Reacties voor: Mag de iPhone in Nederland nog langer verkocht worden?

Volgens Jan Bartels van de Stichting Batterijen mag de iPhone binnenkort niet meer in Nederland verkocht worden. Nieuwe wetten zouden namelijk voorschrijven dat batterijen makkelijk vervangen moeten kunnen worden.
Lees het complete artikel → Mag de iPhone in Nederland nog langer verkocht worden?
Maarten ter Horst - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 85 reacties

  1. Ik wilde de eerste zijn die een comment achter laat.

    Bij deze

  2. Tip ingezonden door Bas Emmen en Casper.

    Net als mij… 😉

  3. Nederland op zijn smalst, of ondertussen de betutteling van Europa ? Ik zeg het je, Stichting batterijen, waar anders dan in Nederland vind je het !

  4. Mocht het zo ver komen dat ze de huidige iPhone niet meer mogen verkopen (wat me zeer onwaarschijnlijk lijkt) ben ik blij dat ik de 3G al een tijdje heb.
    Al hoop ik niet dat het zo ver komt. Aan de andere kan denk ik dat een accu wel twee jaar mee kan gaan. Misschien dat hij tegen die tijd een iets mindere uithoudings vermogen heeft, maar dan heb je altijd nog die handige kleine laders en reserve accu’s.

  5. Dat staat volgensmij in een belangerijke wet, dat over die terugwerkende kracht.. (Denkt terug aan Maatschappij-lessen) Want anders zou je iemand kunnen oppakken, en daarna een wet bedenken voor wat hij fout deed.. Dus die iPhone die wordt gewoon verkocht hoor!

  6. blij dat ik ‘m toch eerder had gehaald dan nodig :p
    M’n abbo begint op 5 dec. Ook een leuke datum, “dank u Sinterklaasje!”

  7. Waarvoor is deze regeling in godsnaam? Wat is het nut? Om bedrijven zoals apple neerhalen. Dit zou betekenen dat of de volgende iPhone/ iPod niet hier verkocht word of dat hij zon lelijk klepje krijgt

  8. Dit is toch te zielig voor woorden. De economie gaat wereldwijd ten onder aan de financiële crisis, de regering moet op elk punt bezuinigen, en dan hebben wij hier een Stichting Batterijen die ons verteld hoe een batterijtje in een apparaat moet zitten. Ik mis nu nog de stichting die bepaalt hoe een dop op een fles frisdrank moet zitten, waar de opening van mijn kussensloop moet zitten en natuurlijk welke veerconstante het veertje in mijn uitklapbare balpen heeft.

    Mensen, waar gaat deze wereld naartoe?

  9. STEL: ze gaan het echt verbieden, dan ontwikkeld Apple echt wel een Iphone waarbij de batterij wel gemakkelijk te vervangen is.

    Maar betwijfel of dit alles echt doorgaat.

  10. dus dan moeten er heel veel apparaten weg dus ook alle iPods en nog veel meer…

  11. Wilde ‘m sowieso tóch in België halen…

  12. zou tenminste een echt harde reboot mogelijk maken 🙂

  13. Kvind het echt een onzin, slaat nergens op…

    weet iemand trouwens of dat plaatje van duracell te downloaden is (A)?

  14. Origineel geplaatst door RuudM123
    STEL: ze gaan het echt verbieden, dan ontwikkeld Apple echt wel een Iphone waarbij de batterij wel gemakkelijk te vervangen is.

    Maar betwijfel of dit alles echt doorgaat.

    Denk je dat het Apple ook maar iets kan schelen of dat kleine landje vlakbij Brussel wèl of geen iPhone heeft?

  15. Is deze EU regeling mede mogelijk gemaakt door lobbyisten van Nokia?

  16. @Rens
    Ja, via cydia: Duracel batery ofzoiets, ik heb hem ook

  17. maar als deze regeling erdoor gaat koopt iedereen gewoon weer een iphone in het buitenland, en dan heeft Nederland er nog steeds niks aan.

