Reacties voor: ‘Massaproductie retinascherm iPad mini 2 start in tweede helft 2013’

De Chinese geruchtensite DoNews beweert dat AU Optronics werkt aan een Retina-scherm voor de iPad mini 2. De massaproductie zou in de tweede helft van 2013 beginnen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. moet ook wel. Dan kijk je naar andere schermen en krijg je meteen een hekel aan je mini scherm.

  2. Kwestie van tijd, na minder dan maand steken de eerste geruchten al de kop op…

  3. Apple zou de iPad mini dan niet onthullen in maart, zoals bij veel eerdere iPads wel het geval was.

    Dat was me al een tijdje duiidelijk, de “vertraging” tussen de iPhone 4 en de 4s (6 maanden later dan normaal) was niet een foutje, maar gewoon bedoeld om de Apple events dichter bij elkaar te krijgen, om die reden heeft Apple de iPad 4 ook 5 maanden eerder uitgebracht dan iedereen verwacht had.
    Vanaf volgend jaar krijgen we in het najaar één groot Apple Event, en daar zullen ze die nieuwe iPad, iPhone, iPod, iMac, Apple TV enz enz renz aankondigen.
    Dit event zal vanwege het grootschalige ook via het internet te zien zijn (zoals met het iPad Mini event, dat was gewoon een proef voor volgend jaar).
    Veel nieuwe producten uitbrengen, vlak voor de feestdagen en voor ieder wat wils.

  4. @mark:

    Beetje zoals Microsoft dat nu heeft gedaan met Windows 8 dus.

  5. @mark:

    Hoe verklaar je dan dat de iPhone 5 een maand eerder is uitgekomen dan de iPhone 4s… Dan moest de iPhone 5 toch ook gewoon pas in oktober uitkomen, inplaats van een maand eerder. Nee, Apple wilt júist iPhone en iPad releases gescheiden houden lijkt mij. Niet iedereen heeft het geld om in 1 maand een iPad én een iPhone aan te schaffen. Met een paar maanden er tussen kan men sparen voor de volgende iDevice.

    Ik denk dat Apple de iPad mini nu uit heeft gebracht om zo snel mogelijk te kunnen concurreren met de Nexus 7 en Amazon Kindle. Dat de iPad 4 nu al uitgebracht is logisch: Apple wilde zo snel mogelijk de iDevices een Lightning connector geven, hierdoor besloten ze ook maar gelijk de iPad een A6X SoC te geven, gezien de iPad 3 nu al achter loopt op de iPhone 5. Anders blijft de iPad steeds achter lopen. Maar zou dan pas de A6X verschijnen, en in september alweer de A7 voor de iPhone. Nu zit er een kleine gat tussen de A7 en A7X.

    Ik kan me zelfs iets bij voorstellen dat in maart 2013 gewoon een nieuwe iPad aangekondigd gaat worden met A7 chip. Voorheen was namelijk de iPad degene die eerst de chip had, en volgde de iPhone erna. Dat is ook een veel logischere stap, gezien de iPad krachtiger is (hoort te zijn) dan de iPhone. Met de huidige trend zal de iPhone steeds voorlopen op de iPad.

  6. @ASN:

    Het blijft speculeren wat je doet, niemand kan weten wat de gedachtengang achter de releasedata is. Zeker mensen als wij die alleen wat geruchten lezen kunnen er weinig zinnigs over zeggen.

    Er zijn bepaalde analisten die meer informatie hebben en meer kennis omtrent dit soort zaken, en zelfs die hebben het vaak niet bij het rechte eind. Wat wel een redelijk sterk analistenbureau is, is de Linley Group. Die zeggen dat het onwaarschijnlijk is dat de a7 in 2013 al verschijnt. Het zal eerder een geüpgraded a6 zijn. Zie http://www.linleygroup.com/newsletters/newsletter_detail.php?num=4881

  7. Wat een gelul allemaal, als i-sheep zijnde zou ik maar weer gaan sparen voor het volgende ” vernieuwende” product.

    Steve is helaas niet meer, en je kunt het nu al merken…

  8. Lijkt me stug dat ze alles in het najaar zetten: dan mis je je halfjaarlijkse publiciteitsstroom 🙂

  9. Geruchten…? Of een nieuwe manier van de concurrentie om Apple te ondermijnen.
    Je ziet wat de gelekte iPhone 5 onderdelen hebben gedaan met de iPhone-verkopen.
    Die is daardoor erg gedaald in de aanloop naar de iPhone 5.
    Verwarring zaaien en mensen laten anticiperen op iets beters kan de verkoop van huidige producten doen stagneren.
    Enige kritiekpunt op de iPad mini is eigenlijk het scherm. Door nu al met concrete geruchten te komen breng je toch een hoop Apple-watchers in twijfel.
    En zijn voor een deel van de Apple kopers een bron van advies.

  10. Inderdaad, lijkt mij nutteloos om slechts één keynote te houden. Op deze manier gaan ze slechte kwartaalcijfers hebben en goede terwijl een bedrijf streeft naar steeds goede kwartaalcijfers. Kan me niet voorstellen dat de aandeelhouder daarmee genoegen zouden nemen…

  11. En ik die dacht dat hij in maart al zou uitkomen, beetje verkeerd gedacht.

  12. Ik ben al blij met gerucht dat iPad mini ooit met retina komt! Het kans is altijd aanwezig geweest dat Apple dat niet zou gaan doen zodat iPad mini betaalbaar zou blijven.

  13. Origineel geplaatst door Loyd
    Wat een gelul allemaal, als i-sheep zijnde zou ik maar weer gaan sparen voor het volgende ” vernieuwende” product.Steve is helaas niet meer, en je kunt het nu al merken…

    Mee eens, je merkt echt dat Steven er niet meer is, helaas.

  14. Vroeger draaide Apple (G3/G4) op exclusiviteit & kwaliteit gebaseerd door de mensen die Apple gewaardeerd konden inschatten.

    Nu is het de massa die Apple heeft ‘ontdekt’ & dan moet je wel op kwantiteit inzetten…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.