Reacties voor: Apple’s nieuwe Wireless Keyboard en Magic Mouse 2 zijn zuiniger

Apple heeft een nieuwe Magic Mouse en een Wireless Keyboard klaarliggen. Ze zijn veel energiezuiniger dankzij gebruik van Bluetooth LE 4.2.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 33 reacties

  1. Mis de magic trackpad in dit verhaal, terwijl die qua vorm zo nauw aansluit bij het keyboard dat juist daarvoor gelijktijdige restyling onvermijdelijk lijkt. En bovendien ligt ook toevoeging van forcetouch juist daaraan zó voor de hand nu (bijna) alle MacBooks dat in de nauwverwante touchpads hebben gekregen…

    Standaard moderne accu ipv batterijen is een prima verbetering, al is het wel een gevalletje ‘beter laat dan nooit’. Ze liepen daarmee echt zwaar achter op de concurrentie, zelfs een budgetmerk als Rapoo heeft dat al op heel veel (en steeds meer) modellen.😐

    Overigens vind ik de magic mouse nog steeds maar een raar schizofreen beestje 😉 (half muis half touchpad)

  2. Belachelijke prijs voor een muis

  3. @Daan: Ach, er zijn mensen die een riant veelvoud uitgeven aan een horloge, met veel kortere accuduur ook nog ‘s 😁

  4. Zal Apple ooit het bedrade keyboard nog eens updaten naar een model met USB 3.0 hubjes ipv de 2.0? Er zijn veel mensen, met name zij die hun Mac professioneel gebruiken, die het bedrade keyboard gebruiken.

  5. Er zal toch wel Force Touch op die Magic Mouse 2 zitten?

  6. Toetsenbord zal wel speciale toetsen krijgen voor de samenwerking van het toetsenbord met een iPad op iOS 9.

  7. Ik houd het wel bij hem mijn Logitech setje op zonne energie deze is altijd vol, Rn mijn Logitech marathon muis gat sowieso 3 jaar mee op 2 batterijen die doen goed genoeg.

  8. @Dennis: Logitech toetsenbord op zonnen energie en Logitech marathon muis 3 jaar op 2 batterijen bedoelde ik 🙂

  9. Origineel geplaatst door Daan
    Belachelijke prijs voor een muis

    Je praat wel anders als je het gebruikt hebt. Ik zocht naar een Bluetooth-muis voor een project, dat vanwege een klein budget goedkoper was dan de Apple muizen. We vonden er welgeteld twee, waarvan de goedkoopste zo slecht was dat ik die meteen doorstreepte. De andere was een HP muis (Z6000) die ongeveer € 40 kostte en vele malen slechter werkte dan de muizen van Apple. Je mag de prijs dan wel belachelijk vinden, beter ga je niet vinden voor de gemiddelde consument en gemiddelde consumentendoeleinden.

  10. Nja ik vind het ook wel aan de dure kant voor een muis :p er zijn duurdere voor te gamen bijvoorbeeld want dat hoef je hiermee ook niet te proberen geloof ik maar er zijn ook vele goedkopere die daarom prima werken voor de dagelijkse dingetjes.

  11. hoe zit dat eigenlijk met oudere Mac’s en Mac book’s, kunnen die altijd Bluetooth 4.2 aan?

  12. Ik weet niet welke andere muizen er inmiddels bestaan, maar het fijne aan de magic mouse vind ik dat je kunt scrollen zonder wieltje en dat het zo intens vloeiend gaat. Strak design geen twee losse knoppen. Ligt goed in de hand.

    Weliswaar heb ik nog een kleine Apple keyboard met een draadje omdat ik het zonde vond van de batterijen. En voor de magic mouse heb ik zón charger. Maar goed om te weten dat er een zuinigere opvolger komt. Tevens kosten de batterijen bij de Aldi nog geen €2.- en dan heb je 8 stuks. Werkt even goed als duracell.

    Tsja €79,- kan wel prijzig zijn maar als je hem alle dagen gebruikt.. Goed gereedschap is het halve werk en zo vind ik dat veel van Apple. De producten zijn duur maar wel kwa gebruikerservaring en gebruiksvriendelijkheid zo goed dat ik het er wel voor over heb.

