Reacties voor: Man wil Apple aanklagen na huiszoeking verloren iPhone-prototype

Sergio Calderón is van plan een rechtszaak tegen Apple aan te spannen. De man kreeg afgelopen zomer bezoek van Apple-medewerkers, die een huiszoeking uitvoerden. Het bleek daarbij te gaan om een verloren iPhone-prototype, die in een Mexicaans restaurant was achtergelaten. Volgens Calderón doorzochten zes mensen zijn huis en auto, waarbij ze ook zijn computer onderzochten […]
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 24 reacties

  1. Groot gelijk wat apple deed was gewoon illegaal

  2. Origineel geplaatst door laurens
    Groot gelijk wat apple deed was gewoon illegaal

    Alsof jij nooit iets illegaals hebt gedaan?

  3. Origineel geplaatst door You
    Alsof jij nooit iets illegaals hebt gedaan?

    Ja ik download soms een liedj of een filmpje maar ik heb nog nooit van mijn leven eventjes zomaar een huiszoeking gedaan omdat ik het vermoeden heb dat mijn kwijtgeraakte telefoon daar ligt. Daar staan zware straffen op denk ik want je schend niet alleen die mens zijn privecy maar je bedreigt hem ook. Terwijl ze niet eens 100% zeker konden zijn dat hij de dief was.

  4. @Miel: Dit bedoel ik dus

  5. Apple is een groot bedrijf, jij bent één persoon, wat jouw daad niet minder illegaal maakt, maar de verhoudingen zijn anders.

    Ontopic: Ik vind sowieso dat de man beter had moeten opletten, maarja het is tegelijkertijd van Apple fout om zich (proberen) uit te geven voor politieagenten.

  6. Origineel geplaatst door You
    Alsof jij nooit iets illegaals hebt gedaan?

    Alsof jij nooit iets illegaals gedaan hebt? Dus iedereen moet nu maar lekker illegaal alles gaan doen omdat jij misschien eens wat illegaals gedaan hebt?
    Door rood licht rijden is heel wat anders dan iemand zijn huis doorzoeken waar je totaal geen recht op hebt.
    Apple flink aanklagen..aanpakken die hap.

  7. Apple heeft toch niks verkeerds gedaan? In het artikel staat dat de politie hem niet goed heeft voorgelicht dat niet politie medewerkers maar Apple medewerkers zijn zouden doorzoeken. Hieruit blijkt dus dat de politie het verzoek heeft ingediend maar er niet bij heeft vermeld dat het onderzoek door Apple medewerkers zou gebeuren.

  8. @Miel: Onzin, politiediensten kunnen ten alle tijden een huiszoeking aanvragen en uitvoeren indien er ook maar een vermoeden of verdenking is. En daar staan niks van straffen of wat dan ook op. ook al is het resultaat negatief. Bij een huiszoeking is er totaal geen sprake van het schenden van de privacy of wat dan ook, laat staan een bedreiging. Trouwens, een huiszoeking is altijd op basis van vermoeden, en of verdenkingen.

    PS. Indien je niet tot de bevoegde instanties/diensten hoort, kan en mag jij zelf nooit deelnemen of aanwezig zijn bij een huiszoeking van een verdachte.

  9. Origineel geplaatst door nick
    @Miel: Onzin, politiediensten kunnen ten alle tijden een huiszoeking aanvragen en uitvoeren indien er ook maar een vermoeden of verdenking is. En daar staan niks van straffen of wat dan ook op. ook al is het resultaat negatief. En bij een huiszoeking is er totaal geen sprake van het schenden van de privacy of wat dan ook, laat staan een bedreiging. Trouwens, een huiszoeking is altijd op basis van vermoeden, en of verdenkingen.

    Te allen tijde? NOT. Er moet een wettelijke grondslag zijn. Een vermoeden of verdenking is onvoldoende. Het is een samenstel van feiten en omstandigheden die een redelijk vermoeden van schuld aan een strafbaar feit moeten omvatten om iemand als verdachte aan te merken. Afhankelijk van het strafbare feit geeft een rechtercommisaris een bevel tot huiszoeking af. Hierover is beleid gemaakt.
    Het huisrecht is in NL een grondrecht!
    Indien er sprake is van een onwettige huiszoeking spreek je van huisvredebreuk. Maja, dit is NL.