  18. Ik zou dit erg vreemd vinden, want zijn er niet heel veel mensen ontzettend gek op bijvoorbeeld die iPod nano’s. Stel je voor hoe die er uit zouden zien als er een vervangbare batterij in moet? Is het niet beter dat we in de wet vast leggen dat een batterij dan aan bepaalde eisen moet voldoen en als die niet worden gehaald vervangen ten kosten is van de fabrikant.

    Overigens zou het de rondcirculerende foto’s van een mabook behuizing met een verwijderbare accu aannemelijker maken!

  19. Qua dat Apple wel ren klepje zou fixen.., denk het niet. De batterij zit toch niet echt op een plek waar een klepje te maken valt of ligt dat aan mij?

  20. Heel veel plezier, lieve overheid…nog een paar tips, haal dan meteen ook even alle iPods, iPod Touch’s, vele andere MP3 spelers van de markt.
    Wat een dom geouwehoer weer daar in Den Haag.

  21. Gelukkig is de iPhone als speelgoed ook te koop bij Intertoys. (b)

  22. @Hub – Die is erg scherp. Hulde.

  23. laten ze zich druk maken over de kridiet crisis wat echt telt en niet met onzin dingen!

  24. Origineel geplaatst door iPhoneclub (Jonathan)
    Mensen, waar gaat deze wereld naartoe?

    Hum ik heb zo’n vermoeden naar de middeleeuwen. Kunnen we weer samen lekker in berenvellen rondlopen.

  25. A : Apple maakt een productie lijn met verwisselbare batterijen.
    B: Apple leverd gewoon de Iphones/Ipods niet hier.

    We hopen A maar waarschijnlijk word het B.

  26. voelt echt heerlijk om zo betuttelt te worden. Ze bepalen over telefoon battarijen, bepalen waar je wel en niet mag roken en als je nee tegen de eu-grondwet stemt drammen ze toch wel door. Ik zou zeggen: opzeggen die lidmaadschap bij deze belachelijke eu.

  27. Ik snap niet waarom apple weer de grote boze wolf is… een gemiddeld mobiel navigatiesysteem (tomtom,mio,…) heeft ook geen “klepje” en de battereij kan dus ook niet zomaar vervangen worden.
    De iphone heeft ook geen “klepje” maar de batterij kan toch wel vervangen worden,alleen kan je het niet zelf… .
    En ik denk niet dat als binnen 2 jaar mijn batterij z’n beste tijd gehad heeft ik dan zomaar terug 615 euro ga ophoesten ipv m’n accu te laten vervangen… onzin toch!
    En als je een iets of wat deftige polshorloge hebt kan je die batterij ook niet zomaar vervangen,hoe zit het daar dan mee? als die waterdicht is en moet blijven is het trouwens beter dat dit door een vakman gebeurt.
    Het is allemaal dikke onzin. Ik heb nog een ipod mini( da’s al lang geleden….) en die batterij doet het nog behoorlijk dus ik heb wel vertrouwen in de produkten van Apple.

  28. Door een vakman is de batterij makkelijk te verwisselen, hij heeft de kennis en de hulp middelen.

  29. Daalijk ook geen MacBook Air meer dus?

  30. Van wat ik hier en daar las bedoelen ze niet zo zeer dat wij als consumenten de batterij kunnen vervangen, maar dat de batterij eruit te halen is als je de iPhone (of wat dan ook) zou weggooien. Zodat je de accu netjes bij het chemisch afval kan doen.

    Maar ja, als ik mijn oude iBook (wit) zou weggooien en de accu netjes zou weggooien vergeten ze wel dat de iBook ook nog schadelijke dingen heeft in de backlight. Dat geeft dan niet hè?

    Het is alleen weer erg betuttelend en jammer dat in alle berichten die je leest de iPhone en de iPod genoemd worden. Terwijl scheerapparaten, elektrische tandenborstels, TomTom’s (en andere soortgelijken) hetzelfde hebben.

