Reacties voor: De managementstijl van Tim Cook: serieus, als een machine

Tim Cook is een serieuze manager, die stilte als wapen gebruikt. Wie is de opvolger van Steve Jobs? Het boek Hauted Empire onthult alles.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Vind dat Apple het slechter heeft.. Open en sociaal? Zeker niet. Het enige wat hij kan en doet is verkopen maar dat is mede doordat Jobs er een merk van maakte

  2. Zo’n stilte is 100x erger dan een scheldpartij, geloof mij maar.

  3. Na het lezen over de scheldpartijen van Steve Jobs, bewonder ik die man nog meer. Zijn imago bij mij kan in ieder geval niet stuk. Klasse man was hij

  4. De kwaliteiten van deze man bij het organiseren van de productie zijn ontegenzeggelijk.
    Maar een motivator/inspirator is het niet en de juiste mensen op de juiste plek zetten voor de kernwaliteit innovatie, daar heeft hij duidelijk niet het talent voor.
    “Stay foolish” – he didn’t understand…
    Tijd voor ‘n ander

  5. Het is veelzeggend hoe men de stilte in een gesprek ervaart; het zegt namelijk vooral iets over hij/zij die ermee geconfronteerd wordt. Tim Cook biedt je alle ruimte, niet meer en niet minder. Hoe jij als gesprekspartner die ruimte in wilt (of kunt) vullen, is aan jou. Heb je je niet goed voorbereid… tja, dan val je door de mand en wordt zo’n stilte pijnlijk. Heb je anderzijds iets zinvols bij te dragen, dan heb je ook zijn volle aandacht. Waar vind je dat nog in deze hectische tijden?

  6. Alleen al het woord “ondergeschikte” waar komt dat vandaan? van de schiijfster of van de Iphone club redactie?

    In welke tijd leven jullie

  7. Ach, je wordt niet het grootste bedrijf van de wereld door lief te zijn. Steve Jobs wist dat en Tim Cook weet dat ook. Ze hebben alleen een andere stijl. Wil je de top bereiken dan moet je over lijken gaan (bijna letterlijk).

    En nee, ik weet dat Apple niet het grootste bedrijf ter wereld is maar dat hebben ze natuurlijk wel als doel.

  8. Sinds Cook CEO is bij Apple, is Apple minder arrogant en een veel opener bedrijf geworden.

  9. Het is mooi om te zien hoe iedere CEO inderdaad zijn eigen manier van leidinggeven heeft. Dat Cook wat opener is biedt voor de medewerkers ook een fijnere sfeer denk ik. Want als je constant bekritiseerd wordt zoals Jobs deed, dan zul je na een tijdje ook liever willen opstappen. Natuurlijk is dat harde gedrag weleens nodig, maar ik denk dat er in het tijdperk Steve Jobs veel medewerkers waren die hem niet mochten. Ik kan dat mis hebben, maar als ik dit zo lees zou het me niets verbazen.

    Toen Cook net CEO werd was men nogal sceptisch over hem, merkte ik. Zijn allereerste keynotes liepen nogal matig, omdat hij ‘saai’ overkwam. Dat is anno 2014 toch heel anders geworden vind ik. In mijn ogen is het ook een top CEO!

  10. Ik mis eigenlijk het ontluisterende waarover in de eerste alinea gepraat wordt?
    Wat ik lees is gewoon een managementstijl die past bij zo’n groot bedrijf (en die al een stuk ‘menselijker’ is dan die van Steve Jobs).

  11. ‘Boek geeft een ontluisterend beeld’, wat bedoel je dan? Ik lees alleen over een andere stijl van leidinggeven.

  12. Ik vind cook zijn aanpak zeker niet slecht. Jobs is er nu eenmaal niet meer. Is niet simpel om iemand als jobs te vervangen.

  13. Het enige gemeen dat Jobs en Cook hebben is de naam CEO. Steve Jobs heeft Apple gemaakt en Cook verkoopt hetgeen wat gemaakt is. Apple zal nooit meer worden zoals het was en ik vraag mij af hoe Apple eruit zou gezien hebben met nog steeds Steve Jobs aan het roer, helemaal anders als nu.

  14. Wat ik wel grappig vind Tim de CEO die heel de supply chain bij Apple op poten heeft gezet toen jobs terug kwam en als ik nu de lever tijd van de Mac pro zie

    Go back to China Tim

  15. Cook is een manager, Jobs een ondernemer. Benieuwd of Cook de innovatie bij Apple terug weet te brengen. Jobs was one-of-a-kind, een kopie is onmogelijk, maar met het huidige innovatie niveau wordt het wel lastig voor Apple. Het is dat concurrenten zo zitten te slapen, maar anders had het er al heel anders uit gezien.

  16. Diegenen die klagen dat Tim Cook niet innoveert …
    Ik meen me te herinneren dat men uitgerekend had dat Steve Jobs ongeveer om de 8 jaar met een innovatie afkwam.
    Jobs is nog maar 2.5 jaar geleden gestorven en toch is men blijkbaar al het verdict wat innoveren betreft over Tim Cook aan het vellen : vreemd …

    Mijn persoonlijke ervaring :
    – iOS is naar mijn persoonlijke ervaring nog nooit zo goed geweest als met deze iOS 7 het geval is
    – Maverics is VERUIT het beste OS dat ik ooit heb gehad

    Persoonlijk mis ik Jobs absoluut niet bij Apple.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.