Reacties voor: Maker Dragon Dictation neemt Swype over, veegtoetsenbord in iOS?

Nuance heeft het bedrijf Swype opgekocht, bekend om het gelijknamige veegtoetsenbord op Android-smartphones. Omdat Nuance nauwe banden heeft met Apple, bestaat er hierdoor een kans dat het toetsenbord naar iOS komt.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 13 reacties

  1. Laten we hopen dat Apple het ook in iOS gaat integreren.

  2. Zal wel mooi wezen als de iphone swype krijgt
    Maar ben bang dat er weer patenten oorlog komt :p

  3. Samsuck gaat waarschijnlijk zeggen ”het is van ons”

  4. Tja, weet je … Ik kan me een toekomst voorstellen waarin je door de lucht swyped, en zodoende een UI bedient, maar dit heeft natuurlijk niets met invoer te maken. Siri en Nuance doen dit wel. Je geeft de ‘computer’ via spraak een opdracht in plaats van dat je het zelf doet met tappen en tikken door een UI en uiteindelijk iets invoert op een toetsenbord.

    Wat doet swype? De input vereenvoudigen, sneller maken. Dat is leuk – maar wat als we die stap dus overslaan met Siri / Nuance? Dan hebben we dus geen swype nodig.

    Je mag er van uit gaan dat Apple jaren ver vooruit denkt en plant. Ik denk dat als swype werkelijk in deze visie paste het er al was. Maar de visie was in 1987 al anders – en dat is voice command of voice assistant. Over een paar jaar hebben we de muis en toetsenbord helemaal niet meer nodig.

    Wat dacht je van de volgende situatie, op een ‘Mac’ achting apparaat met Siri:

    – Siri, i want to buy a new car. Can you show me something?
    > Of course sir, what kind of car do you like?
    – Well, i like those big SUV’s. Like BMW X5 and so on.
    > Shall i show you new or used cars?
    – Used please.
    > Siri zoekt vervolgens fijn door een whatever platform/dienst en laat je een visuele lijst met auto’s zien.
    – Siri, can you show me only cars on diesel with at least a 3.0 liter motor? O ye, i don’t like all this colored cars just show me black ones OK?
    > Sure i will sir.
    – Nice. Show me the one on the bottom left.
    > Of course sir.
    – Looks good. Please dial the owners phone number.

    Geen muis of toetsenbord nodig.

    Edit: o ja, voor de beeldvorming. Bovenstaande ‘situatie’ is in plaats van via Safari een van de bekende autozoeksites doorbladeren. Ik kan werkelijk niet wachten totdat we met Siri aan de slag mogen gaan – wordt echt HELEMAAL de BOM!

  5. Als alternatief toetsenbord-systeem is het welkom, maar liever niet als standaard. Bovendien is het (helaas voor zover ik weet onofficiële) wereldrecord typen op een iPhone gemaakt..

  6. Waarom swype’en, we hebben toch Siri? ;P

  7. De spraak functie werkt bij mij van geen ene **** “dit is een test met nieuwe aplicatie” -> “de bus op vakantie wil nieuwe macaroni”

  8. Nou, ik vind er niets aan… ik heb ook een samsung en vind het maar erg lastig om te gebruiken. Het geeft ook zoveel vegen op je scherm 🙁

    NIETS DUS!

  9. Leuk en aardig. Maar niet doen. Er komt sowieso dan de Patent Oorlog 2. En daar moet je als Apple dan bovenstaan. Om dat deel dan ook te moeten hebben vind ik onzin.

  10. In het NLs is het sowieso lastiger, want wij kennen het plakken van woorden aan elkaar. Onze taal laat het toe dat we dus hele lange woorden kunnen krijgen en dat wordt wel heel lastig met swypen. 32 letters zonder fout swypen is bijna onmogelijk.

    Probeer maar eens: geneesmiddelenvergoedingssysteem

    Hoe doen ze dat eigenlijk met twee dezelfde letters achter elkaar?

  11. Hmm klinkt niet logisch, er komt in iOS 5 voor de iPhone 4S een geweldige functie aan namelijk Siri en dan daarna nog swype in iOS? Ik weet het niet, het klinkt niet logisch in m’n oren…

    @James Reynolds: Als ik het artikel goed begrijp was swype een appart bedrijf dat een onderdeel in Android heeft gestopt. Als Nuance dus Swype overgenomen heeft, nemen ze ook automatische alle patenten over, en dus kan Samsung helemaal niks beginnen ALS Apple het zou gaan integreren (correct me if I’m wrong..)

  12. @Tja tja tja: Amen! Je kan zo bij apple gaan werken.

  13. No way dat dit deel gaat uitmaken van het systeem.
    Ik zeg niet dat het slecht is of wat dan ook (mij lijkt het persoonlijk niks, maar vele anderen denken daar blijkbaar anders over, en da’s prima natuurlijk), maar omdat het niet bij Apple past. Dit is alleen handig als je goed kunt typen (en dus zonder aarzelen weet waar de volgende letter op het toetsenbord te vinden is), maar niet voor anderen die meer letter voor letter zoekend over het toetsenbord gaan.
    Niet elegant genoeg en te nerdy lijkt me.

    Daarnaast snap ik de logica ook niet; omdat een bedrijf waar Apple ‘een goede relatie’ mee heeft deze technologie opkoopt zou het ineens deel uit gaan maken van het OS??
    Beetje wishfull thinking lijkt me.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.