  31. En toch gaan er meer landen volgend die dit jaar die wet nog aannemen..

  32. Origineel geplaatst door Gaston
    Daalijk ook geen MacBook Air meer dus?

    Dat wel, maar dan met een luik waarin half Nederland past 😉

  33. Ik ben zo ziek van alle bakkelende refo’s en dolgedraaide steunverleners in Den Haag dat ik met een ijzerzaag mijn iphone te lijf ben gegaan. En wat blijkt. De batterij is wel verwisselbaar. Alleen je moet het niet te vaak doen !

  34. Hmm, volgens mij bereiken we niks met die wet.
    En volgens mij bepaal ik nog altijd zelf wel of ik een apparaat wil waarvan de batterij wel of niet kan worden vervangen.

    Stel het zou zo zijn dat er geen iPhone’s/iPods meer mochten worden geimporteerd. Hoe krijg ik dan een nieuwe iPhone als de mijne kapot is?

  35. Nederland: altijd het braafste jongentje van de klas.
    Europa komt met een onzinnig voorstel en hup, Nederland voert het weer als eerste in.

  36. man man man, waar houd Europa zich toch mee bezig! Ik snap soms niet waarom bepaalde wetten worden gestemd! Europa staat technologisch al een heel eind achter en zulke wetten maken het echt niet beter!

  37. Ik vind dat ze accu’s moeten verbieden. Gewoon een mini-atoomsplitser inbouwen voor de energie! Meteen geen laders meer nodig! Handig voor in mn vliegende auto 🙂

  38. het draait gewoon om de centen. Een klepje kost minder voor de recycelaar dan het openschroeven enzo. Welkom in een zogenaamt vrij land… Waar je nergens meer roken mag (over een al twee generaties verboden :p) waar je alle onderdelen via klepjes moet kunnen verwijderen, en waar je touchscreen in de glasbak moet… (naar alle verwachting over tien jaar moeten alle glazen onderdelen makkelijk demonteerbaar zijn). Vergeet daarbij niet dat alle vetten van onze vingers tegen die tijd ook onze stroom opwekken. Iemand nog meer dystopische gedachtes ? 😀

  39. Maar goed, in de praktijk zal het waarschijnlijk het volgende betekenen. Een apparaat moet bij het weggooien makkelijk te openen zijn om zo de batterij te kunnen verwijderen. Hetzij met hulptools oid. De handleiding zal dus moeten worden aangepast met als extra; Hoe verwijder ik de batterij zodat ik de accu netjes kan scheiden van de rest (wat overigens een goede zaak is).

    Denk eens aan; Elektrische tandenborstels, controllers (consoles), scheerapparaten. Al deze producten hebben een batterij welke je niet kan vervangen. Echter staat er wel in de handleiding hoe je de batterij met bijvoorbeeld behulp van een schroevendraaier kan verwijderen. Dit zal Apple dus ook moeten doen. Sterker nog, die wet bestaat al sinds de 90’s maar is door de jaren heen hier en daar wat aangepast. Niets ingrijpendst overigens.

    Storm in een glas water dus.

  40. gaan altijd stuk die klepjes veel te pielig allemaal.
    en de iPhone is straks weer uitverkocht omdat iedereen vóór de wet ingaat nog een wil hebben 😛

  41. @maikel22
    Die wet is in september in gegaan…

  42. Stemmingmakerij. De batterij is heel simpel te vervangen. Kijk maar op ifixit.com:
    http://www.ifixit.com/Guide/iPhone/iPhone-1st-Gen-/Battery/105/9/Page-1
    Tja, je hebt wat tools nodig, maar het is easy. Net als een nieuwe batterij bestellen en plaatsen. ik geloof persoonlijk niet dat ik mijn 1st gen iPhone zal “opgebruiken” tot de batterij leeg is. Ruim voor die tijd heb ik alweer iets nieuws. Dat is nou kapitalisme. Met een grote K. Hoezo kredietcrisis. Topic kan op slot, alles is hier al gezegd.

