Reacties voor: Mastodon is een snelgroeiend alternatief voor Twitter

Mastodon is een nieuw Twitter-alternatief, dat de afgelopen tijd snel groeit. Met aparte tijdlijnen probeert Mastodon de controle weer bij gebruikers te leggen.

Reacties: 14 reacties

  1. Interessant, ben wel beetje Twitter moe ja.. nadeel is wel om de leuke contacten over te krijgen naar een nieuwe sociaal netwerk..

    Het aanmelden lukt nog nergens.. foutmeldingen en sites niet beschikbaar 😞

  2. Mijn instance, mastodon.zenger.nl, accepteert nu ook registraties van anderen. Eén kanttekening: garanties tot aan de deur. Ik beloof niets qua beschikbaarheid en kan op elk moment de stekker eruit trekken.

  3. Ik vind het leuker dan Twitter. Je wordt niet lastiggevallen met “you also like this” etc. Het is overzichtelijk, met kolommen naast elkaar. Alleen: ik snap het verschil tussen ‘local’ en ‘federal’ nog niet. Maar het grote voordeel is natuurlijk dat er niet aan tracking wordt gedaan. Voor de liefhebber van privacy een aanrader.

  4. Wegens grote belangstelling was er vandaag een stop. Zal wel weer goed komen.

  5. De eerste Nederlandse krant op Mastodon is @trouw

  6. @iChris74: Het is mij gelukt om aan te melden bij mastodon.network (daar ben ik hdewolf)

  7. @Klaas: De eerste vraag die ik dan heb: hoe weet je dat het Trouw is en niet gewoon iemand anders?

  8. @iChris74: mij is het gelukt

  9. @,Hans de Wolf: Mij ook gelukt. Daar ben ik Erik

  10. Qua idee lijkt het toch ook op Diaspora* dat een kleinschalig alternatief is voor Facebook met ook decentrale servers.

  11. @,Hans de Wolf: ja mij intussen ook gisteren maar volgens mij op een andere server of zo!? Waar vind je Nederlandse gebruikers dan? Of is er een centrale tl waarin je alles van elke server ziet of zo en zo je eigen keuze kan maken wie je volgen gaat?

  12. @Rejo Zenger: Dat weet ik inderdaad niet. Er is nog niets geplaatst. Wel had ik een berichtje naar Nederlandse kranten gestuurd over Mastodon.

  13. @Rejo Zenger: hoe lang duurt het voordat zo’n kanaal online is? En hoe krijg jij zelf de mogelijkheid om jouw kanaal uit de lucht te halen? Heb je gewoon onder aan de lijst jouw kanaal toegevoegd? Zijn er admin controls of zoiets dergelijks, want hoe en of waar kan je de omschrijving van jouw kanaal maken?

  14. @Rejo Zenger: een alias is ok, natuurlijk, maar hoe zou je het vinden als iemand anders jouw naam als alias nam en dingen schreef die niet bij jou passen?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.