    Heb ook wel eens met een trackpad gewerkt, maar dat vind ik toch minder fijn werken voor op de iMac. Op de Macbook Air kan ik er wel weer goed mee overweg, maar daar design ik ook niet op.

  13. Tja, hoe zit dat met de oudere modellen iMac’s? Kunnen die overweg met deze nieuwe bluetooth spullen?

  14. Ingebouwde batterijen in je keyboard, betekent dat je alsnog met een draad op je bureau zit als je moet opladen.

    Nu heb ik in 25 seconden de batterijen gewisseld, en kan ik weer twee maanden vooruit.

    En als de accu van je muis leeg raakt, is het verhaal hetzelfde. Ik zie het voordeel niet zo.

  15. Ik zie het verdwijnen van de “batterijstaaf” niet zo zitten. Kan me vergissen, maar ik zie geen “pootjes” aan het toetsenbord om het iets schuin mee te zetten namelijk…
    En op basis van de verhoudingen denk ik dat er weer geen numeriek aanwezig is, dus ik hou het lekker bij mijn bedrade toetsenbord…

  16. Origineel geplaatst door chippie
    Tja, hoe zit dat met de oudere modellen iMac’s? Kunnen die overweg met deze nieuwe bluetooth spullen?

    Tja, kijk eens in dat FCC document naast “Other Radios included in the device”.

  17. Origineel geplaatst door Timosha:

    Tja, kijk eens in dat FCC document naast “Other Radios included in the device”.

    Tja, je hebt gelijk, ik had ff verder moeten lezen.

  18. @chippie, @Walden: Iha zijn alle bluetooth standaards, net als USB trouwens, backwards compatibel met al hun voorgangers. Dat wil zeggen dat je twee bluetooth apparaten (bijna) altijd kunt koppelen, alleen haal je niet meer dan de ‘grootste gemene deler’ van de features. Oftewel op alle fronten zijn de prestaties niet beter dan de ‘slechtste’ (=oudste) van de twee.

    Maw het kan wel, maar je mist alle voordelen van de nieuwste tov de oudste. De combinatie zal dan ook lang niet zo zuinig zijn als een nieuwe Mac met een nieuw toetsenbord.

    En daar hoef je geen FCC document voor door te worstelen, staat ook gewoon in begrijpelijke taal op wikipedia 😋

  19. @Jan: Pootjes onder het toetsenbord om het schuin neer te zetten is arbotechnisch onverantwoord en veroorzaakt juist rsi klachten. In veel bedrijven worden die pootjes er onderuit gesloopt om die reden.

  20. Eindelijk een vervanger van de magic mouse die het probleem oplost van los zittende batterij waardoor de verbinding regelmatig weg valt…

  21. Hopelijk brengen ze deze dan ook uit in het zwart (of spacegrey) voor bij mijn Mac Pro dat zou net even mooier staan…

  22. @Ed: Dat wist ik niet.
    Persoonlijk vind ik een “plat” toetsenbord echter echt niet fijn werken. Mijn (stok)oude PowerBook had gelukkig ook pootjes, bij mijn MacBook miste ik dat echt.

  23. Ik heb een oplaadbaar batterijblok in mijn magic mouse zitten – ik hoef de muis alleen maar op een oplaad plaatje te zetten om op te laden – dat plaatje zit dan wel weer via usb aangesloten, op mijn cinema scherm. Toetsenbord heb ik gewoon bedraad. Ik zit totaal niet te wachten op een refresh maar begrijp wel dat het een keer tijd wordt.

  24. Maar nog steeds dus niet een verlicht toetsenbord zoals op de Macbook? Wat een onzin.. Ik snap echt niet waarom dat nog niet uitgebracht is. Ik moet in principe bijna verder op m’n Macbook, wanneer ik in het donker wil werken, omdat ik het toetsenbord anders niet meer goed zie. Soms best onhandig..

