Reacties voor: Man stuurt met iPhone videoschermen op Times Square aan?

Een man op Times Square kan met een iPhone videotransmitter de reclameborden bedienen. Echt of nep?

Reacties: 54 reacties

  1. uhuuum, fake… stond op dumpert haha

  2. Fake. Video wordt niet via de headphone plug verstuurt.

  3. Nette videobewerking!!

  4. wel grappig gedaan 😛

  5. leuk gedaan met editing en wat figuranten — > http://www.youtube.com/watch?v=zcmmFQGxMNU

  6. Doet denken aan de nederlandse filmpjes om het studeren van techniek te bevorderen. 🙂

  7. als ze het via de 30 pins poort hadden gedaan had ik het geloofd.. nu helaas niet.. wel zeer nette bewerking 🙂

  8. Motion tracking heet zoiets;)

  9. Super fake!

    1. Kan niet via headphone plug
    2. Kan sowieso niet 🙂
    3. Het beeld zou dan niet zo schokken (breder worden en weer goed gaan)

    FAKE!FAKE!

    Wel mooi bewerkt!

  10. dat is cker nep:P maar wel een heel goed en mooi bewerkt filmpje!:O

  11. Heel mooi gemaakt…lijkt net echt…maar idd fake 😛

  12. echt heel erg netjes afgewerkt! Zij krijg je wel veel bekijks!

  13. Orgineel uitgevoerd, maar dit kan dus echt iedereen die een basis tutorial adobe after effects heeft gedaan…

  14. Doet me denken aan Adobe After Effects 😀 met motion tracking.

  15. Reclame voor de ICT branche? was toch een paar jaar gelden ook, met die man die toen die verkeersborden enzo had “gehacked”

  16. Leuk bewerkt.
    echt lijkt het me niet:P

  17. Komt er eigelijk een spanning uit de hoofdtelefoonaansluiting, of is dit alleen het signaal?
    In dat geval hadden ze voor de geloofwaardigheid idd beter de 30pins aansluiting gebruikt

  18. Fake…de mensen die bij dat scherm staan kijken niet alsof er iets is gebeurt

  19. Zelfde filmpje als die gast toen op Utrecht CS deed met dat grote scherm. Leuk en goed gedaan, maar helaas fake.

  20. Origineel geplaatst door MrVerCouter: als ze het via de 30 pins poort hadden gedaan had ik het geloofd.. nu helaas niet.. wel zeer nette bewerking. maar wel meer moeitedoen voor aan sluiting 🙂

    dat is moeilijk na maaken dan een gewone audio poort

  21. kon die geen nieuw ipad 2 gebruiken 🙂

  22. Daar hebben we Max Cornelisse II

  23. Beetje ERGGGG kort door de bocht om hier te blerren dat het niet kan !. Als je de video (chip) techniek niet begrijpt moet je niet roepen dat iets niet kan !. Heeft niets met IT te maken. Op de print zit een video transmitter, als je de techniek kent achter deze schermen, die anders is als de huis tuin en keuken analoge zendsignalen kun je overal op in breken. Als je de techniek beheerst kan je een hoop, en die stelt echt niet zo veel meer voor doordat (of omdat) tegenwoordig voor de beeldbewerking dezelfde type en soort chips (video processing) gebruikt word. Echt spannend….. neen…… Kan het, ja zeker !! Als we foto’s van Mars kunnen ontvangen kan je ook inbreken in een standaard video processing chip….. En dan nog….. je moet er bovenop staan !!! (of met een ballon). Ik ben uit de tijd dat men “inbrak” (van inbreken) op de “kabel” . Als Nederland op een oor lag, de meeste althans, werd er met een klein zendertje op dezelfde frequentie als b.v. Nederland 1 uitgezonden. Dan kon je natuurfilms zien enzo. Deze meneer staat met zijn video transmitter op nog geen meter van de beeldaansturing af…. Kan het JA, heeft hij het ook gedaan, mwah ?. Het zal een repeater zijn die hij aanstuurt, want ook in de iPhone zitten video bewerking en aansturings chips..
    Vandaar dat het beeld zelfs VOOR kan lopen op wat je op de iPhone ziet, tussen de beelverwerking en AANSTURING zit ook vertraging, mogelijk zichtbaar.
    Waarom in de headphone aansluiting ?? Daar zit de ECHTE “aarde” of GROUND van het moederboard, aangezien de rest vanwege de (GSM & 3G) zendsignalen is geïsoleerd van deze GROUND (massa bij de auto zeg maar) Alles kan, als je maar weet HOE ! We gaan het vervolg rustig afwachten………… ik ga voor ECHT 😉
    NB….. de winkel verkoopt geen oversized ballonen of visdraad maar verkoopt helium ballonen, dus die rode ballon is voor een paar $$$ gevuld met gas. (LOL)

