Reacties voor: Man wint fotowedstrijd met iPhone-foto

Een foto gemaakt met een iPhone heeft de 2009 East of England Photography Competition gewonnen. Hij maakte een foto van het Chappel Viaduct in Essex, terwijl hij er langs liep met een collega. Zelf is de prijswinnaar ook verbaasd.
Lees het complete artikel → Man wint fotowedstrijd met iPhone-foto
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Een goede fotograaf kan met elke camera prachtfoto’s maken, een slechte fotograaf produceert zelfs met de beste camera bagger.

  2. Origineel geplaatst door Arthur Molenaar
    Een goede fotograaf kan met elke camera prachtfoto’s maken, een slechte fotograaf produceert zelfs met de beste camera bagger.

    amen

  3. Inderdaad een mooie foto.
    Is het geen goed idee als de iPhone Club zelf eens een fotowedstrijd organiseerd, met verschillende catagoriën? Bijv.: -zonder hulpmiddelen (onbewerkt). -met “voorzetlens”. -panoramafoto. -bewerkt (op de iPhone). enz.
    Lijkt me leuk om te kijken wat de volgers van de iPhoneClub allemaal kunnen doen met de iPhone en zijn foto-mogelijkheden…

  4. Heb zelf eens een foto met m’n Iphone gemaakt tijdens de generale repetitie van een toneelvoorstelling. Ik mailde de foto naar een lokale krant en ja hoor, deze werd geplaatst!!

  5. @Bart: Lijkt mij een zeer leuke idee. De winnaar krijgt bijvoorbeeld een accessoires gratis t.a.w. 20 tot 50 euro en zijn foto wordt de komende dagen nadrukkelijk op de voorpagina tentoongesteld.

  6. Origineel geplaatst door Robert
    Origineel geplaatst door Arthur MolenaarEen goede fotograaf kan met elke camera prachtfoto’s maken, een slechte fotograaf produceert zelfs met de beste camera bagger.amen

    goed gereedschap is het halve werk.

    Deze man heeft eerder een toevals treffer gehad dan dat hij een goede fotograaf is. Anders moet ie van baan veranderen;)

  7. Pentax en Sony vallen niet onder de échte camera’s voor fotograven maar onder amateur SLR’s. Dan zal je het echt met bijvoorbeeld Canon, Nikon, Hasselblad en nog een paar top merken meer moeten doen.

    Zoals al eerder mensen voor mij zeiden ligt het niet aan de camera maar aan de fotograaf die de foto schiet. De camera is slechts een hulpmiddel die de foto er nóg mooier uit laat zien. Het blijft zo ongeacht de camera: als de compositie niet goed is, is de foto niet goed… De rest is puur techniek…

  8. @Martijn: Ik bedoelde met ‘echte’ camera’s (tussen quotes hè?) de apparaten die als enige functie hebben om foto’s te maken. Dat van die foto’s klopt wel: ik heb een vriend die met ongeacht welke camera de meest fantastische foto’s maakt.

    Een fotowedstrijd is eigenlijk best een goed idee. De winnaar krijgt zijn/haar foto op canvas gedrukt, is dat leuk? Accessoires kan natuurlijk ook.

  9. Bart zei: “Is het geen goed idee als de iPhone Club zelf eens een fotowedstrijd organiseerd, met verschillende catagoriën? Bijv.: -zonder hulpmiddelen (onbewerkt). -met “voorzetlens”. -panoramafoto. -bewerkt (op de iPhone). enz..”

    Vet idee!! Sjonnie doet mee!! 

  10. @Gonny van der Zwaag:
    Als ik dan misschien een suggestie mag geven; ik heb een foto op canvas besteld van http://www.herrineringenoplinnen.nl van mij en mijn vriendin op monte baldo in italië, en die is echt SUPERgoed bevallen. Afdrukken daar zijn ook niet zo heel duur, dan kan je makkelijk bvb een eerste tweede en derde plaats doen afhankelijk van je budget. 😉
    Ik zal zeker meedoen met zo’n wedstrijd 🙂

  11. Ik denk zeker dat zo een foto wedstrijd een goed idee kan zijn, ben er zelf geen kei in.
    Maar het lijkt me des al niet te min een leuk idee:P

  12. Ik ben een aantal maanden geleden iPhonegrapher.com photoblog begonnen.

  13. Hoop dat er een iPhoneClub fotowedstrijd komt.
    Dan ga ik zeker een paar panoramafoto’s maken met mijn iPhone!
    Zal eens aan mijn baas vragen (lijstenmaker), of hij dan een proffessionele lijst ter brschikking wil stellen voor de winnaar/winnaars.
    Maak er aub een officiële wedstrijd van.
    🙂

  14. Een fotowedstrijd is eigenlijk best een goed idee. De winnaar krijgt zijn/haar foto op canvas gedrukt, is dat leuk? Accessoires kan natuurlijk ook.

    Ik denk dat de kwaliteit van de iPhone niet voldoende is, een fatsoenlijke print, ook op linnen of canvas, is gewoon 300DPI. Draicon’s idee is best leuk, IPC heeft toch leuke sponsors? 🙂

  15. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Martijn: Ik bedoelde met ‘echte’ camera’s (tussen quotes hè?) de apparaten die als enige functie hebben om foto’s te maken. Dat van die foto’s klopt wel: ik heb een vriend die met ongeacht welke camera de meest fantastische foto’s maakt.Een fotowedstrijd is eigenlijk best een goed idee. De winnaar krijgt zijn/haar foto op canvas gedrukt, is dat leuk? Accessoires kan natuurlijk ook.

    vriend van me doet dat ook. heeft zijn eigen stijl ravenphotography

    en moet zeggen die kan ook met alles een mooie foto maken.

  16. @Martijn: Martijn, ik denk dat je deze types misschien niet direct associeert met de topmodellen, maar Pentax (opgericht in 1917) en Minolta (opgericht in 1928 en in 2005 door Sony overgenomen, na in 2004 samen te zijn gegaan met een andere grootheid: Konica) kun je echt niet afdoen als minder dan Canon, Nikon of Hasselblad. Voor de rest helemaal met je eens 🙂

  17. De beste camera is de camera die je altijd bij je hebt en dat is bij mij de iPhone.

  18. Vind het een foto van niks…. Of ligt dat nu aan mij?

  19. Origineel geplaatst door Fotoboer
    Vind het een foto van niks…. Of ligt dat nu aan mij?

    Die andere foto’s zijn nog lelijker.

  20. Origineel geplaatst door Fotoboer
    Vind het een foto van niks…. Of ligt dat nu aan mij?

    Fotografie is toch altijd een beetje een kwestie van smaak geweest… Als ik een foto heb gemaakt waar vrienden van me lyrisch over zijn vind ik hem “Just like the others”, vind ik een foto te gek, dan vinden anderen dat weer niet. Lijkt me wel iets dat je moet weten als je een “fotoboer” bent :)…

  21. Mijn eerste iPhone fotoboek op Blurb
    Waiting for Tour de France @ Mont Ventoux iPhone photoreportage By iPhonegrapher Book Preview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.