Reacties voor: Marktaandeel iPhone onder smartphones groeit naar 30 procent

ChangeWave heeft berekend dat de iPhone een inhaalslag op BlackBerry maakt. De iPhone heeft onder smartphonebezitters nu een marktaandeel van 30 procent en is nog maar 10 procent verwijderd van de BlackBerry.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. We worden de laatste tijd wel bedolven onder de onderzoekjes…

  2. Lijkt me dat dit onderzoek alleen maar in de VS is gedaan. Staat geen Nokia (symbian) bij. Schat zo in dat die wereldwijd nog steeds het grootste aandeel hebben.

  3. interesant. Ik zou nu wel willen weten wat het marktaandeel is van Google Android en de verwachtingen daarover in de toekomst. Heeft iemand een goeie link daarover?

  4. De opmerking aan het eind over “wat je er uit haalt bepaal je voor een groot gedeelte zelf” — ik haal er uit dat de grafiek nergens over gaat en al zeker niet een juiste weergave is van de cijfers en daarmee de onderliggende peilingen en analyses al helemaal dubieus maken….

    Market share: RIM vs Palm vs Apple
    dus een onderlinge verdeling van deze drie… is volgens mijn statische kennis het totaal altijd 100%

    juli 2007 kom ik op 65% en sept 2009 op maar liefst 77%

    geen flauw idee waar dit over gaat

  5. @phoenix:
    de drie genoemde leveranciers zijn niet de enige. Maar je hebt gelijk dat de meeste statistieken onzin zijn, of op zijn minst een vertekend beeld geven.

  6. Dit klopt volgens mij niet helemaal:
    “39 procent een smartphone van de ondervraagden heeft.”

  7. ” Palm daarentegen is de afgelopen drie jaar alleen maar klanten kwijtgeraakt.”

    Die conclusie kun je uit dit onderzoek niet trekken. Het marktaandeel van Palm is weliswaar fors gedaald maar de markt voor smartphones groeit de laatste jaren heel hard. Dus misschien hebben ze in absolute aantallen evenveel of meer verkocht.

    En verder eens met phoenix

  8. Fijn dat Symbian en Windows Mobile tot nul gereduceerd zijn (‘t kan soms snel gaan!)

  9. @Joostmans:
    @phoenix:

    Er staat in de grafiek: “percentage van smartphone eigenaren die een RIM, Palm, of Apple heeft”, de rest is voor het gemak dus weggelaten.

  10. Hillarische studies weer, de verkoop van iPhones is gezakt, maar het aandeel in smartphones stijgt weer.

    Nuja ga je wereldwijd bekijken, dan zie je dat er dit jaar al meer dan 100 miljoen smartphones met symbian verkocht zijn (ongeveer 80 miljoen hiervan zijn nokia’s).

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.