    In Amerika zijn dit soort zaken anders geregeld. Ik heb het eerdere verhaal gelezen toen het “hot” was en had toen al mijn bedenkingen. Ik denk dat Apple op een gewiekste manier de politie voor haar karretje heeft gespannen. De politie heeft, voor zo ver ik weet, toegestaan, dat de Apple-medewerkers, mogelijk politiekleding droegen, meededen aan de huiszoeking. De exacte toedracht en wetgeving ken ik helaas niet, maar dit zou ik ook niet pikken.
    Begrijp me niet verkeerd: De dief van die telefoon moet/mag gepakt worden, maar dan wel rechtens de wet 😉

  10. @Rav3n: 1. Het enige wat ze nodig hebben is een huiszoekingsbevel, hoe ze eraan komen daargelaten.
    2. Zover ik weet waren ze vergezeld met 2 agenten (die het woord voerden?) en hebben zij zich allen geïdentificeerd. Als iemand toestemming vraagt om je huis te doorzoeken en je geeft dat, dan is het gewoon vrijwillig. Als iemand zegt dat ze een huiszoekingsbevel hébben is dat een ander verhaal en dat is wat deze man moet aantonen. Betwijfel of dat hem gaat lukken, want enerzijds [hoe wil je dat doen?] en anderzijds heeft hij toch erg lang gewacht met die zaak aanspannen.

    Bedrijfsspionage, zijn daar speciale wetten voor (in de VS)?

  11. Geef die gast wel gelijk, hier valt geld uit te halen huppa een flinke vergoeding..! en terecht ook!.

    O dames mag ik even de aandacht.

    Ik was trwns kwa telefoons altijd een Apple aanhanger, maar de voorkant is gesneuveld..en de achterkant al miljarden keer voor de zoveelste keer, en ik hoef niet van die hoesjes.

    Ik ga over op de Nokia Lumia 800,.. en ik hoor jullie denken nokia?. bestaat dat nog?… Ja dat bestaat nog en geloof me, deze telefoon is et begin van het nieuwe Nokia.. ze komen terug!

    Ik wil jullie allemaal bedanken voor deze fantastische tijd,…
    Iphoneclub jullie ook bedankt voor de laatste nieuwtjes,tips,gadgets en steve jobs,, ook bedankt!

    Het doet pijn deze beslissing te nemen, maar zo gaat het leven,.. Jullie moeten vechten en doorgaan!…

    Ik moet een andere telefoon, het is niet anders.

    Adieu… Gegroet…..

    Marc

  12. Kan je Apple trouwens ook aanklagen? Ik kreeg zojuist het volgende bericht van mijn broer:

    De iPhone 4S van Esther heeft vanaf dag 1 een rare kleur en smear. Apple gebeld. Ze zeiden dat het na ca14 dagen wel over zou zijn. Na 14 dagen gebeld dat het nog steeds zo was en wij ook ontdekt hebben dat de buzzer veel te zacht is. Moeten de iPhone opsturen. 3-4 weken weg. Kunnen ook een andere krijgen, maar dan eerst € 30,- overmaken! We willen een nieuwe ondat deze vanaf dag 1 niet goed is. Kan niet, dan hadden wij hem binnen 14 dagen na aanschaf moeten terugsturen! Ik was gisteren niet thuis, dus heeft Esther € 30,- overgemaakt. Als hij hier maandag of dinsdag wordt gebracht, andere meegeven zonder bekabeling e.d. Jammer dat ik niet thuis was. Dit accepteer ik niet! Volgens Rick geeft Apple geen service en wordt over deze smerige praktijken veel geschreven. Er zijn mensen die al 5 x hun 4S hebben teruggestuurd. Antwoord van Apple dat het aan de display fabriekant ligt en je er maar mee moet leven. Bij de iPad2 zelfde problemen. Ik zou een iPad kopen (zou ik cadeau krijgen). Ik hoef hem niet meer en zet mijn iPhone 4 te koop. Nooit meer een product van deze klootzakken! Ik heb het veel gepromoot, maar zal vanaf nu zoveel mogelijk negatief over hun praten en op blogs zetten. Dit is de reden dat Robert altijd gewijgerd heeft Apple producten te kopen. Smerige handel en de slechtste service. Mensen regelrecht belazeren! Nooit meer Apple voor mij!

  13. @Marc: Ciao.