  43. Wie gooit er eigenlijk zijn iPhone echt in de prullenbak als het kappot is? Ik heb nog steeds een kappote iPod 4gen liggen. Ik wil hem gewoon niet weg gooien.

  44. Origineel geplaatst door 1313kalashnikovIk wilde de eerste zijn die een comment achter laat.
    Bij deze

    Ik wilde de laatste zijn om te zeggen dat je off topic bent, gaat toch nergens over dit kalashnikov, put it to your head.

  45. Lijkt mij een goed id… iPhone dubbeldik en 2 AA-tjes erin;-) Back to the basics

    M.

  46. Weet zeker dat Apple echt wel op een knappe manier die batterij toegankelijk kan maken. Het ging Apple gewoon om de centen, echt niet omdat het design anders niet mogelijk was. De fanboys die dit wel geloven zijn blijkbaar gebrainwashed door hun iPhone. Dat op deze manier een einde komt aan de geldklopperij van Apple kan ik alleen maar toejuichen. En die batterij is echt niet simpel te vervangen want anders stond het wel in de handleiding van mijn iPhone. als ik hem zelf ga open schroeven vervalt zelfs mijn garantie. Nee lekker allemaal Apple blijven toejuichen. Elk bedrijf krijgt op zijn broek als ze zoiets flikken maar Apple komt echt overal mee weg bij hun fans. Wakker worden jongens, zo veranderen ze nooit.

  47. lijkt mij beter om je batterij gecontroleerd te laten vervangen.
    Dan beland je batterij ook niet in de prullenbak wat slecht voor het milleu blijkt te zijn.
    Dus lekker dicht laten zitten! 😉

  48. @Crown

    Haha, ben je zo stom dan dat je geen batterij vervangen kan?

  49. Ik las laatst nog op macrumors oid nog een artikel waarin stond dat apple die replacements op haar zaak neemt en dus al voldoet aan de eisen, en ook nog eens een hoge naam heeft als amerikaans bedrijf dat zich zo richt op eco friendly apparaten, lijkt mij dus appart als dit waar zou zijn. verder lees ik er op “officiele” bronnen helemaal niets over wat mij toch wel vreemd lijkt.

  50. Ik snap alle negatieve reacties hier niet zo goed. Ik vind het een prima regel. Dit had al veel eerder moeten gebeuren. Ik vind het belachelijk dat Apple zo moeilijk doet met verwisselbare batterijen. Het is zo consument onvriendelijk.

    De reden vind ik ook prima, die troep komt allemaal maar bij het gewone vuilnis dat daardoor zwaar vervuild raakt. Dit is geen betutteling maar bescherming van consument en milieu, prima.

    De iPhone is de enige telefoon waar de batterij niet verwisselbaar is, elke andere telefoon koop je een batterij bij en je bent van al het gezeur af zoals nu met betterypacks en die onzin. Van mij mag het liever gister dan vandaag.

  51. Origineel geplaatst door Martijn

    Tip ingezonden door Bas Emmen en Casper.

    Net als mij… 😉

    als ik!

  52. mooi zo ik vind het een k*t streek dat de iphone alleen bij t-mobile te krijgen is. t-mobile heeft een monopoly positie en das verboden in nederland. ik heb dan nu wel 4 maanden 50% korting op mijn tmobile abo omdat ik in huis geen bereik heb in het hele dorp waar ik woon maar dat lost mijn probleem met tmobile niet op….. ik wil terug naar vodafone maar dan wel met een iphone 3g…. ow en dat van die batterij vind ik een rare wet, je kan de batterij van je ipod ook niet vervangen (andere mp3 spelers ook trouwens) dan krijg je zometeen allemaal van de lelijke batterijen afdek klepjes op je iphone en je ipod

  53. Wat een dwaze onzin !

  54. @Rob: goeie reactie – je bent zo’n beetje de enige hier die een zinnige reactie heeft en niet domweg maar wat roept.

