Reacties voor: Is de McAfee iVirusScan voor de iPhone echt?

Gisteren verscheen op de Chinese iPhone-website iPhonecake het opmerkelijke verhaal dat McAfee een virusscanner heeft gemaakt voor de iPhone. Het eerste wat wij ons op zo'n moment afvragen: is dit fake en is dit echt nodig?
Lees het complete artikel → Is de McAfee iVirusScan voor de iPhone echt?
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 17 reacties

  1. afwachten is de boodschap hé :-p
    en als het te laat is… had ik die toch maar geïnstalleerd hihi

  2. lanceer een virusscanner die nog niet weet waar ie naar moet zoeken….zorg er voor dat over enige tijd de eerste geruchten over virussen op de iphone de kop op steken….achterover leunen en rustig afwachten, want de commercie doet de rest.

  3. Nu gaan ze zich voordoen als een Virus Scanner..
    McAfee Saves the world!

    –NOT–

  4. komkommertijd? Neem een drankje het is tenslotte queensday

  5. Virussen gaan komen

    gemaakt de McAfee zelf
    zoals ze dat op windoos ook doen.
    ze moeten toch ergens brood aan verdienen.

    antivirus bedrijven zijn het grootste tuig in computerland

    OSX is al 7 jaar virus vrij omdat het geen root rechten verleent aan gebruikers en of programma’s. Als je iets wilt installeren waarbij er systeembestanden aangepast moeten worden dan moet je een gebruikers naam en wachtwoord installeren.

    op die manier kan een virus wel op je mac komen via de gangbare manieren maar het kan je mac niet infecteren. alle stappen die hij wil doen daar heeft hij root rechten voor nodig. Die verleen je pas bij het invullen van je gebruikers naam en wachtwoord.

    hoe dit op de iphone zit weet ik niet. Dat is ook OSX maar of apple de iphone op de zelfde manier heeft beveiligd weet ik niet. via installer heb ik nog nooit wat in hoeven vullen aan root wachtwoorden enzo. Als apple zijn zaakjes goed geregeld heeft als op de MAC is er geen reden tot paniek.

    zo niet dan bestaat de kans bestaat dat er virussen voor de iphone komen.
    Gemaakt door McAfee en consorten zelf. Om een boterham te verdienen. Scumm of the earth.

    Kans op virussen is best groot gezien wij zelf de iphone hebben open gebroken om er meer mee te kunnen. We hebben dat ding moed willig kwetsbaar gemaakt om er eigen software op te kunnen draaien.

    Met andere woorden. McAfee en soortgelijke zullen alleen profijt hebben van de angst die ze zaaien bij gebruikers van gehackte iphones.

  6. @4saus
    Vroeger draaiden alle programma’s root, nu in een apart account ‘mobile’.
    Het is idd zo dat je rechten moet geven maar er zijn nog andere diepe technieken is het geliefde os X om viezigheid buiten te houden.
    De schaarste aan virussen en Macgebruikers is wss ook een reden om te zeggen dat je geen risico loopt. En dan nog ons tijgertje en ons luipaardje hebben een uitstekende firewall!

  7. @4saus: Windows Vista verleent de gebruikers en of programma’s net zoals OS X geen root rechten, windows XP en daarvoor doen dit wel. De reden dat je op een Mac minder virussen hebt is enerzijds dat het systeem veiliger is gebouwd (o.a. geen root rechten) maar anderzijds simpelweg dat het niet een groot marktaandeel heeft. Een virus maken voor de Mac is dus moeilijker dan voor Windows maar je bereikt er dan ook nog minder gebruikers mee. Overigens wordt het wel steeds aantrekkelijker om ook virussen voor de Mac te maken aangezien het marktaandeel van OS X steeds meer stijgt.