  24. Waarom blijft de CNN banner wel in het grote scherm staan?

  25. Ja joh.. Als we foto’s van mars kunnen ontvangen kan alles XD

  26. Lijkt me chroma key ofzoiets… In ieder geval fake, teveel van dit soort filmpjes gezien om het nog te geloven…

  27. @Eppo Spaargaren: je bent GENIAAL, respect :D! Ik denk ook wel dat het kan. Techniek gaat tegenwoordig zo hard vooruit!
    Als het te koop zou zijn zou ik het zowiezo kopen. Echt vet!

  28. Geen chroma key, dan moesten de schermen groen zijn, dus er kwam hoe dan ook motion tracking bij, en de man met het verhaal hierboven mij, nee, ik ben 99% zeker dat het niet kan, het beeld word gewoon aangesloten op een beeld ingang, en daar kan niks tussen dat kastje in de iPhone is te klein om zon groot bereik te hebben( met dat beetje stroom uit de audio-uitgang)
    Japanners zijn goed met Adobe after effect 🙂

  29. Hehe, zo heb ik tijdens het WK de schermen van Lounge 1 op schiphol beheert via mijn Iphone. VNC naar mijn pc, daarmee via astaro en remote desktop naar de pc op het werk. Vervolgens met een ISDN lijntje naar schiphol en mooi het scherm beheren qua reclames en wedstrijden:)

  30. Ja, en de paashaas bestaat ook echt!

  31. @Eppo Spaargaren: Ik had eerst geen vertrouwen in dit filmpje, maar nu ik jouw verhaal hoor heb je me volledig overtuigd. Ik kies voor jouw kant 😀 Leuk verhaal !

  32. Ook al denk ik dat t niet echt is, is he wel heel goed gemaakt! En dan nog is het wel heel erg kort door de bocht om te zeggen dat iets niet kan. Tegenwoordig kan alles. Maar omdat alles ook na te maken is en alles op youtube uitgelegd word zeggen veel te veel mensen zonder na te denken dat iets nep is.

    Hacken kan, je pinpas kan gekopieerd worden, piraten zijn op zee, op de radio en op tv. Alle websites kunnen platgegooid worden en criminelen komen weg met inbraken en het kraken van niet te kraken kluizen.

    In de tijd van startrek was een draadloze telefoon fictie.

    Ik denk dat dit filmpje niet echt is, maar het kan wel, en mooi gemaakt, als t echt is wil ik m ook 🙂

  33. @marek: Onder welke steen heb jij al die tijd gelegen ? Ja, oud nieuws ! we kunnen 5 miljard lichtjaar het heelal in kijken, en we kunnen ook foto’s ontvangen van Mars!

    Mijn mening is de mijne, ik weet zeker dat het kan en sluit niet uit dat hij dat hier gedaan heeft. En is het morgen niet dan is het volgende week! Als het allemaal zo makkelijk is om “even” Adobe te gebruiken begrijp ik al helemaal niet dat deze topic gelezen word of dat er zoveel “ophef” over is…..
    (tjeemig wat een lekker niveau hier !) LOL

    (Red.) Reactie aangepast i.v.m. eerder verwijderde reactie van Wesley.