    @Pim Brussee: Maak een topic op het forum en verdeel je verhaal in alinea’s.. 😛

  14. Vreemd verhaal, eerst gaat het over dat het geen politie was maar Apple medewerkers. En later gaat het opeens weer over de politie die niet zou hebben verteld dat het om Apple medewerkers ging?.. Wat doet de politie dan opeens weer in het verhaal? Als het al echt gebeurt is denk je echt dat 1 persoon iets kan beginnen tegen een bedrijf als Apple…

  15. @Marc: mijn broer die een probleem heeft met de “goede service” van Apple (lees eerder bericht) stapt nu ook over op de Nokia Lumia 800. Volgens mijn broer blijkt dat de service van Apple de laatste tijd internationaal te wensen over laat. Ik vindt dit jammer om te horen, vooral omdat ik sinds 1987 al met Apple computers werk.

  16. @Marc: Als je niet normaal met een telefoon om kan gaan heb ik hier nog wel een fisher price telefoon voor je staan. 🙂 Maar die Nokia is een goede tweede.
    You’ll be back!

    Je kan met prototypes niet voorzichtig genoeg omgaan, stel dat “slaafse copier” Samsung hem in handen krijgt!!

  17. Ik vind het nog steeds raar en toevallig dat de man waar het gps signaal vandaan kwam ook die avond in die bar was maar m niet heeft gevonden.. Hoe groot is die kans.. Er zijn honderden barretjes en miljoenen mensen waarvan er 10 misschien daar waren..

  18. @Pim Brussee: Dude, als iemand goede service bied is het apple. Kijk maar eens naar samsung, daar krijg je vast niet eens iemand aan de lijn. Je bent zelf ook een beetje raar dat je dat soort dingen niet googled. Ook kan je heel gemakkelijk zelf een nieuw scherm bestellen en erin zetten.

  19. @Ionic: Jij kijkt nooit tv ofzo? Het is uitgebreid in het nieuws geweest dat Apple baggere service heeft en daarbij ook nog eens keihard tegen de wet in gaat.

  20. Eigen schuld zou ik zeggen… ik zou eerst een doorzoekingsbevel willen zien voordat ik ze binnenlaat.
    Waarschijnlijk heeft hij toch geen bewijs dat Apple zich voordeed als politie.

  21. @Pim Brussee: Nouja bij mij gaat het altijd stuk dus ik heb een stevigere telefoon nodig…

    Het menu werkt natuurlijk geweldig..
    Maar met de Iphone 4s heb ik het gevoel dat we voor de gek gehouden worden,,.. omdat iedereen zo’n trots is… maar het is toch echt te weinig verbetering voor een bedrijf dat 1x in het jaar een telefoon uitbrengt.

    Ik heb nooit te maken gehad met hun service, ik snap je verhaal.. maar volgens mij is dat overal kloten.!

    Het is mooi geweest
    Ik ben eigenlijk wel blij dat Nokia eindelijk weer eens wat goeds heeft,. hoop dat dat een beetje doorzet, en net zulke goede telefoons kan maken als vroeger…..

    Maar ach mocht de Iphone 5 me echt verbazen… dan ben ik de beroerdste ook niet…;)

    maar ben het gewoon zat, dat me tel steeds stuk is.

    Tot ooit!

  22. Hij stond vrijwillig toe dat ze een huiszoeking deden… Dus hij had zelf de keuze.. Maar nu achteraf zeggen dat hij niet wist dat het geen politie was?? Naja.. Beetje stupid..

  23. @Pim Brussee: jij werkt al vanaf 1987 met Apple producten. Na zo’n 24 jaar kom je erachter dat de service slecht is? Komt dat omdat jij zelf nooit de service nodig hebt gehad (nooit service nodig hebben bij producten is de beste service). 1 keer slechte service na 24 jaar vind ik namelijk nogal vaag om dan gelijk zo te bashen, en het is niet eens je eigen telefoon.
    Iets verteld me dus dat je beetje onzin praat

  24. @: de problemen die ik met mijn Mac’s heb/had los(te) ik zelf op. Het probleem dat de vriendin van mijn broer met haar iPhone 4S heeft staat niet op zichzelf. Raadpleeg internet maar. Mijn eigen iPhone reboot nogal eens tijdens een lang telefoongesprek, maar dat schijnt niet verholpen te kunnen worden. Dus ik houdt de gesprekken kort en gebruik het meest Viber. Neemt niet weg dat ik de producten van Apple geweldig vindt, maar een stukje service voor zulke dure producten is wel wenselijk. Het meest triest vindt ik dat Apple de Europese en Nederlandse wet aangaande garantie botweg negeert, dan ben je op z’n zachts gezegd behoorlijk arrogant als fabrikant, toch?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.