  8. stop de fabels

    geloof me er word al 7 jaar geprobeerd een gat te schieten in de virusvrijheid van Apple met OSX. Er is zelfs geld te verdienen als het je lukt een virus te schrijven voor OSX.

    http://technicallytrue.blogspot.com/2006/05/mac-os-x-virus-contest-year-lateran.html

    McAfee heeft het geprobeerd maar is niet ver gekomen. Je moest het zelf installeren. En daarna kon het niet veel kwaad

    http://tweakers.net/nieuws/45085/proof-of-concept-virus-voor-mac-os-x-gespot-html

    Van alle antivirus pakketten die je voor de Mac krijgen kon is elk bedrijf gestopt met actief reclame maken voor de Mac omdat ze zelf ook inzagen dat het geen zin heeft. Het enige gevaar dat Apple gebruikers lopen is trojans en de website hack truck. (dat je naar een speciaal aangepaste site moet gaan en dan word er door een gat in sadari gevaarlijke code los gelaten om je gegevens los te krijgen)

    In alle gevallen is dus de gebruiker zelf de gene die actie ondernemen moet om een virus trojan of overname tot stand te brengen. Gelijk aan windows vista en xp anders is dat je bij xp dankzij executables dubbellikt en het kwaad is al geschied. Bij vista krijg je de vraag vancel of allow. En bij Apple word je om handelingen gevraagd namelijk je gebruikers naam en wachtwoord. Die geef je niet zomaar. Dus weet je dat het foute boel is als je niks aan het installeren was.

    Dit heeft niks te maken met meer of minder gebruikers en daarom minder intressant.

    Het is een goed afgesloten systeem dankzij UNIX en daar zijn tot op de dag van vandaag ook nog geen virussen voor. En UNIX word al heel wat langer gebruikt door een veel grotere groep dan Mac gebruikers.

    Zelfs door defensie en banken. En raad eens waarmee de meeste hackers toeslaan… UNIX of andere BSD varianten. Juist omdat je daar zo moeilijk binnen komt. Ook als je de weg weet.

    Voor meer info over de waar en onwaarheden over virussen op de Mac bekijk deze site eens:
    http://www.macmiep.nl/10xveiligheid.html

  9. Afhankelijk van je unlock/jailbreak methode hebben toch heel veel iPhones hetzelfde root wachtwoord. Dus een virus schrijven met root rechten is toch niet zo’n gek idee..

  10. Je root password wijzigen is eerste wat je moet doen op je iPhone

    Overigens is het root account op MAC OSX niet bruikbaar totdat je de login actief maakt, tot die tijd is root een puur system account waar niemand van buiten af iets mee kan doen.

  11. Geloof me, er komen virussen voor de mac. Fanboys of niet, zorg voor een groter marktaandeel en de ‘viri’ zullen opdagen aan de horizon. Je hoeft me niet te geloven 4saus, maar over een jaar of 5/10 piept elke mac-fan anders! Ik weet waar ik het over heb, aangezien ik zelf een ‘code-monkey’ ben.

  12. Kijk uit, dit domein is niet geregistreerd door Tucows, maar bij Tucows. Mcafee, Inc. in Sunnyvale is de registrant, waar Tucows als Registrar gebruikt wordt.
    Zie ook hier: mcafeemobile.com whois info.

  13. Inderdaad! dit een meer gedetailleerde whois dan dat ik boven water kreeg!

  14. Door het Unix systeem is het erg moeilijk om een virus te maken voor OSX, je moet nog eens rechten geven, en DE belangrijkste troef: een programma (dus ook OSX) wordt bij elke start op een ander geheugenblok ingelezen, wat niet bij windows is, waardoor het dus moeilijk, ERG moeilijk wordt om het systeem aan te passen…

  15. @darcko
    Ben je een code junkie op de mac linux of windows?
    en die wacht maar over 5 jaar dan komt het dreiging dat zeiden ze bij OSX 10.1 ook al.

    Anyway
    ik ben benieuwd. Ga je er zelf een maken? Succes er mee.

  16. Met linux heb je daar minder last van.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.