  34. Videotransmitter via de koptelefoon? Natuurlijk…. En wat krijgen we straks? Thunderbolt synchroniseren via de koptelefoonsansluiting?? Verder is het gewoon makkelijk te editen natuurlijk.

  35. Origineel geplaatst door John
    Geen chroma key, dan moesten de schermen groen zijn, dus er kwam hoe dan ook motion tracking bij

    Als het greenscreens waren geweest was er ook motion tracking aan te pas gekomen. Heeft er weinig mee te maken. Woord wat jij zoekt is rotoscopen :p

  36. @Eppo Spaargaren: Met de technieken van nu is het niet mogelijk om een tv (want dat is het eigenlijk) die via een kabel zijn nieuws krijgt (die grote met CNN) en een ingeprogammeerde om z’n signaal te verstoren met een apparaatje dat je ervoor houdt en weetje waarom niet? Omdat een tv op kabel of een ingeprogammeerde tv geen draadloos signaal uit zendt of ontvangt en de tv’s van de Tijs geen bestanden afspelen via infrarood verbinding.

  37. Als er een extern circuit wordt aangesloten op een iPhone is dit inderdaad het makkelijkst via de jack-aansluiting omdat je easy data ermee kan versturen door simpelweg geluid. De print erbovenop is gewoon rechtstreeks op de ground aan gesloten waardoor deze makkelijk geluidssignalen kan uitlezen. Maar dat met die repeater dicht bij een scherm houden is wel een beetje vaag xD

  38. de poort voor de koptelefoon stuurt elektrische signalen naar je oortjes/speakers, die dat signaal vervolgens omzetten in trillingen voor geluid. Kan je dus iets anders op die poort aansluiten? Ja, dat kan. Als die chip de elektrische signalen bewerkt en naar die andere chip toestuurt. Dat is zeker geen probleem, mits de chip door een externe voedingsbron wordt aangestuurd, er is immers naast de signalen geen stroomtoevoer in een koptelefoonpoort.

    Kan de tweede chip signalen van de eerste chip ontvangen en doorsturen om het beeld te proberen aan te passen? Ja, dat kan ook, mits er weer een externe stroomtoevoer is uiteraard.

    Kunnen de signalen die de tweede chip uitzend ook het beeld veranderen? Nee, dat kan niet. Als je een beetje verstand van schermen hebt, weet je dat het scherm zelf niet met zenders en ontvangers werkt. Om vervolgens van buitenaf de tv te beïnvloeden (als dat überhaupt al kan), moet je wel met een stuk zwaarder geschut komen dan een kleine chip! Daarnaast denk ik dat het dan ook niet lukt.

    Hier komt nog bij kijken, dat er een programma moet worden geschreven voor de iphone, die de video inleest en codeert en vervolgens als audio afspeelt. Theoretisch mogelijk, maar gezien de manier waarop audiosignalen vormgegeven zijn en de rekenkracht die dit kost is het niet haalbaar om dit zo realtime op het scherm weer te geven!

    Mijn conclusie is dus dat het niet kan, daarnaast ziet het er ook erg nep uit hoe het scherm verspringt, maar dat is op zich wel een leuk effect 😛

  39. @Stijntjhe: En het is ook nog eens zo dat de headphone jack te traag en storingsgevoelig is om video beelden te kunnen dragen.
    @Eppo Spaargaren: Ongeacht wat jouw mening is, dit kan gewoon NIET. Videosignaal kan bijna niet doorgegeven worden via een headphone jack. Het is logischer om dat via BT, Wifi, of 3G te doen, ongeacht jou onbegrijpelijke verhaal over ground en de aarde van het moederbord.
    Ook is het zo dat we niet in staat zijn zo’n beeldscherm draadloos iets anders weer laten geven. Zon scherm werk misschien anders, maar het signaal komt nog steeds door een kabel naar het scherm toe. Misschien, heel misschien zou hij het signaal kunnen verstoren, als hij gwbruik had gemaakt van een gigantische magneet. Maar hij heeft zo’n klein ding dat hij het signaal niet eens kan verstoren, laat staan zijn eigen video beeld eroverheen knallen. Dit is een van de fouten in je leuke theorietje. Laat ik maar niet beginnen over het laten ‘voorlopen’ van het beeld. (kan wel, is een hels karwei vergeleken met het gewone beeld weergeven)