    En hoe zit het met de verhoging van het toetsenbord? Als ze dus, zoals jullie zeggen “De kokervormige batterijstaaf aan de achterkant verdwijnt”, hoe zal deze dan schuin omhoog blijven staan? Een van de fijnere features van het toetsenbord, namelijk. Plus.. Ik vind ‘t best mooi 🙂

    Hoop dat ze de trackpad ook updaten- maar dat betekent wel dat ik dus een nieuw trackpad moet kopen. Ik haat de Magic Mouse, daar kan ik juist niet mee werken. Geef mij maar trackpads 🙂

  25. Origineel geplaatst door Ferryman
    @Daan: Ach, er zijn mensen die een riant veelvoud uitgeven aan een horloge, met veel kortere accuduur ook nog ‘s 😁

    😂😂😂

  26. Ingebouwde oplaadbare batterijen? Dan hoop ik wel dat ze draadloos oplaadbaar zijn, anders heb je alsnog kabels nodig…
    Zo’n Qi inbouw-lader in mn bureau wordt dan ineens aantrekkelijk!

  27. De magic muis vind ik super.
    Enige nadeel ik heb dat is als ik via wifi op de macbook aanzet: iets heel bizars: via wifi valt de muis vaak weg, zeer vervelend, zet ik de wifi op de macbook uit en de utp kabel zit in dan gebeurt dit niet.

    Ik ga de magic mouse 2 zeker kopen en ja ik weet het de prijs is zoals goeie gewoonte te duur maar dat kan me niet schelen.

  28. Origineel geplaatst door karel-willem
    Ingebouwde batterijen in je keyboard, betekent dat je alsnog met een draad op je bureau zit als je moet opladen.

    Nu heb ik in 25 seconden de batterijen gewisseld, en kan ik weer twee maanden vooruit.

    En als de accu van je muis leeg raakt, is het verhaal hetzelfde. Ik zie het voordeel niet zo.

    Dat dus.
    Ik haat die niet verwisselbare batterijen in de appleprodukten.
    Superongemakkelijk als he door wilt werken/bellen.

  29. Euh, komt dit nieuws niet opvallend kort voor de verwachtte iPad Pro? Zou dit iets met elkaar te maken kunnen hebben? Toch nog een iPad met OSX, of keyboard en muis ondersteuning in iOS?

  30. @Jafo: Goed punt, en je bent de eerste die het opmerkt. Door het vervallen van de dikke AA rol wordt hij natuurlijk compacter zodat hij simpeler is mee te nemen met een grote iPad. Zou ook verklaren waarom de Magic Trackpad ‘vergeten’ is, die heb je niet nodig bij een touchscreen – met of zonder stylus.

    En vwb de Pro met OS X heb je ook een punt, dat lijkt mij nog steeds de beste manier om hem ècht professionele meerwaarde te geven boven de ‘kleine’ iPads. Zeker als ze OS X en iOS in één device weten te combineren. Bijvoorbeeld in de vorm van OS X met de al bestaande iOS emulator (uit Xcode) naadloos geïntegreerd tbv iOS apps. Kan eigenlijk héél simpel: extensie = .ipa dan via emulator starten, extensie = .app, dan direct onder OS X. En klaar is … Cook 😉

    Misschien is er zelfs ook wel verband met de vernieuwde BootCamp, op een Pro met OS X kun je dat ook installeren. Dat wordt ècht leuk: W10, OS X èn iOS apps op één enkel device 😀

  31. En nu maar hopen dat ze bij dit nieuwe toetsenbord wél het numerieke gedeelte meenemen in ‘t ontwerp.

    Reden dat ik nog steeds het oude usb-toetsenbord gebruik.

  32. Het nieuwe toetsenbord zal wel lijken op het macbook 12″ toetsenbord (grotere en dunnere toetsen)

    Ik mis in dit verhaal de trackpat, aangezien die ook is veranderd in nieuwe macs

  33. @Sander: Wat dacht je van een bureaulamp? Dan kan je in het donker gewoon doorwerken en heb je niet per se een verlicht toetsenbord nodig 🙂
    Het blijkt wel weer dat iedereen weer andere wensen heeft. Dat hangt af van hoe je het toetsenbord gebruikt. Ik heb nog nooit de numerieke toetsen gebruikt, dus heb thuis bij m’n iMac zo’n lekker smal keyboard zonder die nummers.
    Mijn draadloze toetsenbord en muis had ik al snel afgedankt, omdat het te vaak gebeurde dat deze zónder waarschuwing ineens uitgingen: batterijen leeg.

    Op zich lijkt me een oplaadbare accu veel handiger, maar er zou dan wel een handige en mooie oplaadmethode moeten zijn. Misschien draadloos, via inductie?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.