Reacties voor: ‘Mannen die prototype iPhone 4 lekten pleiten niet schuldig’ (update)

De heren die een prototype van de iPhone 4 verkregen in een bar en die primeur doorverkochten aan de website Gizmodo, zijn niet schuldig bevonden door de rechter. De uitspraak volgt op 11 oktober.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. Hadden ze maar beter met hun spullen om moeten gaan…

  2. ??? Omgekeerde wereld niet?! Diefstal blijft diefstal… Het was niet van doe vent maar van Apple! Zelfde domme ****** dat ze recht hebben je fiets te stelen als hij niet op slot stond of dat meisjes verkracht worden en dan roepen dat ze maar niet in korte rokjes in de nacht op straat moeten!

  3. Wat ben je ook voor n pannenkoek als je je iphone prototype vergeet mee te nemen

  4. Als je nu een iPhone 5 vind moet je er eigenlijk mee naar Apple stappen. Ik denk dat zij er heel wat meer voor over hebben dan $5000,- om te zorgen dat hij niet publiek wordt ๐Ÿ˜›

  5. @Daejji: Dit is de verkorte versie van het verhaal. De kerel die hem vond heeft aan meerdere mensen in de bar gevraagd van wie hij was. Ik meen, weet het niet zeker, heeft hij zelfs ook zijn contact gegevens achter gelaten mocht iemand de telefoon komen zoeken. Er heeft een uitgebreid artikel op Gizmodo als wel Engadget gestaan.

  6. @Chavasse: ook heeft deze man verschillende keren contact proberen te krijgen met apple hierover, hij werd genegeerd.. Telefoon was niet gestolen maar ze hadden m niet moeten verkopen dat was gewoon dom ๐Ÿ˜‰

  7. Een bekentenis afleggen waarin je verklaart onschuldig te zijn……
    Dat kan alleen als ze aangeklaagd zijn omdat ze het NIET gedaan hebben….

  8. @Thespirit: ??????? Dus ze kunnen niet liegen?

    @Chavasse: Ok, maar dan nog hadden ze/hij het naar de politie moeten brengen toch? Of werkt dat in Amerika anders?

  9. @Daejji: hoe kan je het verliesen van een prototype vergelijke met verkrachting , als jij iets kwijt raakt is het jouw schuld simpel. en niemand heeft het recht tot diefstal maar dit is meer een zaak voor gevonden voorwerpen bedoel ze hebben het niet bij die mensen uit hun zak getrokken die mensen zijn gewoon dom genoeg die telefoon achter te laten in een bar, ze zijn sowieso onschuldig vind ik want als hun die telefoon niet waren vergeten was er niks gebeurd,.

  10. alsof je zo prototype uberhaupt mee neemt is al belachelijk

  11. Origineel geplaatst door Iemand
    @Daejji: hoe kan je het verliesen van een prototype vergelijke met verkrachting , als jij iets kwijt raakt is het jouw schuld simpel. en niemand heeft het recht tot diefstal maar dit is meer een zaak voor gevonden voorwerpen bedoel ze hebben het niet bij die mensen uit hun zak getrokken die mensen zijn gewoon dom genoeg die telefoon achter te laten in een bar, ze zijn sowieso onschuldig vind ik want als hun die telefoon niet waren vergeten was er niks gebeurd,.

    Fouttt. In Nederland is het zo:
    Vind jij iets? Al is het een briefje van โ‚ฌ5, – of een iPhone, dan geldt het volgende:
    Je doet aangifte bij de politie, je mag het wel in eigen bezit houden, maar wanneer de eigenaar navraag doet bij de politie, zul je het wel terug moeten geven. Is na 12 maanden nog niemand het voorwerp komen opeisen? Dan is-ie van jou.
    Zaak voor gevonden voorwerpen… Is toch geen overheidsinstantie? ๐Ÿ˜› Het meenemen en doorverkopen ervan en tot slot het niet aangifte doen bij de politie: misdaad.

    De vergelijking die Daejji maakt is correct. Niet omdat de zaken op elkaar lijken, maar omdat een misdaad wordt gepleegd en de dader vervolgens met de vinger naar het slachtoffer wijst.

    Laten we het omdraaien, kijken wat je er dan van vindt:
    Als jij jouw iPhone ooit vergeet, dan is het jouw schuld, simpel. Jij was gewoon dom genoeg om die telefoon achter te laten of kwijt te raken, dus de vinder en/of houder en/of doorverkoper is sowieso onschuldig volgens jou. Want als jij jouw telefoon niet was vergeten, was er niets gebeurd.

    Hoop dat je ook direct het eigendom overzet naar de vinder, dan ben je echt een Iemand van je woord! ๐Ÿ˜›

  12. Origineel geplaatst door Bubbly
    Fouttt. In Nederland is het zo: Vind jij iets? Al is het een briefje van โ‚ฌ5, โ€” of een iPhone, dan geldt het volgende: Je doet aangifte bij de politie, je mag het wel in eigen bezit houden, maar wanneer de eigenaar navraag doet bij de politie, zul je het wel terug moeten geven. Is na 12 maanden nog niemand het voorwerp komen opeisen? Dan is-ie van jou.

    FOUT! Voor voorwerpen met een dagwaarde van 450 euro of lager geldt een andere regeling.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.