    Ongelooflijk eigenlijk dat iemand hier zo erg intrapt als jij. En dan zeggen dat je als je ‘verstand van IT’ hebt, dat je het dan pas echt snapt. Duik jij dan nog maar ff lekker de boeken in…

  40. Toen de Twin Towers er nog stonden kon je bovenin op een computerterminal een soort sms ingeven die werd afgebeeld op een lichtkrant op Times Square, althans dat stond erbij. In 2000 heb ik zo’n bericht verstuurd.
    Toegegeven is dat niet helemaal hetzelfde als dit, maar het geeft wel aan dat zulks ook niet volslagen onmogelijk hoeft te zijn.

  41. @Oentje13: Ooit gehoord van de headphone-jack iPod AV Cable? Ook de Zune gebruikt dit al jaren voor video-output. Waarmee ik overigens niet wil zeggen dat dit echt is.

  42. Hahajaha lijkt me exht stoer als dat kan

  43. @275269: Heel leuk, maar zon plug werkt niet op de iphone en dus moet het signaal via de audio verstuurd worden

  44. @ Beetje ERGGGG kort door de bocht om hier te blerren dat het niet kan !. Als je de video (chip) techniek niet begrijpt moet je niet roepen dat iets niet kan !. Heeft niets met IT te maken.

    bla bla bla

    Getoonde truuk kan niet..

    Max samplefrequentie die je over een audio kanaal zoals de koptelefoon uitgang kunt sturen limiteert de hoeveelheid informatie die je over die poort kunt sturen.

    Getoonde video signalen hebben ‘teveel’ informatie inzich om over een audio poort te kunnen worden ‘gestuurd’

    oa met Nyquist-Shannon sample theorem kun je dit aan tonen..

  45. @leroy: een klein batterijtje op de achterkant misschien?
    Maar ik geloof nirt dat dit kan want een normaal scherm kan niet draadloos beeld ontvangen. Dan moet je wel heel wat gaan wijzigen in dat scherm. En als tweede kan dat zendertje helemaal niet zo ver bereik hebben, laat staan om dan nog zoveel beeld te kunnen verzenden.

  46. @Eppo Spaargaren: ik geloof best dat we foto’s kunnen ontvangen van mars, daar twijfel ik niet aan.. Ik probeerde alleen de stomheid van je opmerking te benadrukken..
    Want een billboard hacken heeft geen donder te maken met foto’s van Mars..

  47. @Eppo Spaargaren: Ergens heb je denk ik wat ontwikkelingen tussen jouw piratentijd en de huidige digitale wereld gemist.

    Veel van dit soort grote display zijn gewoon een deelweergave van het beeld van een normale PC. Er zijn voorbeelden genoeg van dergelijke displays (o.a. Sony Jumbotron en Panasonic Astrovision) die met *kuch* DOS en Windows meldingen staan en verder niets doen. Dergelijke systemen worden of lokaal of via het internet voorzien van hun informatie. In een omgeving met 25.000 WLAN’s en mobiele apparaten die lopen te pruttelen, zou draadloos de slechtste keuze zijn. En indien het draadloos zou zijn, dan wordt gebruik gemaakt van UMTS/CDMA.

    Ik heb veel gedaan met dergelijke systemen en weet van heel veel reclame- en mobiele signaleringsborden de nodige logins en kan ze zo aanpassen. Maar eentje hacken zonder deze gegevens is echt lastig (neem van mij aan dat er over nagedacht is en niet elk IP-adres of inbellend nummer geaccepteerd wordt).

