Reacties voor: ‘Marktaandeel iPad in tweede kwartaal 2013 gehalveerd’

Het marktaandeel van de iPad is in het tweede kwartaal van 2013 gehalveerd ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2012.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 26 reacties

  1. Ik denk dat het gewoon komt, omdat de iPad al tijden geen grote update meer gehad. Maar als Apple in september met een iPad komt die een nieuw design krijgt en veel betere hardware denk ik dat ze zeker wel een inhaalslag zullen maken. 🙂

    En laten we iOS 7 trouwens niet vergeten. Als die uit is, zal de vraag naar iPad’s zeker weten groter worden. Dat weet ik heel zeker.

  2. 32 plus 18 is 50.
    Welke leverancier verscheept de rest dan?

  3. Ik zie het nu waaruit de 50% bestaat.
    Merkwaardig dat er zoveel verschillende tablet makers zijn en dat mensen voor die merken kiezen.
    Zal wel met de kostprijs te maken hebben. Die mensen had Apple vermoedelijk toch niet bereikt.

  4. Goed artikel!!!!
    Eindelijk iemand die schrijft zoals het is.
    Toppie!!!!!

  5. Eerlijk gezegd boeit het me ook niet meer zo. Zaken als smartphones en tablet zijn zo alledaags geworden. De nieuwigheid en de fun-factor is er wel af. Het is net als een koelkast en een stofzuiger heel alledaags geworden: die vervang je ook niet als er een nieuw model uitkomt.

  6. De vergelijking tussen een tablet en een koelkast/stofzuiger is natuurlijk niet juist. Mijn biertje blijft ook koel met een 10 jaar oude koelkast en mijn 15 jaar oude stofzuiger zuigt mijn kruimels nog steeds.

    Probeer jij maar over 10 jaar de nieuwste apps te draaien op jouw, dan 10 jarige, tablet.

  7. If apple think everyone will buy a new ipad every year then they dont watch cnbc , sales are bound to drop in the same way the game consoles have , when you have one you dont need another one , apple made a mistake with the ipad 1 stopping software updates so soon , schools and normal people want an ipad to last as long as possable , not just 2 years

  8. Dat ligt aan Apples marketing strategy, mensen stoppen na een paar maanden met kopen en. Wachten dan op t volgende model

  9. @Jack: Acer, Asus, Sony, Microsoft en verscheidene Chinese merken

  10. Ik wacht al maanden op een nieuwe iPad, dus als ze de cijfers omhoog willen hebben moeten ze opschieten.
    Ik kan mijn geld maar 1 keer uitgeven.

  11. Origineel geplaatst door Tom
    En laten we iOS 7 trouwens niet vergeten. Als die uit is, zal de vraag naar iPad’s zeker weten groter worden. Dat weet ik heel zeker.

    Ik draai de beta op mijn iPad en weet het daardoor helemaal niet zeker eigenlijk. IOS7 alleen is absoluut niet vernieuwend genoeg om bergen iPads mee te verkopen.

  12. Ben benieuwd of Cook nu ook heel trots de taartdiagram toont tijdens de presentatie :p

  13. Apple is te duur in verhouding met samsung, en dan nog ik koop niet elk jaar zon apparaat, zon ding moet toch minstens een paar jaar mee gaan. Dan is de software van apple veel te star, voor elke app moet je documenten etc opnieuw toevoegen. Zou handig zijn als je een map had waar je documenten met elke app kan openen. Ook is de app store veel te veel gericht op geld binnen halen, in app aankopen etc.

  14. Ik wacht nu al maanden op een nieuwe vernieuwende ipad. Erg slecht van Apple om daar zo lang mee te wachten.
    Ze hebben zich volledig gestort op de IOS 7. Daardoor blijven de iphone’s en ipad’s achter op vernieuwing.
    Mijn geduld raakt op, en de concurrentie komt met hele mooie alernative tablets.
    Ik wil meer beweging bij Apple !!

  15. Ik was zo dom om de iPad 3 te kopen die ineens non grata was .
    Apple heeft hem uit hun assortiment gehaald alsof hij nooit heeft bestaan.
    Heel kort daarna kwam de ipad 4 al uit
    En heb ik die gekocht.

    Mijn iPad 3 gauw verkocht.
    Nu komt de iPad 5 en die ga ik niet kopen.
    Ik vind het wel goed zo en Apple graaft zijn eigen graf met hun producten.

    Ik gebruik nog steeds mijn iPhone 4 omdat ik de 5 geen echte verbetering vind.
    IPhone 5 s ?
    Waarom geen 6 ? Dan pas ga je met de tijd mee.
    Ik heb het wel gehad met Apple en hun arrogantie .

