Reacties voor: Mazda brengt CarPlay eindelijk naar bestaande en nieuwe modellen

Rij je een Mazda of ben je van plan om er eentje te kopen? Dan is er goed nieuws, want Mazda brengt CarPlay binnenkort eindelijk beschikbaar. Het werkt bij zowel bestaande als nieuwe auto's, mits de auto uitgerust is met het juiste entertainmentsysteem.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 16 reacties

  1. 349 euro?! Wat een afzetters… In plaats van iedereen dat gratis mee te geven als de auto binnenkomt voor een onderhoud. Je klanten zouden er alleen maar gelukkig van worden en meer geneigd zijn om weer een Mazda te kopen als volgende auto…

  2. @BlankStar: Dat was ook mijn eerste reactie, maar er moet ook hardware vervangen worden. Zolang ik daar de ins en outs niet van weet is het lastig hier een oordeel over te vormen. Is het je waard of niet, das de vraag waar ik mij mee bezig hou. Ik verwacht voor mij persoonlijk wel, ik wil mijn eigen navigatie kunnen kiezen. Waze werkt wat dat betreft perfect met Flitsmeister op de achtergrond.

  3. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  4. Origineel geplaatst door BlankStar
    349 euro?! Wat een afzetters… In plaats van iedereen dat gratis mee te geven als de auto binnenkomt voor een onderhoud. Je klanten zouden er alleen maar gelukkig van worden en meer geneigd zijn om weer een Mazda te kopen als volgende auto…

    Tja, ik vind het wel meevallen. Mazda geeft je iig de optie.

    Bij Toyota kun je dit vergeten. En ik zou wat graag mijn media systeem in mijn Toyoya betaald upgraden naar CarPlay. Dat zou veel makkelijker zijn dan achteraf Carplay proberen in te bouwen dmv een ander media systeem en scherm.

  5. Ik ga hiervoor ook geen 350 euro betalen stelletje afleggers. Ik vind het wel best zo met mijn cx3 uit begin 2017.
    Ik zeg maar wat je niet heb mis je ook niet.

  6. Ik zou die prijs ook niet betalen. Dom dat vw het niet doet. Maar daarbij betaal je misschien nog meer.

  7. Morgen ff langs de dealer navraag doen.

  8. Ik heb in mijn mazda een panasonic met carplay laten inbouwen. Mazda is erg afwachtend met carplay integratie, ook zijn ze veel te laat met een electisch model… Dit zijn voor mij wel overwegingen om bij vervanging van mijn auto ook bij andere merken te kijken, ondanks dat mijn Mazda 6 een fijne auto is.

  9. In België wordt carplay aangeboden bij de officiële concessiehouders van mazda eind augustus/ begin september voor €290.

  10. Ik heb moeite met de schijnveiligheid die als reden genoemd wordt om CarPlay te overwegen. ‘Veilig’ navigeren, veilig iMessage berichten sturen (!). Als je met je auto stilstaat is dit veilig ja, maar dat kan dan ook met je telefoon. Ik vind CarPlay top hoor, maar de reden veiligheid mag van mij geschrapt worden!

  11. En bij de dealer geweest en ze weten nog van niks. Ze hebben überhaupt geen idee of het wel gaat werken op de Mazda cx3 die ik feb 2017gekocht heeft. Waarschijnlijk het aangepaste model van april 2017 wel omdat deze andere hardware heeft.

  12. Origineel geplaatst door Johan
    En bij de dealer geweest en ze weten nog van niks. Ze hebben überhaupt geen idee of het wel gaat werken op de Mazda cx3 die ik feb 2017gekocht heeft. Waarschijnlijk het aangepaste model van april 2017 wel omdat deze andere hardware heeft.

    “Deze optie zal vanaf eind deze maand (=juli 2018 dus) bestelbaar zijn bij Mazda Belgium. Volgens hun info zal dit dan in de loop van augustus aan het dealernet uitgeleverd worden.
    De prijs zou montage inbegrepen op 290.00 Euro incl BTW komen.”

    Indien u dit wenst kunnen we dit accessoire voor u in bestelling nemen.”

    “Er dient een module bijgeplaatst en geprogrammeerd te worden.
    De exacte positie en procedure zijn ons nog niet doorgegeven.”

  13. Dealer heeft mij terug gebeld vanaf 2e week augustus gaan ze beginnen met inbouwen kosten €350. Deze wordt 12-8 ingebouwd bij mij ben benieuwd.

  14. Bij mij moest het onderhoud aan m’n Mazda eind deze maand (juli 2018) gebeuren.
    Dat hebben we een weekje kunnen uitstellen zodat gelijk de module kan geïnstalleerd en geprogrammeerd worden op 9 augustus 2018. Dus ben ik een van de eersten die Apple Carplay zal kunnen testen in m’n Mazda.

    Ik wil Apple Carplay heel graag omdat ik hoop dat Waze goed geïntegreerd zal zijn (specifiek het kunnen aangeven van file, gevaarlijk situaties, … met de autobediening en niet door op de gsm te moeten tikken). Dat zal dan pas vanaf (eind?) september kunnen met de introductie van iOS 12…

  15. En hoe bevalt de CarPlay.

  16. Mijn installatie is net gedaan. Werkt perfect. 290 eur heeft het mij gekost. Video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.