  48. Ik heb veel gedaan met dergelijke systemen en weet van heel veel reclame- en mobiele signaleringsborden de nodige logins en kan ze zo aanpassen. Maar eentje hacken zonder deze gegevens is echt lastig (neem van mij aan dat er over nagedacht is en niet elk IP-adres of inbellend nummer geaccepteerd wordt).

    De beveiliging in Moskou is duidelijk wat minder goed geregeld.

  49. @Sleurhutje: leuke discussie, echter ik ben mij er van bewust dat we het hier niet hebben over HF techniek, zoals VHF of UHF…… Ik heb het over de beeldaansturing chip (hardware driver voor de matrix (-nee, geen driver voor pc o.i.d.-), want of een scherm nou 42 inch is of 100 feet, we hebben maar een x aantal pixels tot onze beschikking) En sprak ik over een video proccesing chip, zo’n zelfde als uit mijn eerste digitale ontvanger (20 jaar oud) Je weet wel, MPEG, NTSC, SECAM, PAL video uit, etc etc. Ik durf er ook geen vergift op in te nemen, maar waarom zou hij een draadloze signaal overdacht genereren als hij ook de iPhone ALLEEN voor een scherm zou kunnen houden ??? Ik zou zelfs dat al “knap” vinden ! (ook in een HOAX filmpje). Ik zie dan niet in, mits hij het allemaal een beetje “geloofwaardiger” zou willen maken, waarom er een transmitter op de iPhone zit (en nog wat goodies) en en ontvanger die vervolgens de aansturing cq signaal kan beinvloeden ??? Tja, je iPhone oplaten voor een “demo” aan ballon zou niet prakties zijn. (maar goed, als een huis aan ballonen de lucht in kan, moet een iPhone ook kunnen, past uitgetest door Nat Geo !) Maar goed, we zullen het zien en nu blijven we het allemaal ZEKER volgen !! Er zijn ergere dingen op de wereld om je druk om te maken ! De stelling blijft voorlopig “waar of NIET waar” (thats the question !)

    Oja……… ik heb het nimmer gehad over inbreken op een IP of netwerk, “video proccesing chip beïnvloeden noem ik het dan maar” 😉 (2b continued)

  50. Waar hebben jullie het allemaal over, die man heeft gewoon betaald om daar zijn video te kunnen afspelen, pause at 0:35 check 20meter verderop, daar speelt die video van die gozer al af..

  51. @Eppo Spaargaren: Het is echt niet mogelijk om deze schermen zomaar eventjes draadloos aan te sturen!

    Je slaat een aantal stappen over:
    – video op bepaalde frequentie ( kan draadloos)
    – tuner (niet draadloos)
    – beeldprocessor (niet draadloos)
    – scherm (niet draadloos).

    De beeldopbouw is dan ook niet bij elk scherm hetzelfde. Simpel voorbeeld: crt vs tft

    Bekijk het filmpje van engadget anders eens om een idee te krijgen ven wat er allemaal schuil gaat achter deze schermen.

  52. Veel te veel fake
    Ik geloof het niet . Maar werken met de hoofdtelefoon aansluiting is wel mogelijk .
    Maar dit niet . Kan toch niet wat zend je dan uit ? Wat hij in zijn hand had was gewoon een mini beamer !

  53. @Dubish: Erg scherp, inderdaad!

  54. Origineel geplaatst door Dubish
    Waar hebben jullie het allemaal over, die man heeft gewoon betaald om daar zijn video te kunnen afspelen, pause at 0:35 check 20meter verderop, daar speelt die video van die gozer al af..

    Fantastisch, je kunt hem daar inderdaad al zien. Dan heeft hij of betaald of iemand anders hackt tegelijkertijd het systeem via de kabel en werkt met hem mee. Toch mooi.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.