  16. Ik vind het artikel niet echt super…

    “In het tweede kwartaal van 2013 had de iPad 60,3 procent van de markt in handen, een percentage dat in 2013 lag op 32,4 procent.” 2012-2013

    “In maart 2013 heeft Apple geen nieuwe iPad uitgebracht”
    November 2012 wel hence “een opvolger van de iPad 4”

  17. Kan die Cook een keer uitleggen waarom de refresh rate zo omlaag is gegaan in het after Steve tijdperk

  18. Verscheepte aantallen als maatstaf voor marktaandeel nemen is niet juist. Het geeft slechts een marginale indicatie van de daadwerkelijke vraag in de markt. Je kan nog zoveel tablets verschepen, maar dan heb je ze nog niet verkocht. Misschien liggen deze tablets op één of andere plank ergens in een magazijn stof te vangen. Werkelijke verkopen zijn een betere maatstaaf voor marktaandeel.

    Het aanbod aan tablets is gewoon enorm toegenomen en dan is het logisch dat het percentage verscheepte iPads afneemt.

  19. @Roald:

    Geen taartdiagram, gewoon staafdiagram en ze hebben ‘allmost twice as much as Samsung, which is amaaazing’

    Ik heb een iPad 3, gebruik m elke dag, maar dat ding is nog zo goed dat ik geen vervanging nodig heb. Denk dat een strategie als bij de macbooks logischer is voor de iPad ondertussen. Ze gaan al naar ‘maturity’…

  20. 2013-Q2 resultaten in detail:
    Apple:32.4%,Samsung:18%,Asus 4.5%,Lenovo 3.3%,Acer 3.1,Others 38.8%
    Microsoft hebben juist aangekondigd dat ze 900M$ tablets hebben afgeschreven als niet verkoopbaar, dus die zitten waarschijnlijk ook in die markt cijfers.
    Samsung geeft enkel verschepingen cijfers en geen verkoop cijfers zoals Apple.
    Apple heeft in 2013 Q2, hun stok aantal sterk afgebouwd tov vorig jaar, dit verklaard ook gedeeltelijk de minder resultaten.
    Apple iPad laatste web aandeel is nog steeds 85%. Dat zegt ook niet alles, maar waar zijn die andere tablets dan?

  21. Het wow effect is er wel af bij Apple, daar naast houden ze vast een bepaalde arrogantie, dat gaat ze op den duur de kop kosten.

  22. De markt raakt langzaam maar zeker verzadigd… daar kan niemand iets aan doen, en niemand koopt keer op keer een nieuw toestel. Ik heb een iPad3, daar is niks mis mee, enkel de 30 pins connector onderscheidt hem van de 4 (op een iets snellere processor na). binnen enkele jaren misschien een nieuwe. De nieuwe modellen en discontinueren van vorige heeft NIKS te maken met arrogantie, mensen die dit woord in hun mond nemen kopieren dit gewoon omdat anderen dit (ten onrechte) gebruiken. De tabletmarkt was ONBESTAAND zonder de iPad introductie van Apple, niet veel andere merken hebben ooit de markt zo veranderd! én daar is niks arrogants aan !

  23. Origineel geplaatst door thomas1
    Ik was zo dom om de iPad 3 te kopen die ineens non grata was . Apple heeft hem uit hun assortiment gehaald alsof hij nooit heeft bestaan. Heel kort daarna kwam de ipad 4 al uit En heb ik die gekocht.Mijn iPad 3 gauw verkocht. Nu komt de iPad 5 en die ga ik niet kopen. Ik vind het wel goed zo en Apple graaft zijn eigen graf met hun producten.Ik gebruik nog steeds mijn iPhone 4 omdat ik de 5 geen echte verbetering vind. IPhone 5 s ? Waarom geen 6 ? Dan pas ga je met de tijd mee. Ik heb het wel gehad met Apple en hun arrogantie .

    Bizar dat jij de 3 ruilde voor een 4 die bijna identiek is. en ieder jaar een generatie vooruitgaan vind je ‘een graf graven’? bizarre redenering, dus gewoon niks nieuws meer maken? Ikzelf heb ook een iPhone 4S, koop pas een nieuwe binnen enkele jaren, want die is nog flitsend snel. niémand verplicht mensen om ‘om het jaar’ te upgraden, dat zou gek zijn. En Apple is helemaal niet arrogant, ze zijn innoverend als geen ander.

  24. Al zou ik gratis een Android tablet aangeboden krijgen, dan stap ik nog niet over.

    Toen ik eind 2007 voor het eerst een Apple product kocht ( iPod touch 1st gen ) en daarna begin 2008 mijn eerste Mac, was het voor mij duidelijk dat ik nooit meer naar een andere merk zou overstappen.

    En heb echt uit Nieuwsgierigheid Android, Blackberry, Windows Phone geprobeerd. Alle 3 bij elkaar komen zij nog niet in de buurt van de geniale Apple ervaring.

  25. Het is gewoon dat mensen Apple kopen zonder dat ze het hebben vast gehouden of echt goed gezien hebben

  26. ik zit nog op iPad 1. Die heeft het wel heel erg zwaar nu. Dus de iPad 5 wordt mijn volgende…..kanniewachten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.