Reacties voor: Maker iPhone 5-kloon GooPhone heeft patent op ontwerp in China

De maker van de Chinese iPhone 5-kloon GooPhone i5 heeft het ontwerp van de iPhone 5 in China gepatenteerd voordat Apple de iPhone daar op de markt heeft uitgebracht.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 25 reacties

  1. Alsjeblief Apple, breek hun!

  2. volgens mij vraag je ook geen patent aan op een geheel product?? Maar juist op schermen, achterkant, bediening enz enz…. dus wie komt het duur te staan denk je?? 😉

  3. Origineel geplaatst door Oxigel
    Alsjeblief Apple, breek hun!

    Apple heeft zoiets al geprobeerd met andere klonen. De Chinese rechtbank kwam toen met een uitspraak dat ze geen vergelijkingen zagen in beide toestellen. Onbegonnen werk dus.

  4. Wat een flikkerij, ik hou niet van dit soort praktijken waar mensen over de rug van een ander met een ripp-off van een kwaliteitsmerk geld willen binnenharken.
    Deze Goophone zou hiervoor zelf een rechtzaak aan de broek moeten krijgen…

  5. Apple zou voor de grap eens de nieuwe iPhone cancellen in China en dan een persbericht plaatsen dat GooPhone hun aan het patenttrollen zijn.

    Dan zou ik me als directeur van GooPhone gauw verstoppen 😉

  6. Ach…..zal wel met een sisser aflopen.

    Maar dit is wel het spel wat alle fabrikanten spelen. Zo snel mogelijk dingen patenteren vóórdat een ander er een commercieel succes van maakt.

    Als men nou de fabrikanten verplichten om alle patenten binnen 2 jaar ook daadwerkelijk in producten in gebruik te hebben én maximaal 2 jaar geldig ná de eerste start in een product van die betreffende fabrikant. (totaal dus maximaal 4 jaar) Dan zou het landschap er heel anders uit gaan zien.

  7. ..en dan komt Apple met een totaal nieuw design. Wat overigens zéker niet te verwachten is maar wel geinig zou zijn.

  8. Wat een achterlijke wereld leven we ook.

  9. Origineel geplaatst door Jchan
    Apple zou voor de grap eens de nieuwe iPhone cancellen in China…

    Ik denk niet dat Apple vele miljoenen winst wil laten liggen alleen maar uit een soort principe-kwestie. Ook bij Apple gaat het uiteindelijk alleen maar om de centjes en niets anders. Ik denk dat ze zelfs nog wel gewoon zouden betalen als dat nodig zou zijn om de iPhone daar te kunnen blijven verkopen.

  10. Zo werkt het niet, ze hebben nl een vorm gepatenteerd die gepubliceerd is als mogelijke iPhone 5.
    Het is eenvoudig aan te tonen dat dit voor de patentaanvraag gepubliceerd is, dus stelt dit niets voor in een mogelijke rechtszaak.
    Bovendien worden octrooien pas na anderhalf jaar gepubliceerd. Apple heeft dit natuurlijk al lang gedaan maar jij en ik kunnen het pas over een paar weken vinden in een octrooi database

  11. Is dit niet een soort van pesten?

  12. Erg triest dit patenten gedoe. Gebruik het zinnig inplaats van er een manier van te maken om geld te verdienen..

  13. Origineel geplaatst door seminifeer
    Als men nou de fabrikanten verplichten om alle patenten binnen 2 jaar ook daadwerkelijk in producten in gebruik te hebben én maximaal 2 jaar geldig ná de eerste start in een product van die betreffende fabrikant. (totaal dus maximaal 4 jaar) Dan zou het landschap er heel anders uit gaan zien.

    Ik heb geen zin om hier gedetailleerd op in te gaan, maar het blijkt wel dat je weinig verstand hebt van hoe patenten in de praktijk werken en wat zij beogen te beschermen. Patenten kunnen wel degelijk vele jaren meegaan zonder dat een product op de markt komt, om een veeltal legitieme redenen (bv. als er nog geen markt voor is). Ook bij de geneesmiddelindustrie is dat zeker wel het geval, alleen al als je beseft hoeveel geld in R&D wordt gestopt.

  14. Als inderdaad dit de volgende iphone uiterlijk word word et voor mij 4s behouden note2 kopen en wachten op de 6 en niet de 5S

  15. sorry maar who cares als iphone in china niet verkocht mag worden china lijkt me sowieso laatste land waar ik een iphone wil kopen

  16. Waarom denkt iedereen dat de iPhone 5 er zo uit gaat zien. Het lijkt wel 4S/XL. En daar zit Apple niet oop te studeren hoor. Wacht maar volgende week

  17. Origineel geplaatst door atalay
    sorry maar who cares als iphone in china niet verkocht mag worden china lijkt me sowieso laatste land waar ik een iphone wil kopen

    Ehhhh, het gaat er ook niet om waar jij je iPhone zou kunnen/willen/mogen kopen, maar er wonen aardig wat mensjes in China…..allemaal potentiële iPhone klanten….en dat is weer interessant voor de firma Apple….dus…..Apple cares.

  18. dus alle gelekte fotos zijn eigenlijk die goophone? super .. ik hoop op ander model van appel :))

    Origineel geplaatst door janko
    Als inderdaad dit de volgende iphone uiterlijk word word et voor mij 4s behouden note2 kopen en wachten op de 6 en niet de 5S

    +1 (:

  19. Dat hele patenten gebeuren slaat nergens op.. Een patent voor een 2 kleurige achterkant?? Kom op hey? Dus ik kan een patent op een 3 kleurige achterkant nemen??

    Laat ze alleen patenten toestaan als het echt innoverend is!

  20. Wie wil er nu een Iphone 5 als ie er zo uitziet… een 4S met met een stukje scherm aangeplakt…

  21. Origineel geplaatst door Okkieee
    Dat hele patenten gebeuren slaat nergens op.. Een patent voor een 2 kleurige achterkant?? Kom op hey? Dus ik kan een patent op een 3 kleurige achterkant nemen??Laat ze alleen patenten toestaan als het echt innoverend is!

    Apple heeft bergen patenten die niet echt innoverend zijn hoor haha

  22. Vind het wel een leuk idee als Android gebruiker met een Mac(ben een beetje een zwevend iemand). Maar weet zeker dat het niks wordt voor Goophone.

  23. @wannaIphone5: Dat durft apple niet want je wilt een potentiële markt van 1 miljard kopers niet tegen de haren in strijken. Eigen belang dus.

  24. Ik vind het wel een grappig ding.
    Android toestellen kun je sowieso al met weinig moeite om toveren tot een iPhone. Niet dat je dat wilt maar ok.
    Ik gun die chinezen wel een paar centen. Apple graait al genoeg.

  25. Volgens mij weet niemand hier de echte geschiedenis van apple, apple heeft nog nooit iets uitgevonden. http://www.youtube.com/watch?v=wFeC25BM9E0&feature=youtube_gdata

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.