  55. ik dank dat Apple gewoon een regeling maakt dat je de batterij binnen 2 dagen kunt laten vervangen.

    P.s. Voor de mensen die hun iPhone bij de phone house halen pakt meteen de verzekering van lifeline erbij deze verzekert ook accersoires waaronder de batterij (is wel zeer duur )

  56. Als de iPhone niet meer in nederland mag worden gekocht
    dan gaan we met z’n allen naar België en als ze er daar geen hebben gaan we naar China avoor een Hiphone!!!!
    lol

  57. Ik denk kwa stijl verpest het de iPhone wel als er zo’n dom klepje op zit.
    Inderdaad die stichting moet gewoon Apple laten.
    Want dat is Apple design: zo min mogelijk dingen en toch super functioneel! 🙂

  58. LOL,
    Er als dat klepje de hele achterkant van 3G bedekt, dan zien we er niks van.
    Net zoiets als het klepje van de nokia 3310 en 3410. alleen dan helemaal.
    Das toch wel redelijk?

  59. mooi, word de iPhone weer een beetje speciaal om te hebben want nu zie je 12 jarige ermee rond lopen.

    gewoon doen zoals de 2G, amerika ^^.

  60. Vandaar dat ‘ie nu ook te koop is bij Intertoys > kinderspeelgoed, dan is het wel OK 😉

  61. Origineel geplaatst door Le0@Crown

    Haha, ben je zo stom dan dat je geen batterij vervangen kan?

    Eerst goed lezen he als je de lolbroek uit wil hangen. 🙂

  62. @RBNX
    Ik zie meer 2G’s dan 3G’s in Nederland hoor :’)

  63. Onder welke reo in Cydia kan ik het Duracell battery progje vinden ??

    renzie

  64. Mmm het is inderdaad mogelijk om het zelf te doen maar als je niet de juiste gereedschappen hebt dan wordt het een hele lastige klus. Als je geen ervaring hebt met het openschroeven (bijna breken in geval van de iPhone) dan is het absoluut geen aanrader).

    Voor degene die wel de stoute schoenen aan wil trekken:

    Let op! Waarschijnlijk vervalt je garantie als het mis gaat!
    Wat dat betreft een goede zaak, ook voor het milieu, dat deze regels gestelt worden. Iedereen hier is vast heel braaf maar de kans dat zo’n batterij toch op de vuilnisbelt terecht komt is best aanzienlijk. Misschien niet in Nederland maar er zijn ook mindere broeders in Europa…

  65. Wat een gelul. Als je de iPhone koopt WEET JE dat er GEEN verwisselbare accu inzit.

  66. @wvb22
    Ik las dat je bij de Philips elektrische tandenborstel een stuk moet afbreken met een tang om de accu eruit te halen.
    Die batterij is dus ook niet te vervangen, alleen te verwijderen, want daarna is het apparaat stuk en hier zal je dus geen garantie op krijgen.
    Blijkbaar zijn er dus meer bedrijven die iets maken waar de accu niet triviaal verwisselbaar is.
    Maar hij is wel verwijderbaar en het staat in de gebruiksaanwijzing, dus ze voldoen aan deze wet.
    Dus, Apple hoeft blijkbaar alleen maar een blaadje met disassemby instructie in de doos te stoppen om aan deze idiote wet te voldoen.
    (Ik zit nog te wachten op de pacemaker met verwisselbare batterij, waarom hoeft die dit niet?)

  67. Origineel geplaatst door PascalWilde ‘m sowieso tóch in België halen…

    ook belgie hoort bij europa jongen;)

    Ontopic: Rustig maar mensen. Apple neemt iPods en laptop batterijen in zodat die via Apple weer netjes op een milieu vriendelijke afgebroken kunnen worden.

    Wil je je apparaat blijven gebruike. Kan je bij Apple ook je batterij laten vervangen. Voor een iPod is dag iets van 69 euro. Dat is beter dan heel je apparaat vervangen voor een nieuwe.

