Reacties voor: Marktplaats gaat een beoordelingssysteem invoeren voor handelaren

Het blijft een beetje een ding op Marktplaats: kan je een verkoper nou echt vertrouwen? En is diegene die dat mooie bedrag biedt op je product ook wel betrouwbaar? In een poging daar iets aan te doen, voert het platform een beoordelingssysteem in.
Jim Pedd -

Reacties: 10 reacties

  1. Misschien moet marktplaats eens wat minder advertenties gaan tonen. Het is echt scrollen tot je een ons weegt voor je bij de tweedehands spullen komt. Daarvoor kom ik naar Marktplaats, als ik het al doe. Niet voor aanbiedingen bij winkels.

  2. Geen teksten intypen vanwege mogelijke scheldpartijen. Maar wel verbeterpunten mogen noemen. Dan zie ik al een mogelijk verbeterpunt opduiken wat geschreven wordt: ‘Dat je de ££]{ *’k**@#&€ mag krijgen! 🤔

  3. Zo hey, goede morgen!

  4. Eindelijk, eindelijk, gaan ze een keer iets goeds van hun moederbedrijf eBay (voorzichtig) overnemen. Het werd hoogste tijd.

  5. Optie om winkels te scheiden van ECHTE 2e hand spullen :/
    Filtertje en klaar

  6. Ik doe al jaren zaken op MP, veelal met veel plezier.

    Waar het bij MP structureel fout gaat is dat de verkeerde handelaren; Nigeriaanse bendes, frauduleuze websites en ander tuig met z.g. Nep dagaanbiedingen zeer lang hun gang kunnen blijven gaan.

    Medewerkers zijn echt wel bereid om er wat aan te doen maar b.v. IP adressen kunnen door technisch gebrek niet geblokt worden, mail adressen worden gehackt en dan is er de categorie kleuters die het een sport vinden om via MP snel aan gratis zakgeld te komen…

    Zo’n sterren systeem creëert weer zo’n schijn veiligheid, immers na het hacken beschikt de onverlaat ineens over een boel sterretjes.

    En hoe voorkom je hacken?
    Juist door een verbeterd veiligheidssysteem in te voeren, b.v. 2-staps authenticatie.
    Maar ja, daar vraag je wat…

    En wat voegt een Ebay achtige waardering nu werkelijk toe?
    Dat een koper snel betaalt? Me dunkt, anders stuur ik niks op…
    Dat een verkoper snel, en netjes goede spullen verkoopt, dat voegt wel iets toe.
    Maar ik heb al eens een nieuwe Secrid (portemonnaie) verkocht, krijg je een reactie dat ie niet compleet is en dat je troep verkoopt, terwijl de koper gewoon nog niet begreep hoe het ding werkte…. (zucht)

    Ook de “gelijk oversteken” mogelijkheid die nu beschikbaar is, daar doe ik niet aan, bij twijfel gewoon niet kopen of ophalen!

    Misschien ben ik dan ook wel een wat hardere verkoper die van “boter bij de vis” is, zoals mijn laatste tevreden klant omschreef.

  7. Idd is marktplaats heel lax in het echt blokkeren van misbruikers. Ookal word iemand gesnapt, account word geblokkeerd. Gebruiker maakt niet account en is 5min later weer actief.
    Ook doen ze niks met aangiftes, ook banken doen er niks aan en zijn allemaal zogenaamd afhankelijk van je aangifte waar uiteindelijk niks mee gebeurt.
    Verkoop 4x iets van 2,- en je hebt je 5 sterren met als gevolg dat het oplichten kan beginnen.
    Heeel erg achterhaald marktplaats

  8. Eindelijk!! Ik zag nu al op tegen het verkopen van m’n iPhone in september: met artikelen onder de €100 gaat het nog wel goed.

    Maar als je je als iPhone, iPad oid. gaat verkopen krijg je meest vage, onbetrouwbare figuren en reacties. Tegenwoordig reageer ik niet eens meer op ±de helft van de reacties omdat ze op allerlei manieren ruiken naar fraude, of omdat de accounts 1 week oud zijn.

    Waarom MP niet allang een bank verificatie heeft ingevoerd bij het maken van een account is me een raadsel. Hopelijk gaat dit net zo goed werken: bij AirBNB werkt het ook best aardig.

  9. Dus als fraudeurs 10 accounts aanmaken en spullen aan zichzelf “verkopen” kunnen ze daarna de transacties met 5 sterren beoordelen om vervolgens mensen nog harder op te lichten…

  10. Hebben ze op ebay al
    Lang en met 4 sterren soms ook niet te vertrouwen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.