ouderwets dramatisch hoe slecht MobileMe reageert. Zo traag en buggy. Plaatjes worden niet geladen, mail blijft continue hangen. Zucht, het lijkt wel weer alsof we van voorafaan beginnen.

    Nogmaals Edit:
    Misschien waren de severs nog niet allemaal online. Werkt al een stuk beter!

  30. Ziet er goed uit de nieuwe interface van MobileMe.
    Ook het switchen van ‘apps’ is handig:)

  31. En er is een nieuwe “Find My iPhone” applicatie op de appstore verschenen! http://ow.ly/208yp

  32. En mijn iPhone met OS4 wordt weer gevonden!

  33. Hmm ik ben niet zo erg gecharmeerd van het nieuwe design.

  34. Niemand van jullie heeft ooit van http://nuevasync.com/ gehoord ? werkt perfect…

  35. @Aardworm:
    Das zal zeker Perfect werken.

    Alleen heeft het geen mogelijkheid om je foto’s uit iPhoto of Aperture direct te publiceren op een site en geeft het je geen toegang aan anderen om die gallerij te bezoeken en er hun eigen foto’s aan bij te dragen of de hele bugs in originele resolutie te dowloaden.

    Het geeft de gebruikers geen toegang via het web naar door jou gemaakte iMovie projecten.

    Het geeft gebruikers geen toegang tot bestanden op jou harde schijf. (desgewenst beschermd met wachtwoord en toegangs beperking met een tellertje)

    het geeft je gebruikers geen mogelijkheid je iPhone te vinden.

    Het geeft de gebruikers geen mogelijkheid om Computers en iPhones platform onafhankelijk synchroon te houden. het beperkt zich tot windows.

    En zo zijn er nog tal van diensten op te noemen die allemaal Wel in mobile me zitten en goed werken die je alleen voor mekaar krijgt door heel veel andere losse diensten van derde te gebruiken.

    dan houd ik het liever bij 1 programma die dat allemaal kan en neem ik de gebreken voor lief. want zoveel gebreken zijn er niet als je een beetje outside of the box denkt.

  36. Ben benieuwd waarom het er Maandag een aantal uur uit ligt.

    Want de hier eerder verwachte verandering is al gedaan.
    Hopelijk gaat het straks open voor direct toegang vanuit safari op de iPad.

    Daar moet je nu de native Apps voor gebruiken.
    En toegang tot de iDisk is er nauwelijks vanaf de iPad.

  37. @4saus

    Ik richte daarmee eigenlijk een beetje op het calender en contact syncen.

    Maar is mobile me dan zo geniaal het klinkt wel heel aantrekkelijk die uitgebreide fileshare. Werkt het ook met Android…?

  38. @Aardworm:

    Mobile me werkt alleen maar zo goed om dat apple het op zijn eigen apparaten kan afstemmen.

    ze hebben voor android apparaten helaas geen support.
    Dat doet google dan weer voor de android apparaten.
    Google met google services. dat is de tegenhanger van mobile ME.

    Android ondersteunen ze niet gek genoeg is er wel een Mobile ME ondersteuning voor windows en Mac om tussen die twee platforms alles sync te houden.

    Wie weet komt de ondersteuning voor andere apparaten nog. Maar misschien ook niet. Want het is indirect weer een extra reden om juist alles van apple te willen hebben.
    Zo strategisch is Apple wel 😉

  39. @BloodDragon – Je zal maar opeens geen toegang meer hebben tot je mail…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.