    Apple doet er dus heus wel wat aan.
    En daar zal Apple de enige niet in zijn.
    Dit probleem is dus gemakkelijk te omzeilen.
    Een iPhone met een klepje voor je batterij is mogelijk. Als de wet er door komt kan Apple het ontwerp als nog aanpassen. Mooier zal de iPhone er niet van worden denk ik.

  68. Origineel geplaatst door Bakfiets2Wat een gelul. Als je de iPhone koopt WEET JE dat er GEEN verwisselbare accu inzit.

    Origineel geplaatst door SilferIk denk kwa stijl verpest het de iPhone wel als er zo’n dom klepje op zit.
    Inderdaad die stichting moet gewoon Apple laten.
    Want dat is Apple design: zo min mogelijk dingen en toch super functioneel! 🙂

    Wat een verschrikkelijk domme reacties, sorry hoor. Dit heeft he-le-maal niks met Apple te maken maar met logische regelgeving in verband met consument vriendelijkheid en milieu. Dat Apple dusdanig communistisch is dat ze zelfs de gebruiker de batterij niet laten verwisselen is Apple’s probleem. Ik hoop dat elke nieuwe iPhone wordt geweigerd. Dat ze daar in Cupertino maar eens na gaan denken.

  69. dan gaat die macbook brick ook niet door!

  70. Origineel geplaatst door WouterIs deze EU regeling mede mogelijk gemaakt door lobbyisten van Nokia?

    Misschien wel ingefluisterd door Billie Gates!

  71. Origineel geplaatst door RobIk snap alle negatieve reacties hier niet zo goed. Ik vind het een prima regel. Dit had al veel eerder moeten gebeuren. Ik vind het belachelijk dat Apple zo moeilijk doet met verwisselbare batterijen. Het is zo consument onvriendelijk.

    De reden vind ik ook prima, die troep komt allemaal maar bij het gewone vuilnis dat daardoor zwaar vervuild raakt. Dit is geen betutteling maar bescherming van consument en milieu, prima.

    Ja en straks kan je hem verwisselen, en dan worden die losse batterijen ook gewoon in de vuilnisbak gegooid.

    Dat verwisselen door particulieren is ook niet zo geweldig, ik heb bij het Nokia Service Center gewerkt, kwam heel wat uitgebrande toestellen tegen die geklapt zijn door onoordeelkundig verwisselen van batterijen. Ik wil natuurlijk niet zeggen dan iedereen daar te dom voor is maar er is altijd een groep die het presteert om de boel stuk te krijgen en niet altijd zonder gevaar. Mijn inziens is het gewoon beter om die batterijen afgeschermd te houden. De oplossing van Apple die ook al voor de Ipod bestond “replacement pack” is de beste remedie.

  72. Waarom loopt men nou te bashen op dit soort regels?
    Het mes snijd hier aan 2 kanten.
    -Beter voor het milieu
    -Beter voor de consument (batterij vervangen/verwisselen)

  73. Alsof je in een andere mobiele telefoon je accu continue aan het verwisselen bent? slaat inderdaad echt nergens op de regel.

  74. mensen die een beetje verstand van zaken hebben omtrend apple en zijn battery policy zullen weten dat apple deze VOOR de gebruiker vervangt, en dus buiten deze regeling om valt, beetje idioot dat hier zoveel trammalant over is, + zien jullie dan niet dat er nergens, zelfs niet op de website van stichting batterij zelf helemaal NIETS staat hierover? gewoon lariekoek, apple vervangt zelf de batterijen van zn iphones/ipods, gewoon opsturen als ie stuk is, sturen zij hem weer op als er nieuwe batterij in zit, zo is het altijd geweest en zo zal het ook blijven.

