Reacties voor: MagSafe Charger kan kringen achterlaten op lederen hoesjes

Apple waarschuwt gebruikers dat de nieuwe MagSafe Charger kringen kan achterlaten op lederen hoesjes. Dat blijkt uit een nieuw supportdocument, waarin ook wordt gemeld dat het accessoire geschikt is voor 12 Watt stroomadapters.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 19 reacties

  1. Tot nu toe niet echt enthousiast over dit product. Heb de 20w lader gekocht voor €25. Maar ik denk dat ik het daarbij laat

  2. Ben helemaal niet zo blij met magneten in een telefoon; pasjes gebruiken de magneetstrip nog steeds. De ATM gebruikt de strip als eerste identificatie en ook om de deur te ontgrendelen bij een ATM binnen.
    Als alle toestellen dit krijgen switch ik naar Android, niet vanwege Android maar meer keuze in hardware, zonder magneten…

  3. Gebruik zelf al jaren pitaka hoesje en laders; basically dit maar dan beter. Werkt probleemloos.

  4. Dus:
    – ‘Voor het milieu’ worden er geen laders bij gedaan, maar wil je snelladen zou je een 25 euro kostende lader moeten aanschaffen, want degene die vorig jaar geleverd werd werkt niet optimaal. Dat is dus niet zo milieuvriendelijk. (“je hoeft het niet aan te schaffen” vind ik een slappe opmerking, want uiteindelijk zou je als gebruiker wel optimaal van je nieuwe telefoon gebruik willen maken)

    – Pashouder magneet is niet sterk genoeg en raakt daardoor snel los, wat absoluut niet gewenst is als je daar je rijbewijs/ov/creditcard in hebt.

    – Wil je de Magsafe gebruiken moet je eerst alles wat er tussen zit verwijderen. Dat is geen gebruikersgemak en een extra handeling

    – De Magsafe veroorzaakt kringen op een dure leren hoes.

    Mijn conclusie is dat Apple qua accessoires dit jaar een dikke fail heeft gemaakt en dat stukje schijnvertoon over milieu vind ik tenenkrommend. Mooi stukje theater om eigenlijk te verhullen dat ze nóg meer geld willen voor producten die ook nog eens slecht ontworpen zijn.

    Dit vind ik wel een teleurstelling.

  5. @Bas: Dit is met afstand de slapste reden om naar Android over te stappen. Bovendien, reken maar dat deze wijze van opladen navolging gaat krijgen. En waarom per se opladen met de Mag Charger? Gebruik gewoon de lightning kabel. Of is die ineens niet goed genoeg meer?

  6. Als je de 20W lader koopt kun je dan kiezen om selectief de ene keer WEL snel te laden (haast even gauw sap erin) en s’nachts rustig te laden. Of kiest hij altijd snelladen als je de Apple 20W lader koopt ?
    Want snelladen sloopt als je dit dagelijks doet je batterij.

    Kun je dit ergens instellen?

    Ik lees hier nergens wat over. Ook niet in alle (zeer lovenswaardige artikelen op iCulture) totnogtoe.

  7. Nogal logisch bij een flexibel materiaal als leer. Als je steeds maar druk blijft uitoefenen op dezelfde plek ga je dat zien.

  8. @iculture ik zie jullie in meerdere berichten, ook hier, praten over een leren hoesje. Als ik op Apple’s site kijk staat hetzelfde hoesje, maar zelf zeggen ze dat het siliconen is. Mis ik iets? Ik heb contact gehad met Apple en ze zeggen zelf dat er geen leren hoesje is op dit moment. Ze verwachten overigens wel dat het nog komt.

  9. @Bas: de se krijgt het ( voorlopig) in ieder geval niet , de anderen wel. Ga zelf ook geen dure mag safe kopen , leg in de nacht wel te laden maakt t niet uit hoe snel.vind het ook geen voordeel dat het vast zit. Eerder een nadeel. Is ook geen raket technologie, met magneten kun je van alles vast zetten , maar of dat altijd geweldig is…..

  10. Origineel geplaatst door J. Jansen
    Als je de 20W lader koopt kun je dan kiezen om selectief de ene keer WEL snel te laden (haast even gauw sap erin) en s’nachts rustig te laden. Of kiest hij altijd snelladen als je de Apple 20W lader koopt ?

    Want snelladen sloopt als je dit dagelijks doet je batterij.

    Kun je dit ergens instellen?

    Ik lees hier nergens wat over. Ook niet in alle (zeer lovenswaardige artikelen op iCulture) totnogtoe.

    Goede vraag. Ben ook benieuwd naar het antwoord.

  11. @Bas: nou dan moet ik je teleurstellen dat je ook niet naar andriod kan overstappen. Reden: MagSafe werkt op (bepaalde)andriod toestellen. dus ben benieuwd welk platform je nu zal kiezen 🤪

  12. Origineel geplaatst door J. Jansen
    Als je de 20W lader koopt kun je dan kiezen om selectief de ene keer WEL snel te laden (haast even gauw sap erin) en s’nachts rustig te laden. Of kiest hij altijd snelladen als je de Apple 20W lader koopt ?
    Want snelladen sloopt als je dit dagelijks doet je batterij.
    Kun je dit ergens instellen?
    Ik lees hier nergens wat over. Ook niet in alle (zeer lovenswaardige artikelen op iCulture) totnogtoe.

    Je kunt dat helaas niet kiezen of instellen. 20 Watt adapter is altijd snelladen. Heb je geoptimaliseerd opladen ingeschakeld, dan zal hij ook ‘s nachts snelladen tot 80% en daarna stoppen totdat het bijna tijd is om door te laden tot 100%.

  13. @Gonny van der Zwaag | iCulture.nl: Genoeg reden dus om het gewoon bij de oude 5W lader te houden. Ik gok dat je batterij anders snel slechter word.

  14. Origineel geplaatst door Jean-Paul Horn | iCulture.nl
    @Ro: En ook al meerdere keren aangegeven dat het lederen hoesje van Apple pas later beschikbaar komt.

    Thanks!

    Overigens erg jammer, want ik heb echt liever leer dan siliconen. Maar ik ga niet eerst 55 euro betalen en daarna nog eens 65 als de leren variant.

  15. @Ro: Als het goed is komen de leren hoesjes 6 november uit.

  16. MagSafe lijkt voorlopig meer nadelen dan voordelen te hebben. Ik laad mijn iPhone Max al jaren op met een 12 Watt iPadlader met USB naar Lightning. Gaat lekker snel en ook straks met mn nieuwe iPhone 12 Pro Max geen enkele reden om daarvan af te wijken!

  17. Wel magneetjes en bijbehorende hoesjes voor MacSafe maar waarom de vaak gevraagde wens om een klein sluitmagneetje was nooit ruimte in de iphone.

    Met een aangepast hoesje zou dan direct de scherm verlichting uit gaan wat weer stroom bespaard.

  18. @Aagje: Ik verwacht niet dat je het snelladen ooit kunt instellen vanaf de iPhone.
    Zelf heb ik de oude lader van 5 watt naast die van 20 watt zitten want het is inderdaad niet goed voor de batterijconditie.
    ‘s nachts laden werkt voor mij prima.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.