    Goh, logisch nadenken voor je een artikel gaat schrijven is volgens mij niet meer van de orde,

    Denk eens aan je journalistieke vaardigheden voor je onzin gaat schrijven (aan tweakers gericht he, dus niet aan iphoneclub)

  75. Dat replacement project is oorspronkelijk ook ingevoerd onder (internationale) druk van milieuwetgeving.

    Even additionele informatie: bij de ipod was het zo dat men een andere ipod terugkreeg, de originele werd bij Apple zelf gereviseerd.

  76. De Belgische iPhones zijn ge-land-locked (of hoe noem je dat). Het heeft dus geen zin even naar België te komen.

  77. Cassis de Dijon-arrest uit 1979 lijkt hier uitkomst te bieden. Als een product in één land binnen de vrijhandelszone van de Unie legaal op de markt is, dan mag het ook in de andere lidstaten legaal op de markt gebracht worden. De NL iPhones moeten dan door TM ingekocht worden via een ander EU-land waar de wel nog niet van kracht is….

    Maar zo’n vaart gaat het niet lopen denk ik…..

  78. Nounou, ze hebben mn tip gebruikt 😀 haha, ik hoop wel serieus dat dit niet gaat gebeuren, ik wil nog een iphone kopen!

  79. Dan moeten ze (zoals al gezegt dacht ik) alle ipods ook uit de schappen halen.. wat te denken van horloges (zijn ook nie echt dingen die je even zo omwisseld), pda’s hebben over het algemeen ook geen wisselbare accu en zo zijn er wel meer dingen.. echt.. die overbetaalde eikels moeten eens iets nuttigs gaan doen.. Ik heb nog nooit iemand horen klagen over een apparaat waarvan die weg gebracht moest worden om de accu te laten wisselen..

    Vind het echt zielig dat hier zo moeilijk over gedaan word, ga verdomme wat aan dat overlast veroorzakende hang tuig doen ofzo..

  80. Origineel geplaatst door iPimDe Belgische iPhones zijn ge-land-locked (of hoe noem je dat).

    Ben jij wel een beetje op de hoogte?! Dit gerucht (ten tijde van de eerste verkoop van de 3G) is al lang ontkracht.

  81. dit toestel is nu echte speciaal als hij is nu spelgoed 🙂 dus als je kun niet meer met t-mob ( slecht netwerk ) dan intertoys heeft hem ook ( simlockvrij ) 8gb bij t-mob is rond 1000 euros ( na 2 jaar abo ) en bij intertoys 599 simlockvrij voor alle netwerken wat kies je ????

  82. Origineel geplaatst door peekiedit toestel is nu echte speciaal als hij is nu spelgoed 🙂 dus als je kun niet meer met t-mob ( slecht netwerk ) dan intertoys heeft hem ook ( simlockvrij ) 8gb bij t-mob is rond 1000 euros ( na 2 jaar abo ) en bij intertoys 599 simlockvrij voor alle netwerken wat kies je ????

    Als je na gaat dat je dan bij de aanschaf al 599 euri kwijt bent en dan komt er nog het maandelijkse abo bij. Dan ben je (denk ik) na 2 jaar uiteindelijk goedkoper uit als je’m met een abo bij T-mobile haalt.

    Just a thought..

  83. als je een sim only abo bij mediamarkt heeft dan is intertoys goed koper als je kun een laptop enz in plaats van een iphone en ook kies een netwerk dat heeft een goed 3g dekking bij mij is t-mobile erg slecht alleen gprs werkt dus kpn of vodafone voor mij zijn een beter optie , een ook een simlockvij iphone 3g

  84. niet alleen de iPhone maar ook alle iPods zullen dan niet meer in Nederland worden verkocht. Als het daadwerkelijk zo zou zijn, dan loopt straks iedereen zonder een iPod rond, maar allemaal met zo’n Zune achtig geval.

    Echter moet je dan voorstellen hoe de illegale markt op zal gaan duiken op het gebied van MP3 spelers.

  85. Wat een zever 😛
    Dan is apple bijna z’n hele productlijn kwijt.
    Haha

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.